keskiviikko 30. huhtikuuta 2008

maanantai 28. huhtikuuta 2008

Ihana lehti

Lähikaupasta tarttui mukaan tällainen lehti:Lehdessä on ihania vaaleita kesäkoteja ja kesäisiä tunnelmia, kelpo lehti kesähaaveiluun :)

Tämäkin kesäkoti kelpaisi minulle ympärivuotiseksi kodiksi oikein hyvin, vaikka onkin ehkä aavistuksen liian romanttinen minun makuuni, mutta niin ihanan valkoinen...


Haluaisin jakaa allaolevat palkinnot eteenpäin kaikille kivoille blogeille, joita luen säännöllisesti, mutta osalla ne jo on, ja kaikille laittaminen tosiaan olisi aika urakka...ehkä seuraavat blogituttavat muistamisesta ilahtuisivat:

Pientä ja Kaunista -blogin Hanna
Elämän Eliksiirin Sabuska
Lyckostunder
Kaikkea Elämästä -blogin Emmi
Huvilaunelman Anne
Hyvää Vappuviikkoa :)

lauantai 26. huhtikuuta 2008

Awards!!!
Sain nämä tunnustukset Valloittava Valkoinen -blogin Anulta! Lämmin kiitos sinulle Anu!
Laitan näitä eteenpäin, kunhan ehdin :)

Leikkimökin laittoa...

Tänään pääsen vihdoinkin maalaamaan leikkimökkiä sisäpuolelta (valkoiseksi, tottakai!)! Sisustusvärien vaihtoehdot ovat kuvissa, niitä olemme tyttöjen kanssa pohtineet...minä haluaisin noita sinisempiä sävyjä, koska pinkkiä jo löytyy tyttöjen huoneista, mutta tytöt kannattavat pinkkiä vaihtoehtoa...Katsotaan, kumpaan päädymme :)

Kuvassa leikkimökistä puuttuu vielä ovien ristikot ja räystäänaluslaudat ja muutama muukin yksityiskohta vaatii pientä laittoa.Mukavaa ja puuhakasta viikonloppua :)

torstai 24. huhtikuuta 2008

...Kevätkylvöjä...

Kuuköynnöksen siemenet ovat itäneet. Nyt olisi varmaankin aika alkaa totuttaa niitä ulkoilmaan, että istutus kesäkuussa onnistuisi...aiemmin, kun olen kokeillut kesäköynnösten kasvattamista, ovat ne nuupahtaneet ulosistutuksen jälkeen. Vika lienee ollut juuri karaisemattomuudessa?Ja sitten vielä tahtoisin kuulla mielipiteitänne tästä vanhasta ikkunasta...Se on peräisin samaisesta aitasta kuin aiemmin esittelemäni hyllykin, tai oikeastaanhan tämä on aitan pihalta, Onnela-nimisen, kauan sitten puretun talon ikkuna. Olin ajatellut tehdä siitä peilin, seinäkaapin oven tai ottaa sen sisään koristeeksi ihan sellaisenaan, mutta se onkin pettymyksekseni niin huonokuntoinen, ettei se taida kestää edes kunnon pesua :( saati hiontaa tai muuta toimenpidettä. Tuollaisenaan se on ehkä vähän liian "shabby chic"...Onko teillä muilla kokemusta erittäin huonokuntoisten ikkunanpokien kunnostamisesta? Entä saakohan siitä millään pois ummehtunutta hajua? Jos olisi antaa neuvoja/vinkkejä, olisin niistä tosi kiitollinen :)Kuvassa ikkuna nojailee melkein valmiin leikkimökin seinään...leikkimökkijuttuja myös tulossa...
Hauskaa päivää, toivottavasti pääsette nauttimaan ihanasta auringonpaisteesta =D

