maanantai 24. marraskuuta 2014

Bloppiksella uutta :)



Lisäilin bloppikselle myytävää. Muun muassa nämä Hildalle pieniksi jääneet Hunterit. 
Bloppikselle pääset TÄSTÄ.

Mukavaa maanantaita!



sunnuntai 23. marraskuuta 2014

Viikonloppuna









-räpsin kuvia sieltä täältä uudella kamerallani 
-laskin elämäni pisimmät ja huimimmat liukuriliu'ut, 350m, Ahvenistolla
-leivoin pitsaa koko perheen kanssa
-söin ihan liikaa karkkia *röyh* 
-kaipasin terveellisen ruoan tuomaa energistä oloa
-kuvasin meidän cheer dream teamia, mielessä joulukortit
-tein huippulöydöt halvalla kirppikseltä: lähes käyttämättömät talvikengät -oikea väri&merkki- yhdelle lapselle, välikausikengät kevääksi toiselle, nekin lähes uutta vastaavat sekä kuvan pyöreä iso tarjotin!
-olin erittäin tyytyväinen omaan elämääni, kun hieman seurailin sivusta erinäisiä henkilöitä kirppiskierroksellani, huh :D
-suunnittelin joulun herkkulistaa ja leipomusten aikatauluja
-podin pientä joulustressiä: lahjahankinnat alkumetreillä

Seuraavaksi on vuorossa pyykkien lajittelua ja sunnuntaipäivällinen.
Mys&hygge!


perjantai 21. marraskuuta 2014

Juhlaa!











Tällä viikolla ilmassa on ollut pienimuotoista juhlahumua, synttärihumua! Pyöreiden vuosien humua!

Juhlapäivää vietettiin perheen kanssa risteilyllä (Silja Symphonyllä, loistavat uudistukset lapsia ajatellen, tykättiin kovasti!) ja Tukholmassa. 

Tänään juotiin synttärikaffet perjantaikahviporukan kesken.
Synttärikakkuna oli lemon curd-hopeatoffeekakku, joka on syrjäyttänyt mun ikisuosikin, vadelma-kinuskikakun. Makuyhdistelmä on taivaallinen!

Kiitos vielä tännekin kaikille mua muistaneille - onnittelut, kortit, lahjat, viestit, ne kaikki lämmittävät paljon!

Isot juhlat olisi ollut ihana järjestää, mutta tämä vuodenaika! Kuinka paljon helpompaa se olisikaan ollut kesällä, puutarhajuhlan merkeissä...

Tänään on illalla ohjelmassa joulunavaus torilla. Kovasti odotellaan, että lumisade ulottuisi tänne saakka! Ja että sieltä saisi  ottaa pienen joulukuusen mukaansa, kuten viime vuonna.

Tunnelmallista perjantaita!


maanantai 17. marraskuuta 2014

Tb: unelmaloma Barcelonassa






  











  











Vietimme kesällä unelmaloman Barcelonassa...
ilman lapsia, siis ;)
Vaikka matkustan enemmän kuin mielelläni neljän lapsemme kanssa, oli kerrankin niin ihanaa lomailla kahdestaan. Tämä oli ensimmäinen pitkä (5vrk) reissumme kahdestaan sitten vuoden 2002.

Vuokrasimme asunnon Barcelonetan kaupunginosasta Airbnb:n kautta. Vuokraaja olikin sattumalta suomalainen nainen espanjalaisen miehensä kanssa, sydämellinen nuoripari! 
Pieni kaksio riitti meille kahdelle hyvin, ja sijainti oli mitä parhain: suoraan rannan edustalla. Ikkunastamme oli loistonäköalat, ja aamupalat sekä monta lounasta söimme avoimen ikkunan äärellä. 

Barcelona on pullollaan nähtävää, jota ei viidessä päivässä ehdi. Tai meille se ei riittänyt ainakaan... Siksi päätimmekin jo etukäteen, ettei ahnehdita, vaan mennään fiiliksen mukaan: rentoutuminen oli loman pääasia! Paljon jäikin ensi kertaan, mutta onpahan yksi syy lisää palata ihanaan Barcelonaan :)

Päivärytmiksi muodostui aamulenkki rabtabulevardilla+kuntopiiri  (lyx: yhdessä!), ja sen jälkeen aamupala maistuikin taivaalliselta. Saattoi myös pötkötellä rannalla lukemassa kirjaa hyvällä omallatunnolla (heaven: ei tarvinnut eväänsä heilauttaa kuin uimaan välillä, jos itseä huvitti! ei pissahätää, nälkää, kiistelyä, hiekkakakkujen leivontaa tai maistelua!). Rantarupeaman jälkeen vakioksi muodostui puolenpäivän sangriat alakerran Farggissa (tuhmaa!). 

