tiistai 25. syyskuuta 2012

The Simple Things magazine and a nice afternoon












Huomasin aivan ihanan lehden alkuviikolla kaupassa. The Simple Things taitaa olla Mollie Makes -lehden sisarjulkaisu ainakin ulkonäöstä päätellen. En ole vielä ehtinyt tutustua lehden sisältöön sen tarkemmin, mutta hyvältä vaikuttaa.

Tänään vietettiin tyttöjen iltapäivää Punavuoressa, minä, Hippe ja Nonna. Koluttiin parit ihanat puodit, Villa H etunenässä, vikaa päivää auki oleva Kämppä ja muutama muu. Istuttiin herkullisella smoothiella Sis.Delin ulkopöydässä ja oltiin tyytyväisiä pikku ostoksistamme. Olipa kiva pikku piristys, kiitos vaan seurasta naapuriin :) 
Kumma, miten Helsinkiin on muka aina niin iso lähteminen, vaikka matkaan eli mene paljon kahtakymmentä minuuttia kauempaa. Ja aina siellä on yhtä kaunista! Harmi suorastaan, kun en tullut ottaneeksi enempää kuvia kauniista vanhoista taloista, joita keskustassa riittää. Oih, nyt on taas sellainen fiilis, että voisin vaikka asua siellä. Huoh.
Marinaa: Miksi enää ei rakenneta kuin jo uutena rumia lasikolosseja? Vai voiko joku kuvitella, että tämän päivän (tai nämä 70-lukulaiset) kerros- pari- ja rivitalot olisivat jonkun mielestä kauniita sadan vuoden kuluttua? Hah jos siis ovat silloin edes pystyssä...

Terkut vaan kaikille täältä 70-luvun lähiöstä... ;-)

maanantai 24. syyskuuta 2012






Kiitos kaikille edelliseen kommentoineelle vielä! Olipas mielenkiintoista lukea teidän ajatuksia sisustusmaun muuttumisesta tai muuttumattomuudesta. 
Viikonloppu olikin niin täynnä kivaa ohjelmaa, etten ehtinyt koneelle juurikaan, ja jäi sitten kommentteihin vastaaminenkin ihan kesken.
Arpaisin kommentoineiden kesken arkillisen Rie Elise Larsenin tähtitarroja, ja arpaonni suosi Maijaa Vinksallaan -blogista. 

Hilda nykii mua lahkeesta. Puppe-kirjaa lukemaan! 
Kivaa alkuviikkoa :)

tiistai 18. syyskuuta 2012

Sisustusihmettelyä







...ja muutakin ihmettelyä. Nimittäin kirjoitin oikein antaumuksella siitä, kuinka sisustusmaku on tässä vuosien varrella muuttunut. Äsken se teksti ja kuvat vain hävisivät, hups. Kesken kirjoittamisen. Kahdenkymmenen minuutin kirjoittelun jälkeen. Eikä sormi ollut edes lähellä delete-näppäintä. Ärr. Mikä näitä koneita vaivaa?!!?
Mun oli tarkoitus tiedustella sinulta, joka tätä luet, että miten oma sisustusmakusi on muuttunut, jos vertaat viiden vuoden takaiseen? Vai onko mitään muutosta tapahtunut?
Mulla on aika paljonkin, vaaleansininen, rimpsut, röyhyt, kukkakuosit, rottinki ja kaiken valkoisuus tahi pastellisävyisyys tuntuisi aika kaukaiselta nyt. 
Jos jaksat kommentoida asiaa, olisin iloinen :)

Hauskaa alkuviikkoa!


lauantai 15. syyskuuta 2012

Habitarea

 Pääsin kuin pääsinkin käymään Habitaressa, kun enempiä mahatautipotilaita ei Hildan parannuttua meille siunaantunut (vaikka ei kai se mahatauti nyt mikään siunaus ole, kirous pikemminkin ;). Siellä riitti taas katseltavaa messuähkyyn saakka! Kuvia tuli räpsittyä reilusti, tässä teille mun mielestä kivoja juttuja:
Inlan Audrey-tyynyt -ihanat, vaan niinhän Audrey aina on :) Kivat porotaulut myöskin. Ne taisi olla Northern Design -osastolla (tai en ole varma nimestä).

