perjantai 26. helmikuuta 2010


Helmihyasinttien tuoksu on sitten ihana! Makea, hunajainen, keväinen. Ihme ja kumma, näitä oli eilen Prismassa -1,90e kappale. Tosin pieni erä, tai sitten olivat jo lähes loppuunmyytyjä.
Meillä istua napottaa sohvalla kolme punaposkista tyttöä lopen uupuneina. Takana on hauska päivä -lapset pääsivät ekaa kertaa kunnolla rinteeseen. Esikoinen ja keskimmäinen saivat opetusta tunnin verran, ja johan alkoi sujua. Sitä silmien loistetta ja onnistumisen iloa! Kuopuskin laski innolla minun ja mieheni kanssa pikkumäessä monet laskut, kunnes uhmaraivari keskeytti lupaavan alun. Kaksi- ja puolivuotiaan rajattomalla itseluottamuksella, suorin suksin kohti väkijoukkoa -MINÄ OSAAN ITSE- älkää vain auttako...Päätettiin yksimielisesti, että nyt on pienimmän tämän talven laskut laskettu, ja rinteeseen suunnataan kahden isomman kanssa. Jospa ensi talvena sitten koko perheen voimin, kun pikkuisellakin on jo enemmän malttia, ainakin toivottavasti!
Kävijämittari näyttää mukavia lukemia. Lukijoitakin on jo yli sata -huimaa! Muutaman postauksen päässä häämöttää päivitys numero 200. Aika monta hyvää syytä järjestää arvonta, vai mitä! Ihan lähiaikoina!
Hauskaa viikonloppua :)

keskiviikko 24. helmikuuta 2010





Vapaapäivä kului erinäisissä maalauspuuhissa. Kuopuksen hylly ehtikin saada vain Otex-käsittelyn...

Näitä veneeseen tekemiäni löytöjä: Tilkkutäkki -50%, astiapyyhe sekin alesta, samoin mukit ja lautaset. Tuota samaa sarjaa veneessä onkin jo säilytyslaatikot. Voi kun pian pääsisi jo vesille! Vaikka tällä lumimäärällä kevät ja kesä tuntuvat niin kaukaisilta. Kotipihalla upposin yläreisiin saakka puuterilumeen! Talon katolla on niin hirmusti lunta, että pian kehitän katonromahtamispelon...lumitöihin kun ei meidän katolle niin vain mennä, on sen verran jyrkkä kattokulma, että pitäisi olla valjaat -järjestyy- ja savupiippu -ei järjesty-, joihin ne valjaat kiinnittäisi (siis mies, en minä, tällä korkeanpaikankammolla ;-)! Ei uskoisi, että joinakin vuosina ekat t-paitakelit ovat olleet jo huhtikuun puolivälissä elleivät aiemminkin -siis kuuden viikon kuluttua! Arvaan, että tänä keväänä siihen aikaan tarvotaan puolen metrin loskakerroksessa...


Onneksi sentään aurinko paistaa ihanasti. Ja onhan tuolla ulkona kaunista!
Aurinkoa sinunkin päivääsi :)

sunnuntai 21. helmikuuta 2010

Ystäväni ompelukone...



Kylläpä on ollut kiva ommella. Kone on tehnyt yhteistyötä kiukuttelematta ja omatkin hermot ovat kestäneet. Kuopus sai viirinauhan, joka on ollut työlistalla pitkään. Pöllön esikuva -ja yksi kaikkein ihanimmista blogeista-löytyy täältä.
Pölliksen kankaana on vanha vauvan tunika, jonka väreistä tykkäsin kovasti. Lapset ovatkin tilanneet omia pöllöjään, kuka mistäkin väristä ja vanhasta vaatteesta :D
Lapsilla on ensi viikko hiihtolomaa. Huomenna pääsevät mummilaan yökylään, ja minä saan touhuta omiani koko maanantain ja tiistain. Ompelua tiedossa yleisen siivoamisen ja järjestelyn lisäksi. Uutta maalattavaa on taaskin ilmaantunut, hain eilen Fidan alesta seinähyllyn, joka tulee kuopuksen huoneeseen - kunhan piilotan huomenissa kellastuneen männyn valkoisen maalin alle.
Maalaamisesta vielä, koska moni on tiedustellut, kuinka sen teen:
1. Pesu
2. Korkeintaan kevyt pintahionta, joskus ei sitäkään (siistipintaiset lakatut, maalatut, petsatut kalusteet)
3. Pölyn poisto
4. Pohjamaalaus Otexilla
5. 1-2 kerrosta maalarin valkolakkaa
Joka maalauskerran välissä kevyt hionta. Kalusteista ei siis tarvitse hioa puuhun saakka petsiä tai lakkaa pois, vaikka sitä maaliliikkeissä aina suositellaan (ainakin minulle on suositeltu). Kunnon pohjamaali kyllä toimii tartuntapintana! Rohkeasti vaan maalaamaan :)

