sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Hola!Terveiset Arguineguinista eräältä, joka toivoo, ettei loma koskaan päättyisi, ettei nahka palaisi, että kaiken syömisen jälkeen vaatteet mahtuvat päälle kotimatkallakin, että jokainen päivä täällä olisi yhtä kuuma kuin tähänkin saakka.

Ihanaa on. Vaan käärmeensä joka paratiisissa ja tässä tämän matkan: lennolla tänne oli perhe, äiti, isä ja n.puolitoistavuotias lapsi. Äidille ja isälle maistuivat lennolla drinksut, ja vanhemmat olivat perille päästyä suoraan sanoen ihan sikahumalassa, äiti kaatuili matkalaukkujen kanssa, isä kantoi itkevää lasta mitenkuten sylissään. Olen tässä arponut, että soitanko oppaille, että voisivat tsekata lapsen tilanteen. Tiedän lapsen etunimen, en muuta. Toivon, että oppaat olisivat huomanneet tilanteen ja puuttuneet asiaan, mutta meidän lentokenttäbussissa ei edes ollut opasta matkassa. Tekee niin pahaa lapsen vuoksi, jos vanhemmat ovat koko loman samassa kunnossa. Mitä te tekisitte?? Eikö teistäkin ole suorastaan heitteillejättö, jos kukaan ulkopuolinen ei puutu? Vaikka enhän tiedä, mikä tilanne on nyt...toisaalta, vanhemmat näyttivät hyvinkin sellaisilta, joille on alkoholi ennekin maistunut, mitenkään haluamatta luokitella, mutta tiedättehän, mitä tarkoitan?  
Menen ja soitan oppaille. Sen jälkeen en varmaan voi kuin pyytää paria ylimääräistä enkeliä tuon suloisen lapsen vierelle.
 Aika ahdistavaa aihe, mutta elämä on...

20 kommenttia:

 1. ilmottaisin lastensuojeluviranomaisille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mutta mitenhän se toimii käytännössä? Laitoin viestiä oppaille ja jään odottamaan vastaustaan!

   Poista
 2. Toivotaan, että lapsi turvassa ja hyvässä hoidossa!!

  VastaaPoista
 3. No tuohon olisi pitänyt puuttua välittömästi :(
  Eli samantien tieto oppaille ja myös varmistus, että asialle tehdään jotain.
  Jos paluulennolla sama meininki niin maininta matkustamohenkilökunnalle + tieto määränpäähän, jotta sos.viranomaiset ovat vastassa.

  VastaaPoista
 4. Hei!!
  Tee lastensuojeluilmoitus vaikka kotikuntasi sossuun tai kysy ainakin heiltä neuvoa, miten menetellä.
  Se on sun velvollisuus!!
  Terkuin Ulla

  VastaaPoista
 5. Jokin pahasti pielessä tuollaisessa perheessä. Jokaisen aikuisen velvollisuus puuttua, välittömästi.

  VastaaPoista
 6. Teit oikein kun ilmoitit oppaille. Mikäli vaan pystyt niin ilmoita ihmeessä vielä sos.viranomaisillekin. Toivottavasti et pilaa omaa lomaasi näitä miettimällä. Ja toivottavasti tällä pienellä lapsella menee paremmin kuin nyt luulemme... En vain tajua tätä ihmisten juopotteluhimoa varsinkaan pienen lapsen kustannuksella. Aargh ihmisille tulee vain niin vihaisiksi kun näitä tapauksia näkee ja kuulee.

  VastaaPoista
 7. Järkyttää ja niin surullista! Lapsen etu on lunnollisesti ilmoitus sosiaaliviranomaisille suomen päähän

  VastaaPoista
 8. On ihanaa, että maailmassa on vieraita aikuisia, jotka pitävät muidenkin pieniä silmällä. Sosiaaliviranomaisille voi soittaa myös vain tiedustellakseen miten menetellä. Päätös jatkosta on aina heillä. Voithan myös soittaa oppaille ja kysyä onko huolenaihettasi tarkastettu.
  Hyvää lomaa kaikesta huolimatta!

  VastaaPoista
 9. Ihanaa lomaa teille ja toivotaan että siinä toisessa perheessä loma jatkuu paremmin ♥

  VastaaPoista
 10. Oi, ihan menee kylmät väreet! TOIvottavasti se oli vaan jotakin alkuhuumaa vanhemmilta.. ja toivottavasti sä kuitenkin viihdyt siellä ihanan näkösessä paikassa ihanan perheesi kanssa tästä huolimatta!!

  VastaaPoista
 11. ilman muuta ilmoita oppaalle. aivan kauheeta mielestäni heitteellejättö!

  VastaaPoista
 12. Hyvä, että soitit. Toivotaan, että pienellä on hyvin.

  Ihanat tunnelmat teillä, näyttää lämpöiseltä! Hyvää lomaa!

  VastaaPoista
 13. Kamppailin aikoinaan itse kahden vaiheilla, pitääkö puuttua asoihin ulkopuolisena ja totesin, että kyllä pitää. En voisi antaa anteeksi itselleni, jos lapselle tuollaisessa tilanteessa sattuisi jotain, enkä lapsen hädän havaitessani olisi edes yrittänyt auttaa. Ainahan apua ei tarvita tai voi olla, ettei se johda tilanteen parantumiseen, mutta silti on tärkeää, ettemme käännä lapsille selkää näissä tilanteissa. Hienosti teit, kun puutuit asiaan!

  VastaaPoista
 14. Minä soittaisin kyllä oppaille ja neuvottelisin heidän kanssaan.

  VastaaPoista
 15. Hyvä kun soitit. Kerro jos näet miten heidän kävi.

  Ja what a woman!!! Ihkut uikkarit.:)

  VastaaPoista
 16. Surullista, että toisilla se perhelomakin alkaa noin ja pienen lapsen kanssa. Ei voi käsittää! Vastuutonta minusta! :-/ Hyvä, että ilmoitit! Niin olisin itsekin tehnyt. :-) Kauniita lomakuvia! Suloinen pieni lomalainen siellä! <3

  VastaaPoista
 17. Oikein teit kun soitit. Toivottavasti oppaat hoitavat oman osansa.

  Jotkut vanhemmat eivät vaan tajua omaa itsekkyyttään.

  VastaaPoista
 18. Voi Hanni,

  Ehdottomasti sinun pitää ilmoittaa asiasta eteenpäin. Toivottavasti pieni ihminen saa mukaansa suojelusenkelin niinkuin sanoit. Minua itseäni riipaisee nähdä lasten kaltoin kohtelua, jota ilmeisen paljon on nykyään. Kynnys tuollaisissa tilanteissa pitäisi olla tosi matala. Toivottavasti vanhemmat ottavat opikseen, kun muut ihmiset puuttuvat asiaan. Meidän pitää välittää lähimmäisistämme vaikkakin sitten joskus tekemällä ilmoituksen näin ikävästä asiasta. Siunausta sinulle Hanni ja nauttikaa lomastanne <3 Terkuin Kirsi

  VastaaPoista
 19. Hola vaan, ihania kuvia, joista lomafiilikset välittyy hyvin - olen kade!!!

  Noi on ikäviä juttuja lukea, saati sitten olla todistamassa; kuningas alkoholi aiheuttaa niin paljon harmia!!!
  Toivottavasti lapsi sai nauttia loppu lomasta selvien vanhempien kanssa!


  Hanna(-Maija)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3
Kommentoithan aina uusimpaan postaukseen, ettei kommenttisi jää huomaamatta :)