maanantai 10. toukokuuta 2010

Huomenna se alkaa. Nimittäin veneilykausi! Vaihdoimme venettä hiukan isompaan ja huomenna siirrämme "uuden" veneemme omaan kotisatamaan. Matka on vain Lauttasaaresta Suomenojalle, joten voi olla, ettei purjeita vielä nosteta, mutta yhtäkaikki: eka venelenkki tiedossa!

Veneen lastaus eli varustaminen kesän kauteen alkaa samoin huomenna. Tietää hikistä kassien keplottelua veneeseen, mutta ihanaa on saada kaikki tarpeellinen tavara omille paikoilleen -varsinkin kun nyt säilytystilaa on mukavasti enemmän kuin viime kesänä.

Varsinainen purjehduskausi aiotaan avata kahdestaan miehen kanssa tulevana pitkänä viikonloppuna. Suuntana on eräs luonnonsatama Kirkkonummella, jonne ei lasten kanssa oikein vielä viitsi lähteä, kun eivät pääse veneestä loikkimaan kallioille. Jospa vielä nuo sääennusteetkin olisivat oikeassa ja kunnon kevät tulisi vihdoinkin...

Kotiinkin tekee mieli laittaa sinivalkoista. Tuvan puolelle vaaleansinistä ja tv-huoneeseen tummempaa. Väsäsin raitatyynyliinan keittiöpyyhkeestä helmilangan ja neulan avulla ja olen aika tyytyväinen lopputulokseen. Pari muutakin sinisävyistä tarttui Olivasta mukaan, ehkä myös tyynynpäällisiksi...

Mukavaa maanantaita

11 kommenttia:

 1. Onnittelut uudesta veneestä :) Vielä on niin kylmää, että purjehtiminen tuntuu todella kaukaiselta. Toivottavasti säät suosivat teidän purjehdusta!

  VastaaPoista
 2. Voi, minä olen koko ikäni haaveillut purjehtimisesta, mutta olen vain tällainen maakrapu ja menin vielä naimaankin toisen saman moisen. Minä joudun tyytymään vain pursiseurojen laitureilla istuskeluun ja haaveiluun. Toivotan teille oikein suloista purjehduskauden avausta ja hyviä tuulia koko purjehduskaudelle.

  VastaaPoista
 3. Toivottavasti sääennuste pitää paikkansa ja teille tulee ihan kesäinen veneilysää :)

  VastaaPoista
 4. Meri, lokit, auringonpaiste.. Oih, onneksi kaikki on vielä edessäpäin :) Oikein rentouttavaa purjehdusviikonloppua, ja toivotaan tosiaankin, että sääennustukset pitävät paikkansa!

  VastaaPoista
 5. Meillä meri ei ole ihan nurkan takana, mutta vajaan tunnin ajon päässä. Olen nyt pari vuotta etsinyt omaa mökkiä merenrannalta, mutta sopivaa hinta-laatua ei ole vastaan tullut. Joten tuo veneen hankkiminen on sitten tullut mieleeni myös. Kaikkia ihania tekstiilejä ja juttuja sulla siellä, laita vaan lisää kuvia kun saat tavarat paikoilleen!!

  Niin, ja rentouttavaa purjehduskauden korkkaamista! Kelit ainakin lupaavat hyvää!

  VastaaPoista
 6. Kuulostaapa ihanalta, tuo veneily. Jotenkin hirmu raikkaita nuo merihenkiset tekstiilit... sopii kevääseen. :)

  -Päivi-

  VastaaPoista
 7. Tällaiselle sisämaan ihmiselle veneily on aivan vieras asia, mutta kuulostaa ihanalta! Mukavaa kesää ja suotuisia tuulia!

  VastaaPoista
 8. Nyt on niin kauniit säät että onnenpekat siellä purjeveneessä. Köllimässä. Ihanalta kuulostaa.

  VastaaPoista
 9. Oi miten ihanaa ja kaunista! Ihania purjehdussäitä teille!

  VastaaPoista
 10. Moikka kaikki,

  kiitos kommenteistanne! Ja hyvän sään toivotuksista -ne taisivat auttaa, koska kelit olivat mitä parhaat. Hellettä merellä ei vielä ollut, mutta lämmintä kuitenkin.

  Thanks for your comment, Yvonne!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3
Kommentoithan aina uusimpaan postaukseen, ettei kommenttisi jää huomaamatta :)