tiistai 18. syyskuuta 2012

Sisustusihmettelyä...ja muutakin ihmettelyä. Nimittäin kirjoitin oikein antaumuksella siitä, kuinka sisustusmaku on tässä vuosien varrella muuttunut. Äsken se teksti ja kuvat vain hävisivät, hups. Kesken kirjoittamisen. Kahdenkymmenen minuutin kirjoittelun jälkeen. Eikä sormi ollut edes lähellä delete-näppäintä. Ärr. Mikä näitä koneita vaivaa?!!?
Mun oli tarkoitus tiedustella sinulta, joka tätä luet, että miten oma sisustusmakusi on muuttunut, jos vertaat viiden vuoden takaiseen? Vai onko mitään muutosta tapahtunut?
Mulla on aika paljonkin, vaaleansininen, rimpsut, röyhyt, kukkakuosit, rottinki ja kaiken valkoisuus tahi pastellisävyisyys tuntuisi aika kaukaiselta nyt. 
Jos jaksat kommentoida asiaa, olisin iloinen :)

Hauskaa alkuviikkoa!


28 kommenttia:

 1. Jaa-a..onhan se muuttunut. 11v sitten mulla oli oranssia paljon.. ;) Siitä sitten neutralisoitui beige-ruskea-linjalle pitkäksi aikaa ja nyt taitaa olla musta-valkoinen-kausi meneillään ja siihen on aina välillä putkahdellut hetkiseksi vähän väriäkin, mutta aika nopeasti väreihin kyllästyn. :)

  VastaaPoista
 2. ..ai niin ja pitsit ja kukat oli niin out silloin 11v sitten ja kas kummaa kukkaa ja pitsiä löytyy nyt.. ;)

  VastaaPoista
 3. Hanni, i love your photos ja kaikkee tätä ihanaa laventelia ja vaaleenpunasta hempukkaa tyttöenergiaa, mitä näistä sun kuvista huokuu! <3 Ihania postauksia kaikki viimoset! Mä en kestä, ku en voi sit juur ollenkaan toteuttaa itteeni tällä saralla, liikaa miesenergiaa täs huushollis :)) (oh mikä purkaus :D)

  On täälläkin sisustus muuttunut 5 vuodessa, radikaalisti. Meillä oli aika modernia ja linjakasta vielä, pääväreinä tumma wenge ja luumu. Mut varmaan 4-5 v sitten alkoi muutos vaaleempaan suuntaan. Ja koko ajan muuttuu; välil romanttisempaa, välil long islandii, välil teollisempaa.... Täl hetkellä kaikki on ihan kaameeta, johtuen yhestä pienestä miehestä ;) Mut kyl se tästä taas!

  VastaaPoista
 4. Mulla oli 5-6 vuotta sitten valko-beige -vaihe. Sitten siihen lisättiin röyhelöä hetkeksi aikaa, mutta sen jälkeen värit alkoivat vallata kotia. Lastenhuoneesta se alkoi ja sieltä levisi ensin keittiöön ja sieltä olohuoneeseen. Ja nyt olen laajentanut ennen inhoamaani retroon ja yksinkertaistanut sisustusta. :D

  Mulla ei ole enää kuin yhdessä paikassa kotona koristeita. Ja olen myynyt ja antanut eteenpäin suurimman osan kynttiläkipoista sun muista hörsötyksistä. Tykkään nykyään turhakkeita enemmän asioista, jotka ovat käytännöllisiä mutta kauniita. Siis että koristeina käytetään tavaroita, joita käytetään.

  VastaaPoista
 5. muuttuu maku jatkuvasti, ja on ihan ristiriitainen olo kun tykkää niin monenlaisesta tyylistä, mutta miten niitä sitten järkevästi yhdistäisi:)

  VastaaPoista
 6. Minä olen kuin tuuliviiri näissä asioissa, koskaan ei ole valmista:) Kymmenen vuotta sitten värejä löytyi seinistä asti, mitten tuli sellainen hillitympi vaalea-beige-ruskea -kausi. Sitten tuli valkoinen jakso, mutta se ei kyllä ollut minua varten, tarvitsen värejä ympärilleni. Myöskään mustavalkoisuus ei ole mun juttu. Nyt uudessa kodissa seinät ovat valkoiset, toimivat parhaiten taustana väreille. Siustus on vielä kovasti puolitiessä, mutta tuntuu jo aika omalle.

