maanantai 19. kesäkuuta 2017

Tulisilla hiilillä











Yritän nauttia näistä lomailupäivistä ja elää hetkessä, iloiten kesästä ja auringosta. Siitä, että saan lukea lehteä ja juoda aamukahvia hiljaisuudessa, istua aamupalalla lasten kanssa kaikessa rauhassa, kerätä ihania kukkakimppuja omalta pihalta, lojua aurinkotuolissa, olla jouten. 

Ja kuitenkin mieli hiipii jatkuvasti tulevaan muuttoon. En jaksaisi odottaa! Vaikka tiedänkin, että heinäkuusta on tulossa kiireinen ja varmasti raskas remontteineen & muuttoineen. Esikoisen tulevat rippijuhlat tuovat myös oman (mukavan) lisänsä kesän ohjelmaan.

Keittiösuunnitelmia on hiottu ja tänään käydään mittaamassa viimeiset mitat uudella kodilla, sitten Ikeaan tekemään tilausta. Muuten keittiön valinnat ovat olleet helppoja, mutta työtasot aiheuttavat päänvaivaa. Haluan valkoiset tasot, helppohoitoiset. Hintakin saisi olla kohtuullinen. Laminaattihan täyttää nuo kriteerit, mutta pelkään, että näyttääkö se halvalta ja rumalta? Alkaako reunojen saumat repsottamaan ja erottumaan tummina (kuten Ikean mallikeittiöissä)? 
Olisiko kokemuksia kenelläkään? 
Kvartsikomposiittitaso tai aito carraran marmori olisivat unelmia, mutta pelkään, ettei budjettimme riitä nyt moisiin ihanuuksiin. Marmoriset pienesineet saavat tuoda fiilistä keittiöön.

Uusi koti on kahdessa tasossa oleva paritaloasunto. Sijainti on ihanan rauhallinen metsän ja lenkkipolkujen vieressä. Piha on tosi pieni, mutta aurinkoinen ja suojassa katseilta. Neliöitä asunnossa on 129. Yläkerrassa on varsinainen asuinkerros, olohuone, keittiö ja kaksi makuuhuonetta. Alakerrassa takkahuone (muutetaan teinin huoneeksi), sauna ja pesutilat, kodinhoitotilat.

 Keittiön lisäksi tehdään:
-lattian vaihto yläkertaan
-jalkalistat
-portaiden maalaus
-väliovien vaihto yläkertaan
-muutama seinän siirto/rakentaminen
-kaapistojen uusimista
-lasikuitutapettien tasoittamista (jos ehdin ja jaksan)

Eli aikamoinen urakka taidettiin taas ottaa hoitaaksemme ;D

p.s. Vink vink: Meidän Howard-sohva ja nojatuolit on torissa myynnissä. Tulossa myyntiin meidän sänky, lasten leluhylly, vanha paripulpetti, lasten rottinkisohva, Hemnes kirjoituspöytä ja -kaappi vitriiniovin, vanha jatkettava lastensänky. Ehkä pari lipastoa.



9 kommenttia:

  1. Ah, niin ihania tunnelmia upeasta kodistanne <3 Saitte kyllä hurjasti täällä aikaan, ja uudet asukkaat ovat varmasti ikionnellisia :) Voi miten te raaskittekaan tästä luopua?!

    Mutta teillä on kaikki kodit olleet niin kauniita, että suurella mielenkiinnolla jään seuraamaan tulevaa muuttoa ja remonttia. Hyvältä kuulostaa suunnitelmat! Niin tuo laminaattitaso on kyllä helppo ja edukas, ja vaihtoehtojakin löytyy vaikka kuinka, mutta osassahan ne reunat tosiaan alkaa repsottamaan. Meidän vanhassa keittiössä oli vuosia laminaattitaso, mutta se ei ollut mennyt miksikään. Nyt rakastan rempan jälkeen tätä puutasoamme, mutta onhan siihen jonkinverran tummentumia ja jälkiä tullut. Täytyy hioa ja käsitellä kohta uudelleen ;)

    Oi ei...mua alkoi vähän se teidän rautasänky kiinnostaa! Onko 160x200? Ja minkälaista hintaa olet ajatellut?

    Ihanaa juhannusviikkoa ja kesää teille! Tsemppiä muuttopuuhiin ja rippijuhliin <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3
      Kyllähän sitä luopumisen tuskaa on, mutta mitäpä ei tekisi lastensa vuoksi! Ja toisaalta kyllä mielellään palataan kotiin koko perhe.
      Kiva, että jäät seurailemaan. Remontti alkaa keskiviikkona, jännää...
      Laminaattia me nyt otettiin, sillä ajatuksella, että vaihdetaan se sitten johonkin parempaan, jos osoittautuu huonoksi.
      Ja sängyn hinnaksi ajattelin 80e, jos vielä kiinnostaa? Koko on juuri tuo 160x200. Ihana sänky, mutta meidän makkarikopperoon se ei tule mahtumaan.
      Ihanaa kesää teillekin, ja kiitos tsempeistä! Luulen, että sitä tullaan tarvitsemaan ;)

      Poista
    2. Hei! Voi nyt vasta huomasin katsoa viestisi. Eipä olisi ollut paha hinta. Ehtikö mennä jo? Mäkin vaan mietin että tuleeko pienestä huoneesta liian tukkoinen....

      Poista
  2. Teillä on kaunis koti, toivon että viihdytte uudessakin kodissa. Tulevaisuudesta ei tiedä mihin kuljettaa, ehkä takaisin tai sinne mistä olette kotoisin. Oletteko monta kertaa muuttaneet? Hyvää kesää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3
      Kyllä uskoisin, että tullaan viihtymään. Ollaan muutettu aika monta kertaa, vaikka en mitenkään erityisesti muuttamisesta pidäkään. Sen olen kyllä oppinut, että koskaan ei voi tietää, mitä elämä eteen heittää! Välillä ihania juttuja, välillä synkkää surua. No, onpahan eletty ja tunnettu!
      Kiitos samoin hyvää kesää sinulle myös!

      Poista
  3. ymmärrän fiilikset...ja sohvan ostaisin jos oltais lähempänä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viime hetken täpinät täällä päällä...huomenna lähdetään jo yökyläilemään uudelle kodille. Remppavaatteet mukana...

      Poista
  4. Oi, ihanalta kuulostaa! Odotan jo kuvia uudesta rempasta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3
      Laittelen kyllä kuvia kun ehdin niitä ottaa. Ja kun on jotain kuvattavaa ensin ;)...

      Poista

Kiitos kommentistasi <3
Kommentoithan aina uusimpaan postaukseen, ettei kommenttisi jää huomaamatta :)