keskiviikko 8. tammikuuta 2014

Pikkuhuoneen ikkunanpuitteet hohtavat valkoisena!

Näkymä keittiöstä olohuoneeseen. Vasemmalla kaapin vieressä on ovi tuulikaappiin, oikeanpuoleinen oviaukko taas vie edellisen kuvan pikkuhuoneeseen. Ovenpielet ovat vastikään saaneet valkoisen maalin nekin -lupaavan paksut seinät, löytyisipä hirttä noistakin!Onni tähyää väsymättä kissoja...

Laudan alta paljastunut hirsiseinä! Ja tapetoitujen pinkopahvien jämiä. Että voikin ihminen ilahtua moisesta...!

Aamumaisema kotipihalle muutama päivä sitten. Etualalla on varasto ja takana häämöttää vanha kanala. Kuvattu meidän kattoikkunasta -sellaisesta nykyajan kivasta kattoikkunasta...joka laitetaan umpeen, kunhan kattoremontti joskus tehdään!

Joulu on siivottu pois ja kevään odotus alkaa :D
Eilinen aamupäivä meni totutellessa ajatukseen arkirutiineista. 
Eli pitää unohtaman yöpuvussa löysäily, jokailtainen karkin mussutus, juustoilla eläminen, remonttitauko...ja varsinkin blogitauko! 
Pitää aloittaman maalausurakka, terveellinen syöminen, liikunta ja yleinen aktiivisuus niin blogimaailmassa kuin oikeassa elämässä!
Johan tässä tulikin vietettyä rokulielämää ihan riittävästi! (Karkkikaappi on syöty tyhjäksi, housut puristaa, ja sitä rataa :)

Sain tsempattua itseni aamupäivän ruokakaupparutiinien jälkeen  maalisudin varteen, ja pätkä yläkerran kattoa on taas hivenen valoisampi. Samoin sain yhden ikkunanpokat sudittua valkoisella. Tänään pääsen ehkä tapettihommiin, jos aikataulu antaa myöten. Illalla on tiedossa kauneudenhoitoa naisporukalla, kivaa :)

Kodinhoitohuoneen ovenpielessä on ollut lauta (tummaksi "listaksi" petsattu), jota olen ihmetellyt kaikki nämä kuukaudet, mutta en ollut tullut tutkineeksi, miksi se siihen on laitettu. Viikonloppuna kampesin laudan irti ja siellähän alla pilkottelee hirsiseinä! Kyllähän sitä tiesi asuvansa vanhassa talossa, mutta kieltämättä välillä sen tuppasi melkein unohtamaan, kun "uutta" pintaa piisaa. Talossa on tehty peruskorjaus 80-luvulla, ja senhän nyt voipi arvata, mitä siitä seurasi: 
vanhat ikkunat ja ovet vaihdettiin uusiin, seinät levytettiin lastu- tai kipsilevyllä, ja taidettiin joka väliin tunkea vielä muovia höyrynsuluksi. Ja mineraalivillaa eristeeksi...Pisteenä i:n päälle ulkoverhous uusittiin. Ja katto. 

Eli tuhottiin monet asiat, jotka luovat vanhan talon hengen -onneksi sentään kaakeliuuni säästettiin, ja uudet lattiat tehtiin lautalattioiksi!
Tarkoituksena on laittaa taloa taas ikäistään vastaavaan lookkiin, vähitellen. Käytännössä purkaa turhia levytyksiä pois, vaihtaa taloon vanhoja väliovia jne. 
Joten remonttipäivityksiä on tulossa, kunhan saadaan valmista! Ja jos kokemusta vastaavasta projektista löytyy joltakulta, olisin kiitollinen vinkeistä! 

