maanantai 29. maaliskuuta 2010

Se on taas...

...arpajaisvoittona vanha kunnon astiapyyhe! Parempaan en nyt pysty, valitan, vaikka toisin uhosinkin :D
Olen kai jonkin sortin astiapyyhemaanikko, näitä nimittäin riittää. Nyt sitten lähtee jakoon voittajan valinnan mukaan joko Greengaten hempeä ruusupyyhe tai kaksin kappalein Himlan reipasta ruutua ja raitaa harmaa-valkoisena. Osallistua voi tuolla alempana olevassa postauksessa, huom! Joten jos olet kommentoinut tähän osallistumisestasi, kuten olin huomaavinani joidenkin tehneen, niin kipin kapin lisäämään kommentti varsinaiseen arvontalootaan :)
Arvonta huomenna, pitkäperjantain iloksi :) 
Jatkoaika, arvonta sittenkin vasta la tahi su :)



Olen yleensä aika kranttu kenkien suhteen, pelkään että ne hiertävät tai puristavat. Sovitan, harkitsen. Ostoslistallahan olivat ne mukavat ElNaturalistat. Kappas vain, tällaiset sitten ostinkin. Hullaannuin niin, että tilasin ne Brandokselta sovittamatta. Täydelliset niiden VintageStories -leninkien kanssa. Ihmeen hyvät jalassa (no, Vagabondit yleensäkin sopii jalalleni) korosta huolimatta. Taannoin kannoin kotiin toisetkin Vagabondit alesta, mustat söpöt nilkkurit. Mies nimesi ne Mummo Ankan kengiksi. Nämä uudet ovat kuulemma samaa sarjaa :D :D






Täällä on muuten löhöilypäivä menossa: esikoinen aloitti aamunsa reippailla oksennuksilla. Nyt on jo meno ihan pirteää...Mutta mihinkään ei liikahdeta kotoa, joten ollaan otettu tosi rennosti. Mikäs on ollessa, kun suklaata riittää ja riittää eiliseltä. Pitäähän ne syödä pois kiusaamasta...

Makoisaa maanantaita :)

   
Edit.: Minua on muistettu! Lämmin kiitos, Katri :) Laitan tunnustuksen eteenpäin:


sunnuntai 28. maaliskuuta 2010

Palmusunnuntaina




Tämän talon noidat ja kissat ovat käyneet virpomakierroksella naapurustossa, ja pian lähdetään virpomaan mummilaan ja serkuille. Kahvipannu on täpötäynnä herkkuja! Äitikisulla, siis minulla, on jo hiukan huono olo kaikesta makeasta (kuulun kategoriaan "en ikinä opi kohtuutta karkinsyönnissä") mutta hei, tänäänhän on vuoden virallinen namupäivä, eikö :D ?



Pajunkissat ilman koristeita ovat mielestäni kauniita sellaisenaan, mutta kyllähän pääsäisenä on sijansa iloisilla väreilläkin! Tv-huoneeseen on räiskähtänyt kevään kunniaksi väriläikkä jos toinenkin. Kuvissa irvistelevät iloisesti kaikki puuttuvat listat ja tasot ainakin omaan silmään. Luulen, että jo pääsiäislomalla käynnistellään remonttia. Nyt kerään siihen kiukkua ja voimia :)


Hauskaa palmusunnuntaita teille kaikille!



p.s. arvonnasta: en millään ehdi shoppaamaan sitä palkintoa, eikä nyt ole nettikauppatilauskaan listalla lähenevän Köpiksenreissun vuoksi, joten arvon ehkä kuitenkin sen tavallisen...Palaan siihen ensi viikola. Muistakaa osallistua :)

maanantai 22. maaliskuuta 2010

Odotusta...arvontaa...

Sain hyppysiini esitteen tulevasta Vintage stories -kokoelmasta. Olen kuolannut esitteen ja netin äärellä noita vaatteita. IHANIA. Voisin ottaa ne kaikki! Kaksi mekkoa on hankintalistalla, jos vain ne ovat kivat päällä. Kukikas kevään ja kesän juhliin tai siistimmäksi asuksi, farkkusininen arkisempaan menoon. Viime kevään kokoelmasta ostin myös kaksi mekkoa ja olen tykännyt niistä tosi paljon. Odotan niin innolla näitä mekkoja ja mekkokelejä. Tämän talven loppumista. Kevättä!


