perjantai 14. marraskuuta 2014

Maut kohdillaan!


En onnekseni ole mikään superpullahiiri, mutta tuore korvapuusti maistuu silloin tällöin. 
Laurellin leipomon herkkupuusti tai Cafe Kaunon jättiläispuusti ovat suosikkejani, ja olen haaveillut vastaavan makuelämyksen saavuttamista ihan kotikonstein. Mun pullaleipurin taidot eivät vaan ole olleet mitenkään erityiset: silloin harvoin, kun olen korvapuusteja leiponut, olen etsinyt vain jonkin ohjeen keittokirjoista tai netistä, leiponut ja ollut hivenen pettynyt lopputulokseen. Peruspullaa on pukannut, muttei mitään sellaista, jota söisi enemmän kuin yhden.
Tykkäisin kyllä olla pullantuoksuinen äiti, kuten oma äitinikin oli. Lapsuuden mukavia muistoja ovatkin jokaviikkoiset leivontapäivät, kun sain autella äitiä pullanleivonnassa. Vaikka itse en leivokaan viikottain, niin onneksi edes joskus...
Toissapäivänä oli taas se joskus, ja kuopuksen kanssa ryhdyttiin leipomispuuhaan. Resepti haettiin tällä kertaa Kinuskikissalta, eikä todellakaan tarvinnut pettyä! 
Puusteista tuli niin pehmeitä, meheviä ja voimakasmakuisia kuin olin toivonutkin. Parasta kotipullaa ikinä!
Kovinhan se on epämuodikasta leipoa pullaa, vehnämättöä, ja myönnän, ettei olo ollut mikään maailman virkein pullaövereiden jälkeen. Närästi ja olo oli sangen pullataikinamainen...pitäisköhän vähitellen sisäistää sana kohtuus ;D
 Mutta silti, hyvää oli, ja leivon kyllä tuolla reseptillä toistekin! Tarkoitus oli valuttaa pullien pinnalle sokerivesikuorrutetta, mutta tomusokeri oli päässyt loppumaan, joten hiukan karun näköisiähän nuo olivat. Vaan se maku!
Sujautin muutaman pullan pakastimeen joulunaikaa silmälläpitäen. Yksi homma vähemmän jouluvalmisteluissa :)

Nyt mua kutsuu perjantaisiivous, joten ei auta kuin hypätä imurinvarteen. Kivaa perjantaita!


4 kommenttia:

 1. Omnomnom lurps :):) ;)

  VastaaPoista
 2. Kuka riiviö siellä on sorkkimassa kohoavaa taikinaa! Soo soo! Onko siinä muuten noin paljon kardemummaa, siis noi tummat pilkut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikku apurinen sorkkimassa ;)
   On paljon se kardemummaa, mutta en tiedä, onko se paljon kun on 2rkl? Mitäköhän peruspullassa nyt on...?

   Poista

Kiitos kommentistasi <3
Kommentoithan aina uusimpaan postaukseen, ettei kommenttisi jää huomaamatta :)