tiistai 22. huhtikuuta 2008

Pitsiä ja pellavaaSohvan oli jo aika saada kesätyynyt seurakseen. Ompelin valkoisesta pellavasta ja pitsinauhasta tyynynpäälliset, ja niiden kavereiksi pääsivät House Stylen vaaleansinivalkoiset päälliset. Kesällä kaipaan kotiin vaaleaa sinistä yhdistettynä valkoiseen ikisuosikki beigen rinnalle. Se vain on minusta niin kesäinen yhdistelmä! Olohuoneesta laitan kunnon kuvia, kunhan käynnissä olevat maalaus- ja ompelutyöt valmistuvat ja uudet sekä vanhat kalusteet saadaan omille paikoilleen! Tyynynpäällisiin sain inspiraation täältä.
Kaunista tiistaita :)

maanantai 21. huhtikuuta 2008

Ensimmäiset orvokit

Viikonloppu kului pihaa kunnostaen. Koko perhe hääräsi ulkona, kukin voimiensa mukaan -osa toipilaina, osa vasta aivastellen. Sää oli niin mahtava, ettei sisälläolosta olisi mitään tullut, flunssasta huolimatta. Nurmikot haravoitiin, kasvimaa muokattiin, ensimmäiset kesäkukkaset istutettiin, leikkimökkikin etenee (avajaisia olisi tarkoitus viettää jo muutaman viikon kuluttua) ja grillauskausi avattiin.

Esikoinen ja keskimmäinen napottivat naapureiden trampoliineja niin hartaina, että lupasimme hankkia vihdoin meillekin sellaisen, turvaverkoilla, tottakai. Jippii! Pääsee mammakin pomppimaan :) Onko teillä muilla trampoliineja, ja jos on, niin minkä kokoisia?


Pääsin lauantaiaamusella vihdoin sinne Eurokankaaseen, ja minun tuurillani valkoista pellavaa oli jäljellä enää 1,9m. Saahan siitä tietenkin tyynyjä ja muuta pientä, mutta verhot jäävät kyllä ompelematta. Lähdenkin aloittelemaan ensimmäistä tyynyä, siitä kuvia huomenna...


Hauskaa päivää kaikille!

sunnuntai 20. huhtikuuta 2008

Tunnustus...

Lämmin kiitos Keltaisen Talon Katille tästä tunnustuksesta! Ilahduin siitä suuresti!


Haluan itse antaa tunnustuksen eteenpäin seuraaville blogeille:
Leinola -käyn ihailemassa Sarpan kirpparilöytöjä...
Paperia Pariisista -Hanniksen blogia seurailen, se muistuttaa minua omasta expat-ajastamme.
Wanilla -Riitan blogissa vaan on niin kauniita kuvia.


Säännöthän, joita en tainnut ihan noudattaa, menivät näin:

1.You have to nominate 5 blogs,which havent has awards before.
2.Each of the blogs must have a purpose!
3.The nominated blogs must make a link back to this page!
4.The logo from the award must be put on their blog and it must link back to this blog.

torstai 17. huhtikuuta 2008

Pakettien aikaKevät ja kesä ovat synttäreiden aikaa perheessämme. Myös monet lasten kavereista täyttävät vuosia keväällä, ja silloin meillä kääritään lahjoja paketteihin harva se viikko. "Juhlaviikkojen" alkamisen kunniaksi järjestelin hiukan nauhavarastojani, jotka olivat joulun jäljiltä huiskin haiskin.
Iloista torstaipäivää!

keskiviikko 16. huhtikuuta 2008

Sohvat

Tässä muutama kuva keittiön sohvasta...Se on päässyt sisään odottelemaan, että joku rapsuttaisi ja hioisi vanhat, varisevat maalit sen pinnasta, tekisi sille uuden kannen, hankkisi pehmustepatjan ja ompelisi siihen kauniin päällisen. Eikä muutama tyynykään tekisi yhtään pahaa...