14 kommenttia:

 1. Kiva seurailla teidän remonttia! Minullakin maali suti kädessä tänään.. etäpäivä koulusta ja maalaukseen käytin eli ahkerointia luvassa joku toinen päivä. Meidän remppa erillainen mutta viimeiset 10 vuotta on aina jotain ollut viimeiset 4,5 vuotta isommin. Nyt enää yläkerran vessa jota siis tänään maalasin.
  Kauniilta näyttää.
  Terveisin Anu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Anu, muistan kyllä teidän remontin, iso urakka teilläkin, mutta niin kaunista olette tehneet! Meillähän on ollut viimeiset 6 vuotta yhtä remonttia ja hiukan jo kyllästyttää...toisaalta tämä talo on ihan oma juttunsa :) kai sitä on vähän hulluutta oltava, kun aina hankkii remontoitavan talon ;D

   Poista
 2. Ihana löytö toi hirsiseinä ja näyttää olevan vielä hyvässä kunnossakin :)
  Mukavaa remppaa

  t.Sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö! Hyväkuntoiselta se näyttää, ja hiukanko tekisi jo mieli purkaa koko seinän levytykset...!
   ja kiitos remppatsempeistä...

   Poista
 3. Ihaniiiaaaa kuvia, teillä on kertakaikkiaan niin upea talokokonaisuus !!! Ja valkoinen maa, tänne Naantaliinkiin odotellaan perjantaiksi kyseisen pitkään ja hartaasti odotetun lumipeitteen saapuvan. Kiitos kiitos taas päiväni pelastavasta postauksesta.

  Hali, Kirsi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirsi, mustaa&vihreää täälläkin tuppaa olemaan, noi lumet on näköjään hetkellisiä juttuja :/ lumi olisi ihan kiva jo saada, vaikka toisaalta en kaipaa kylmyyttä yhtään!

   Poista
  2. ...niin, ja kaunis kiitos :):)

   Poista
 4. Tsemppiä remonttiin. Iso urakka edessä, mutta palkitseva sellainen. Kaunis talo teillä! Karkkipussi rapissut täälläkin ihan liian tiuhaan tahtiin, joku roti pitäisi tähän touhuun saada. Jos vaikka vääntäysyisi vielä jumppaan, vaikka sohva houkuttaisi paljon enemmän...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, Kirsikka! Onhan tässä hommaa, mutta onneksi intoa riittää...!
   Mä lopetin karkinsyönnin. Pakko katkaista koko sokerinsyönti ja kärsiä viikko, pari vieroitusoireista -sitten taas helpottaa...lakritsateetä iltaisin pahimpaan karkinhimoon ;)

   Poista
 5. Voi miten kivaa seurailla teidän remppaa! Mä aloitin työt tässä viikko sitten ja en kyllä ole jaksanut muuta työn ohessa kuin lenkkeillä ja kaiken pakollisen olen yrittänyt viitsiä. Selma on edelleen kotihoidossa, joten miehen kanssa tehdään töitä vuorotellen. Ja onhan mulla sitten vielä ne opinnotkin ;) Eli ei ihan hirveästi ehditä nyt kotia laitella. Mutta eiköhän tää tästä. Ja jotain vinkkejäkin voin antaa jos osaan;) Ja muista kysellä;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsemppiä sulle työelämään ja opiskeluihin! Mun pitäisi kans aloittaa lenkkeilyt+salit, kauhea laiskotus jäi hiukan päälle joulusta...! Mä olen myöskin harkinnut opiskelua, mutta ehkä se saa odottaa, kunnes Hilda on hiukan isompi.
   Ja kyselen varmaankin neuvoja, kunhan täällä päästään tositoimiin -tai no, mähän kyllä tekisin kaikkea jo sieltä ja täältä, mutta järjestelmällinen mieheni pyrkii suitsimaan mun liikoja intoja :D
   Mukavaa viikonloppua :)

   Poista
 6. Jännää... olen mielestäni jo aikasemmin onnistunut kirjautumaan lukijaksesi... miksihän en sitä ollutkaan... hmm! No nyt asia on onneksi korjattu :) Ihanaa seurata remppaanne, näyttää niin kivalta!!!

  VastaaPoista
 7. Hei,

  Mistä olet hankkinut tuon kauniin harmaan betonisen tulppaanimaljakon?

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3
Kommentoithan aina uusimpaan postaukseen, ettei kommenttisi jää huomaamatta :)