tiistai 27. joulukuuta 2011

Joulu meni jo...

 
 
  

...heippa ensi vuoteen! Lähipäivinä koristeet lähtee. Enkä jää kaipaamaan :)
Oli ihana joulu, lasten jouluriemu on niin tarttuvaista! Pyhät ollaan haahuiltu yökkäreissä tai oloasuissa, syöty suklaata, pelattu lahjapelejä, luettu, nautittu.
Kivoja lahjoja saatiin tuvan täydeltä -kiitos joulupukki ja muut lahjoja antaneet!





perjantai 23. joulukuuta 2011

Hyvää Joulua!



Täällä on kohta kaikki valmista! Ollaan ahkeroitu pari päivää siivoten ja joulua laittaen. Viimeiset herkut menee uuniin pian, keittiö on kunnossa tuota pikaa. Sitten mies imuroi, mä petaan puhtaat lakanat sänkyihin. Lopuksi mennään saunaan ja rauhoitutaan joulun viettoon. Suunnitelmissa on kaatua sohvaan ja katsoa Yle Areenasta eilen unohtunut jakso Missä kuljimme kerran -sarjasta. Sitten, kun lapset jo nukkuvat, asettelen herkut ja namuset tarjolle, yllätykseksi aamua varten.
Ihanaa, kun on joulu!

Rauhallista, tunnelmallista ja mukavaa Joulua teille blogiystävät <3


tiistai 20. joulukuuta 2011

Muutama joulutervehdyspaketti


Kynttilätehtailun tulos:  uusiokynttilä jämäpätkistä säilykepurkissa, koristeena paperia. Näitä täytyy tehdä lisää!



-Kiitos vielä jokaiselle tsemppiviestin lähettäjälle <3-


Kotiuduttiin eilen! Hilda on jo ihan skarppina, yskä vaan vielä vaivaa puuskissa. Kiva olla taas kotona,
vaikkakin tauti iski mulle eilen oikein kunnolla; kurkku kipeytyi, ääni käheytyi (joo ei paljon joululauluja lauleta tällä variksen äänellä) ja yöllä heräsin kuvotukseen...Voi ällötyksen ällötys, oksennustauti on kyllä kauhee! Isoin huoli oli tietty se, saako Hildakin mahataudin tähän päälle. No ei näytä saaneen, mä olen ainoa tähän mennessä, jolla oli oksennustaudin oireita. Jonkinsortin ruokamyrkytys kävi mielessä, kun oli niin raju ja nopee tauti, mutta mistäs näistä pöpöistä tietää.

Jaksoin tänään väkertää vielä viimeisiä paketteja, hiukan järkkäillä tavaroita paikoilleen, asentaa ihanaa, tuoksuvaa joulukuusta koristeluvalmiuteen. Vähäsen kiertää mahassa vieläkin, mutta kyllä kai tää huomiseksi on selätetty!
Hiukan harmittaa, kun tänään on koulun joulujuhla, ja mulla jää sairasteluiden takia  kolmannen kerran peräkkäin se välistä. Onneksi mies lupasi videoida tyttöjen esitykset :) 

Leppoisia ja stressittömiä joulunaluspäiviä! (Meillä on muuten sattuneesta syystä valmistelut käytännössä tekemättä, mut ei se mitään, joulu tulee joka tapauksessa...)




perjantai 16. joulukuuta 2011

Pikku potilas sairaalan *kinkkupussihattu* päässään


Pikku Hilda sairastaa. Kuumetta, kovaa yskää, nuhaa, bronkioliittia, korvatulehdusta molemmissa korvissa.  Diagnoosi rs-virus. Reppana on kovin kipeä :'( 
Tauti vei voimat niin totaalisesti, että matka vei lääkärin kautta sairaalaan. Täällä ollaan yhä. Kotiin ehkä huomenna tai ylihuomenna tai viikon kuluttua. Sitten, kun pikkuinen on kunnossa! Sillä vaikka tää onkin kaikille kurjaa,  hoito on mitä parhainta ja uskallan nukkua levollisin mielin. Ei tarvitse miettiä, saako vauva tarpeeksi happea, kun valvonta toimii. Pitäkää peukkuja, että päästään jouluksi kotiin!


