perjantai 29. tammikuuta 2010

Pikku etukäteiskuva keskimmäisen huoneen alkovista. Niistä tuli juuri sellaiset kuin toivoinkin, ja jollaisesta lapsena haaveilin :)
Tekemistä riittää vielä: verhot (ajattelin laittaa vaijerin ja ohuet valkoiset verhot sekä vuoteen että vaatesyvennyksen eteen), vaatteiden järjestely ja siirto, vanhojen kaappien purkaminen. Se homma saa kuitenkin odottaa jonnekin ensi viikkoon, sillä tiedossa on mukavampaa puuhaa.
Tänään aika kuluu kirppiksellä (en osta mitään, en osta mitään...) sekä omien kamppeitten hinnoittelussa, huomenna alkaa oma kirppis Olarissa. Sunnuntaina suuntaamme minilomalle mummilaan ja kylpylän riemuihin.
Joten häviän hetkeksi. Ensi viikkoon!
Ihanaa viikonloppua teille kaikille :)

keskiviikko 27. tammikuuta 2010

Valkoisia ja vihreitä!


Viikonlopuksi ostin Citymarketista kaksi hiukan vetkulan oloista tulppaanikimppua halvalla. Epäilevin mielin, mutta kun halvalla sai...Ne yllättivätkin iloisesti! Varret napakoituivat imeytyskäsittelyssä ja kukat aukesivat nupulta kauniisti. Ovat vasta nyt alkamassa nuupahtaa. Toisin taas kävi muutama viikko sitten, kun ostin kukkakaupasta tulppaaneja -aika hintavia verrattuina marketin kukkiin- ja ne menivät huonoiksi kolmessa päivässä. Mur.
Lautasellakin sattui olemaan samoja sävyjä, joten räpsäisin muutaman kuvan...Salaattia kuluu mukavia määriä ja sokerintuskakin alkaa kai hellittää -ainakaan en enää joka ilta nukkumaan mennessäni haaveile vesi kielellä Fazerin vadelmamunkeista, donitseista, suklaakonvehdeista tai muusta herkusta. Tietysti asiaan vaikuttaa myös, että sain luettua loppuun kirjan, jossa syötiin ihan koko ajan herkkuja (Janet Evanovichin dekkarisarja palkkionmetsästäjä Stephanie Plumista. Suosittelen!!!!).

Nyt menen valmistamaan iltapalaa lapsille: lupasin leipoa lasten kanssa perunalepuskoja. Ehkä joudun yhden maistamaan itsekin, nam...

maanantai 25. tammikuuta 2010

Kaappi








Nyt on kaappi käytössä! Se nielee aikamoisen määrän tarpeellista tavaraa. Ainoa miinus on se, ettei tulostin mahdu sen uumeniin...mutta sain vinkin kokeilla laittaa printteri isoon koriin ja nostaa korissa kaapin päälle. Luulen, että se sopii meille hyvin, koska kauhean usein ei tarvita printtejä. Iso korikin löytyy, mutta ihan väärän värisenä. Spraymaalausta tiedossa siis.
Olen tosi tyytyväinen kaappiin. Ainoa, mitä pelkään, on se, että pikkuinen tv-huoneemme näyttää nyt aika täyteen ängetyltä. Toisaalta pöydällä ja tasoilla ajelehtiva tavarapaljous on historiaa. Siisteys ehkä tasapainottaa kokonaisuuden...ainakin niin toivon :)

Mukavaa päivää!

perjantai 22. tammikuuta 2010

Hauskaa viikonloppua!

