lauantai 29. elokuuta 2009

Mummon tuoli osa 2

Posted by Picasa
Ulkokatoksessa odotellut Mummon perintötuoli numero 2 pääsi vihdoin käyttöön, kun se sai arvoisensa istuinkankaan suloisesta&ihanasta Greengaten keittiöpyyhkeestä (tuo lappukin, joka pyyhkeessä oli kiinni, on minusta supersöpö. Kirjanmerkiksi ehkä?). Eikös vain olekin hyvä, etten ehtinyt aikanaan maalata suhaista tätä tuolia valkoiseksi? Varmaan se olisi kaunis niinkin, mutta nyt kaipasin kotiin jotain tummaa. Olisikohan syksyn värini löytynyt?? Ainakin tv-huoneeseen. Kauheasti alkoi poltella ruskeasävyisen isoäidinneliötäkin virkkaus -nähtäväksi jää, jaksanko, ehdinkö ja ennenkaikkea maltanko alkaa niin suurta projektia.
Suloista&ihanaa viikonloppua jokaiselle :)

torstai 27. elokuuta 2009

Löytöjä!

Posted by Picasa
Kirppikseltä, tottakai!
Ikean kello 1e. Tosin siitä oli koneisto rikki, mutta se vaihdettiin uuteen. Juuri tätä kelloa olen hinkunut ties kuinka kauan, varmaankin siitä lähtien, kun se poistui Ikean valikoimista (korvaavassa uuden erän mustakehyksisessä kellotaulu on selvästi keltainen, en erikoisemmin pidä). Olen tosi kranttu kellojen suhteen, ja lähes kaikki vuosien varrella ostetut olen laittanut kiertoon, kun eivät ole sittenkään olleet ihan oikeanlaisia. No nyt on. Numerotkin, että koululainen osaa katsoa ajan oikein.
Mattoja. Nämä söpöset (kuten kuopus sanoo, vrt. rumanen: "kato äiti kun rumanen setä" kirkkaalla kaksivuotiaan äänellä "rumasen" sedän kulkiessa ohi) pikku matot sain omakseni hintaan 4e. Toinen, värikkäämpi, päätyi esikoisen huoneeseen, ja hempeämpi keskimmäiselle. Kuopuksen huoneeseenhan rahtasin kaunisen räsymaton toissakesän Tanskanmatkalta. Huoneen remonttia onkin muuten pikkuhiljaa aloiteltu!
Hauskaa päivää :)

maanantai 24. elokuuta 2009

Portaat ja kaappi

Posted by Picasa

Posted by Picasa

Tämä ihana vaaleansininen kaappi on myös saatu talon edelliseltä omistajalta. Talven se odotti ulkokatoksessa, josko olisin sen saanut laitettua leikkimökkiin. Sisälle se päätyi, kodinhoitotilaan, kiitos ystävän ehdotuksen :)

Perusteellinen imurointi ja pesu, uusi vedin vanhan lukkopesän läpi ja seinälle. Hyrisen ja kehrään tyytyväisyyttäni! Onneksi en ehtinyt ostaa Ikeasta mitään seinäkaappia. Kaappi tulee varmaankin palvelemaan lääkekaappina, siivouskaapiksi (jota meillä myöskään ei ole!!!) se on aivan liian pieni.

Kodinhoitotilaan tarvitaan enää kunnollinen likapyykkiastia, jossa on pyörät, tason alle. Listoja ja viimeistelyä se on toki myös vailla, mutta en jaksa surra sitä vaan olen niin iloinen tästäkin edistyksestä!
Edistystä on tapahtunut lisäksi yläkuvan portaikossa. Kaamea vihreä kokolattiamatto on jo puoliksi pinnoitettu laudalla. Pian alkaa ruuvinreikien kittaaminen ja hiominen, ja sitten maalaus! Olisiko jollain antaa vinkkiä hyvästä porrasmaalista?
Hauskaa päivää :)


lauantai 22. elokuuta 2009

Perintömekko. Pienitalopreeriallamekko. Katikatinmekko. Kotimekko. Sevanhamekko.
Rakkaalla mekolla on monta nimeä. Tämä on kälyni vanha, mieheni isoäidin 80-luvulla ompelema ja keskimmäiselle niin rakas asu. Posted by Picasa
Sääli, ettei omia vanhoja lempimekkoja ole säästynyt ainuttakaan -meidän suvussa kun kaikki vähänkin kelvot vaatteet kierrätettiin serkulta serkulle. Onneksi on tämä!
This dress was made by my husbands grandmother on 1980's. It used to be my sister-in-law's dress and now it's my middle daughter's favourite one.
Hauskaa viikonloppua!
Have a nice weekend!

maanantai 17. elokuuta 2009

Onnistuisikohan?

