tiistai 31. maaliskuuta 2009

Valoa...

Koko pimeä syksy ja talvi on tunnelmoitu kynttilänvalossa. Viime viikkoina iltojen vähitellen valostuessa kattokruunun kynttilät sytytettiin yhä harvemmin ja harvemmin...saa nähdä, kuinka paljon nyt kevään ja kesän aikana jaksetaan kynttilöitä poltella! Ovathan kynttilät tietysti kauniita valoisassakin, mutta luulen silti, että kulutus meillä laskee. Onko teillä muilla tapana poltella kynttilöitä vain pimeänä vuodenaikana vai läpi vuoden?

Iloista kevätpäivää :)


torstai 26. maaliskuuta 2009

Lankojen kierrätystä

Kuopuksella oli viime kesänä ihana, virkattu hattu. Päätin jo silloin, että en laita sitä kirppiskuormaan vaan hyödynnän suloisenväriset langat johonkin. Nyt, kun olen oppinut tekemään koukulla muutakin kuin ketjusilmukkaa, keksinkin purkaa hattua ja virkata somistekukkasia tyttöjen kevätpipoihin ja -hanskoihin. Olen ajatellut yrittää virkata myös pienen nallen ja minikukkia lasten hiuspinneihin, tossuihin ja ties mihin. Katsotaan, mihin aika, inspiraatio ja kärsivällisyys riittävät! Kuten minulla aina, on näiden käsitöidenkin osalta monta rautaa tulessa...

Namivärejä :)

Hattu ja siitä puretuista langoista väkerretty kukka...

Ylpeä esikoinen poseeraamassa uusissa, koristelluissa kevätvetimissä (nuo kaksi pikkukukkaa tosin olivat pipossa jo valmiina...).
Jos jollain teistä on kokemusta hyvästä nettilankakaupasta, olisin kiitollinen vinkistä! Keskivertomarketeissa kun lankavalikoimat ovat mitä ovat...

Ihanaa aurinkoista päivää :)

tiistai 24. maaliskuuta 2009

Värejä!

Olen ollut harmissani siitä, ettei meilläpäin ole saanut oikein mistään GreenGatea, ja yllätyin iloisesti, kun poikkesin Heikintorin Toscaan ihan vaan katselemaan ja siellähän oli vaikka mitä ihanaa. Menin niin pyörryksiin heleistä kesäväreistä, että ennenkuin huomasinkaan, korttia jo veloitettiin kassalla ja sain käteeni ison kassin. Kotona sitten kaivoin ostokset esiin ja ihmettelin, että kuinka tällainen valkoisen rakastaja olikin ostanut noin värikästä! Ja sinisen vannoutunut ystävä noinkin punasävyistä! Heräteostoksia, mutta sellaisia, joita tuskin tulee katumaan.

Kuvissa siis söpö rantamatto (muka lapsille), joka ainakin alkuun saa palvella sohvansuojana ja -piristäjänä. Astiapyyhkeitä Toscassa ei ollut, joten täytynee viritellä tyynynpäällisiä noista koriliinoista. Tai sitten ne ovat koriliinoja tai jotain muuta! Muutakin kassinpohjalta löytyi, mutta niistä lisää myöhemmin.

Hauskaa tiistaipäivää :)


perjantai 20. maaliskuuta 2009

Kesää odotellessa...

Huomasin nämä ihanaiset kesäsaappaat Julias Vita Drömmar -blogissa, ja omat mustat Kontiot alkoivat äkkiä tuntua jotenkin vääränlaisilta romantikon jalkaan. Niinpä kipaisin oitis lähimpään KappAhliin saapasostoksille.
Jos kyse on kevyestä puuhastelusta puutarhassa, kävelyretkestä kesäsateessa, kukkaniityllä käyskentelystä, niin ruususaappaat ovat piste i:n päälle! Kontiot ovat kyllä paikallaan rakennustyömaan savivellissä tai vastaavissa hardcorehommeleissa. Eipä silti että sellaisia olisi näköpiirissä ;)

Hempeää ja ihanaa viikonloppua!

torstai 19. maaliskuuta 2009

Myydään!

Tällainen valaisin kaverinsa kanssa etsii uutta kotia! Nämä olivat jo kirppiskuormassa (on pakko luopua jostain, että uutta mahtuu tilalle...), mutta ajattelinkin yrittää ensin täällä :). Varjostimet olen ostanut pari vuotta sitten White on Whitestä, ne on tehty Himlan kankaasta. Jalat valkoiseksi maalattua puuta. Lampun teho max 40w. Suht vähällä käytöllä ovat olleet, aina paossa lasten kätösiä milloin minkäkin kaapin päällä. Hinta 30e/valaisin. Jos kiinnostaa, jätä viesti...

