maanantai 23. kesäkuuta 2008

Tarpeellista, kaunista, kivaa!

Tällaisia ihanuuksia hain tänään postista piristämään tätä kaatosateista maanantaita. Saapuivat juuri sopivasti ennen Tanskaan lähtöä, pian ne jo pakataan täpötäyteen...

Jokaiselle tytölle jotain: Esikoinen valitsi pinkkiä pallokuosia omaan toilettilaukkuunsa, keskimmäinen ihastui ruusukuosiin ja kuopuksen hoitolaukkuun (jonka perin omakseni sitten joskus, kun ei tarvitse kannella mukana vaippoja tms...) valitsin minä ruusuista kangasta, samoin kuin omaan pieneen meikkipussiini.

Nämä Au Maisonin ruusut ovat vieneet sydämeni ;)...samaa ruusua on kangasvarastossani, mutta en ole vielä(kään) pystynyt päättämään, mitä siitä ompelisin. Ehkä jotain uuteen kotiin...

Remonttiasiat muhivat mielessä, jotain on sentään saatu päätettyäkin, ja tällä viikolla pääsemme katsastamaan laattavalikoimia. Pientä vääntöäkin on saatu aikaiseksi miehen kanssa, joka ei ihan täysin ymmärrä viehtymystäni kaksiotehanoihin. Uskoisin kuitenkin olevani voiton puolella :), ainoa, mikä niissä mietityttää, on se, kuinka lapset niitä osaavat käyttää polttamatta kätösiään tai lintsaamatta kunnon käsipesuista. Onko jollain kokemusta asiasta?








Kiitos vielä rohkaisevista ja ilahduttavista kommenteistanne :)

Remonttia pääsette toki seuraamaan, kunhan se elokuussa alkaa, ehkä ihan kyllästymiseen asti...!

Mukavia kesäpäiviä kaikille vierailijoille :)

keskiviikko 18. kesäkuuta 2008

Sisustusunelmista tulee totta!


No niin, nyt, kun kauppakirjat on allekirjoitettu suuntaan ja toiseenkin, voin julkistaa asian täällä blogissanikin: Edessä on muutto (taas)!
Täysin suunnittelematta osui kohdallemme juuri oikea talo ja sehän oli menoa...Talovanhus on melkoisen paljon rumempi kuin nykyinen vaaleansininen, uudehko talomme, ja täyden remontin tarpeessa, mutta siinä on juuri ne asiat, joita kodiltamme toivommekin: Rauhallinen sijainti, takapihalta pääsee suoraan metsään lenkkipoluille, koulu on vieressä, lasten kavereita asuu lähinaapureissa, katettu terassi, josta saa ihanan kesähuoneen...
Tässä nykyisesssä kodissa on aina hiukan häirinnyt tietyt jutut, kuten yläkerran lattia/kattomateriaalit jne...On ihana ajatus, että saa juuri oman maun mukaiset pintamateriaalit!
Nyt elellään odottavissa ja hiukan hermostuneissa tunnelmissa: Elokuussa päästään remontteeraamaan ja syyskuussa pitäisi muuttaa, kääks. Suunnitellakin pitäisi, mutta lähdepäs kauppoja kiertelemään ja materiaaleja valitsemaan kolmen lapsen kanssa, siinä menee vaan hermot kaikilta osapuolilta ;)
Ja mitenkähän se aika riittää...Alakerrasta aloitetaan ja yläkerrassa sijaitsevat makuuhuoneet laitetaan kuntoon kun jo taloa asutaan.
Alakerran remontista tulee perusteellinen. Seinien paikkoja ja huonejärjestystäkin ehkä muutetaan ja kaikki pinnat uusitaan koko talossa. Ikkunat ja ulko-ovikin menevät vaihtoon.
Voih, näen jo silmissäni valkoiset paneelikatot, seinissä helmiponttipaneeleita, vaalean lattian...Maltan tuskin odottaa, että päästään töihin!
Aloitan jonkinsorttisen kesäloman tästä bloggaamisesta, eli päivityksiä tulee varmaankin harvakseltaan...Katsotaan, kuinka kauan maltan pysyä poissa koneelta ;)
Hauskaa ja aurinkoista kesää kaikille täällä vierailleille! Kiitos käynneistänne ja erityiskiitokset piristäviä kommentteja jättäneille =)

sunnuntai 15. kesäkuuta 2008

Pinkkiä ja vihreää piristystä...

Vietimme perjantaina ystävien kanssa tyttöjen iltaa, joka oli oikein onnistunut...Kiitos vielä kaikille mukanaolosta! Ja kiitos vielä myös tästä aivan ihanasta lahjasta! Olin näitä suloisia melamiineja kesäastioiksi miettinytkin, mutta en kuitenkaan ostanut :) Olen niistä hurjan iloinen, KIITOS!!!