Värejä! Enemmän tuli kuvattua noita rauhallsia sävyjä, mutta hiukan näitäkin.
By Nordin osastolla tuli niin matkakuume Tanskaan, varsinkin, kun vaihtoi pari sanaa tanskalaisen edustajan kanssa (hih joka oli melkein kuin Caspar Christensen ;)
  
Trash Design oli messujen parasta antia mulle! Mahtavia ideoita, kauniita hotellihuoneita kierrätysjutuilla sisustettuina. Ahah!

Ihanat petivaatteet. Kun jaksais toteuttaa itsekin, äidin pitsiliinoja olis jemmassa. Pöytä taasen oli valmistettu osin vanhoista puusuksista.

Tää oli niin ihana. Olispa oikeastikin tällainen hotellihuone :)

Täälläkin voisin yöpyä. Skumppapullo ja kaikkea! Ja minä peilissä ;)

Tämä huone oli niin mainio, sänky tehty vanhoista kaapin osista ja toi teksti seinällä -home is where your door is- kauniisti toteutettu vanhoilla lukkokilvillä.

Kaunista, rauhallista tunnelmaa!

Tämä lasten n. 16-tuumainen Bianchi oli liikkis! Tämän huoneen esineet olivat myynnissä, joten fillaristimieheni pirautti myyjälle ja tiedusteli fillarin hintaa -1100e oli jo tarjottu ja myyjä halusi hiukan enemmän. No ei st saanut mies miniBianchia ;)
Tällainen lampunvarjostin olis aika hauska. Pitsiä jämämuovista!

Siellä me ollaan! Hippe oli niin mahtavaa messuseuraa etten voinut kuin hyristä tyytyväisenä. Istui ja ihmetteli yhdessä mun kanssa kaikenmoisia juttuja. Jaksoi jatkaa messuilta vielä keskustaan shoppailemaankin. Ei kitinän kitinää. 
Vintage-messujen puolelle päästyä olin jo niin näännyksissä, etten jaksanut innostua sen paremmin kuvaamisesta kuin ostamisestakaan. Vanhoja peltipurkkeja, emalikippoja ja muuta mukavaa oli, mutta ei mitään musthave-juttua. 
Hyvät messut. Kiva päivä. Nyt taas jaksaa :)

Nyt ylös, ulos ja lenkille. Letkeää lauantaita!

torstai 13. syyskuuta 2012

Hildan gårdagens


Hildan mekko Miniature. Liberty-kankainen tyynynpäällinen on mun suosikkilistan kärjessä.

Hippe 8kk poseeraa DecoraFramen suloisessa kehyksessä. Laventelinväriset kynttilät löytö Tiimarista.





Oltiin eilen jokavuotisessa perhekuvauksessa koko porukka, koiraa myöten. Pikku mahatautipotilaskin jaksoi poseerata perhe- ja yksivuotiskuvien verran. Mahatauti on onneksi jo hellittänyt, eikä muita sairastuneita ole -toivon hartaasti, että pysytään terveinä, sillä huomenna olisi tarkoitus mennä Habitareen
Kuvausasuna Hippulaisella oli tuo ihanainen velourkolttu. Uskoisin, että siitä tulee suosikki varsinkin sitten, kun Hilda oppii kävelemään -vielä mennään nelivedolla ;)


Muistuttaisin vielä tuosta pian päättyvästä lukijatutkimuksesta -siinä on sinulle oivallinen mahdollisuus voittaa 50 euron arvoinen lahjakortti, jolla pääsee shoppaamaan mm. Vilalle, H&M:lle, Kicksiin tai Suomalaiseen Kirjakauppaan. Ja mulle oivallinen tilaisuus saada tietoa siitä, mikä teitä blogini lukijoita kiinnostaa. Kiitos siis, jos jaksat vastata <3 p="p">


keskiviikko 12. syyskuuta 2012

Päivän piristys





 
 
Kuka haluaa tulla meille kylään? Täällä olis tarjolla mahatauti ja täitartunta.
No, täit on uskoakseni nujerrettu ja mahatauti vaivaa ainoastaan perheen pienintä.  Eilinen päivä kului rattoisasti Hildaa erityisen tiiviisti sylihoivaten, siivoten ja pyykäten ja sama ralli on jatkunut vielä tänäänkin. Jotain piristystä tässä tarvitsee...
Vihersmoothien tekoon, siis.
Tällä kertaa tuli aika hedelmäinen ja makeahko versio. Tykkään näistä ihan kauheasti. Vihersmoothie on ihan loistava ateriankorvike! Terveellistä ja hyvää. Mulle todellista arjen luksusta :)
 
Olen tehnyt näitä ihan perus sauvasekoittimella, mutta haaveissa siintelee kunnon blenderi. Vitamix ykkösenä, mutta hinta nostaa tietä pystyyn. Kitchenaid on seuraavana listalla. Olisko kenelläkään jakaa kokemuksia hyvästä blenderistä? Suosituksia? Varoituksia?
 
