keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

Bellan ansiosta

Olen niin innoissani makuuhuoneen alkaneesta muutoksesta...

Lattianrajassa vielä keltabeigeruskeaa tapettia. Ja lattialankut!!!

Flunssankarkoitusjuoman mausteet: inkivääripaloja, mustapippuria, kurkumaa, hunajaa.

Ylimmäinen Aita-tapetti on vahvoilla keittiön tapetiksi.
Kestikievaria ja Lummetta näkisin myös mielelläni jollain seinillä!

Pikku sneak peek. Yhdistetty kylpy-, kodinhoito- ja vaatehuone...


Me ollaan miehen kanssa nukuttu lattialla olevilla patjoilla jo aika monta vuotta.
Sängyn ostoa on välillä pohdittu, mutta sitä ei olla koettu mitenkään pakolliseksi -hyvät patjat ovat riittäneet mainiosti.
Kun Bella tuli taloon, se otettiin meidän makkariin nukkumaan. Ja tietäähän sen: se hyppäsi joka ilta sänkyyn nukkumaan, kun kerran en raaskinut jättää sitä yksin alakertaan itkemään...no, on meillä muutkin vauvat aina nukkuneet vieressä, joten Bellakin, tietysti!
Kunnes....
...aamulla oli keltainen läikkä jalkopäässä. Jaahas. Peitto pesuun. 
Seuraavana aamuna sama juttu.
Kriisipalaverin jälkeen sovittiin, että mies kurvaa töistä suoraan Ikeaan hakemaan meille sängyn, jotta loppuu se peitolle pissiminen!

Rymsteerasin huoneen oikeaan järjestykseen sänkyä varten, irrotin vaatetangot ja järkyn painavat suuret lastulevyhyllyt. Makkari puhdistui kirppis- ym. nyssäköistä! Nyt ne ilahduttavat aulassa. Jep...
Ja samana iltana saatiin jo oikaista itsemme kunnon sänkyyn. Niin vain lensi romukoppaan fengshuikonsultin varoitukset rautasängystä: Ikean Svelvik oli itsestään selvä valinta! Se on ollut mun salainen haave jo monta vuotta! 


Ja kun yksi asia tuppaa johtamaan toiseen, niin eilinen iltapäivä käytettiin tyttöjen kanssa poistamalla vauvanripulin sävyisiä vinyylitapetteja makuuhuoneen seinistä. Alta paljastui kolmea eri 80-luvun kuosia, ja niistäkin osa irtosi samalla kertaa. Muutama seinä enää jäljellä, jee. 

Paras viimeiseksi: makuuhuoneen laminaatin alta löytyi kuin löytyikin kunnon lankkulattia! Edellinen omistaja uumoili, ettei lankkuja olisi, mutta olipas kuitenkin. Kärsimätön kun olen, irrotin laminaatit saman tien ja lahjoin kolme isointa kantamaan ne alakertaan. Oikein kuulin, kuinka talovanhus huokaisi helpotuksesta samaan tahtiin kanssani, kun pääsi muutamasta sadasta kilosta eroon ;D
(Itse asiassa vanhus on 92 vuotta vanha, kävi ilmi kiinteistöverolapusta. Eli ei ihan satavuotias, kuten välittäjä meitä informoi :). 

Seuraavaksi -siis sitten, kun loputkin tapetit on poistettu ja inspiraatio iskee- makkarissa maalataan katto ja ikkunanpuitteet, tapetoidaan seinät ja kesällä maalataan lattia. Myös Hildan sänky odottaa yhä maalausta, ja liinavaatesenkki kaipaa niinikään uutta, siistiä maalikerrosta. 


Jotain iloa siis niinkin ällöstä asiasta kuin koiranpissa :D
Nyt ulos hakkaamaan jäätä pihalta ja nauttimaan auringosta!

lauantai 22. maaliskuuta 2014

Remonttiviikonloppu

  





Tänään ja huomenna viimeistellään kylppäri/kodinhoitohuoneen remonttia! 
Ohjelmassa on
-katon, ikkunanpokien ja seinän maalausta
-tapetointia
-maton leikkaamista mittojen mukaan
-listapalapeliä nurkkiin ja kulmiin

Reilun viikon kuluttua saapuu suihkukaappi, ja sen asentamisen jälkeen remontti on lähes valmis tämän huoneen osalta.
Nimittäin vessan ovi pitää vielä -joskus, kesällä, ehkä?- maalata valkoiseksi ja asentaa oveen uusi kaunis lukko.

Suihkukaappihan ei ole mikään kylpyhuoneen kaunistus varsinaisesti, mutta odotan sen saapumista niin innolla. Otettiin siihen höyrykupu, jolloin suihkuttelu tulee olemaan paljon lämpimämpää puuhaa kuin mitä se tähän asti on ollut.
Tärkeimpänä hyötynä on tietysti se, että kylpyhuoneen kosteusrasitus vähenee kaapin avulla oleellisesti.



Nyt kaffelle ja taatelille -sitten alkaa maalaushommat. 
Pirtsakkaa lauantaita :)


keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

Valkoisia ihanuuksia








Meille tuli lauantaina vauva! Varsinainen yllätysvauva. Oltiinhan me suunniteltu tällaista perheenlisäystä jo kauan, mutta lauantaina se sitten eteni meille ominaiseen pikatahtiin: (ja huom, kaverit, uskokaa tai älkää):
mieheni aloitteesta.
Aamusella alettiin googletella pentueita ja sattumoisin löydettiinkin heti useampikin luovutusikäinen pupsi. Pikku puntaroinnin jälkeen päädyimme alunperin aiotun uroksen sijaan narttuun. Ja illalla Bella oli jo meillä. 