Onneksi sohvassa voi sentään istua, vaikkakin kansi nitisee ja natisee. Sohva myytiin nimellä "surkea puusohva" ja täytyy sanoa, että se tosiaan on aika huonossa kunnossa. Toisaalta sain sen mielestäni tosi edullisesti. Tykkään siitä! Täytyy pian alkaa rapsuttelemaan...Ostimme pari vuotta sitten unelmieni sohvan, Englessonin Howardin. Pidän siitä aina vaan enemmän, mutta. Kun valitsimme väriä, rohkeuteni petti ja tilasimme päälliset kermanvärisinä aiottujen valkoisten sijasta. Sitten, kun sohva aikanaan saapui, kiukku oli melkoinen, kun paketista löytyikin beige sohva! Monen kuukauden kädenväännön (siis myyjäliikkeen kanssa) jälkeen saimme vihdoin uudet päälliset, ne kermanväriset. Eli nyt meillä on sekä beige että kermainen sohvanpäällinen, ja arvatkaa osaanko olla kaipaamatta sitä puhtaanvalkoista! Varmaankin on pakko ryhtyä toimeen ja ommella itse uudet päälliset, tai ainakin yrittää...Ja sohvan lisäksi on vielä kaksi nojatuolia, joissa on sama kangas. Urakkaa niissä tulee riittämään...

Meilläpäin se vaan vettä satelee, vaikka piti auringon paistaa. Sehän kyllä sopii minulle, kun pohdiskelen täällä kaamean flunssan kourissa näitä elämää suurempia sisustuskysymyksiä ;)

Pirteätä päivää teille muille!

maanantai 14. huhtikuuta 2008

Tyynyjä...

Tunnustaudun tyynyihin hurahtaneeksi, kuten niin monet muutkin sisustusbloggaajat tuntuvat olevan ;). Kauniita tyynyjä ei voi koskaan olla liikaa (paitsi silloin, kun lapset riehuvat ja riepottavat äidin juuri järjestelemät tyynyt hujan hajan jo viidennen kerran samana päivänä)! Kestosuosikkejani ovat valkoiset ja beigesävyiset tyynyt, joihin on minusta helppo yhdistellä värejä, siis jotain hyvin hyvin haaleita, jos niitäkään...

Kuvassa alinna ihana GG:n tikattu raitatyyny, kaksi muuta ovat omia tuotoksia. Tyynynpäälliset ovatkin oikeastaan lempparikäsitöitäni, nopeita ja helppoja tehdä, jos siis tyytyy ihan perusmalliin. Suurin osa valmiiksiommelluista kangasostoksistani onkin nyt tyynynpäällisinä ympäri kotia.

Huomenna pääsen yksin, ilman pikku apureita, kangaskauppaan -Eurokankaaseen- ja sieltä haen käsiini kaunista valkoista pellavaa (kiitos vinkistä, Hanna :)), joka päätynee tyynynpäällisiksi. Sekin.

Hyvää viikon alkua!perjantai 11. huhtikuuta 2008

Harakka...

Rasiassa on lahjoiksi saatuja hopealusikoita. Osa häälahjaksi, kahvilusikat on kummitätini ostanut minulle syntymäpäivinä, kun olin lapsi...arvatkaa, oliko mieluisia lahjoja 1-8 -vuotiaana? Ja arvatkaa toisen kerran, olimmeko iloisia, kun saimme häälahjaksi hopeita, vaikka turhempaa ei silloin mielestämme ollut...Hopeat säilytettiin visusti omissa laatikoissaan kaapin perimmäisessä nurkassa, kunnes... ...kului kymmenen vuotta, ja kerran muutossa huomasin hopeat. Ihania! Miksi nämä muka olivat turhia! Niin se ihmismieli muuttuu :) Löysin sisäisen harakkani...

Nyt hopeat ovat käytössä satunnaisesti ja ainakin jouluna, äitien- ja isänpäivänä ja syntymäpäivinä. Olen niistä tosi iloinen. Kiitos kaukonäköisille sukulaisille :)

Ihanaista viikonloppua! Toivotaan kauniita kevätkelejä!

torstai 10. huhtikuuta 2008

Kurkistus esikoisen huoneeseen...

Olen vihdoin saanut tyttöjen sängyt kasattua takaisin...ah sitä helppoutta sängynpetauksessa! Tänään on vietetty siivouspäivää, ja tilpehöörit on pakattu kaappeihin ja rasioihin. Siisteyden kunniaksi muutama vilahdus I:n huoneesta...

