lauantai 27. elokuuta 2011

♥Vauva♥




♥♥♥♥
Vauva syntyi tiistaina. Suloinen, rauhallinen, tyytyväinen. Vanha viisas katse jollainen on vain vastasyntyneellä.
Ihanat viisi päivää tutustumista takana vaikkakin tuntuu, että ainahan me ollaan toisemme tunnettu.
Me sovitaan hyvin yhteen!
♥♥♥♥


perjantai 12. elokuuta 2011


Ens kerralla kuvia esikoisen huoneesta -se on usein aika sotkussa joten helpompaa on räpsiä kuvia keskimmäisen huoneesta...

 

Näkymä aulasta koululaisten huoneisiin



Pupuleikit alkamassa kaverin kanssa...

 

Räväkästä tykkäävän ihana reppu :)



Fannymian kehykseen löytyi ihana apinakortti Ombrellinosta!


Ensi viikolla keskimmäinen aloittaa koulun. Reppu ja penaali sisältöineen on hankittu jo heinäkuussa. Kouluvaatteita haalittu molemmille isommille, kerhovaatteita pikkusiskolle -hauskaa (mutta väsyttävää) puuhaa. Tänään hupsahti kaupoissa neljä tuntia ihan kevyesti, ja esikoinen, 9v, huokaisi kuinka ihanaa on, kun vaatekaupat on olemassa :D eli mulla on kolme innokasta shoppauskaveria...Vaatteistakaan ei tule riitaa, yksi tykkää räväkämmästä, toiset hempukammasta ja perusvaatteet kelpaa -ainakin vielä- hyvin.

Nyt imurinvarteen, sitten palkitsen itseni vihersmoothiella (oonkin tässä palkinnut itseäni kiitettävästi suklaalla, sain eilen kaverilta levytolkulla Fazerin herkkusuklaita,röyh ;). 

Kivaa viikonloppua ♥ 

tiistai 9. elokuuta 2011

Reseptejä...



Tässä parit reseptit joita toivottiin edellisissä kommenteissa. Keitto-ohje on siis Martan keittokirjasta kopsattu: 

Broileri-kasviskeitto

2-3 broilerin rintaleikettä
1 rkl rasvaa
1 sipuli
1 palsternakka
1 omena
2 porkkanaa
1-2 tl currya
1,2 l vettä
3 kanaliemikuutiota (mä käytin Reformi kasvisliemijauhetta)
1/2 dl riisiä
suolaa, valkopippuria (en laittanut), hienonnettua persiljaa
(lisäsin hiukan soijakastiketta myöskin)


1. Poista rintaleikkeistä luut ja nahka (tai paista minuuttipihvejä uunissa puolisen tuntia ja paloittele vasta kypsänä jolloin lihaa ei tietenkään tarvitse ruskistella vaan se lisätään soppaan aika loppuvaiheessa). Leikkaa liha kuutioiksi. Hienonna sipuli ja leikkaa kasvikset pieniksi kuutioiksi. Ruskista lihakuutiot ja sipuli paksupohjaisessa kattilassa.

 
2. Lisää joukkoon muut kasvikset ja curry ja anna niiden pehmetä hetki.

Lisää vesi ja liemikuutiot. Kun keitto alkaa kiehua, lisää riisi. Anna kypsyä noin 15 minuuttia. Tarkista keiton maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Ripottele pinnalle hienonnettua persiljaa.

Ah miten hyvää. Kaveriksi Kaura-porkkanasämpylöitä, joiden ohje on talouskouluajoilta eli aikas vanha mutta sitäkin parempi ;) Ja tää ohje on nyt vähemmän tarkka mitoiltaan, koska teen sen aina käsituntumalla...

Kaura-porkkanasämpylät

5dl maitoa tai vettä
1 pussi kuivahiivaa tai tavallinen hiivapala
1tl suolaa
1,5-2rkl siirappia
50-100g oivariinia (tai vastaava määrä öljyä tms rasvaa)
3 dl kaurahiutaleita
3 porkkanaa raasteena
vehnäjauhoja sopivasti, ettei taikina kovin pahoin tartu käsiin.

Kaikki varmaan tietää ton työjärjestyksen sämpylätaikinan teossa joten sitä en jaksa alkaa kirjata... 

Kohotuksen jälkeen taikina vaivataan, pyöritetään pötköksi, leikataan paloiksi ja muotoillaan sämpylöiksi, sitten vielä 15min kohotus ja uuniin, 225 asteeseen n. 15 minuutiksi uunin tehosta riippuen.

 
 


Sain tänään tämän ihanan tuoksuvan kynttilän kaverilta. Hierontaan ja käsivoiteeksi sopiva kynttilä! Tänään aiotaan tyttöjen kanssa testata sitä. Eli ilmeisesti tuikataan tuli kynttilään ja odotellaan, että on sulanut sopivasti ja eikun luvan kanssa läträämään -tytöt tykkää ja mamma kans!
Kynttilä on valmistettu kasviperäisistä aineksista eikä siinä ole steariinia, parabeenejä, petroolia tahi väriaineita. Kellään kokemusta?? Mulle ihan uus juttu, mutta sitäkin mielenkiintoisempi :) Ja niin kauniskin!
 Kiitos Hanna ♥

Mukavaa tiistai-iltaa!

lauantai 6. elokuuta 2011

Kotoilulauantai








Viime viikonlopun (tosikivan)hulinan vastapainoksi ollaan hissuteltu kotosalla. Aamu alkoi ihanasti, kun anoppini toi meille ison kasan mustikoita ja vähäsen vattuja. Kiitos ♥ Olen harmitellut sitä, etten tän mahan kanssa jaksa kyykkiä marjamättäillä -nyt saatiin mustikkaa reilusti syödäksemme ja vähän pakastimeenkin! Niinpäs leivoin heti aamupäivällä mustikka-vadelmapiirakkaa ja se on kyllä ihanaa :P

Kokkasin antaumuksella myös Marttojen reseptikirjasta tosihyväksi osoittautunutta broileri-kasviskeittoa. Siitä tulee meidän vakkariruoka, kaikki tykkäsi (yleensä joku lapsista nirsoilee ;).

Keitto- ja piirakkaähkyn päälle leivoin vielä porkkana-kaurasämpylöitä pikku apureiden kanssa. Yhden jo ahmaisin, kohta ruoalla lisää. Ja tunnen sen mahassani, kun olen syönyt koko kesän ihan minimääriä vehnää -no kai tää maha vielä hiukan jaksaa venyä ;)

Aika arkiset herkut meillä täällä, mutta hyvät ♥

Kuvat tollaisia lähikuvia taas kerran, en jaksanut alkaa sihtailemaan sen enempiä.

Ja saatiin hiekkalaatikkokin pihalle, mies rakensi sen terassin jämälaudoista. Eilen maalattiin se yhdessä ja tänään siellä on jo leikitty. Siis lapset :D

Nää puuhatkin on aika arkisia täällä tänä viikonloppuna, mutta kivoja! Jotenkin on toimelias olo ollut tänään, ihan mukavaa vaihteeksi...

Kivaa viikonloppua myös teille kaikille :)