maanantai 17. elokuuta 2009

Onnistuisikohan?

Posted by Picasa
Nimittäin tämän Mårbackan talvettaminen. Käytettävissä kun ei ole viileää lasiverandaa, varastoa tai edes ylimääräistä ja tarpeeksi valoisaa huonetta. Mahdollinen olisi toki oma makuuhuone, siis sen voisi viilentää, mutta se taas on talon ehkä pimein huone. Miten te muut olette tehneet? Onko muuta toivoa kuin nakata tämä kaunotar biojätteeksi (ääk) ja ostaa taasen keväällä uusi?
Kuten huomaatte, olen vihdoinkin saanut ladatuksi Picasan ja olenkin viettänyt sen kanssa mukavan tovin ihan itsekseni, ja se on tehnyt hyvää... Meidän perheellä on takana rankka viikonloppu; lapset ovat sairastaneet oikein urakalla, isommat kotona, kuopus sairaalassa saakka. Nyt onneksi ollaan jo kotona, tosin kaikki lapset ovat vielä toipilaita.
Mukavaa alkanutta viikkoa :)

10 kommenttia:

 1. No ihan varmaan! Jos kerta minäkin niin kyllä myös sinäkin. Meillä selvisi ilman mitään erityistoimenpiteitä. Käy kylässä, kuvia edellisessä postauksessa.

  VastaaPoista
 2. Meillä talvehti viime talven meidän makuuhuoneessa aika pimeässä, asteita ehkä hieman vajaa kaksikymmentä.

  VastaaPoista
 3. Pelakuitten hoidosta talven yli sain ammattilaiselta ohjeet s-postilla, kun keväällä omiani tuskailin: Syksyllä katkotaan kukkavanat pois, valoisalle ikkunalle, hoidetaan kuin normaaleja viherkasveja talven yli. Keväällä leikataan matalaksi, siitä kaksi vkoa siirretään uuteen multaan ja aletaan lannoittaa joka kastelun yhteydessä. Ja pelakuut selviävät.
  Omistani kaksi selvisi heikommallakin hoidolla, mutta noilla ohjeilla mennään ensitalvi. Onnea matkaan!

  VastaaPoista
 4. Minulla oli tuossa jokunen aika sama kysely menossa:)
  Ja jänskään myös,että onnistunko pitämään hengissä 6 kaunokaistani...?
  En ole aiemmin yrittänyt,ja samat ongelmat...sisällä jossain pitäisi talvi pitää.Toivotaan parasta ja onnea omasi kanssa!


  T.ANU

  VastaaPoista
 5. Voi miten runsaasti kukkii sinun pelakuusi. Itse olen talvehdittanut kukkia vanhassa maitohuoneessa,joten kokemusta sisätiloissa selviämisestä ei ole. Nyt talvehdittavaa olisi kuitenkin niin paljon, että olen miettinyt josko yhden käyttämättömän huoneen valjastaisin tähän tarpeeseen.

  Ja toipilaille pikaista tervehtymistä. Itse olen joutunut olemaan kuopuksen kanssa useaan otteeseen sairaalassa infektioiden aikaan ja se on aina äitillekin rankkaa aikaa. Onneksi pikkuiset ovat jo paranemaan päin.

  VastaaPoista
 6. Itse täällä saman asian kanssa pähkyröin...Mutta yritän ainakin saada ne menemään talven yli, niin ihania ne on! :) Aurinkoista tiistaita!

  VastaaPoista
 7. Voimia äidille!! Kovasti!
  Ja minä kokeilen sitten myös babyjen talvetusta! :)

  VastaaPoista
 8. minä en osaa talvehdittaa mitään lajia pelargoniaa...valitettavasti..

  VastaaPoista
 9. Loving white and your blog! ;) Eli todella ihana blogi ja vau mitä löytöjä olet matkan varrelta tehnyt! Mårbackan talvettamiseen ei minulta valitettavasti löydy viisasten kiveä.

  VastaaPoista
 10. Kiitos hyvistä neuvoista ja kommenteistanne yleensäkin :) Nyt ainakin aion yrittää talvettamista viileässä makkarissa.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3
Kommentoithan aina uusimpaan postaukseen, ettei kommenttisi jää huomaamatta :)