Maalausurakka jatkuu viikonloppuna, jolloin on tarkoitus saada lasten sänkyalkovit maalattua. Uuden kaapin sain kuin sainkin eilen hiottua ja putsattua, ja tuossa vieressä se nyt kutsuu toimiin...
Jotenkin vaan laiskottaa. Vieläkin. Johtuisiko tarmon puute namin ja herkkujen puutteesta
;-)? Olen ollut jopa viimeiset viisi päivää ilman mättöruokia (leipä, karkit, keksit, sipsit ym.) ja nauttinut ihanista salaateista (esim. rucolaa, pestoa, mozzarellaa) ja muutenkin kasvispainotteisesta ruoasta. Aikansa kestää, ennenkuin elimistö tottuu taas tällaiseen terveelliseen muonaan hillittömän sokerinsyönnin sijaan. Päätin nähkääs kuitenkin laittaa stopin kauhealle karkinsyönnille (voisin elää irtokarkeilla ja minun tiedetään niin tehneenkin eräinä aikoina) ja mässäilylle vaikka perinteisesti kaipaan liikunnan endorfiineja korvaamaan sokerin tuomaa mielihyvää.
Tarmokasta viikonvaihdetta kaikille teille jotka täällä käytte vierailemassa!

torstai 21. tammikuuta 2010

Laiskotusta...







...täällä vain istun kahvittelemassa ja ihailen mukia, vaikka ne maalausasiatkin kummittelevat mielessä. Noita Selma-mukeja en muuten löytänyt mistään nettikaupasta Suomesta, kun niitä joulun alla etsiskelin. Niinpä ne on tilattu Elsas Hem -puodista naapurista saakka. Ovat tämänhetkiset lempparimukini!


Tv-huoneen kaapin maalaus on sentään jo alkanut: pohjamaalin olen sutinut, seuraavaksi on tiedossa hiomista...siksi kai tässä istunkin -hiominen ja hiontapölyn puhdistaminen on niiiin tylsää puuhaa.

Jään odottamaan energianpuuskaa...


Esikoisen sänkysysteemi on muuten maalausta vaille valmis. Mies päätti nikkaroida saman tien keskimmäiselle samanlaisen, ja se valmistunee viimeistään huomenna. Plan on maalata ne sitten samalla kertaa.

Iloa päivääsi :)

sunnuntai 17. tammikuuta 2010

Hullu paljon töitä...

...haalii, viisas pääsee vähemmällä. Nyt liippaa tuo sanonta hyvin läheltä. Taitaa oikeastaan osua ihan nappiin: Maalattavia on ihan pitkäksi jonoksi asti (esikoisen sänky ja kaappi, mummon radiopöytä, pari pikkuhyllyä, pari isompaa hyllyä ja niihin kannattimet, kehyksiä, keskimmäisen työpöytä, tuleva keskimmäisen sänky&kaappi, portaat, kaiteet...apuaaaa) mutta en näköjään millään opi: lisää tulee. Perjantain kirppiskierrokselta löytyi tämä kiva pikkupöytä, joka onneksi on hyvä sellaisenaan.
Hulluus sitten iski, kun näin kirppiksellä kivan kaapin, joka siellä oli jo aiemmin (ja jota olin ajatellut vaatekaapiksi, mutta ei ollut tarvetta) ja josta tykkäsin jo silloin. Petsattua mäntyä, nyt yhtä rumanen kuin kuopuksen kaappi oli. Yksi ovikaappi, toisella puolen hyllyt, alhaalla kaksi vetolaatikkoa. Noin miljoona tuntia maalausta ja kevyttä hiontaa tiedossa. Takaseinään joku kiva tapetti?
Mutta syy, miksi sitten hurahdin tämän kaapin ostamaan, on kaamea kaaos ja tavarapaljous tv-huoneessamme. Lasten soittimet ja kirjat, omat lankavasuni, printteri, lehdet, laskupinot ym. eivät mahdu järkevästi mihinkään piiloon vaan ovat enemmän tai vähemmän esillä ja levällään. Tv-huoneessa ei tällä hetkellä todellakaan vallitse minkäänlainen järjestys tahi tyhjät, kauniit pinnat, joita mielelläni ympärilläni soisin olevan.
Tuo kaappi on siis tarkoitus pyhittää em. kamppeiden säilytykseen. Vanhat matkalaukutkin saavat siirtyä jonnekin muualle ja niissä olevat tavarat saavat paikan kaapissa. Vai tarvitaankohan sittenkin kaksi kaappia...
Uuden kalusteen hankintahan johtaa luonnollisesti siihen, että vanha järjestys ei enää ole hyvä. Täytyy varmaankin kaivaa toinen tv-taso varastosta käyttöön ja kiepsauttaa järkkä uusiksi. Taidankin alkaa heti.
Palaan kuvien kanssa. Siis sitten joskus, kun jokin homma on valmiimpi...
Mukavaa sunnuntai-iltaa!

keskiviikko 13. tammikuuta 2010

Sisällä ja ulkona...