Bella on Coton de tulear ja sillä on ikää 8 viikkoa.
Onni, joka on myös cotoni, suhtautuu tulokkaaseen ystävällisesti. Taitaa kuitenkin meidän vanhaa poikaa rasittaa, kun pikkuinen riehuu aina hereillä ollessaan. Nimittäin Onni on alkanut majailla yläkerrassa, jonne Bella ei pääse perässä. Välillä tulee katsomaan, nuuhkimaan, heiluttamaan häntää ja aikuismaisesti murahtamaan, jos pentu hyppii kuonolle. Ja Bellahan hyppii! 
Sekä pomppii, loikkii, juoksee, nukkuu, taapertaa, vinkuu, haukkuukin välillä. Näykkäisee terävillä hampaillaan milloin mistäkin -ihan kuin ihmisvauva: kaikkea on maistettava!

Bella on hurmannut meidät kaikki, ainakin lauman ihmisjäsenet ;)
Ja eiköhän se aikanaan hurmaa Onninkin puolelleen, kunhan rauhoittuu vähän.

Vauvantuoksuisin terkuin: mukavaa viikkoa :)

Niin ja eiks ole ihanuus toi valkoinen hortensiakin! 
Ollut hengissä jo kohta viikon. 

perjantai 14. maaliskuuta 2014








Ihanaa, perjantai!

Tänään olen nauttinut hiukan siistimmästä remonttikaaoskodista, hauskasta seurasta ja ihan ensimmäisestä koskaan leipomastani raakakakusta (ohje täältä).

Eilen meinasi iskeä täydellinen romahdus,
kun piti alkaa siivota tätä huushollia monen viikon rästien edestä. Tietysti mies on hoitanut kiitettävän auliisti kotia ollessani pois pelistä, mutta se hienosäädön puute monelta viikolta kyllä näkyi mahtavina pölykerroksina ikkunalaudoilla, leluröykkiöinä sohvien ja sänkyjen alla ja epämääräisinä tavarakasoina siellä, missä pitäisi olla lelukorit. Minähän sitten piiskasin nurisevan jälkikasvun työhön ja saatiin kuin saatiinkin pahin sotku selätettyä. 

Matilda vietti tänään kuudetta nimipäiväänsä 
(tarkoittaa, että mun blogi täytti ihan huomaamatta ja unohdettuna äskettäin KUUSI vuotta!!! täällä postaus -voi apua noita kuvia...), ja sai lahjaksi hartaasti toivomansa korvikset. Hiukan kuulemma sattui, kun niitä laitettiin, mutta taisi olla sen arvoista. 

Yhdessä kuvassa pilkistää kuopuksen uuden vanhan sänyn pääty. Ihana päästävedettävä pilkkahintaan. Kunhan tää selkä on täysin kunnossa, sänky pääsee käsittelyyn = kevyt hionta ja maalaus. Olis myös parit vanhat väliovet kunnostettaviksi. Ja siellä täällä tapetointia, maalaamista, hiomista, purkamista...

Täältä ei totisesti hommat lopu. Vaikka remontointi on kivaa, niin kyllä sitä välillä kysyy itseltään, että miten me ollaan taas tälläisessä tilanteessa!!??!! 
:D 


tiistai 11. maaliskuuta 2014

Kukkuu...

 




Hiukan tuppaa venähtämään nämä postausvälit! 
Mutta kun on niin paljon tekemistä ja niin vähän aikaa...

Täällä on siis remontoitu (laiskahkosti).
Keittiö on osimoilleen suunniteltu ja tilattukin jo.
Paljon on myös haaveiltu, haahuiltu ja toimitettu tyhjää.
Sekä venäytetty yksi selkä pahemman kerran, josta saankin oivallisen syyn laiskaan remontointiin ja haahuiluun :D

Remppaa tehtiin kodinhoitohuoneen puolella. Valkoisen maalin ja uusien pyykki-, siivous- sekä vaatekaappien avulla. No, kyllähän piti tietysti purkaa seiniä sen verran, että kurkattiin hirsien kunto. Ja luonnollisesti vaihdettiin samalla puretuilta osin vuorivilla selluvillaan ja höyrynsulkumuovi höyrynsulkupaperiin. 
Voi kun voisikin tehdä saman koko talolle! 
 Selän nitkautus katkaisi työt mun osalta kesken hommien, joten osa kattoa on yhä vailla maalia ja pari seinänpätkää vailla tapettia. Niin ja kylppäri vailla suihkukaappia.
 Onneksi selkä alkaa olla jo kunnossa, vaikka en taida vielä uskaltaa katon maalaukseen...Laitan sitten kuvia, kun on valmiimpaa. Tosin edellisten omistajien laattamaku ei ihan vastaa mun omaa...mutta niillä nyt mennään.

Seuraavaksi saadaan keittiö kuntoon! Sitä mä odotan niin paljon. Tietäisittepä totuuden tästä kyökistä -siis sen, miten rumanen tämä on...se täällä ollut kuva kun on vain osatotuus. Kaiholla muistan vanhan kodin keittiötä! 
Keittiö on siis tilattu Ikeasta. Työtasoja lukuunottamatta. Haluan  valkoiset puutasot tai vaaleat kivitasot, niitä vielä mietitään.
Ja seiniin helmipaneelia. Joko puolipaneeli+tapetti tai kokonaan paneelia. Huhtikuussa aletaan, jes.

Ja hei, se on kevät.
KEVÄT!!!!
Vuodenajoista parhain.
Ihanaa viikkoa :)