keskiviikko 16. huhtikuuta 2008

Sohvat

Tässä muutama kuva keittiön sohvasta...Se on päässyt sisään odottelemaan, että joku rapsuttaisi ja hioisi vanhat, varisevat maalit sen pinnasta, tekisi sille uuden kannen, hankkisi pehmustepatjan ja ompelisi siihen kauniin päällisen. Eikä muutama tyynykään tekisi yhtään pahaa...

Onneksi sohvassa voi sentään istua, vaikkakin kansi nitisee ja natisee. Sohva myytiin nimellä "surkea puusohva" ja täytyy sanoa, että se tosiaan on aika huonossa kunnossa. Toisaalta sain sen mielestäni tosi edullisesti. Tykkään siitä! Täytyy pian alkaa rapsuttelemaan...Ostimme pari vuotta sitten unelmieni sohvan, Englessonin Howardin. Pidän siitä aina vaan enemmän, mutta. Kun valitsimme väriä, rohkeuteni petti ja tilasimme päälliset kermanvärisinä aiottujen valkoisten sijasta. Sitten, kun sohva aikanaan saapui, kiukku oli melkoinen, kun paketista löytyikin beige sohva! Monen kuukauden kädenväännön (siis myyjäliikkeen kanssa) jälkeen saimme vihdoin uudet päälliset, ne kermanväriset. Eli nyt meillä on sekä beige että kermainen sohvanpäällinen, ja arvatkaa osaanko olla kaipaamatta sitä puhtaanvalkoista! Varmaankin on pakko ryhtyä toimeen ja ommella itse uudet päälliset, tai ainakin yrittää...Ja sohvan lisäksi on vielä kaksi nojatuolia, joissa on sama kangas. Urakkaa niissä tulee riittämään...

Meilläpäin se vaan vettä satelee, vaikka piti auringon paistaa. Sehän kyllä sopii minulle, kun pohdiskelen täällä kaamean flunssan kourissa näitä elämää suurempia sisustuskysymyksiä ;)

Pirteätä päivää teille muille!

7 kommenttia:

 1. Ekaa kertaa sisää kurkkasin ja lupaan tulla toistekkin! Kivaa päivänjatkoa keväistä!

  VastaaPoista
 2. Voi, ihana sohva. Mun unelmani! :) Ymmärrän, että harmittaa, mutta koeta nauttia siitä, että voit vaihtaa väriä halutessasi. Irtopäällysten ompelu on aika homma, eikö niitä saisi ostettua erikseen valkoisena?

  VastaaPoista
 3. Joo, ei se nyt niin iso ongelma ole ;) hyvin on eletty sen päällisen kanssa. Varmaan sellaisen voisikin teettää jossain, ne vaan taitaa maksaa enemmän kun uusi Ektorp Ikeasta... Katsotaan nyt haihtuuko tää valkoisen hinku vai alkaako mittaus, leikkaus ja ompelu.
  Kiva kun pistäydytte ja jätätte kommentteja, ne ilahduttavat :D

  VastaaPoista
 4. Heissan Hanni!

  Sarpan blogista tänne eksyin ja ihana on blogisi :) Molemmat sohvat, niin ihania :)

  Hyvää viikonloppua,

  Emmi

  VastaaPoista
 5. Hei, eksyin jostakin tänne, mutta tulen toki toistekin :)

  Minulla on aivan samanlainen puusohva, joka odottaa myös maalausta, olen jos rapsuttanut puhtaaksi. jos haluat hyvän idean sohvan päällisen suhteen voin kertoa miten itse toteutin, monen kokeilun jälkeen:)
  Kevät iloa!

  VastaaPoista
 6. Huomasin nämä sivut kun etsin kuvia Howard sohvista. Tilasin juuri itselleni Howardin Englessonilta. Otin itselleni pellavanvärisen päällisen. Tilasin sohvan Ruotsista ja kävin Suomessa kattoo hyvän kankaan, ja tuurilla ruotsalaisessa huonekalukaupassa oli valikoimassa haluamani kangas. Tilasin sohvan Ruotsin huonekalukaupasta, koska se tuli huomattavasti halvemmaksi. Irtopäällisiä saa tilattua. Hintahaitari on jos tilaa Ruotsista 3,5 istuttavaan sohvaan 1200-1500 euroa.

  VastaaPoista
 7. Hain kuvia googlesta nimellä puusohva ja mitä löytyikään! Tämä sinun ihanan suloinen puusohvasi. Se on kuin juuri minun unelmista. Juuri tuonmallisen minäkin haluaisin keittiööni. Juuri sellaisen jota saa vähän rapsutella ja maalata ja sen jälken rakastaa sitä vieläkin enemmän.
  Ihan mielenkiinnosta... kun kirjoitus näkyy olevan jo vuodelta 2008... Mitä puusohvallesi kuuluu nyt?

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3
Kommentoithan aina uusimpaan postaukseen, ettei kommenttisi jää huomaamatta :)