maanantai 30. tammikuuta 2012

Viherrystä ja valoa

Vihreää pilkistelee siellä täällä.
Herneenversojen idut mustassa mullassa on niin tervetullut näky!Olen ihan kevätfiiliksissä, kun valoakin alkaa jo riittää.
En ole talvi-ihminen, mutta kun olen saanut parin vuoden tauon jälkeen nauttia vauhdin hurmasta ladulla niin se kyllä tekee talvesta ihan mukavan. Ja siedettävän. Kivankin oikeastaan :)

Ja sit huonot uutiset: se tuoksuköynnös on toden totta kuoleman kielissä! Miten voi olla mahdollista?!! Viikossa!!!
Auttakee lisävinkeillä onnetonta. Kastelin sen viikon aikana kunnolla kerran, kun kuivahti, ja se on majaillut keittiön ikkunan äärellä. Olisko patterin lämpö suututtanut sen? Siirsin sen viileämpään, mutta lehdet vaan kellastuu...snif.

Iloa päivääsi <3

12 kommenttia:

 1. Wunderschöne Fotos!
  Liebe grüße aus Dresden
  Rosalie∙∙♥♥∙∙

  VastaaPoista
 2. -ihanaa vihreää! En kyllä harmillisesti osaa auttaa köynnöksen kanssa. Ehkpä osaisivat ostopaikassa vähän jeesiä, tuntuu kohtuuttomalta, että voi nujertua noin nopeasti. Juttele sille kasville??:)

  VastaaPoista
 3. Ihanaa vihreyttä, se todellakin lupaa aavistuksen keväästä! :)

  VastaaPoista
 4. Vitsit mitä viherrystä -ihanaa! Miten voi kiivitkin näyttää noin vihreiltä?! :D

  VastaaPoista
 5. Olet mestari kuvaamaan, upeita raikkaita valoisia kuvia!
  Ihanaa! :)

  VastaaPoista
 6. Voi harmitus sen köynnöksen kanssa! Minulla on samainen kasvi ja hyvin se on pari vuotta kestänyt. Kovin on kitukasvuinen, mutta kasvaa kuitenkin :) Meillä on aikas viileää näin talvisaikaan ja köynnös on ihan ikkunan vieressä..jossa on VIELÄ kylmempää. Paikkaakin olen silloin tällöin vaihtanut, ihan vaan kun ei ole just siihen sisustukselliseti sopinut. Multia en ole vaihtanut..öö, kertaakaan, hups. Ja vettä anana sunnuntaisin, jos muistan :D Hmmm..se kyllä viihtyy aika pienessä ruukussa. Oisko mistään näistä apua!?

  Lykkyä!

  VastaaPoista
 7. Älä hätäile! Itselläni joka talvi jossakin vaiheessa tuoksuköynnös alkaa kellastuttamaan urakalla lehtiään. Ja joka vuosi on talvesta silti selvinnyt! Kyllä sieltä piakkoin uuttakin alkaa pukkaamaan ja voit alkaa kevään aikana sitten miedolla nestemäisellä ravinteella kastelemaan. Saattaa mennä varsin ruman näköiseksi, mutta itse olen napsinut kellertävät lehdet pois ja todellakin kevättä kohti vihertää taas. Uutta siis pukkaa tilalle. Viherkasvina minulle ollut jaa-a ainakin yli 5 vuotta.

  Santtu

  VastaaPoista
 8. Rosalie, thanks <3

  Selma, kiitos :) joo kai sille pitää leperrellä. On sit koira taas ihmeissään, kun outo ihminen höpisee kukalle ;D
  Kai mä vaan lorautin sille liikaa vettä ja pidin liian lämpimässä...

  Mari, kiitos :) -sieltä se kevät tulee! Kohta on jo helmikuu!

  Hannis, jep jep :)

  Sari, kiitos kommentistasi :) Kovin on täällä ihailtu vihreän voimaa ;)

  Kamomilla, kiitos, kaunis kiitos <3 <3 mieltälämmittävästä kommentista!

  VastaaPoista
 9. AnnaRiikka ja Santtu, tusen tack neuvoistanne! Luulen, että lotrasin sille kuitenkin liikaa vettä ja pidin liian lämpimässä. Nyt lehdet kellastuu hyvää vauhtia, mutta aion yrittää vielä. Jospa sieltä alkais kasvaa uutta :)

  VastaaPoista
 10. Kylläpä löysin ihanan ja kauniin blogin! Taidanpa tulla toistekin :)

  Todella kauniita ja ihanan valoisia kuvia, tulee niin kevyt kevätfiilis! Teillä on ihanan tunnelmallisen näköinen koti. Koti, joka on selvästi koti, jolla on sielu ja persoona :)
  annamaria

  VastaaPoista
 11. ihania kuvia, niinku blogissasi aina :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3
Kommentoithan aina uusimpaan postaukseen, ettei kommenttisi jää huomaamatta :)