Posted by Picasa
Nimittäin tämän Mårbackan talvettaminen. Käytettävissä kun ei ole viileää lasiverandaa, varastoa tai edes ylimääräistä ja tarpeeksi valoisaa huonetta. Mahdollinen olisi toki oma makuuhuone, siis sen voisi viilentää, mutta se taas on talon ehkä pimein huone. Miten te muut olette tehneet? Onko muuta toivoa kuin nakata tämä kaunotar biojätteeksi (ääk) ja ostaa taasen keväällä uusi?
Kuten huomaatte, olen vihdoinkin saanut ladatuksi Picasan ja olenkin viettänyt sen kanssa mukavan tovin ihan itsekseni, ja se on tehnyt hyvää... Meidän perheellä on takana rankka viikonloppu; lapset ovat sairastaneet oikein urakalla, isommat kotona, kuopus sairaalassa saakka. Nyt onneksi ollaan jo kotona, tosin kaikki lapset ovat vielä toipilaita.
Mukavaa alkanutta viikkoa :)

perjantai 14. elokuuta 2009






Keräsin vaaleansiniset kesätäkit ja tyynynpäälliset jo pois. Kaipaan jo vähitellen jotain muutosta sisustukseen kesän jälkeen. Sohvalle pääsi kesän kirppistäkki tuomaan väriä. Tosin en ole ihan varma tuosta punaisesta, olkoon siinä ja katsotaan kuinka käy :) Nyt se ainakin tuntuu kivalta!
Joulun jälkeen aloittamani tyynynpäällinenkin valmistui vihdoin. Olisin kuitenkin kaivannut siihenkin jotain väriä pikku ripauksen. Jos sitten seuraavaan...Ja alakuvassa on jotain kivaa tulossa lapsille, en vielä tiedä itsekään, mikä siitä muotoutuu...
Ihanaa viikonloppua :)

keskiviikko 12. elokuuta 2009

Koululaisen huoneesta










Ensi viikolla esikoinen aloittaa Ensimmäisellä Luokalla. Meidän perheessä on koululainen! Penaali tärkeine sisältöineen on hankittu, samoin reppu. Koululaista taitaa vähän jännittää, äiti on haikeana: Vastahan se oli vauva...
Vaaleanpunainen kausi alkaa olla esikoisen kohdalla ohi. Tilalla punaista ja vaaleansinistä. Huone on aika keskeneräinen, siksi en näytä vielä koko huonetta...
Loputtomalla työlistallani on rapsutella maalit irti (ja maalata ne uudelleen) vanhasta keittiöön ostetusta sohvasta ja mummon radiopöydästä, sillä ne tulevat palvelemaan esikoisen sänkynä ja yöpöytänä. Verhotkin olisi ihan kivat, pehmolelupussi, viirinauha ja muutama tyynynpäällinen tilauksessa...
Hauskaa keskiviikkoa :)

maanantai 10. elokuuta 2009

Monkey business




Api on valmis! Siitä tuli Neiti-apina. Se onkin ehtiväistä sorttimenttia, on valloittanut kehdon ja kiipeillyt hortensiassa.
Uusia on tilauksessa. Taidan perustaa tehtaan...
Innoituksen apinan tekoon sain tästä ihanasta blogista. Joskin apinat ovat kummitelleet minulle erinäisissä kaupoissa ja yhden ystävän sohvannurkastakin jo pitemmän aikaa...
Ihanaa hellepäivää teille kaikille!

torstai 6. elokuuta 2009

Ja taas...





..on tehty ihan muuta kuin mitä pitäisi. Sen sijaan, että ompelisin kiltisti kodinhoitotilan verhoja tai maalaisin hyllylautoja, onkin oltu hummaamassa kirppiksellä.
Pikakäynti lähikirppikselle tuotti mm. tällaista tulosta: Suloinen pupu sai kehdon. Mukana tuli nukke ja erinäisiä nuken vuodevaatteita, mutta nämä ruusukuvioiset oli kivoimmat! Kehdon väri on aika ärjy minun makuuni. Kuitenkaan ihan kaikkea ei tee mieli maalata perusvalkoiseksi. Jos hiukan väri-iloittelisin ja poikkeaisinkin valkoisesta lämpimään kermansävyyn tai jopa vaaleansinisenturkoosiin? Toisaalta, voi hyvin olla, että tässä remontti- maalinrapsuttelu-, maalaus-, sisustus-, virkkaus- ja ompeluprojektien listalla tämä kehto sijoittuu sinne maalauslistan häntäpäähän!
Koska minulla on aina monta projekstia käynnissä kerrallaan, aloin uhkarohkeasti virkata pikkuista apinaa eilen, ja nyt on kova polte saada se valmiiksi. Helppoa ja hauskaa. Lapset kärkkyvät jo odotellen apinaneitiä leikkeihinsä. Nyt virkkaamaan (mitäs muutakaan tällaisena kauniina kesäpäivänä voisi tehdä?)...
Mukavaa päivää :)

My visit to a local fleamarket was successful: Sweet bunny got this cradle! Maybe it's a bit too colourful to my taste. Maybe I'll paint it...or maybe it must wait untill I have finished a thousand other projects with painting furniture, sewing, renovating the house and so on!
Have a nice day :)

tiistai 4. elokuuta 2009

Ihan pian...

...on kodinhoitotila valmis! Tässä muutama kurkkauskuva! Viime viikolla saatiin laitettua tasot ja maalattua ne, sitten allas ja hana paikoilleen. Vielä puuttuu seinähyllyt, allaskaapin sisälle tulevat laatikot, pyörillä liikkuvat pyykkikorit tason alle, verhot tasojen (allas- ja pyykki) reunalle. Sekä saunan oven + ikkunoiden -jotka muuten ovat onnettoman pienet räppänät niin korkealla katonrajassa, etten yletä niihin käsiksi- listoitus.


Ihanaa, kun voi taas viikata pyykin kodinhoitohuoneessa...

Hana ja allas ym Ikeasta...

Hauskaa tiistaipäivää!