  VastaaPoista
 7. viis vuotta sitten kotimme oli "sisustettu" tummilla väreillä ja kierrätystavaroilla. Tavaroiden runsaus ei ole muuttunut mutta väri vaalentunut. osa kalusteista maalattiin, osa annettiin/myytiin pois. Uusia tuli tilalle ja myös käyttyjä. Kaikki vanha kiehtoo, ruoste, pitsi, ruusut, valkoinen, pastellisävyt, retro, maalaisromanttinen..Kotikin on vaihtunu tässä välissä :D

  VastaaPoista
 8. Juuri tänään mietin samaa! Viisi vuotta sitten tehdyn remontin tekisin tänään aivan toisin ja maku on muuttunut paljon! Olen herkästi kyllästyvää sorttia, joten ehkä sekin vaikuttaa. Vielä muutama vuosi sitten tumma puu oli tosi in, nyt en jaksaisi katsoa sitä yhtään. Meillä kun on tummaksi petsatut lautalattiat ja haaveilen niiden maalaamisesta harmaaksi tai valkoiseksi..

  VastaaPoista
 9. Mä olen miettiny lähiaikoina just tätä juttua. Me ollaan muutettu nykyiseen kotiime noin viis vuotta sitten ja silloin täällä näytti aika erilaiselta. Kaikki taisi näyttää aikalailla valko-beigeltä ja tosi romanttiselta, ainakin nykymaun mukaan. Pikkuhiljaa alkoi värit lisääntymään ja nyt on taas menossa karsintavaihe. Kaikki ylimääräinen härpäke on lähteny kirppisloosin kautta muiden hyllyjä koristamaan.
  Jännä juttu miten maku voi heitellä. Ja mäkään en kyllä tunnista itseäni trendien perässä juoksevaksi. Kodissa pitää näyttää omaan silmään hyvältä.

  VastaaPoista
 10. Teillä on niin kaunista! Sisustus on muuttunut 5 v aikana aika paljon yksinkertaisempaan ja romanttisuus on kadonnut. Tosin kauheasti samoja huonekaluja edelleen ja samoja värejä. Kivaa loppuviikkoa1

  VastaaPoista
 11. Aika jännää, miten tätä on itsekin tullut pohdittua! Reilu 5 v sitten muutimme hoviin paritalosta, jossa oli tummaa puuta ja pelkistettyä sisustusta.

  Hovi on aina ollut valkoinen...mukaansa se on saanut vuosien mittaan vaaleanpunaista ja kukkakuosit, niistä pidän kovasti edelleen. Pitsiä eikä röyhelöö täällä ole juuri koskaan ollut, jos Ikean pitsiverhoja ei lasketa :)

  Vanhat tavarat valtaavat hovia ja lastulevy huonekaluista koitan päästä eroon.

  Paljon on kaikkea, mutta omaa silmää miellyttäen!

  Terkkuja siis VillaHovista :)

  VastaaPoista
 12. Sisustusmakuni on muuttunut huimasti viiden vuoden takaisesta. Tuolloin asuin vielä yksin ja sisustus oli mahdollisimman pelkistettyä, modernia ja suoraviivaista.

  Nyt taas ihastuttaa kaikki romanttinen, kuten pitsit, vanhat huonekalut ja esineet ja väreistä valkoinen, beige ja vaaleanpunainen. Toivottavasti tämä maku säilyisi pitkään, tulee turhan kalliiksi vaihdella koko sisustus viiden vuoden välein. :)

  VastaaPoista
 13. Vasta postasin kahden vuoden aikana tapahtuneesta muutoksesta kuvia verraten. Kyllähän se muuttuu, aivan huomaamatta. Minulla ainakin on mennyt selkeämpään suuntaan.
  Sun sisustustyyli on ihanasti linjassa, kaikki näyttää niin yhteensopivalle. Kaunista!

  VastaaPoista
 14. Nyt tuntuu että oma tapa olla,asua on muodostunut.Varmaan jotain muutoksia tulee sillon tällön muttei enää koko tyylilajia uusiks kerralla.18-v kun muutin omaan kotiin oli oranssia ja ruskeaa..Siitä äärilaitaan sinivalkoiseen.Valkoiseen.Punavalkoiseen,unikkoverhoja jne you know.Sit tais olla hempukampia värejä ja vaaleaa.Ja nyt on vähän kaikkea.Isot kukkakuviot,vanhat huonekalut,kirppislöydöt pääosassa.Enää ei tarvitse koko kotia 'sisustaa' yhden värin tai teeman mukaan,enemmän taitaa värimaailmatkin mennä huoneettain ja tavaroita sen mukaan mitä uskoisi voivansa katsella useita vuosia.Sisustuslehtiä,blogeja,nettiä selatessa löytyy kaikkea ihanaa ja tietyt lamput,hyllyt,tuolit ym. nousee hetkeksi esiin joka puolelta,kaikilla on sitä samaa ja itseäänkin alkaa kiinnostaa.Mut kun aikansa katselin Sring-hyllyä muiden kotien kuvissa niin edelleen se näytti hyvältä mut enää sitä ole mikään pakko itselle saada.Aika helposti oon lähteny aikasemmin uusiin virtauksiin mukaan mutta nyt on alkanut kristalloitua mieleen että kaikkea ihanaa voi katsella ja ihailla muttei kaikkea tarvitse saada,ne trendit kun muuttuu niin tiuhaan et aina olis jotain uutta mitä välttämättä pitäis saada.