Lapsetkin ihastuivat niihin heti, esikoinen taisi ne tunnistaakin GG:n ihanuuksiksi...Ne ovat päässeet heti kovaan käyttöön; maito maistui huippuhyvin näistä mukeista, ja lautasetkin olivat kuin luodut sunnuntai-iltapäivän lettukesteille...


Oikein mukavaa juhannusviikkoa kaikille!

keskiviikko 11. kesäkuuta 2008

Syntymäpäivä...

...on aina hauska juttu, ja tänään sankarina paistattelee 4 vuotta täyttävä keskimmäinen...

Lastenkutsuille valmistunut paperiviirinauha juhlistaa yhä keittiötä....

Lahjapaketista löytynyneen Tilda-rasian tyttö on melkein kuin päivänsankari itse...

Toivekakku: suklaata, vaniljaa, banaania -millehän mahtaa maistua...?

Lahjaksi toivottu äidin tekemä nalle, joka on nyt nimeltään Emma...
Mukavaa päivää ja viikkoa!

tiistai 3. kesäkuuta 2008

Haaste

Ihana kesä on vihdoinkin täällä! Terassilla on mukava nauttia niin aamupäivän auringosta kuin illan tyyneydestäkin. Viime päivät ovat olleet täynnä kaikenmoista ohjelmaa, lastenjuhlatkin vietettiin varsin riehakkaissa merkeissä, ja muutakin "pientä" on viritelty, niistä saatte lukea myöhemmin...Aikaa bloggaamiseen ei ole juurikaan jäänyt, saati että olisin kunnolla ehtinyt lukemaan teidän muiden blogeja. Nytkin olisi oikeastaan tehtävä allaolevista listoista jotain eikä istuttava koneella...


Sain Paperia Pariisista -blogin Hannikselta haasteen, ja nyt vastailemaan...
1. Missä olin 10 vuotta sitten?
Asuimme Espoon Soukassa ensimmäisessä yhteisessä kodissamme ja olimme menneet edellisenä kesänä naimisiin. Vakituinen työpaikkakin oli, ja elämä niin huoletonta ja vapaata: paljon ulkona käymistä kavereiden kanssa, pitkiä kävely- ja juoksulenkkejä kahdestaan, purjehdusta kavereiden veneellä...Siitä ajasta on tosiaan päällimmäiseksi jäänyt mieleen vapauden tunne :-)

2. Viisi asiaa tehtävälistallani
1. Kodin raivaus lastenjuhlien jäljiltä ja yleinen siivous...
2. Kampaamoajan varaaminen
3. Tilda-nallen ompeleminen
4. Uuden silitysraudan ostaminen, onnistuin pudottamaan vanhan, hyvä ja uskollisen Juramme lattialle ja se otti ja hajosi :(
5. Pyykkikriisin selvitteleminen, kone pyörimään, puhtaat kaappeihin jne...

Melko arkisia nämä tehtäväni...toisaalta voisihan sen listan laatia myös kivoista jutuista tyyliin:

1. Istua terassille nauttimaan kesästä ja viileästä juomasta

2. Lukea tarkasti uusimmat sisustuslehdet

3. Lähteä ostamaan kivoja bilevaatteita ensi perjantaita varten

4. Raaputtaa lompakkoon unohtunut Ässäarpa

5. Leikkiä vesisotaa lasten kanssa pihalla


3. Suosikkivälipalojani
Turkkilainen jugurtti, mustikat ja auringonkukansiemenet, nam...tai hapankorppu/näkkileipä juustolla.

4. Mitä tekisin jos olisin miljonääri?
Tietysti lainat maksaisin heti pois, niin omat kuin lähimpienkin, nauttisin kotonaolosta niin kauan kuin lapset tarvitsevat minua, sitten perustaisin oman sisustuspuodin. Antaisin myös rahaa hyväntekeväisyyteen ja tietysti olisi ihanaa antaa lahjoja kaikille läheisille, autoa, venettä, leluja, kirjoja, mitä kukin toivoo...Eli enpä mitään kovin erikoista, nauttisin vain rahan tuomasta vapaudesta!

5. Paikat, jossa olen asunut
Heinola, Salo, Heinola, Helsinki, Espoo, Irving (Texas), Longmont (Colorado), Espoo....
Hupsis, onpas lista...

6. Haastan mukaan kaikki, jotka haluavat ottaa haasteen vastaan!

Ihanaa loppuviikkoa!