...on samoja valkoisen sävyjä, ainakin paikoitellen. Hiukan hätähousuna laitan tänne kuvan sisäportaista yhden maalikerroksen jälkeen. Enemmän kuvia sitten, kun on valmista (valmiimpaa).
Oikeastaan halusin kiittää edellisen postauksen tsemppiviesteistä. Ja kertoa, että mies saakin ostettua paneelilevyt jo tänään Porvoosta. Jippii! Joten vastoin narinoitani levyt ovat kuin ovatkin käsissä jo tänään, ja aikataulu ei juurikaan lipsu.
Hauskaa päivää :)

tiistai 12. tammikuuta 2010

Edistystä ja takapakkia

Esikoisen huone on myllerryksessä. Tavanomaisen hallitun (?) kaaoksen lisäksi siellä on työmaa, alkovi-sänky-vaatesäilytys -työmaa. Runko on pystytetty, verhoilu helmipaneelilevyllä käynnissä. Nyt vaan näyttää siltä, että tuon käyttämämme paneelilevyn jälleenmyynti tässä pk-seudulla on loppunut. Pitänee tilata/noutaa Porin seudulta saakka, eli paketti ei liene käsissä ihan huomenissa...Tietää ärsyttävää viivytystä sänkyhankkeelle!
Olin jo ajatellut päästä sitä esittelemään teille tämän viikon lopulla. Jos sitten ensi viikolla...
Iloista iltaa :)

lauantai 9. tammikuuta 2010








Tavaraterapia muuttui eilen lastenvaateterapiaksi...joten niistä ihan perusvaatteista, joita eilen tytöille ostin, en jaksa kirjoitella, vaikka kivoja ovatkin. Muuten oli oikein piristävä iltapäivä, vaikka toinen meistä unohti kotiin: reseptin ja kelakortin (kiireellinen juttu), suutariin menossa olevan kengän (olisi ihan kiva saada korjattua), vaihtoon menevän vaatteen (no, se jäi nyt sitten käyttöön). Toiselta unohtui vain lompakko...

Tavaraterapiaa sisustuspuolella on taas sitten tiedossa Kööpenhaminan suunnalla, jonne varasimme juuri A-luokan matkan. Ihanaa. Tule äkkiä huhtikuu!!!
Sitten vielä kuopuksen vaatekaappi ennen ja jälkeen maalauksen. Tykkään kaapista kovasti valkoisena. Se odottikin maalausta vain kaksi ja puoli vuotta...
Nuken peittona vanha kirppislöytö. Osaisipa itsekin virkata tuollaisia!
Nyt kutsuu pulkkamäki. Leppoisaa iltaa!

perjantai 8. tammikuuta 2010

Tämä kuva on lavastettu. Nimittäin tuo herätyskello ei ole yleensä esillä, tai no, päivisin on, jos muistan sen ottaa laatikosta...arvaatte varmaan, miksi kello on yöt, aamut laatikossa. Kovan tikittämisensä vuoksi, juu. Minuahan se ei sinänsä häiritse, siihen tottuu nopeasti, ja sitäpaitsi, kun kello on muuten niin söpönen, kestäisin kyllä tikittelyt. Mies ei, joten kello majailee yöpöydän laatikossa unirauhan takaamiseksi.