Lapsetkin odottavat jo kevättä. Tänään kylvimme yhdessä pääsiäisruohon. Kuopus ja keskimmäinen, kaksi- ja viisivuotiaat, meinasivat jäädä pöydän ääreen odottamaan siementen itämistä :D No joo, ruohon itämistä enemmän lapset taitavat odottaa suklaata ja muita pääsiäisherkkuja... Tällä kertaa kylvimme vain yhden yhteisen ruohon, koska olen jemmannut viimevuotiset purkit jonnekin ja muisti kun ei pelitä, ei ole aavistustakaan, missä ne ovat.


 

Koska tämä on 200. postaus, julistan arpajaiset avatuiksi vaikka palkintoa ei vielä olekaan...tai olis mulla yksi, mutta se sattuu olemaan astiapyyhe! Enkä kyllä arvo sellaista -taas-, haluan keksiä jotain hauskempaa, joten katsotaan, mitä tuleman pitää. Mukaan pääsee kommentilla ja lipukelaatikko on avoinna, kunnes palkinto löytyy.

Hauskaa päivää :)

torstai 18. maaliskuuta 2010

Rosmarinus officinalis





Eilisellä ruokakauppareissulla löysin tällaisen rosmariinin keittiötä piristämään. Viikonloppuna aion napsia siitä lehtiä lempiherkkuni, vuohenjuustoleivän, päälle. Toivottakaa minulle onnea että saan tuon kaunokaisen kukoistamaan!

Alakuvassa on yksi kolmesta kannellisesta lasipurkista, jotka ostin talvella mummilareissulla paikallisesta kierrätyskeskuksesta. Myyjinä oli leppoisia setiä, joilla ei tainnut olla mitään käsitystä purkkien hinnoista: Tämä kuvan iso purkki maksoi kaksi euroa ja kaksi pienempää euron kappale!
Ihan sopuhintaan sain omikseni, kun yleisemmin noista purkeista olen huomannut pyydettävän reilusti yli kympin, ainakin, jos kansi on mukana.
Tuo iso päässee spagettipurkiksi, kunhan olen sen liotellut, puunannut ja desinfioinut.

Nyt lähden siistimään paikkoja, illalla saadaan mukavia vieraita...

Aurinkoista päivää!

p.s. niistä i.d.bare minerals -meikeistä: hyviltä vaikuttavat, niillä saa joko kevyen tai peittävämmän meikin. En ole havainnut mitään kirvelyä nassussa tms. oireita. Tyytyväinen olen siis :)
Tilasin omani FeelUniquesta, aloituspakkauksen, jossa on mukana kaikki tarvittava ja opastus-dvd. Hinta kotiinkuljetettuna n.45e.

keskiviikko 17. maaliskuuta 2010

Vintage




Tällaiset hauskat vanhat kengät ovat viimeisin vintageaarteeni. Samassa rytäkässä sain takin ja oikeat vanhanajan kalossit, ja ne vasta hauskat ovatkin! Kiitos vaan vielä lahjoittajalle :)
Tuo Varuboden -etikettikin on niin kaunis. Miksi nykyään ei tehdä tuollaisia?? Minä ainaskin tykkäisin...


Kiitos kaikille synttärionnitteluja jättäneille! En suinkaan aio lopettaa bloginpitoa, joskin välillä hiukan tökkii (eikös kaikilla joskus?)tai ei vain ole energiaa/aikaa laittaa tänne mitään. 


Ihanaista päivää :) 

torstai 11. maaliskuuta 2010

Blogisynttärit

Tänään blogini täyttää kaksi vuotta! Kaksi tosi kivaa vuotta! Kiitos teille kaikki kanssabloggaajat, lukijat ja vierailijat, monet teistä tuntuvat vanhoilta ystäviltä, niin hassulta kuin se tällaisen kanavan kautta tuntuukin :) Meillä tätä päivää juhlitaan suklaamuffinsseiden (lapset) ja maitokahvin (minä) voimin. Synttärin kunniaksi otin käyttöön uuden tekstieditorin ja kuvat ainakin menivät ihan hassuun järjestykseen...  


En yleensä meikkaa paljoa enkä omista suurta meikkiarsenaalia. Näistä mineraalimeikeistä luin muutamasta blogista -Onnela, Kalastajan vaimo- ja innostuin. Jopa niin paljon, että nyt meikit ovat olleet käytössä jokusen päivän. Ihan hyviltä vaikuttavat! Kiva panostaa välillä tällaiseenkin. Kevään, synttärin ja ihan vaan olemisen ilon kunniaksi!


