tiistai 27. toukokuuta 2008

Työhuoneesta...















Kiitos vielä kaikille Elli-Nallea kommentoineille kultaisista sanoistanne! Keskimmäinenkin on toivonut äidin tekemää nallea, joten lähiaikoina saatte nähdä lisää nallenkuvia...

Työhuone, tai harrastushuone, alkaa olla työpöydän osalta taas kunnossa kauhean kaaoksen jäljiltä. Muut nurkat pikkuruisessa huoneessa ovatkin täynnä kaikenlaista alkaen kuntoilulaitteista kangaskasoihin...Mutta luulen, uskon ja toivon, että meillä on pian erittäin hyvä syy siivota huoneen nurkat perusteellisesti ojennukseen!
Nyt nautin kuitenkin tästä ehkä vain hetken kestävästä siisteydestä, sillä en ole mikään marthastewart -tyyppinen järjestelijä, ainakaan alituisesti ;)
Mukavaa viikon jatkoa!

perjantai 23. toukokuuta 2008

Elli-Nalle







Ensimmäinen Tilda-nalleni! Olen siitä aika ylpeä, vaikka se onkin paikoin hiukan muhkurainen...
Sen sai omakseen esikoinen syntymäpäivänään. Nallen nimeksi tuli heti Elli ja se on pidetty seuralainen :)
Muutamassa kuvassa näkyy seinäpussukka, joka on myös Tilda-ohjeella ommeltu. Tosin taskussa ei ole tarpeeksi vahvaa tukikangasta, joten lehtiä siinä ei voi säilyttää, ne roikkuvat rumasti. Ajattelin ommella keskelle taskua sauman, ja säilytän niissä kahdessa taskussa vaikka kaukosäätimiä. Tai muuta pikkutavaraa, jota kodissamme ajelehtii...

Ihanaa viikonloppua! Kiitos kun käytte vierailemassa blogissani :)

tiistai 20. toukokuuta 2008

Loman odotusta








Lomanodotus alkaa pikkuhiljaa hiipiä ajatuksiin. Heinäkuussa pakkaamme kimpsut ja kampsut autoon ja suuntaamme kohti Tanskaa ja Jyllannin saarta, jossa meitä odottaa ihana, (ainakin kuvien perusteella kauniisti sisustettu) lomatalo meren lähellä.
Viikkoon on suunnitteilla monenlaista kivaa ohjelmaa, joista mieluisimmat minulle ovat rannalla kivien ja toivottavasti myös simpukankuorien kerääminen sekä tietysti tutustuminen sisustustarjontaan :D
Matkamuistoina minulla onkin varmaan säkillinen kiviä ja sisustustavaraa!
Huomenna vietetään esikoisen 6-vuotissynttäreitä. Viime illat ovatkin kuluneet ensimmäisen Tilda-nalleni tekemiseen. Laitan siitä kuvia kunhan sankari avaa sen paketista...

perjantai 16. toukokuuta 2008

Pilkkuja astiakaapissa...

Tämän hetken astiasuosikkejani ovat ihanat GreenGaten pilkkuastiat. Uusin tulokas on tämä suloinen sokerikko, joka myös on Elvinasta. Vaikka meillä ei juurikaan sokeria kaffepöydässä kulu, niin sokerikko oli saatava. Voihan siinä olla tarjolla vaikka...nameja?





Oikein hauskaa viikonloppua kaikille blogiini kurkistaneille!

tiistai 13. toukokuuta 2008

Vaaleansinistä ja valkoista...

...sitä yhdistelmää meillä löytyy (paitsi tyttöjen huoneet :)). Kun ostimme tämän talon reilu vuosi sitten, olin todella helpottunut siitä, että laatat ja kaakelit ovat sinistä ja valkoista (eikä esim. tummanvihreää tai punasävyistä...). Samantyyliset olisin itsekin valinnut vielä viisi vuotta sitten. Nyttemmin maku on jo muuttunut, ja nuo eteisen siniset laatat ovat jossain vaiheessa menossa vaihtoon. Ne määrittävät tuota eteisen muuta sisustusta vähän liikaa, neutraalimpi laattasävy on siis mietinnässä.
Lipastolla olevat korit ostin taannoisella Turun-reissullani Elvinasta. Toistaiseksi niiden paikka on tuossa, kunnes kaaoksen valtaama työhuone on taas siisti ja ne ehkä siirtyvät sinne.







Iloista kevätmieltä :D

sunnuntai 11. toukokuuta 2008

Pinkkiä ja valkoista...

...halusivat tytöt leikkimökkiin, ja sitähän äiti sitten laittoi ;). Vaaleansinivalkoinen sisustus jäi mielipidemittauksessa (otanta 2 tyttöä) tappiolle, ja kivaltahan pinkki ja valkoinenkin näyttävät! Lisäksi pinkkejä kankaitakin oli valmiiksi varastossa, niistä ompelin mökkiin verhot, pöytäliinan ja tyynyt. Lisätyynyt ja viiri seinälle ovat vielä työn alla. Ehkä laitan verhon myös "keittiötason" eteen...toisaalta nyt tason alle saa laitettua nukkejen sängyt ja muuta tarpeellista tavaraa mukavasti. On hauska seurata, kuinka innoissaan tytöt leikkivät kotia ja järjestävät teekutsuja!
Kuopus, 10kk, osaa myös jo vaatia päästä leikkimökkiin ja istuu siellä mukana leikissä, tyytyväisenä leikkiperheen vauvana :)

Näkymä oviaukosta...

