keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Ruusuhuone
Meillä on vaihdettu huoneita useampaan kertaan vuoden mittaan, kun sopivinta asukasjärjestystä on haettu. Nykyisellään ruusuhuoneessa asustaa kaksi nuorimmaista eli ekaluokkalainen ja kolmivuotias. Yllättäen ruusuhuone on yläkerran valoisin huone, ja taitaa olla myös nätein -oikea söpöyden tyyssija :D

Ruusuhuone on ainoa yläkerran huoneista, jota on remontoitu  laminaattien poistamisen lisäksi -katto, lattia, ikkunanpielet, listat(no melkein kaikki!) ja seinät on maalattu sekä yhdelle seinälle laitettu vehnäjauholiisterillä ruusutapettia Tapettitalon valikoimista. Lattiamaali on Sateenkaari Perinnetaidon vanhanajan lakkaöljymaalia. Pinnasta tuli himmeähkö sen tähden, että jouduin viimeisellä kierroksella hiukan jatkamaan maalia tärpätillä. Mutta kyllä se vanhan lattian voittaa himmeämpänäkin! Seinät, katto, listat ja ikkunanpielet on taas Uulan Into-sisustusmaalilla sudittu. Kelpo tuote ihmis-, talo- ja ympäristöystävällisyytensä vuoksi! Katon maalauksessa on ollut välillä usko loppua, kun kolmenkaan kerroksen jälkeen katto ei ole kaikista kohdista täysin moitteettoman valkoinen, vaan tummemmat kohdat kuultelevat läpi, jos tarkkaan katselee. Joten hiukan ahdistaa ajatus tulevasta kattojenmaalausurakasta ja olen jo ollut kallistumassa tavalliseen, kenties peittävämpään paneelimaaliin, mutta toisaalta halu remontoida ilman muoveja on pidätellyt.

Jotta ei liian valmiilta näyttäisi, on huoneen "eteinen" (joka on ollut joskus vaatehuone) vielä vanhassa asussaan: muovitapettia ja laminaattia löytyy. Laminaatin alla ei ollutkaan lautalattiaa, vaan ainoastaan lastulevyä. Siksi laminaatti sai jäädä toistaiseksi paikoilleen, odottamaan, että joku joskus ehtisi laittaa siihen uuden lattian...Ja muovitapetti taas, se lähtee irti sentin palasina, huokaus!
"Eteiseen" ollaan kaavailtu paikkaa ekaluokkalaisen koulupöydälle, jos koululainen itse alkaa sitä kysellä. Tähän asti on sujunut hienosti ilmankin, sillä meillä kaikki tekevät läksynsä -oli huoneessa koulupöytä tahi ei- joko keittiön pöydän ääressä tai olohuoneen lattialla.

Kaivelin tiedostojen kätköistä muutaman kuvan huoneesta remonttivaiheesta. Ainoa kuva huoneesta täysin ennen remonttia on otettu, kun edelliset asukkaat vielä asuivat täällä, joten ei liene sopivaa julkaista sellaista. Mutta noista nyt vähän näkee sävyjä. Joissa ei tavallaan mitään vikaa ollut, ei vain olleet se mun juttu ;), ja huone oli niin supersynkkä ja pimeä!

Yläkerran muut huoneet ovat siis vielä pintaremonttia vailla. Suunnitelmat muhivat kyllä, ja ovat suht valmiitkin, mutta se toteutus...! 
Voisko joku ilmoittaa meidät johonkin tv-ohjelmaan, sellaiseen, että nää lähtis johonkin lomalle ja kun nää palais olis koko talo rempattu valmiiks. Pliis.

16 kommenttia:

 1. Onpas suloinen huone, harmi että tytöntylleröstä on kasvanut jo isoneiti. Itseasiassa olen yrittänyt sisäänajaa hänen huoneeseensa Juhannusruusu tapettia eri värisenä, mutta toistaiseksi asia on vielä käsittelyssä ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Meillä ruusutapetin valitsi huoneessa alunperin asunut 10-vuotias. Olin aika yllättynyt valinnasta, mutta tyytyväinen! Meillä on myös tuota samaa tapettia harmaana ja sitä olen miettinyt alakerran pikkueteiseen. Toivottavasti tyttäresi suostuu ;)

   Poista
 2. Ihana tyttöjenhuone. Samaan olen pyrkinyt, värejä pitää vähän olla lapsilla mutta melko keveitä, etteivät hyppää silmille ja jotenkin vie liikaa huomiota tilantunnulta. Ja belle&boo-kortit on niin ihania! Hyvää syksyä ja joulunodotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Juuri näin mäkin ajattelen värien kannalta! Korttien tytöt on leikisti huoneen asukkaat - Belle esittää seitsemänvuotiasta ja vaalea, jonka nimeä en muista, on meidän kolmivuotias -tytöt tykkää ;)
   Kiitos samoin hyvää syksyä ja joulunodotusta sulle myös :)

   Poista
 3. Oi olisko ihanaa mennä lomailemaan ja palattua koti olisi remontoitu omien toiveiden mukaan :) Ihana tyttöjenhuone <3
  Terveiset "puutalon elämää" remonttikaaoksen keskeltä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, nimenomaan OMIEN toiveiden mukaan, eikä villin, kokeilunhaluisen suunnittelijan mukaan, huh...:D
   Kiitos, ja tsempit remonttiin sinnekin :) -tulen kurkkimaan kun ehdin :)

   Poista
 4. Ruusuhuone on vaan niiiiiin ihana! ♥ Minulle tuli mieleen Onneli, Anneli ja Rouva Ruusupuu -> korttien kuvista ja tapetista.
  Sulla/teillä on kyllä niin taito hyppysissä saada huoneesta kuin huoneesta niin ihastuttavan harmoninen ja kotoisa.

  Ja niin... Voi kunpa joku remontoisi meidänkin yläkerran siihen saakka, että pääsisi vaikka ihan vain peruspintaremonttivaiheeseen ;) (Tai pääsisi edes sinne lomalle, hehee!)

  Iloa loppuviikkoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva kuulla...! Oi, mikä vertaus, täytyy kertoa tytöillekin :)
   Kyllä se teidänkin yläkerta vielä valmistuu! Odottavan (ja remontinkeskelläikuisestiasuvan, hah) aika on pitkä, mutta siitä tulee varmasti yhtä kaunis kuin teillä muutenkin on!

   Poista
 5. Aivan ihana ruusuhuone! Niin kauniita ja suloisia yksityiskohtia täynnä. Tuo vanha sänky! <3 Meille on myös luultavasti tulossa tuota juhannusruusu-tapettia tytön huoneeseen, tosin valkopohjaisena. Ihana on tuo sinipohjainenkin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maria <3
   Sänky on kolmenkympin löytö tori.fi:stä. Tykkään siitä hurjasti itsekin vaikka se onkin melko shabby...;)
   Mä voisin ottaa juhannusruusutapettia joka värissä, se on niin kaunis! Ja, eh, meillä onkin sitä jo kahta eri väriä...

   Poista
 6. Aivan ihana huone!!
  Niin tunnelmallinen ja herkkä, i like!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos A-R kauniista sanoistasi -kiva kuulla, että tykkäät :):)

   Poista
 7. Voi miten kaunista! Ihana, kun olet alkanut päivittelemään tiuhaan <3 :) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kittos :)
   Joo, nyt saa jälleen luvan löytyä aikaa ja intoa bloggailuun...!

   Poista

Kiitos kommentistasi <3
Kommentoithan aina uusimpaan postaukseen, ettei kommenttisi jää huomaamatta :)