Hauskaa päivää!
Molemmat lamput myyty!

tiistai 17. maaliskuuta 2009

Vilahduksia

Kodinhoito- ja pesuhuone on vielä keskeneräinen, mutta perustoiminnot -
pyykkäys, kuivatus, peseytyminen - onnistuvat hyvin. Jopa niin mainiosti, että joulun jälkeen ei tähän tilaan ole tehty mitään, vaikka tarvetta olisi. Kodinhoitopuolelta puuttuu vielä pesuallas, tasot ja pyykkikaappi eli aika olennaisia juttuja kaikki. Nyt likapyykki sullotaan Ikean isoihin peltiämpäreihin ja puhdas pyykki tuppaa kertymään kuivaustelineen päälle... haaveissa siintää kunnon laskutaso, jolle kuivat pyykit voi viikata suoraan rummusta. Tässä muutama pikku vilahdus:

Aamutakkinaulakot heti ovenpielessä. Valkoinen, pellavainen aamutakki on muuten H&M Home -mallistoa ja tykkään siitä kovasti.

Vihdoinkin kivat korit pesuaineille. Puteliarmeija lojui lattialla ja hankaloitti kuivaamista, kunnes nämä ihanuudet löytyivät!

Ihana sadesuihku, josta Hannis viime kesänä vinkkasi. Juuri oikea valinta niin toiminnoiltaan kuin ulkomuodoltaan meille.


Siivous- ja pyykkäysaineet pitävät majaa vanhan pikkuhyllyn päällä, joka tuotiin väliaikaisratkaisuksi taltuttamaan tavarakaaosta. Harmi, ettei noita lasikippoja enää saa Ikeasta, ne on niin kivoja. Ennen ne olivat keittiössä, mutta sain idean Esillä&Piilossa -kirjasta laittaa pesuaineet niihin. Pesuainepakkauksethan ei meillä niin kovin kauniita ole -toista on Tanskassa. Ainakin Irma-marketissa tuijotin kateena tosi tyylikkäitä valkoisia siivousainepullo- ja pesujauhepussirivistöjä. Ne oli niin yksinkertaisia ja nättejä, että voisin hyvin sellaisia pitää esillä! En kuitenkaan alkanut sentään niitä raahata tuliaisiksi ;)

Vikaksi vielä lattiaa (ja kotitossut). Laatta on lasittamaton ja siis karheapintainen, eli se sopii märkätilaan loistavasti. Valitettavaa on, että halusin asiaa sen enempää miettimättä samaa laattaa tuulikaapin lattiaan...hups, arvatkaa, takertuuko kura ja lika tiukkaakin tiukemmin pintaan kiinni! Tuulikaapin laatta menee vaihtoon, kunhan joskus tulevana vuonna tuohikuussa on energiaa alkaa remontin toiselle kierrokselle...kaukaiselta tuntuu moinen ajatus. Kuramattoa vaan kehiin!
Hauskaa päivää :)

maanantai 16. maaliskuuta 2009

Oikea vastaus ja voittaja



Oikea vastaus näkyy siis yllä :) Aika moni oikein veikkasikin! Ja mukavan moni osalistui arvailuun! Valkoiset lautaset jäivät löytymättä, joten luvassa on mix&matchiä vihreä-sini-valkoisten, viime kesänä lahjaksi saatujen lautasten kanssa. Vaaleansiniturkoosit mukit olisin ehkä mieluiten halunnut, siis samaa sävyä kuin GGn lattemukit, mutta näissä melamiineissa turkoosi on aika vahva ja kirkas.





Ja sitten voittoarvontaan: Keskimmäinen tyttäristä toimi onnettarena ja nappasi kiposta lapun, jossa lukee PIONI. Onnea onnea :) Pikku palkintona Pionille lähtee House Doctorin lautasliinoja ja orvokinsiemenpussi, jossa on mukana myös sinkkinen kyltti. Lähetätkö Pioni yhteystietosi (lovingwhitehanni@gmail.com), niin lähetän paketin sinulle!


Huomasin viikonloppuna, että blogini yksivuotissynttärit unohtuivat tyystin, joten ehkä pian taas järjestän arvontaa ;)

Mukavaa maanantai-iltaa!

keskiviikko 11. maaliskuuta 2009

Mix&Match


Astiakaappiinkin tuli hankittua pientä täydennystä ...pitkään himoittuja GGn raidallisia lattemukeja. Sopivat minusta kivasti pallokuosin ja valkoisten Teemojen kanssa!
Melamiiniastioitakin ostin, ja arvatkaa, minkä värisiä...Kaikkien (oikein tai väärin) arvanneiden kesken arvon pienen yllätyspalkinnon!

