maanantai 23. helmikuuta 2015

Makuuhuone                                               

Olen niin onnellinen uudistuneesta makuuhuoneesta! 

Kolmisen viikkoa, monen monta tuntia ja muutama ärräpää siihen meni, mutta kyllä kannatti. 
Alkuperäiskuva on edellisten omistajien aikana näytössä otettu, sillä vaikka kuinka etsin kuvakansioista, niin jostain kumman syystä en ole välittänyt huonetta juuri kuvailla. Huone oli siis alkujaan varsin ruskea...
Lautalattian päällä oli ruskea laminaatti, jonka kannoin ulos jo viime talvena. Tapetteja, joita löytyi muovisia oranssinruskeita ja kahdeksankymmenluvun kukertavan kirjavia oltiin myös jo jonkin verran poistettu viime kevättalvella. 

Viime viikkoina tehtyä:
-tapetinpoisto, johon löytyi oivallinen höyrytin-apuväline Clas Ohlssonilta
-katonmaalaus (neljästi!!!)
-seinien pohjamaalaus
- seinien maalaus Kalklitir-kalkkimaalilla, sävyllä ivory
-listojen maalaus
-lattian maalaus kolmesti (maalitahrojen poishinkuttamisineen -niin, olisko kannattanut suojata lattia kunnolla eikä luottaa siihen, että en roiski.., pintahiontoineen ja pesuineen)

Lattiamaalina oli Sateenkaari Perinnetaidon Vanhanajan lakkaöljymaali valkoisena. Huippuhyvä maali, ja tällä kerralla se kuivuikin luvatussa 12-24 tunnissa. Elokuussa alakerran lattia vei pahimmillaan viikon kuivua. Syynä lienee erilainen pohja: alakerrassa maalin alle jäi pintahiottu petsilakka, yläkerrassa tavallinen lakka.

 Aika tyytyväinen olen tähän lopputulokseen, sillä tämä on ollut täysin mun projekti! Miehen hommiksi jäi ainoastaan irrotella naulat listoista ennen maalausta, kasata lipasto ja laittaa listat takaisin paikoilleen. 

Huoneeseen tarvitaan vielä kattovalaisin, ja haaveilen Maria Theresia -tyylisestä pienestä kattokruunusta. Onneksi nyt eletään jo melko valoisia aikoja, joten valaisimen löytämisellä ei ole kiirettä.

Mukavaa viikoa kaikille! 
Ihanaa lomaa niille, joilla sitä on, ja arkeen paluuta niille, joiden loma meni jo.


14 kommenttia:

 1. Aivan i-h-a-n-a ❤ Kyllä kannattakin olla onnellinen, tyytyväinen ja ylpeä :) oot saanut aikaan upean lopputuloksen ❤ Mukavaa viikkoa myös sinne!

  VastaaPoista
 2. Ihanan raikas ja ilmava fiilis!!!

  VastaaPoista
 3. Onnea uudesta makkarista! Hei, vau miten ihanan maton löysit! Kaunis kaunis!

  VastaaPoista
 4. Huh! Kova työ, mutta kylläpäs kannatti! Lopputulos on ihan huikea! TYKKÄÄN!!! Niin kaunis ja harmoninen tunnelma. Kyllä tuolla uni maistuu <3
  Oikein rintaan pistää taas oma kaipuuni meidän makkarista - haaveissa se siis vain edelleen ;).

  VastaaPoista
 5. Mä niin voin kuvitella, että sänoot siellä hiphei-fiiliksissä ;-D Ihana lopputulos!!! Toi höyrytin vois olla mullekin ihan jees, aijon repiä kesällä jonkin verran tapettia mäkeen.

  VastaaPoista
 6. Upea koti teillä. Ja siitä saat taputtaa itseäsi päähän :) Suorastaan kulttuuriteko hoivata talovanhusta ja saattaa se paraatikuntoon.

  VastaaPoista
 7. Hieno tuli! Kyllä naiset osaa:)

  VastaaPoista
 8. Voi miten hieno! Ihana.

  Katon maalaaminen kyllä vaikuttaa ihan älyttömästi. Valokin tuntuu olevan ihan erilainen kun katto on vaalea. (Meillä on männyn väriset katon joka paikassa ja ovat niiiiin rumat. Yh. )

  VastaaPoista
 9. Kyllä nyt on viehättävän näköistä! Tosi kaunis blogi sinulla. Jos haluat niin käy kurkkaamassa omaa blogiani, puuhiani saa alkaa seuraamaan ja kommentit piristävät. www.amandanunelmia.blogspot.fi :) Ihanaa viikkoa sinne ♥

  VastaaPoista
 10. Kiitos jokaiselle ihanista kommenteista! -ja pahoittelut, kun en ole vastaillut. Jospa tämä blogihiljaisuus väistyisi...!!! Puss&kram, kaikki!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3
Kommentoithan aina uusimpaan postaukseen, ettei kommenttisi jää huomaamatta :)