Tyynynpäällisiä pitäisi ommella lisää. Haussa puhtaanvalkoinen pellava -kuvassa olevat tähtityynyt ovat luonnonvalkoisesta pellavasta ja Himlan raitakankaista.

Verhot vihdoinkin valmiina, saisikohan keskimmäinenkin omat verhonsa ennen kesää :)
Äidin lempilelut omassa kodissaan...Niin, jos tiedätte, mistä sitä valkoista pellavaa löytyisi, vinkatkaa ihmeessä :)
Näihin kuviin ja tunnelmiin....

keskiviikko 9. huhtikuuta 2008

Ihana kevät!

Budapestissä oli hauskaa.
Odotukset palkittiin ruhtinaallisesti, oli kulttuuria, shoppailua, rentoa ja romanttistakin... Ennenkaikkea oli KEVÄT!!! Vaikka välillä oli pilvistä ja ympärillä vain kauniita, vanhoja kivitaloja, kevään tunnisti ilman tuoksusta. Puistoissa viivähdimme usean hetken ihailemassa kevättä...Jotenkin sitä taas talven harmaudessa oli unohtanut, kuinka kaunista uusi vihreys onkaan. Ja kuinka ihanaa on tuomenkukkien tuoksu, auringon lämpö...Kunpa kevät ja lämpö tulisivat tännekin pian!

Kuvan paita oli ihan pakko ostaa, koska sen värit ja kuosi ovat niin minua. Tuota samaa ruutua löytyy meiltä keittiöpyyhkeistä, lautasliinoista, lampunvarjostimista, sohvatyynyistä ja nyt siis myös minun vaatekaapistani ;) Vaateostoksia tuli muutenkin tehtyä, ja ihanaa oli löytää muutakin kuin iänikuisia pitkähihaisia t-paitoja (jotka kyllä ovat käytännöllisiä lasten kanssa). Hintataso oli suht edullinen ja osa vaatteista puoli-ilmaisia, varsinkin suurten ketjujen merkit.


Mukavaa päivää :D

torstai 3. huhtikuuta 2008

Matka- ja sohvakuumetta...

Olen ihan tohkeissani. Syy numero yksi. Huomenna, ensimmäistä kertaa kahteen vuoteen, olemme lähdössä mieheni kanssa viikonloppumatkalle kahdestaan. Kohteena Budapest. Haaveissa ja odotuksissa kiireetöntä istuskelua katukahviloissa, villiä shoppailua ostoskeskuksissa, hyvin nukuttuja öitä, rentoa olemista...ja kuvassa olevilla kengillä kävelemistä, jotka siis ovat hiukan eri tyyliä kuin jokasään goretexit tai muut kengät, joita tapaan käyttää lasten kanssa ulkoillessani ;)
Lehdet lähtevät mukaan, jospa matkalla vihdoin ehtisi muutakin kuin selata ne läpi...


Syy numero kaksi. Olen jo jonkin aikaa haaveillut keittiön sohvasta, sellaisesta, joita näkee ihanissa ruotsalaisissa blogeissa. Olin melko pessimistinen sellaisen löytämisen suhteen, mutta päätin kokeille Huuto.nettiä, ja jippii, siellä oli huudettavana sohva juuri meidän keittiöömme! Ei ehkä ihan samanlainen kuin blogisohvat, mutta minusta IHANA. Jippii toisenkin kerran, minun huutoni voitti ja sohva odottelee jo noutajaansa... Se on tosin huonossa maalissa, ja vaatii perusteellisen kunnostamisen. Enköhän kesän aikana, viimeistään, saa sen kuntoon. Mielessäni istuksin jo sohvalla nojaten kauniisiin tyynyihin, luen sisustuslehtiä, juon kahvia ja nautin hyvästä suklaasta...

Kuvia sohvasta myöhemmin.


Nyt on pakko alkaa tehdä jotain aamuisen lähdön eteen, tai ei tarvitse mennä nukkumaan ollenkaan...


Hyvää viikonloppua kaikille!