maanantai 31. maaliskuuta 2008

Mansikoita

Pian on kesä ja saa tuoreita, makoisia mansikoita...siihen saakka tuoksutellaan käsiä pestessä ihanaisella Happy Days -käsisaippualla ja kädet kuivataan tietenkin mansikkaiseen pyyhkeeseen!

Saippua on Ihanasta, ja käsipyyhe sekä kassi Lontoon-tuliaisia ystäviltä (kiitos vielä Sari ja tytöt :) )!


Valmiina retkelle, mansikkapillimehu ja eväsleipä kassiin ja ulos (huomaa kesäisen kevyt vaatetus...).

Mukavaa maanantaita :)

perjantai 28. maaliskuuta 2008

Victoriat ja aitan aarre

Tilasin, pitkään niitä himoittuani, nämä suloiset AuMaisonin Victoria-kankaat Ihana Livingistä. Vielä en tiedä, mitä niistä syntyy...Ehkä kesäkassi, tai kattausalustoja (tulevalle)valkoiselle ruokapöydällemme.

Kuvassa seinällä oleva hylly on oikeastaan pesukomuutin hylly, jonka löysin mieheni äidin omistamasta vanhasta aitasta. Komuuttia ei enää ollut, vain hylly hylättynä ja likaisena. Olen miettinyt, josko sahaisi nuo kannattimet hiukan alaspäin kapeneviksi...toisaalta taas, pelkään pilaavani hyllyn. Tietysti jos tarkkoja ollaan olen kai jo pilannut sen hiottuani, maalattuani ja koukut kiinnitettyäni ;)

Hauskaa ja toivottavasti aurinkoista viikonloppua!





keskiviikko 26. maaliskuuta 2008

Takatalvi...

Pitikin eilen hehkuttaa kevään tulosta...taas on talvi, vietävän takatalvi, lunta tuiskuttaa ja keväästä ei tietoakaan :(

Meillä oli kotipäivä, en jaksanut lähteä ähertämään rattaiden kanssa parinkymmenen sentin lumikinoksiin. Päivä kului leikkiessä, kokatessa pikku kokkikoululaisten kanssa ja ehdinpä ompelupuuhiinkin, valmistui ihka ensimmäinen koskaan ompelemani kassi. Se lähtee tosin tänään uuteen kotiin, esikoinen ja keskimmäinen menevät kaverin synttäreille, ja lahjat pakattiinkin paperikassin sijasta kangaskassiin.
Niin, vaikka talvi taas tulikin, kevät on täällä ehkä jo ensi viikolla, ja silloin koittaa totuuden hetki liittyen aiheeseen kesävaatteet, mammakilot jne...siksi päiväohjelmaan kuuluu nykyään myös salaattitarvikkeiden punnitsemista tällä uudella vaakalla. Se onkin hankittu (Mokosta) juuri vihannesten punnitsemista varten...ihan mielenkiintoista on tietää, millainen satsi on se päivittäinen vähintään puoli kiloa :)


tiistai 25. maaliskuuta 2008

Kevättä ja ruusuja...






Takana rentouttava loma, edessä vihdoinkin Ihana Kevät!!! Olen ehdottomasti kevätihminen, heti joulun jälkeen alan jo haaveilla mustarastaan laulusta, raikkaasta kevään tuoksusta, ensimmäisistä leskenlehdistä, kukkivista omenapuista, puutarhatöistä, lämmöstä...Ja ihan pian on huhtikuu, talven on pakko jo loppua (täälläpäin joku voisi tietysti kysyä että ai minkä talven? Kuraista syksyähän se melkein koko ajan on ollut...)!





Lomalla ehdin vihdoinkin kokeilla Tilda-ruusujen tekemistä, joka osoittautui mukavaksi puuhaksi. Olen suht tyytyväinen tekeleisiini, vaikka varsinkin terälehtien kanssa on vielä säätämistä. Ainakin yksiväriset Tilda-kankaat ovat jotenkin ohuita, venyviä ja vanuvia, jämäkämmästä kankaasta ommellen nekin varmaan onnistunevat paremmin. Tytöt ovat toivoneet Tilda-enkeleitä tai nalleja, jos vaikka uskaltaisin seuraavaksi sellaista yrittää.

Siis sitten joskus, kun olen ensin hoitanut muita jonossa tai työn alla olevia projekteja pois alta, esimerkiksi

- liinavaatekaapin maalaus
- nukensängyn ja muiden pikkuesineiden maalaus
- kesäkassin ompeleminen
- keittiön pöydän ja tuolien maalaus
- erinäisten verhojen ja koristetyynyjen ompeleminen

Hui. Ehkä olisi parempi olla tekemättä listoja, heti tulee mieleen, että millähän ajalla nuokin tekee ;)

Ihanaa viikon alkua!

torstai 20. maaliskuuta 2008

Hauskaa pääsiäistä!

Munivatkohan nämä kanat suklaamunia lapsille...vai piilottaakohan pääsiäispupu munat tänäkin vuonna? Lapset ovat jo tohkeissaan tulevasta aarrejahdista, ja niin on kyllä äitikin, ainakin vähäsen...