Mukavaa keskiviikkoa!

EDIT: Osallistumisaika päättyy tänään (16.3.)
klo 18.00, eli vielä ehtii mukaan :)

maanantai 9. maaliskuuta 2009

Tuliaisia lapsille...

...ja matkalta osa 2. Katselin Kööpenhaminan kuvasaalistani joka on luvattoman surkea, ja huomasin, ettei niistä mitään sarjaa saa tehtyä. Joten kerron näissä postauksissa mieleentulevista ostos- tai muista paikoista ihan vaan tekstin keinoin :)



Joulupukin tuomat possut ovat saaneet porsaita! Sikala- ja possuperheleikki on ollut kovassa huudossa meillä sen jälkeen, kun pikku porsaat kaivettiin tuliaiskassista esille. Kerrankin pehmoleluja, joista tykkäävät niin äiti kuin lapsetkin...


Pikkunaski levolla :)


Kuopuskin tykkäsi näistä omista tuliaisistaan. Nalle kantaa nyt nimeä Tau -jes, kauheat
originaltitit kirpparille ja näitä lisää ;) Sorminukke kaipaa ehkä myös lisää kamuja...Lapsille olisi ollut ihania vaatteita vaikka kuinka paljon, mutta ostin vain yhdet kesämekot esikoiselle ja keskimmäiselle. Esikoisen mekko löytyi Okker-Gokkerilta ja keskimmäisen kivasta secondhand-kaupasta, joka sijaitsi Österbrossa Norre Frihavnsgadelta (jossa myös tuo Okker-Gokker ja paljon muita kivoja kauppoja!). Mekko on kukkakolttu, GGn mallistoa menneiltä vuosilta. Kiva löytö minusta!
Ja jos M satut lukemaan tätä, niin suurkiitos vielä siitä, että jaksoit majoittaa meidät, opastaa ja vielä järkätä ohjelmaakin meille. Kiitosvilkutuksia täältä talven keskeltä sinne kevääseen!
Teille muillekin hauskanpäivänvilkutuksia :)

torstai 5. maaliskuuta 2009

Matkalta osa 1

Heippa, tässä vihdoin jotain raporttia viime viikonlopulta:
Matka oli onnistunut! Lähes kaikkea saatiin, mitä lähdettiin hakemaankin...ainoastaan sen lepäämisen kanssa oli vähän niin ja näin. Vaikka varsinaista juhlintaa oli vain yhtenä iltana, adrenaliini ja kofeiini hoitivat hommansa siten, ettei nukkumattia kuulunut ajallaan :)

Parasta oli se, että vuokrasimme polkupyörät ja suhailimme näppärästi ja joutuisasti paikasta toiseen kuten oikeat kööpenhaminalaiset ainakin. Fillarointi virkisti mukavasti, ja siten sai kaupungista eri kuvan kuin jos oltaisiin matkattu metrolla. Lisäksi pyörän vuokra ei päätä huimannut, kolme vuorokautta maksoi n. 160 kruunua (jotain 22 euron paikkeilla).

Kivoja puotejakin löytyi, oppaana oli vanhaa Kotivinkkiä, matkaopasta kirjastosta ja osan aikaa matkaopasta ihan livenäkin, kun Casa M:n emäntä näytti meille Fredriksbergin parhaat sisustuskaupat Gammel Gongevejllä.. Ja ne kaupat tosiaan oli ehkä kivoimmat, joissa käytiin.


Mille Liva: GreenGatea, House Doctoria jne. Täynnä ihanuuksia!



Tämä oli ihana kauppa, kalusteita ja hienoja valaisimia, myös pikkutavaraa.



Tuohon kauppaan mennessä jalat ikäänkuin ottivat parit juoksuaskeleet ihan itsestään. Sieltä olisi mukaan tullut kaappeja, lamppuja ja seinähyllyjä, mutta kasseihin mahtui vain pikkukivaa...

Tämä kauppa taas oli täynnä ihania lasten sisustusjuttuja. Onneksi siellä oli puuhapöytä jossa väsyneet saattoivat koota palapelejä ajankuluksi :)


Nämä puodit, Mayol ja Sidned, olivat hiukan eri suunnallakuin edelliset. Kivaa tavaraa niissäkin!


Tässä oli siis kuvia vain osasta liikkeitä, joissa käytiin. Mukaan tarttui yhtä ja toista kivaa!
Niitä näytän myöhemmin...

Hauskaa viikonlopun jatkoa!