"Keittiösiipi"...
Sänkykin olla pitää, jos vaikka alkaa väsyttää kesken kodinhoidollisten askareiden, ja siinä sopii myös vieraiden istuskella...
Ihanaa raitakangasta Himlalta...


Tärkeät kattilat ja kapustat järjestyksessä...

Astiahyllyllä olisi vielä tilaa...jospa löytyisi vaikka pienet lattelasit :)


Pikkukokin esiliina ja uunikintaat naulakossaan -uuni tosin puuttuu, mutta ainahan kintaille käyttöä löytyy...

Takana mukava viikonloppu...Äitienpäivä sujui perinteisissä merkeissä: herkkuruokia, lapsosten tekemiä suloisia kortteja, paketti, kukka ja tietysti mukavaa yhdessäoloa!
Hauskaa alkavaa viikkoa!

perjantai 9. toukokuuta 2008

Uutta keittiöön









Turussa oli hauska käydä, tosin aika siellä jäikin vain pariin tuntiin. Siinäkin ajassa ehti hoitaa asiansa hyvin, kun tiesi, minne mennä...Kovin monessa puodissa en ehtinyt käydä, mutta niistä muutamasta tein kivoja löytöjä!
Keittiön piristykseksi löytyi uusi ihana saippua ja kaunis suihkepullo (Sisustusliike Day). Elvinassakin kävin ja tapasin Merjan, jolta ostin myös pari pikkujuttua, niistä myöhemmin. Elvina on kyllä ihan unelma, kaunis kauppa täynnä ihanuuksia ja suloinen kahvila samassa tilassa. Suosittelen siellä käytiä, jos menette Turkuun!
Hauskaa viikonloppua :) ja Äitienpäivää!

maanantai 5. toukokuuta 2008

Oliivipuu

Pidän kovasti oliivipuista. Tämä on jo toinen yksilö meillä, tällainen pieni pöydälle mahtuva ihanuus :)
Ensimmäinen oli paljon isompi, yli metrin korkea. Ostin sen eräästä puutarhamyymälästä joskus viime talvena. Suuressa puutarharuukussa, johon olin sen laittanut, ei ollut aluslautasta, joten kun sitä piti kastella, se kannettiin pesuhuoneeseen. Kun ruukkua sitten myöhemmin nostettiin, niin lattialla sen alla kuhisi pienen pieniä muurahaisia! Ne osoittautuivat faaraomuurahaisiksi, joten oliivipuu sai väistyä viileään varastoon odottelemaan kohtaloaan (faaraomuurahaiset kun voivat pesiytyä talon rakenteisiin, jolloin niitä on lähes mahdotonta saada häädettyä). Onneksi huomasimme muurahaiset, ennenkuin ne ehtivät käydä taloksi! Lopulta taivuin haikein mielin palauttamaan puun ostopaikkaansa, koska en uskaltanut ottaa riskiä muurahaisten uuteen hyökkäykseen tai mullanvaihtoon, johon puu olisi varmasti kuollut...Sivun alalaidassa olevassa kuvassa näkyy tämä kyseinen oliivipuu, josta en muuta kuvaa ehtinytkään ottaa.
Nyt vaalin tätä pienempää oliivia, ja se tuntuu viihtyvän kohtuullisen hyvin.

P.S. Olen lähdössä tällä viikolla päiväretkelle Turkuun, tarkoituksena kiertää kaupungin sisustuspuoteja. Ongelma on se, etten Elvinan lisäksi tiedä muita sisustusliikkeitä...Jos joku teistä tietää, olisin hurjan iloinen vinkeistä!
Hauskaa viikkoa :)

lauantai 3. toukokuuta 2008

Retkellä Kukkataivaassa

Kun aurinko paistaa ja on lämmin, vietetään kaikki mahdollinen aika pihalla. Blogin anti onkin nyt sisustamisjuttujen sijaan sangen kukkapainotteinen - tilanne korjaantunee, kun huonommat ilmat taas koittavat ja on aikaa puuhata kotona!

Tänään kävimme jokakeväisellä retkellä ihanassa lehtometsässä. Satakielen laulu jäi tällä kertaa kuulematta, vai ovatkohan ne vielä edes palanneet? Yleensä kun retki tehdään vasta toukokuun puolessa välissä, nyt olimme etuajassa - onneksi, sillä kukatkin olivat jo täydessä loistossaan. Valko-, sini- ja keltavuokot, mukulaleinikit, imikät, ketunleivät, pystykiurunkannukset ja rentukat olivat kaikki jo aloittaneet kukintansa! Tässä muutamia kuvia retkimaisemista.












Mukavaa viikonlopun jatkoa :)