Mutta sit arvontaan: randomizer arpoi BoligLivin kommentille numero 29. Lehti siis lähtee sulle, Purnauskis! Onnea :) Laita mulle osoitetietoja, niin kiikutan lehden postiin, kun kotiudutaan tai kun käyn kotona.

Ja kiitos kaikille osallistujille, teitä oli 117 eli aika mukava määrä :)

Voikaa hyvin!

p.s. Enkeli fani -nimimerkki, laitathan yhteystietosi minulle mahdollisimman pian, että saisit ihanan palkintosi ennen joulua!!!

maanantai 12. joulukuuta 2011

Joulua portaikossa

Joulukoristeista sekä huovutetut että ommellut kärpässienet edullisia löytöjä Köpiksestä, SoestreneGrene rules again :)
Vasemmalla olevalle seinälle tapskua! Ikkunan yläpuolella on paikka seinävalaisimelle. Listoja, sahaamista. Sitten alkais olla valmista!
 
Kuvausassistentti ei jaksanut pysyä paikoillaan.

Hämäränhyssykuvia. Rakeisia ja epätarkkoja, mutta nykyään ei ole aikaa alkaa virittelemään pikku jalustaa. Vaikka se varmaan kannattaisi...


Portaikko on hiukan keskeneräinen vielä, listat ja seinävalaisin puuttuvat, ja muuta viimeistelyäkin on tekemättä. Tuolle korkealle sileälle seinälle ollaan ajateltu laittaa jotain tapettia. Remppavaiheessa (joka siis jatkuu edelleen! ;) siihen tuli kokeiltua oikotietä onneen, eli paklattiin lastulevyseinän saumat ja maalattiin suoraan päälle ilman tasoitustapettia. Eihän se kestänyt siistinä, nyt seinässä näkyy halkeamat vanhojen saumojen kohdalla. Nyt sit alkaa tapettipähkäilyt portaikon osalta, ja koska tapettia on ajateltu laitettavan myös yhteen lastenhuoneista sekä tv-huoneeseen, niistäkin tulette kuulemaan :)

Ihailin tuollaista ikkunajoulukoristetta Suklaamarengin Heidillä, ja tuskittelin, kun sellainen ei tuntunut sopivan meillä mihinkään. Kunnes kekkasin sille oivan paikan portaikon ikkunassa. Siinä se nyt ilahduttaa silmää.


Muistakaa tossa alapuolella oleva arvonta.
Mukavaa maanantaita!

sunnuntai 11. joulukuuta 2011

...Ja taas arvotaan!



 


Pari kotikuvaa, vaihteeksi täällä on kuvaussiistiä ;)
&
BoligLivin joulukuun numero, var så goda! Säännöt on samat kuin ennekin: 1 arpa per osallistuja. Osallistut kommentoimalla. Anonyymit, muistakaa nimimerkki. Arvonta on tällä kertaa melko pian, että lehden saaja ehtii nauttia siitä ennen joulua. Arvonta sulkeutuu siis jo keskiviikkona klo 12.00.

Lycka till :) -ja tunnelmallista adventtisunnuntaita!

p.s. Lämpimät tervetulotoivotukset uusille lukijoilleni <3



perjantai 9. joulukuuta 2011

Matkaraporttia...


Dirty morgenmad ja jaksaa koko päivän! Gammel Kongevej 96, Frederiksberg.


Retro Villa, Badstuestraede 17 (Strögetin sivukatu).

Mulle noi...

Illumin versio lasten jouluikkunasta.










Reissu oli mahtava. Mitäs muutakaan :) Fillareita ei saatu, koska rautatieaseman vuokraamo oli lopettanut, eikä jaksettu lähteä katsastamaan paria kauempana olevaa vuokraamoa. Ratkaisu olikin ihan jees. Kierrettiin Strögetillä puoteja, huilattiin välillä viinin ja glögin merkeissä. Päivän lopuksi suunnattin ihastelemaan Tivolia. Teemana oli "Russisk Jul i Tivoli". Jouluvalaistuksen, tunnelman  ja yleisen hyggen määrää ei riitä sanat eivätkä kuvat kertomaan. Miksi täällä ei ole mitään vastaavaa????  