Arvontaan en ole ehtinyt vielä miettiä lahjaa. Heti, kun saan lahjan hankittua, järkkään sen arvonnan!

Iloa päivääsi :)





tiistai 9. maaliskuuta 2010

Vanhasta kodista ja remonttiahdistuksesta...






Muutama kuva vanhasta, siis edellisestä, kodistamme.
Huomasin, että blogini täyttää kaksi vuotta ihan lähipäivinä ja ajattelin näyttää teille kuvia kodista, jossa bloggaamisen aloitin. Katselin kuvia aikani ja mieleeni juolahti seuraavia mietteitä:
Kiva kotihan se tuokin oli! Ja miten siistin näköistä siellä olikaan, kun kaikki listat olivat paikoillaan ja muutenkin oli valmista, eikä keskeneräisesti rempallaan, kuten täällä.
Puolitoista vuotta tässä remontin keskellä asuneena voin vain todeta, että mitta alkaa täyttyä ja puuttuvat listat, maalaamattomat pinnat ja niiden aiheuttama epäsiisti vaikutelma ärsyttää joka päivä enemmän. Ei auta vaikka siivoaisi kuinka, kun tekemättömät kohdat ovat alkaneet loistaa yli kaiken muun.
Hei, tästähän tulikin varsinainen patoutuneen remonttiahdistuksen (en edes tiennyt, että sellainen kytee) purkaus...Nyt se on sanotettu kirjaimin. Pitäisi vielä uskaltaa vihjata miehelle -joka luonnollisesti tekee pitkää päivää töissä- remontin virittelystä vapaa-aikoina. Eh...
Miten te muut kestätte remontteja ja tekemättömiä töitä, vai ollaanko me ainoat, joiden remppa ei valmistu ikinä???
Aurinkoista päivää :)
p.s. Anteeksi tämä blogihiljaisuuteni teidän muiden kommenttilootissa. Nyt en ehdi edes käydä katsomassa päivityksiänne, kun tuskailen ja suunnittelen remonttiaikatauluja, yritän saattaa aloitettuja töitä päätökseen, olla läsnäoleva äiti ja pyörittää huusholliakin edes jotenkuten...

perjantai 5. maaliskuuta 2010


Kuopuksen hylly. Kiva säilytyspaikka kaikenlaiselle pikkutavaralle! Ostin hyllyn Fidan alesta viidellätoista eurolla. Alkuperäinen 30e oli mielestäni vähän liikaa...vaikka eihän sillä kolmellakympilläkään olisi uutta ostanut. Näin sitä tulee pihiksi kun shoppaa kirppiksillä :D Kuten näkyy, vieläkin pohjamaalissa. Tahdoin sen kuitenkin jo seinälle, aion maalata sen tuossa paikallaan. Maalarin valkolakka kun kestää kuivua aika kauan, eikä meillä ole hyvää paikkaa, jossa hylly voisi rauhassa kuivua. Kuopus saa sitten maalauksen aikaan nukkua siskojen kanssa samassa huoneessa, ja pahimmat käryt pysyvät oven ja lukkojen takana.
Kiitos muuten vielä edellisen postauksen kommenteista! ElNaturalistat houkuttelevat...
Iloista, keväistä ja aurinkoista viikonvaihdetta :)

maanantai 1. maaliskuuta 2010




Eilen lauloi mustarastas meidän lähimetsässä. Ryntäsin parvekkeelle kuuntelemaan suupielet korvissa: mustarastaan ensimmäinen kuuluminen on joka vuosi varma kevään merkki, tai ainakin lähestyvän kevään. Ulkona kun ei vielä kovinkaan keväiseltä näytä: räntää, sohjoutuvaa lunta jalkojen alla, kosteankylmää.
Vaatepuolella on jo kevät mielessä täysillä. Kuvissa uudet lempparini: Takki (H&M), huivi (Lindex) ja laukku (Ihana Living). Jalkaan farkkulegginssit ja jotkut kivat kengät, jotka tosin ovat vielä kaupassa. Ehkä ElNaturalistat? Onko ne hyviä jalassa, kokemuksia? Jos teillä on kivoja kenkämerkkejä tiedossa, otetaan vinkkejä vastaan! Odotan niin kovasti lumen sulamista, kevyitä kenkiä ja kevättä...enkä varmaan ole ainoa?
Kivaa alkanutta viikkoa!