 


maanantai 10. syyskuuta 2012





Käytiin mökillä laittamassa se talvilevolle. Enää ei tehnyt mieli polskimaan hyiseen veteen edes saunasta. 
Ihastelin mökin kauniita räsymattoja, niin pehmeitä ja mukavia viileällä lattialla.
Tähkäpää sai uuden haalarin autossaistumisen tuotoksena. Matilda oli tosin sitä mieltä, että Tähkäpää palelee kesähaalarissa. Täytyykö nyt alkaa talvipuvun virkkuuseen!?!
 
Mainiota maanantaita!
 
 


perjantai 7. syyskuuta 2012

Löytöjä ja perjantain tunnelmia

Huomatkaa Onni, joka kärkkyy syöttötuolin liepeillä pudonneita ruoanpaloja...ja niitähän riittää!

Oho, siistiä! Sanoi lapsi, kun tuli alakertaan ;D mutta ikeakassirojukasan jämät on jyrätty kuvan ulkopuolelle, förstås.

Seinähylly nro 4. Löytö Akselista, pilkkahintaan.


Pakuria jauheena.  Vanhan kansan ihmerohto! 

Raakapatukoita ja tyrnijauhetta. Raakasuklaamulpereita, inkamarjoja, mulpereita ja hampunsiemeniä illan herkkulautasella.

Paitapusero. Tykkään noista röyhelöistä, ja takana on solmittavat nauhat. Akselin löytö tämäkin.

Ankaraa koristreeniä kieli keskellä suuta!
 
 
Akseli-viikko on sujunut aivan mielettömänsupermahtavanhyvin.
Kyllä taas kannatti nähdä hinnoitelun vaiva ja roudata kamppeet sinne. Ja kestää ikeakassi-hintalappu-silppu-rojukasa -sekasotkua kotona. Tänään pitäisi taas viedä täydennystä. Oon niin iloinen!
Tein sieltä pari kivaa löytöä: paitapuseron ja lokerohyllyn. Nyt olis vain neljä tuollaista lokeroa uudistettavana.
 
Muita löytöjä on sitten nuo terveelliset herkut. Olen toivoton makean ystävä, ja elämä ilman herkkuja on...ainakin mulle kestämätöntä! Monia karkinkorvikkeita olen kokeillut, mutta paras löytö on tähän mennessä nuo ruskeat papanan (!) näköiset, jotka ovat kuivattuja mulpereita eli silkkiäismarjoja raakasuklaalla päällystettyinä. Ihan kuin söisi suklaarusinoita, nam. Raakapatukat ovat kaikki myös olleet hyvänmakuisia, tosin noita kaikkia kuvassa olevia en ole ennen maistellut. Parasta on tietysti se, ettei noiden syömisestä seuraa huonoa oloa! Tilasin herkkuja ja muutakin terveellistä Ruohonjuuren nettikaupasta, jossa on muuten nyt postimaksut vain euron.
 
Tunnelmista sen verran, että sain kunnian tulla kutsutuksi uuteen, lokakuussa julkaistavaan Inspiration-blogikonseptiin mukaan, eikä tarvinnut kauaa miettiä, lähdenkö. Luvassa on inspiraatiota ja ideoita niin muodin, kauneuden, ruoan, sisustuksen kuin lifestylenkin maailmoista kolmensadan blogin voimin.
Bloginpito on ollut hiukan tahmeaa viime kuukaudet, joten tämä juttu tuli nyt niin tarpeeseen! Eli tunnelmat on aikas mukavat täällä. Lokakuuta odotellessa siis :)
 
TNS-Gallup toteuttaa täällä minunkin blogissani  lähiaikoina lukijatutkimusta, johon osallistuvat voivat voittaa lahjakortin, joka käy useaan eri liikkeeseen. Lahjakortteja arvotaan pop-up ikkunaan avautuvaan tutkimukseen osallistuneiden kesken 10 kpl.
 
Mukavaa ja rentouttavaa viikonloppua! Peace&Love!