  VastaaPoista
 15. Mulla tapahtuu sellaista pientä, hienovaraista muutosta oikeastaan aina. Viisi vuotta sitten asuin opiskelijaboksissa ja kaikki oli yhtä väliaikaisratkaisua, siitä on tietysti muuttunut tosi paljon. Tykäsin ennen kovasti hyvin pastellisista ruusukuoseista yhdistettynä valkoiseen. Se valkoinen väri taustalla on pysynyt, mutta nykyään harmaan, greigen ja pellavan sävyt sykähdyttää ja ihan hitunen mustaakin saa olla seassa, pastellejakin on mutta ei siinä määrin kuin aiemmin.

  VastaaPoista
 16. Minulla on oikeastaan kolme erilaista sisustustyyliä :) Villa Unelma on ihan erilainen kuin pelkistetty kotimme ja Kasperiinan kurssitilassa on vallallaan taas "tanskalaisuus". Aika jakautunut persoona siis :)

  VastaaPoista
 17. Pieni Lintu, mä kyllästyn myös aika äkkiä väreihin ja vaihtelen. Onneksi se sujuu helposti pikkujutuilla, kun pohja on valkoinen!

  Teija, kiitos <3 <3 Joo täällä on toisinaan aikas hempukkaa meininkiä! Mutta teillä; olethan sä siellä huushollissa ja kaikkea kaunista ja ihanaa muistan nähneeni sun kuvissa ;))
  Täällä kans muuttuu vähän väliä tyyli, välillä on värikkäämpää, välillä hempeää, joskus kokeilin mustavalkoakin hiukan. Mutta jatkuva kaaos vallitsee, täällä sen aiheuttaa eräs pieni nainen ;)

  Ninnuska, tutulta kuullostaa -mäkin inhosin retroa joskus vuosia sitten, enää en. Ja tavoitteena olis turhuuksien karsinta, mutta en taida olla siinä kovinkaan hyvä...

  Jessika, ihan naulan kantaan! Mä pähkäilen tuota usein, kun on niin paljon kivoja tyylejä ja inpiraatioblogeja, että mikä sit olisi se omin juttu!?!

  Ilona, valmista ei ole täälläkään ja tuskin koskaan tuleekaan! Ihailen ihmisiä, jotka sisustaa ja toteaa, että nyt on hyvä -ja keskittyy sit muihin juttuihin. Mulla se ei mene niin ;D  VastaaPoista
 18. Aika moni asia omassa sisustusmaussa on pysynyt viimeisten viiden vuoden aikana. Toki jotain "kehitystä" on tapahtunut, mut ehkä eniten niin, että en ole niin ehdoton tietyn tyylin suhteen, vaan musta on tullut paljon rennompi sisustaja ja maku on laajentunut. Tykkään nykyisin paljon vaihtelevammasta sisustuksesta ja sellaisesta, jossa on taidokkaasti yhdistelty erilaisia tyylejä.. :)

  VastaaPoista
 19. Jenna, sisustamisen runsaudenpula on kyllä ihana-kamala juttu -on niin paljon kaikkea kivaa :) Meillä on aina ollut aika vaaleaa, ainakin suurissa linjoissa, sävyt on vaan vaihdelleet ja muuttuneet murretummiksi.

  Lotta, no onneksi on lautaa joten maalaaminen on aina mahdollista! Minäkin haaveilen valkoisesta lautalattiasta. Tai edes vaaleanharmaasta...

  VastaaPoista
 20. Yrittämällä yritin miettiä, onko sisustusmakuni muuttunut viimeisen viiden vuoden aikana, ja luulen, ettei se pohjimmiltaan ole. Osin tämä voi johtua siitäkin, että rakensimme kotimme viisi vuotta sitten, ja siitä pitäen kotia on sisustettu vähitellen. Eli en välttis huomaa makuni muuttumista, kun sisustus elää pikkiriikkisen kaiken aikaa, eikä koskaan kerralla muutu merkittävästi? Toisaalta meillä on huonekaluja, valaisimia yms., joista olen haaveillut monta (jopa 10!) vuotta ennen kuin ne on hankittu. Ja tykkään niistä edelleen kovasti, vaikka jo joitakin vuosia ovat käytössä olleet.

