tiistai 31. maaliskuuta 2009

Valoa...

Koko pimeä syksy ja talvi on tunnelmoitu kynttilänvalossa. Viime viikkoina iltojen vähitellen valostuessa kattokruunun kynttilät sytytettiin yhä harvemmin ja harvemmin...saa nähdä, kuinka paljon nyt kevään ja kesän aikana jaksetaan kynttilöitä poltella! Ovathan kynttilät tietysti kauniita valoisassakin, mutta luulen silti, että kulutus meillä laskee. Onko teillä muilla tapana poltella kynttilöitä vain pimeänä vuodenaikana vai läpi vuoden?

Iloista kevätpäivää :)


12 kommenttia:

 1. Kyllä meillä poltetaan kesälläkin kynttilöitä, tosin hyvin paljon vähemmän ja enimmäkseen ulkona.

  VastaaPoista
 2. Kesälläkin kyllä, enemmän sadeiltoina ja saunassa. Tosin aion kesäksi laittaa kynttelikön kuistille. Ehkä siinä tulee polteltua iltaisin teekupposen kaverina.
  Loppukesän hämärtyviin iltoihin kuuluvat kynttilälyhdyt puutarhassa (vaikka tänävuonna se puutarha onkin vähän vajaa, mutta ehkä silti)

  VastaaPoista
 3. P.S.
  Nyt pitää jo nauraa: Pari päivää sitten kaikkien blogien kommenttiosioiden sanavahvistukset tarjoilivat kirjoiteltaviksi rumia sanoja ja sellaiseen viittaavia eri kielillä. Ajattelin että olen kajahtamassa, mutta nyt tämä kone puskee minulle antiikin ja historian sanastoa.
  Oletteko muut huomanneet samaa?
  (Lievästi pöhköltä tuntuu, kun googlen masiina kiroilee toistuvasti ranskaksi... :))) )

  VastaaPoista
 4. Aivan ihana ilma oli tänään, kevät tulee sittenkin :)

  Tulisin torstaina lamppuostoksille, jos olette kotosalla..

  VastaaPoista
 5. Sinulle on blogissani jotain... :)

  VastaaPoista
 6. Olen näköjään tämän postauksesi kanta-asiakas... :)

  Kysyit talosta. Meidän talo on Oulunsalolaisen Designtalon Ruissalo 172/194 (tai joku semmoinen numerosarja :) )

  Haaveissa oli Kannustalon torni-Ainola, mutta sen hinta nousi avaimetkäteen-juttuna vähän turhan kovaksi. Tässä on vähän samaa tunnelmaa sisällä, mutta huomattavasti edullisempi hinta.
  Vasara meillä pysy kyllä käessä, mutta voimat ei riittäneet siinä elämäntilanteessa rakentamaan itse, joten otettiin halvempi kokovalmiina. :)

  VastaaPoista
 7. Hei!
  Yhdyn aiempiin kommentteihin:) Kyllä kynttilöitä täytyy poltella myös kesällä. Juuri iltaisin ulkona terassilla tai juuri saunassa. Tunnelam on aina kynttilöillä niin ihana oli kesä tai talvi:)
  Hauskaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
 8. Minä tapaan aloittaa kynttilöiden polttamisen syksyllä hämärän tultua, ja lopettelen piankoin joulun jälkeen. Toki niitä on esillä muulloinkin.

  VastaaPoista
 9. Vaaralassa palaa kynttilät ympäri vuoden..rakasta kynttilänvaloa..

  VastaaPoista
 10. Kyllä niitä kynttilöitä kuluu syksyllä / talvella huomattavasti enemmän, mutta keväällä / kesälläkin ne ilahduttavat hämärinä päivinä tai illan tullen. Uloskin on kiva laittaa kesällä kynttilöitä, esimerkiksi lyhtyjä puuhun.

  VastaaPoista
 11. Heippa,
  kiitos kommenteistanne! Minäkin poltan kynttilöitä kesällä enimmäkseen ulkona, mutta täytyypä kokeilla josko niistä tulisi iloittua myös sisällä vaikka juuri sadepäivinä!

  MariaK, meilläkin oli Designtalo, malli oli silloin Vihtori. Tykättiin siitä kovin, mutta koska kaipasimme takaisin tänne nykyiselle alueellemme, siitä luovuttiin. Myös minä himosin Kannustaloa :) Ne on ihania! Mutta kyllä Vihtorikin hyvin kelpasi :D

  Hauskaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 12. Illalla on pimeää keväälläkin ja hämärää kesällä joten kyllä polttelen kynttilöitä läpi vuoden.

  t:Tiina

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3
Kommentoithan aina uusimpaan postaukseen, ettei kommenttisi jää huomaamatta :)