Lentokentälle päästessä alkoi kassit ja jalat jo painaa siinä määrin, että siellä ei enää kyennyt shoppaamaan. Tai kävin NoaNoalla hiplaamassa lastenvaatteita, mutten ostanut, kun samaa tyyliä PompDeLuxilta oli odotettavissa (ale-paketti tulikin nyt ip, ja ne vaatteet on ihania). Kotona olin yhden maissa, nukkumaan ehdin lähempänä kahta. Nyt siis on aika väsy olo, mutta tyytyväinen! Hildakin oli pärjäillyt hienosti. Ja kuten Teija toivotit, niin tosiaan nautin matkasta täysin rinnoin, välillä ihan kirjaimellisestikin ;D :D

Laitan niistä sisustuspuodeista osoitteineen listaa myöhemmin. Nyt ei taivu...paitsi viikonloppua viettämään!
Iloa ja valoa viikonloppuusi :)

keskiviikko 7. joulukuuta 2011






Makuuhuoneessakin on hiukan joulua; punaisia ripauksia, hyasintti ja tähti ikkunassa. Laitettiin tuohon vauvan kopan vasemmalle puolelle toinenkin patja pieniä yöhiippailijoita varten. Jos paha uni yllättää, saa tulla joko äidin tai isin viereen sivuvaunupatjalle!

Hilda-päivitys: onneksi pitkät valvomiset jäivät muutamaan päivään, ja uni maistuu sopivissa pätkissä. Hildakin on taas oma aurinkoinen itsensä <3

Huomenna on ikävä-päivä. Nimittäin vauva-ikävä ja vauvallakin kenties mua ikävä: ollaan koko päivä erossa. Sniff. Aamusta myöhään iltaan.
No kyllä me kestetään, Hilda isin hellässä huomassa ja mä kaverin kanssa Köpiksessä! Lennetään sinne aamukoneella ja palataan iltalennolla. Plan on hakea fillari vuokraamosta heti aamusta ja polkaista nauttimaan hyvä brunssi uudessa The Laundromat Cafessa Gammel Kongevejllä. Ainakin Tivolin joulumarkkinoille mennään, ja tapettiasioissa Retro Villaan. Ja sataan muuhunkin kauppaan ;)

Nyt mä alan vihdoin tehdä jotain lähdön eteen (-huomaan, että tämä arjen pyöritys vie tehokkaasti kaiken ajan ja hyvät aikomukset yhden jos toisenkin ajatuksen toteuttamisesta valuvat kuin hiekka sormien välistä, mutta sitähän tää lapsiperheen elo on ;). Jos vaikka printtais lentolipun, miettisi vaatteet, haalisi passin, kartan ja tärkeät osoitteet kassiin. Ajoissa nukkumaan. Huomenna kohti seikkailuja! Palaan reissuraportin kanssa...




sunnuntai 4. joulukuuta 2011

Arvottu!



 Adventtitunnelmia ja viikonlopun touhuja:

Ollaan kyläilty ystävien luona ahkerasti.
Toimitettu paketteja kummilapsia varten pukinkonttiin.
Syöty järisyttävän hyvää ruokaa. 
Suunniteltu pikku kohennusta muutamaan huoneeseen tapetoinnin muodossa.
Ihmetelty koko päivän sitkeästi valvoskelevaa Hildaa.
Ihailtu samaisen tyypin taidokkaita vatsalleenkiepsahduksia ja äänekästä jutustelua.
Tunnelmoitu ja suunniteltu ensiviikkoista Köpiksenmatkaa.
Kuvattu tyttökatrasta joulukorttia varten.
Arvottu Tilpehöörin lahjoittama jouluinen mukisetti.
Osallistujia olikin huima määrä! Kiitos mukanaolosta <3

Onnettarena toimi jälleen randomizer, joka arpoi voittajaksi kommentin numero 50.
Enkeli fani kommentoi seuraavasti:

Suloinen ja jouluinen palkinto!
Mukana arvonnassa!

Onnea Enkelifanille :)
Laitathan minulle yhteystietosi!


Iloa ja kynttilänvaloa <3