  Voin ihastella monenlaisia tyylejä lehdissä, netissä, kirjoissa, mutta montaakaan niistä en tahtoisi kotiini. Olen hidas hankkimaan uutta, vaikka kyseessä olisivat vain pyyheliinat. Tykkään kerroksellisuudesta ja siitä, että "törmään" tarvitsemaani. Sisustus ei saa näyttää liian mietityltä ja mätsäävältä. Tarkoituksellisesta kaupoissa kiertelystä en piittaa. Meillä sisustamista (tai muutoksia) hidastaa huomattavasti miehen sisustusmaku. Se poikkeaa omastani kovasti. Jatkuvaa kompromissien hierontaa tai jomman kumman idean sulattelua :) Nytkin ollaan vierashuoneen vuodesohvahankintaa lykätty jo vuodella, kun kummallekin kelpaavaa mallia ei löydy!

  Mites teillä -onko sulla vapaat sisustuskädet vai osallistuuko mies?

  VastaaPoista
 21. Värimaailma on muuttunut lämpimän sävyistä enemmän harmaan ja sinisen sävyihin. Enemmän valkoista on myös. Ehkä rouheampi tyyli myös rakentamisessa. Ettei tarvi kaikkea "akryloida".

  VastaaPoista
 22. No ekaksi täytyy sanoa, että sun nykyinen tyyli kyllä niin iskee minuun. Mitä tahansa suuria muutoksia maussasi sitten onkin tapahtunut, niin varmasti hyvään suuntaan :D

  Huh, viisi vuotta sitten. Taisi olla pentikin sydänastiat. Sinisenä tietty. Kaiken maailman kranssit ja söpstelyt. Niin ja Greengate tuli tietty kuvioihin, pastellit ym. hörsöt. Aika taisikin olla just se, kun gg päihitti pentikin ja muotiin tuli Tildailu :D

  No joo, ei valittamista. Muutos on ihan kivasta ;D

  VastaaPoista
 23. Komentteja oletkin saanut ihan mukavasti...sisustusmaku muuttuu hiukan kaikenaikaa ja siihen kyllä vaikuttaa ympärillä vaihtuvat trendit, joita ei voi olla näkemättä ja kokematta...romanttisuus on karissut ja maku selkiytynyt, kunne taas...Hauskaa, että löysin blogisi!

  VastaaPoista
 24. Tuo kuulostaa niin tutulta, juuri kun on kirjoittanut hyvän pätkän niin se katoaa.. aahh
  Oma makuni on muuttunut tummemmista väreitä mustasta ja tummanruskeista valkoiseen. Lisäski olen alkanut käyttää hiukan värejä sisustuksessa.

  VastaaPoista
 25. Löysinpäs viimein tänne ihanaan blogiisi. Kiinnostava keskustelu meneillään...pitää siis miettiä miten sisustusmaku on muuttunut edellisestä asunnosta, josta muutimme syksyllä 2008... Talon ulkoinen tyyli on nyt täysin toinen. Sisällä vanhassa talossa oli kaikki yläkerran seinät valkoiset ja modernit, mut nyt ne on kaikissa vaahtokarkin sävyissä:) Huonekalut on pitkälti samoja ekologisuussyistä, mut sijoittelulla tyyliä on pystyny paljonkin muuttamaan. Vanhat funkkiskalusteet näyttivät yllättävänkin selkeälinjaisilta vanhan kodin olohuoneessa, mut uudessa kodissa ne on klassisia. Peruslinjat pidän selkeinä, mut rönsyilen tapeteilla ja kristallilampuilla, joita en vanhaan kotiin olis voinut kuvitellakaan. Sellaista tarinaa ja porinaa tällä kertaa...Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 26. Kyllä tuo maku tuntuu muuttuvat koko ajan. Huonekalut, joita viitisen vuotta sitten innolla maalasin kuluneen valkoisiksi, tanskalaistyylisiksi, ovat nyttemmin saaneet mustanruskean värin pintaansa. Turhat pitsit ja ruusut ovat saaneet väistyä hieman (mutta vain hieman;) selkeämpien tavaroiden ja tyylien tieltä. Välillä, kun katselen omaa blogiani, niin ihmettelen, mihin kaikki värit ovat hävinneet!!!!
  http://kotikaupunginlaidalla.blogspot.fi

  Terkuin, Frida

  VastaaPoista
 27. Moi te kaikki ihanat kommentoijat - Kiitos kun jätitte viestin :) niitä tulikin ihan hurjasti ja luin kaikki ilolla, vaikken olekaan ehtinyt teille jokaiselle vastaamaan.

  Arpoa pamautin Rie Elise Larsenin tarra-arkin kaikkien teidän osallistujien kesken, ja se meni kommentille numero 15 eli Maijalle :)

  VastaaPoista
 28. Tervetuloa osallistumaan arvontaan: http://dayafterday2012.blogspot.fi/2012/09/ensimmainen-arvontani_22.html
  :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3
Kommentoithan aina uusimpaan postaukseen, ettei kommenttisi jää huomaamatta :)