Nyt on pakko vähän kiukutella. Hiihtäminen on ollut lempiliikuntalajini jo vuosia. Joka talvi on innolla odotettu tällaisia kunnon hiihtokelejä...Nythän olisi mitä parhain tilaisuus sivakoida itsensä huippukuntoon, ja ladullekin pääsisi suoraan omasta pihasta, mutta...Nykyään vain kiristelen salaa hampaitani sohvannurkassa, kun mies käy pitkillä hiihtolenkeillä. Kaipaan jo kunnon vauhtilenkin jälkeistä fiilistä ja suklaan sulattelu saisi oivallisen alkusysäyksen kunnon treenistä. Olen nimittäin kaikki tai ei mitään -tyyppiä näissä liikunta- ja ravitsemusjutuissa. Eli minulla liikuminen ja terveellinen syöminen ovat aina kulkeneet käsi kädessä, ja jos liikunta jää jostain syystä (yleensä sairastelun vuoksi) vähälle, en jaksa panostaa hirveästi syömisiinkään. Hullua mutta niin totta. Syynä tähän hampaiden kiristelyyn on taannoinen sairaalareissu, jonka jäljiltä on liikuntakielto. Odottelen jatkoa tutkimuksille ja kiellon kumoamista. Olo on kuin lapsella, jonka edessä heilutellaan tikkaria.
Onneksi tavaraterapia on keksitty. Tänään lähden Nonnan kanssa harjoittamaan k.o. terapiaa...Palaan sitten kuvien kera, jos sorrun ostamaan jotain oikein terapeuttista ;)
Nautinnollista viikonloppua teille kaikille :)

maanantai 4. tammikuuta 2010



Joulupukki toi minulle tämän ihanan kirjan, jota oli toivonutkin. Siinä tuli mukana valmiiksi leikatut kankaat kivaan kesäkassiin. Sopii hyvin minulle, sillä vaikka tykkäänkin ommella, inhoan mittaamista ja kankaiden leikkaamista! Kirjassa on muitakin kivoja ja ainakin minulle toteuttamiskelpoisia ohjeita. Ja nätit kuvat, värikästä silmänruokaa.

Nyt, kun joulujutut on muutamia hyasintteja lukuunottamatta korjattu pois, tekee mieli laittaa jo kaikkea vaaleansinistä sinne tänne. Ostaa kimppu tulppaaneja. Vahdata päivän pitenemistä.
Keittiöön räväytin vanhan vaaleansinivalkoisen vahakankaan, ja tuohon sohvalle sinisävyisiä tyynyjä (yksi tyyny on kokeeksi päällystetty Kidstonin astiapyyhkeellä...josko se pääsisi välillä tyynynpäälliskäyttöön???). Vaikka se punavalkoinen onkin kiva joulunajan väriyhdistelmä, niin jotensakin huojentuneena katselen taas näitä vaaleansinisiä juttuja. Sillä se joulun väistyminenhän tietää pian jo kevättä ja kesää, eikös vaan ;-)


sunnuntai 3. tammikuuta 2010

Sain virkattua pukinkonttiin kuopukselle pienen peiton, joka on juuri sopiva pupuselle tai nukkevauvalle kehtoon...
...sekä kännykkäpussin esikoiselle...


...ja leivoksia, jotka vieläkin odottavat saajaansa.


Itselleni aloin neuloa uusia, valkoisia villasukkia. Ihan perusmallia. Olisi ihana tehdä palmikkoneuletta, mutta sitä en enää osaa. Ehkä jaksan joskus opetella sen uudestaan!

On ihana tallustaa kotona villasukissa ja paksu neule päällä kauhistelemassa pakkaslukemia...ulos ei tarkene kuin hetkiksi kerrallaan. Kunhan vaan kaukolämpöputket kestävät, meillä kun ei ole takkaa... Tällaisilla pakkasilla se olisi kyllä ihan kiva olla tuossa keittiön nurkassa!
Ihania talvipäiviä :)


lauantai 2. tammikuuta 2010

- Hyvää Uutta Vuotta 2010 kaikille lukijoille-
...ja kiitos teille, jotka sitä jo aiemmin toivottelivat...