torstai 1. lokakuuta 2009

Räyh & mur

Posted by Picasa
Tuon taannoisen pikku tauon aikana olen muun ohessa virkannut, virkannut, laskenut neliöitä ja taas virkannut...pikkuinen täkki alkaa jo hahmottua. Syytä olisikin, koska pian täytyisi alkaa valmistaa jotain pukinkonttiinkin (kaulaliina? apinoita? sukkia, lapasia, pipoja? mitä te neuloisitte lahjaksi?).
Omenoitakin on kuivatettu, vielä pitäisi jaksaa yksi saunallinen niitä laittaa. Soseeksi en omppuja keitä, eikä toisaalta tilaakaan hillopurkeille ole. Tuoreina ja kuivattuina omput ovat minusta parhaita! Keskimmäinen tytär taiteili kuvan hirmuiset pedot äitiä säikyttämään :D Eikös vaan alakin lahkeet tutisemaan?

7 kommenttia:

  1. Hurjia petoja on neiti taiteillut. Kuivatut omput maistuvat minullekin, mutta eniten kaipaan mummoni valmistamaa omenamehua, jota joskus 70-luvulla saimme maistella. Ei ole enää mummoa, eikä niitä omenapuitakaan, joten se herkullinen omppumehu on enää vain muistoissani.

    VastaaPoista
  2. Minäpä muuten keittelin ihanaa omppuhilloa ensimmäistä kertaa moneen vuoteen. Laitoin keitinveteen kanelitangon ja soseen sekaan vielä vähän jauhettua kanelia! Superhyvää pannarin kanssa :D Etten sanoisi "räyh-hyvää"!

    VastaaPoista
  3. Miten sinä kuivatat ne omput saunassa?
    Kuulostaa hyvältä
    Tiina

    VastaaPoista
  4. Sari, kiva kun jätit kommentin :)
    Meillä mummo keitti omenasosetta, ja hyväähän se on. Omatekoista omenamehua en ole päässyt maistamaan, varmasti hyvää!

    Nanna, hyväähän se hillo on, mutta mun sokerin kulutuksella syön sokerit mieluummin salmiakin tai muun karkin seassa ;)

    Tiina, omenat kuivuvat näpsäkästi saunassa :)
    Omenat renkaiksi ja ylälauteelle leivinpaperin päälle. Mahtuu aika monta omenaa viipaloituna...Kiuas päälle ja annan sen olla päällä aina pari tuntia kerrallaan ja kun on taas jäähtynyt tai kun muistan, laitan päälle uudelleen. Muutamassa vuorokaudessa on sipsit valmiita!

    Kiitos viesteistänne :) mukavaa päivää!

    VastaaPoista
  5. Tuo on ilmiselvä leijona;) Hieno!

    Minä keittelin muutaman purkin omppuhilloa. Tuli oikein maistuvaista.

    Ja joo... Noita lahjuksia pitäis alkaa valmistamaan;)

    VastaaPoista
  6. Minuakin kiinnosti kuinka kuivaat omput saunassa ja sainkin vastauksen. Ehkä kokeilen ensi vuonna , jos saan satoa;) Meillä valmistuu joululahjaksi ainakin virkattuja pipoja (Heh,tämä emäntä on innostunut niitä virkkaamaan ja osansa saa sukukin). Muut käsin tehdyt lahjat taitavat kallistua tuonne ompelusten puolelle...täytyy niitä suunnitelmia vielä hieman hioa. Mukavaa viikkoa.

    VastaaPoista
  7. Moikka Mari ja Vanamo, kiitos kun kommentoitte :)

    Pirteää päivää!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3
Kommentoithan aina uusimpaan postaukseen, ettei kommenttisi jää huomaamatta :)