torstai 26. toukokuuta 2011

Vuohenputkilasagne


Vuosi sitten Strömsössä tehtiin vuohenputkilasagnea. Päätin oikopäätä tehdä sitä myös, meidän etupihalla vuohenputki on hallitseva kasvi joten raaka-aineesta ei ole pulaa ;)...

No, vuosi vierähti ennenkuin pääsin ajatuksista tekoihin. Ja lopputulos on aika hyvä! Reseptiä googlasin ja lainasin eräästä ruokablogista.
Vuohenputki on yllättävän mausteisen makuinen, erikoinenkin, muttei minusta paha. Viidestä muusta maistajasta vain yksi oli kauhuissaan, muut tykkäsivät.

Ei siitä nyt ehkä ihan jokaviikkoinen lemppari tullut, mutta jokakeväinen ruokalaji varmaankin.

Seuraavaksi himoan kokeilla vuohenputkea smoothieen, nokkosia lettuihin, mitähän muuta keksisi?  

Meilläpäin on syksyllä aloittamassa luomuruokapiiri. Kiinnostaisi kovasti liittyä siihen. Onko jollain kokemusta jonkinsortin luomu-tai lähiruokaruokapiireistä?

7 kommenttia:

 1. Se oli oikeasti namia, sanoo yksi testimaistaja! Taidan lähteä kyykkimään vuohenputkia tuolta pöpeliköstä!

  Minä ilmoittauduin kiinnostuneeksi tuosta luomuruokapiiristä. Tarkoitus on kokoontua elokuussa ja tehdä tuosta sen näköinen ruokapiiri kuin me mukanaolijat haluamme. Eli mukaan vaan vaikuttamaan. Eikä tässä vielä olla sitoutumassa mihinkään tilauksiin!

  ps. Ja zumba-kurssillekin ilmoittauduin! =)

  VastaaPoista
 2. Ooh! Mä varmaan sekoittaisin vuohenputken siihen myrkylliseen.. :D mikä lie putki se taas olikaan? Vai onko ne selkeesti erilaisia?

  Nokkosista tein lättyjä kyllä edellisviikonloppuna ja hyviä tuli! Ja ehdottomasti liittyisin luomupiiriinkin, jos sellanen vaan täällä päin pyörisi.

  Terkut ben&jerrysin purkin ääreltä, tääkin on melkein luomua :D

  VastaaPoista
 3. Oho - mä olen pitänyt vuohenputkea riesana, sitkeä kasvuisena rikkaruohona...

  Luomuruokapiiri kuulostaa kivalta, täytyy haastatella teitä siitä enemmän...

  Terkuin
  Hanna(-Maija)

  VastaaPoista
 4. Tänään just nypein vuohenputket kasvimaalta. Ja ihan rikkaruohona käsittelin. Huh, mulle kyllä ihan uusi juttu, nokkonen kyllä on tullut maisteltua...

  Pitääkin alkaa perehtyä näihin!

  VastaaPoista
 5. Hei mä tuun ainakin luomupiiriin - Nonnalle varmaan joskus sanoinkin. Ja Krista (Nonna tuntee kans, kerhosta ja meidän naapuri K-laaks.) tulee varmasti kans! Kerro vaan, jos ja kun jotain alkaa tapahtua :-)

  VastaaPoista
 6. Pakko ensin sanoa tuosta eskarilaisen huoneesta, että aivan mahtava! Niin kaunista!
  Luomupiirissä olen ollut ja hyvä oli, kun siitä piiristä sai vaikka mitä luomuna, kun tilalliset tekivät yhteistyötä. Tosin pitää suunnitella etukäteen omaa tarvetta ja olla hyvät säilytyspaikat. Lihan ostaminen luomuna on mulle kaikkein isoin juttu. Nyt hankin sellaisia lavankauluksia ja ajattelin kasvatella pihalla joitakin vihanneksia. Nyt pitäisi löytää orgaanisesti lannoitettua multaa peräkärryllinen. Iloa viikonloppuusi!

  VastaaPoista
 7. Nonna, mä arvasin että tykkäät :)
  Laitankin Piialle viestiä luomupiiristä -mun piti kysyä sulta ootko tulossa mukaan, mutta unohdin...mä oon varmaan ihan outo lintu, kun en ole edes kokeillut zumbaamista -nyt en ainakaan näe itseäni tän mahan kanssa lanteita vatkaamassa ;D ...ehkä joskus!

  Teija, joo se myrkkyputki on ilmeisesti myrkkykeiso, joka muistuttaa vuohenputkea. No sitä tuo meidän pihan kasvi ei ole, koska hengissä ollaan :)
  Mä olen syönyt nokkosta viimeksi lapsena, kun äiti teki jotain siitä -nyt tekis mieli koklata, vaikka sämpylöihin.

  Hanna, no sitähän toi vuohenputki etupäässä taitaa ollakin ainaskin meidän pihalla. Tuskin saan sitä syötyä pois, varmaan joudun myrkyttämään :/
  Luomuruokapiiristä mulla ei ole vielä tietoa, tule mukaan elokuussa pidettävään kokoukseen!

  Emilia, kohta sulla pukkaa uutta vuohenputkea maahan salakavalasti jääneistä juurenpalasista -ne nuppuiset kiiltävät lehdet käy lasagneen hyvin, siitä vaan koklailemaan ;)

  Hannis, mukaan vaan säkin sillon elokuussa :) tai mistäs sitä tietää, pääsenkö mä, jos vaikka olisin jo vauvaa hakemassa *toivoo*

  Selma, kiitos ♥
  Kiitos myös ruokapiirivalotuksesta. Lihalle meillä ei ole tilaa mikä on harmi
  :( mutta muuten kyllä kaikki mahdollinen luomu kiinnostaa.
  Toivottavasti löydät luomumultaa, kerro sit miten viljelyt sujuu!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3
Kommentoithan aina uusimpaan postaukseen, ettei kommenttisi jää huomaamatta :)