Yhtenä aamupäivänä lähdettiinkin rantapötkötysten sijaan seikkailemaan vuokraamillamme fillareilla (taas se odotuksen ja vapauden tunne, kun viilettää fillarilla vieraassa kaupungissa: lovelyyyy!). Katsastettiin Sagrada Famiglia ulkoapäin, jatkettiin siitä Montjuicille -mikä nousu fillarilla helteessä, huh!! Aiottu funikulaariajelu jäi siten väliin, mutta telefericillä sentään matkattiin ylimmälle huipulle. 
Koko päivähän siinä meni, kun fillaroitiin ympäriinsä, ja oli kyllä nappivalinta, kuumuudesta huolimatta. Pyörällä näkee niin paljon enemmän (hah sellaistakin mitä ei ehkä haluaisi, kuten kahden naisen raju tappelu Ravalissa)! 
Onneksi selvittiin pyöräilyistä ehjin nahoin, nimittäin matkalla takaisin Barcelonetalle näimme kaksi tapausta, kun pyöräilijä kaatui pahannäköisesti jarrutettuaan liukkailla laatoilla, joita Barcelonassa on aika paljon. 

 Ravintoloissa söimme lähinnä iltaisin, Barcelonetan alueella, ja kaikkialla saatiin hyviä ruokia, kalaravintolassa ja tapaspaikoissa. Kuvissa näkyvä asuntomme edustalla sijaitseva Surf House Barcelona jäi ruoan osuudelta testaamatta, kun emme tajunneet ajoissa tehdä pöytävarausta. No, drinksut maistettiin ja nautittiin kauneudesta ympärillämme. 

Postauksia olisi voinut tehdä vaikka kuinka monta. Nyt, kun tämä omani hiukan venähti, laitan kaiken yhteen postaukseen. 
Kaunis, tunnelmallinen, ihana kaupunki täynnä nähtävää. Loistokohde yhdistettävälle ranta- ja kaupunkilomalle.

Viisi päivää kului siivillä. Barcelonaan lähtisin koska vain takaisin, myös perheen kanssa. Miss u!


perjantai 14. marraskuuta 2014

Maut kohdillaan!






En onnekseni ole mikään superpullahiiri, mutta tuore korvapuusti maistuu silloin tällöin. 
Laurellin leipomon herkkupuusti tai Cafe Kaunon jättiläispuusti ovat suosikkejani, ja olen haaveillut vastaavan makuelämyksen saavuttamista ihan kotikonstein. Mun pullaleipurin taidot eivät vaan ole olleet mitenkään erityiset: silloin harvoin, kun olen korvapuusteja leiponut, olen etsinyt vain jonkin ohjeen keittokirjoista tai netistä, leiponut ja ollut hivenen pettynyt lopputulokseen. Peruspullaa on pukannut, muttei mitään sellaista, jota söisi enemmän kuin yhden.
Tykkäisin kyllä olla pullantuoksuinen äiti, kuten oma äitinikin oli. Lapsuuden mukavia muistoja ovatkin jokaviikkoiset leivontapäivät, kun sain autella äitiä pullanleivonnassa. Vaikka itse en leivokaan viikottain, niin onneksi edes joskus...
Toissapäivänä oli taas se joskus, ja kuopuksen kanssa ryhdyttiin leipomispuuhaan. Resepti haettiin tällä kertaa Kinuskikissalta, eikä todellakaan tarvinnut pettyä! 
Puusteista tuli niin pehmeitä, meheviä ja voimakasmakuisia kuin olin toivonutkin. Parasta kotipullaa ikinä!
Kovinhan se on epämuodikasta leipoa pullaa, vehnämättöä, ja myönnän, ettei olo ollut mikään maailman virkein pullaövereiden jälkeen. Närästi ja olo oli sangen pullataikinamainen...pitäisköhän vähitellen sisäistää sana kohtuus ;D
 Mutta silti, hyvää oli, ja leivon kyllä tuolla reseptillä toistekin! Tarkoitus oli valuttaa pullien pinnalle sokerivesikuorrutetta, mutta tomusokeri oli päässyt loppumaan, joten hiukan karun näköisiähän nuo olivat. Vaan se maku!
Sujautin muutaman pullan pakastimeen joulunaikaa silmälläpitäen. Yksi homma vähemmän jouluvalmisteluissa :)

Nyt mua kutsuu perjantaisiivous, joten ei auta kuin hypätä imurinvarteen. Kivaa perjantaita!


torstai 13. marraskuuta 2014

Lucky winner









Osallistuin kauppakeskus Goodmanin avajaisissa Glitterin Nälkäpeli-arvontaan ja kävipä niin hyvin, että onni potkaisi!

Voitin liput leffan Matkijanärhi, osa 1 ennakkogaalaan ja korusetin. Paha puoli asiassa on se, että gaala on 18.11. ja ollaan silloin Tukholmassa, joten leffan näkeminen siirtyy hivenen eteenpäin. 
Hyvä puoli taas on se, että pääsin kuitenkin valitsemaan myymälästä mieleiseni korusetin: sormuksen, korvakorut, kaulakorun, rannekorun ja hiusasusteen. 
Ihan huippua!

Menin myymälään hillitty, tyylikäs kullansävyinen setti mielessäni, mutta kuinkas kävikään: sisäinen harakkani sai yliotteen ja poistuin myymälästä lähes tanssiaskelin, kantaen lahjakassia, jonka sisältö kimaltelee niiiin ihanasti! 

Olen ehkä maailman laiskin käyttämään koruja ja jotenkin ollut jumiutunut ajatukseen, että korujen pitäisi olla 'aitoja' -no se ajatus sai nyt luvan lentää romukoppaan. Jospa korujen käyttö saisi tästä voitosta potkua!

Kiitos Onnetar, kiitos Glitter, kiitos herttainen kukkaseppelemyyjätär :)