Tänään ohjelmassa elokuvat, uusi Risto Räppääjä, jeee. Ollaan koko perhe faneja ;)
Elämä ei ole hassumpaa, ei hassumpaa, ei hassumpaa...

torstai 18. helmikuuta 2010





Back to basics: valkoista välillä tännekin! Olen niin myyty tälle mekolle. Ehkä paras ikinä. Voisin ottaa koko malliston...hinta vain rajoittaa. Onneksi samaa tyyliä löytyy kohtuulliseen hintaan muualta.
Narsissit sain kukkimaan ja niistä riitti maljakkoonkin. Haluaisin säästää sipulit ja istuttaa ne omaan pihaan, mutta en oikein ole varma, miten pitää tehdä. Istutanko keväällä? Kuivatetaanko sipulit (muistan, kun meillä kotona jotain kukkasipuleita nostettiin kesäksi varastoon ja istutettiin syksyllä uudestaan)?
Loppuun vielä: kannattaa poiketa siellä Enfantissa. Kohtuuhyvä valikoima Greengatea, myös kevään uutuuksia. Tein kotiin ja veneeseen löytöjä sekä ale-löytöjä, ja peltipurkkikokoelmani karttui myös.
Niistä lisää myöhemmin :)
Ihanaa päivää!!

tiistai 16. helmikuuta 2010

Herkkuja

Pitkään himoamiani herkkuja. Suulle vuohenjuustoa, hunajaa, maalaisleipää. Silmille punaista ja sinistä raitaa valkoisella pohjalla. Alun perin oli tarkoitus kerätä vain lattemukeja. Nyt hurahdin jo lautasiin...
Hummattiin kaupoissa kahden nuorimman kanssa pitkästä aikaa. Saaliina mm. näitä herkkuja, ja löysin myös ihanan kaupan joka näytti lasin takaa olevan pullollaan Greengatea -Enfantti kauppakeskus Viisarissa, vink vink!
Minun tuurillani kaupan ovella oli lappu: suljettu tiistaisin. Tietää uutta ajelua huomenissa...täytyy päästä hipelöimään ihanuuksia!!!

torstai 11. helmikuuta 2010



Välillä kuvia näinkin päin...Mitään uutta ei ole tapahtunut, mutta vanhoja juttuja on vielä tapahtumatta: vitriinin päälle tammitaso ja erinäisiä listoja -tulossa joskus, kunhan on aikaa ja intoa niiden laittamiseen.
Tänään otettiin varaslähtö ystävänpäivään ja vietettiin pikku juhla lasten ja äitien kesken. Tuolla kaapinovessa roikkuva sydän on tänään lahjaksi saatu :)
Kiitosvilkutukset!
Niitä haluamiani helmihyasintteja en eilen löytänyt vaikka kävin kahdestakin paikasta etsimässä...tai no, oli ylikukkineita ylihintaisia joten jätin kauppaan. Plantagenista ostin kaksi tähtinarsissia, vielä nuppuisia. Onnistunkohan pitämään ne elossa kukintaan asti?
Varaslähdöllä toivotan minäkin kaikille mukavaa Ystävänpäiväviikonloppua!!!

keskiviikko 10. helmikuuta 2010



Pitkästä aikaa innostuin ompelemaan. Tuo greengate-kopio on tuotoksena...koriliinasta ja ruutukankaasta, tausta lakanakangasta.
Koti kaipaisi jotain uutta, eri järjestystä, uusia ideoita...en oikein itsekään tiedä, mitä! Seinillekin voisi kai laittaa jotain? Tänään aion pistäytyä Plantagenissa, jos sieltä saisi vaikka helmihyasintteja. Kukat piristävät aina!
Olen ollut kauhean laiska viime aikoina, en ole saanut luettua teidän muiden blogeja, saati kommentoitua. Pahoittelut siitä ihan jokaiselle! Enköhän tästä ryhdistäydy :)

perjantai 5. helmikuuta 2010

Kesähaaveita...

Moi taas! Pikku lomanen teki ihmeen hyvää koko perheelle. Tuli nukuttua pitkiä yöunia, syötyä herkkuja ja ennenkaikkea vietettyä aikaa yhdessä.
Lomajutut jäivät päälle pahemman kerran. Nyt haaveilen jo ensi kesästä ja pitkästä lomapurjehduksesta. Ihanasta vapauden tunteesta, kun vene irtoaa laiturista. Hetkestä, kun moottori sammutetaan, purjeet nostetaan ja kuuluu vain veden kohina. Aurinkoisista päivistä merellä. Navakassa sivumyötäisessä viilettämisestä. Leppoisista päivistä venekerhon saaressa. Ahtaasta asumisesta veneessä. Tunnelmallisista iltasadunlukemisista kynttilälyhdyn valossa. Nukahtamista keinutukseen ja tuulen vonkumiseen mastossa myrskyisänä iltana. Samoin hivenen isommasta veneestä ;)
Talvi joutaisi jo mennä. Johan sitä on riittänytkin...
Mukavaa viikonloppua!