torstai 26. joulukuuta 2013

*pyjamabileet*













Vuotuiset pyjamabileet!
Vetelehditään jo toista päivää yökkäreissä, jouluna meillä on lupa siihen hyvällä omallatunnolla. Muutenkin eletään taas kuin ne kuuluisat Ellun kanat: pelataan, luetaan, katsellaan leffoja, ihaillaan lahjoja, syödään mitä huvittaa, milloin huvittaa. Toisin sanoen syödään siis paljon karkkia, suklaata, juustoja, leipiä, vähemmän kunnon ruokaa. Ihanaa ja tarpeellista toisinaan! 
Toivelahjojani ovat pyjama&kirjat vuodesta toiseen, ja joulupukki oli jälleen kuullut toiveeni. Suosikkilahjani on ehkä kuitenkin yllätyksenä saatu kaunis kirja Rakkaudesta Vanhaan Taloon, jota olen selaillut ja lukenut hartaudella. Kiitos <3 font="">

Vaikka vasta joulua vietetään, niin hiukan jo katse kääntyy aikaan joulun jälkeen, ja tunnen malttamattomuuden vyöryvän! Vaikka olen jaksanut kiltisti tätä taloa kuunnella ennen suurempia mullistuksia, kaipaan jo päästä tositoimiin esimerkiksi keittiön suhteen. Ollaan mietitty keittiötä sekä Ikeasta että puusepältä. Välillä kallistun toiseen ja sitten taas toiseen. Päätös on kyllä vaikea! Ikean keittiö on ollut jo kahdesti ja ollaan oltu tyytyväisiä molempiin. Toisaalta puusepän tekemä keittiö olisi lähes ikuinen ja sopisi tähän vanhaan taloon -mutta haluanko ikuisen keittiön, ja kun taloa on remontein tärvätty muutenkin, haitanneeko, jos keittiökään ei ole täyspuuta? 

Hilda vaatii nyt äitiä pois koneelta. Teekutsut ja kampaamo odottavat, joten suloista joulua edelleen jokaiselle!



maanantai 23. joulukuuta 2013

Hyvää Joulua!


















Täällä on kaikki valmista: Tervetuloa Joulu!
Siivoamiset on siivottu, vatruskat leivottu (ja syötykin jo), lahjat paketoitu muutamaa lukuunottamatta, sauna lämpiämässä, mummi ja pappa saapuneet joulunviettoon. Lasten tainnuttua unilleen valmistelen herkkuhissin eli kerrostarjottimen karkkeineen lapsille aamuyllätykseksi, ja saattaa olla, että Jaakoppi-tonttu tuo yöllä kuusen juurelle paketit lapsille, kuteen espoolainen virkaveljensäkin toi. Hiukan kyllä jänskättää jo muakin :)
Lapset riehuvat villeinä jännityksestä. Nyt viedään koko pesue pihan poikki joulusaunaan kynttilänvaloon rauhoittumaan. 

Onnellista ja rauhaisaa Joulua!

tiistai 17. joulukuuta 2013










Hiljaiseloa blogissa ja kameran takana...Täällä valmistaudutaan jouluun!
Ensimmäiseen jouluun tässsä kodissa:
keittiössä purkukaaos, paljas lastulevyseinä taustana 
kynttilöille, kukille, jouluilolle.
 (Remontti keittiöön tehdään joulun jälkeen. Tulee joko puusepän tekemänä tai Ikeasta, oikeastaan ihan sama, kunhan tästä nykyisestä pääsen. Ja hiukan odotan jo kesää, jotta pääsen maalaamaan täällä talossa. Lattiat, seinät, katot. Ikkunoiden välit. Valkoisiksi! Heipat kuultovalkoiselle ja mäntyiselle katolle, tummanruskeille listoille, männynväriselle lattialle ja ovenkarmeille...) 
Lattiat ovat jääkylmät, villasukkia on siis joka jalassa ja pukinkontissa! Muutakin. Lasten toiveita, äidin toiveita, kaikkea ihanaa -jouluna antamisen ilo on iso. Lasten uteliaisuuskin on iso, ja katsoimme parhaaksi viedä salaperäiset, rapisevat pussit kanalaan piiloon ja asettaa lapsille porttikiellon sinne seuraavan viikon ajaksi.
Joulukuusi on jo tuotu sisälle, koristeltukin, jotta siitä ehditään nauttia näin etukäteen. Jouluherkut hankitaan kaupasta eikä aiota stressata mistään. Paitsi ehkä ihan vähän siivouksesta, väkisinkin, tämän perheen kanssa :D
Viikko aikaa jouluun! Odotusviikko, ehkä vuoden paras viikko!