Koko talveksi (!!!!) ruukkuihin unohtuneet krysanteemit saivat vihdoin väistyä ja tehdä tilaa näille kaunokaisille. Ja kun narsissit ovat kukkineet, voikin jo laittaa ihania kesäkukkia (ajattelee toiveikkaana)...




tiistai 18. maaliskuuta 2008

Lastenhuoneesta

Tässä muutama kuva keskimmäisen huoneesta. Talossamme on se ongelma, että makuuhuoneissa on vain yksi "korkea" seinä jyrkästi laskeutuvan katon vuoksi. Lisäksi esikoisen ja keskimmäisen huoneet ovat pikkuruiset, eli tilaa kalusteille on vähän...sängyt laitettiinkin melko pian muuton jälkeen osina vintille ja tytöt nukkuvat huoneiden matalassa päädyssä patjoilla, joita on helppo kantaa huoneesta toiseen jos haluavat nukkua samassa huoneessa. Nyt olen kuitenkin alkanut miettiä, josko laittaisi sängyt takaisin, olkoonkin, että vievät paljon tilaa - olisi ihanan helppoa pedata vuoteet ja vaihtaa lakanat, jos ei tarvitsisi kyykkiä ja kontata matalan katon alla. Mutta kuvia lisää, jos ja kun saan aikaiseksi kasata sängyt!

Tähän kuvassa olevaan säilytysrasia-bussi -yhdistelmään olemme sekä tytöt että minä ihastuneita, yleensä se onkin bratzien tai ponien ajokkina eikä suinkaan hyllyssä...








maanantai 17. maaliskuuta 2008

Tilda-haaveita





Kuten jo aiemmin mainitsin, haaveilen käsitöiden tekemisestä. Kun viime syksynä sain käsiini Tildas Hus -kirjan, katselin kuvia ihastuksissani, selasin sivuja ja päätin ommella (ja kirjoa ja tikata...) ainakin joka toisen ihanuuden joita kirja on pullollaan. No, siitähän on nyt sitten kulunut puoli vuotta, ja olen saanut aikaiseksi pari säilytyspussukkaa ja viirin. Kaikki vähänkin haastavammat työt lykkääntyvät, koska kärsin jonkinasteisesta saamattomuudesta ja aikapulasta. Kun vauva nukkuu ja isommat tytöt ovat kerhossa, istun toisinaan ompelukoneen ääressä arpomassa, mihin ompelukseen aikani riittäisi...haluan yleensä ommella heti valmiiksi, kärsimätön luonne kun olen, ja koska koko projektin aloittaminenkin mittaamisineen, silityksineen ja niin, Tildoissa vielä kaavojen jäljentämisineen!!!! vie kauheasti aikaa, usein käy siten, etten ole aloittanutkaan yhtikäs mitään, vaan vain haaveillut koneen edessä. Hupsista.







Kuvan pienestä ruususta olen päättänyt aloittaa, se kun ei liene hirveän vaativa, vai onko joku kokeillut sellaista tehdä? Lopputuloksen lupaan näyttää, vaikka siitä tulisi kuinka hirveä (sanoisin, että pilallemenemiseen on ihan kohtalaiset mahikset, jos niikseen tulee...;)).
Oikein mukavaa pääsiäisviikon alkua!











sunnuntai 16. maaliskuuta 2008

Pääsiäistunnelmia...

Askartelin viikonlopun aikana hiukan pääsiäiskoristeita. Lasten kanssa valmistimme tipuja ja pupuja lauantaina, ja tänään, kun lapset päivystivät ikkunasta virpojia, onnistuin puolisalaa uudistamaan avattavat pahviset yllätysmunat. Salaaminen ei ihan onnistunut, mutta onneksi sain vakuutettua pikku apulaiseni, että liisterillä sutiminen on aikuisten hommaa (kokemusta pöytään kiinnikuivuneiden liimakönttien rapsuttelusta on...). Ja onneksi virpojia kävi kohtuullisen paljon, joten tytöillä riitti ihmeteltävää hienoissa asuissa. Yksi virpojista oli peräti niin hauskalla kierroksella, että paitsi virpoi tuoreeksi ja terveeksi, myös muisti talon väkeä ihanilla belgialaissuklailla, kiitos H&S!!











perjantai 14. maaliskuuta 2008

Nimipäivä




Meillä vietetään nimipäivää tänään, sankarina on kuopus. Koska itselläni ei ole virallista nimipäivää ja se harmitti aina lapsena, olen halunnut juhlistaa perheemme nimipäiviä pienellä lahjalla ja herkuttelulla (tosin kuopuksen allergiat ja ikäkin estävät erityisemmät herkuttelut, mutta me muuthan kyllä hoidamme sen puolen...). Nimipäivälahjaksi valikoitui Brion klassikkolelu, väriltään yllätys, yllätys -valkoisena.

Meillä on ensi viikolla koko perheen talviloma, jolloin on tarkoitus viettää leppoisia päiviä kotona, käydä kauempana asuvia mummia ja pappaa tapaamassa ja tehdä kivoja juttuja lasten kanssa. Toivotaan että ollaan kaikki terveinä, viimeksi joululomalla sairastimme koko perhe oikein urakalla.
Hauskaa viikonloppua!

tiistai 11. maaliskuuta 2008

Tänään on hyvä päivä aloittaa oma blogi -ulkona on ihana keväinen sää, aurinko paistaa ja antaa energiaa. Myös tähän bloggaamisen aloitukseen, joka siis on ollut ajatuksissa jo pitkään. Blogissani tulee olemaan luultavasti eniten sisustusjuttuja, ja tuo nimikin varmaan kertoo jotain...valkoinen on suosikkini, samoin tanskalainen ja ruotsalainen maalaistyyli. Eli valkoinen maalisuti on ahkerassa käytössä, joskus myös ompelukone. Haaveilen myös virkkaamisesta (ketjusilmukka onnistuu ;)), kirjonnasta ja kutomisesta...aika vain ei riitä, okei, ei energiakaan: kolmen alle kouluikäisen kanssa kun aika tuppaa kulumaan vallan muuhun kuin omiin harrastuksiin :). Katsotaan, miten tämän bloggaamisen kanssa käy...Ihanaa keväistä tiistaita kaikille! Hanni