tiistai 17. maaliskuuta 2009

Vilahduksia

Kodinhoito- ja pesuhuone on vielä keskeneräinen, mutta perustoiminnot -
pyykkäys, kuivatus, peseytyminen - onnistuvat hyvin. Jopa niin mainiosti, että joulun jälkeen ei tähän tilaan ole tehty mitään, vaikka tarvetta olisi. Kodinhoitopuolelta puuttuu vielä pesuallas, tasot ja pyykkikaappi eli aika olennaisia juttuja kaikki. Nyt likapyykki sullotaan Ikean isoihin peltiämpäreihin ja puhdas pyykki tuppaa kertymään kuivaustelineen päälle... haaveissa siintää kunnon laskutaso, jolle kuivat pyykit voi viikata suoraan rummusta. Tässä muutama pikku vilahdus:

Aamutakkinaulakot heti ovenpielessä. Valkoinen, pellavainen aamutakki on muuten H&M Home -mallistoa ja tykkään siitä kovasti.

Vihdoinkin kivat korit pesuaineille. Puteliarmeija lojui lattialla ja hankaloitti kuivaamista, kunnes nämä ihanuudet löytyivät!

Ihana sadesuihku, josta Hannis viime kesänä vinkkasi. Juuri oikea valinta niin toiminnoiltaan kuin ulkomuodoltaan meille.


Siivous- ja pyykkäysaineet pitävät majaa vanhan pikkuhyllyn päällä, joka tuotiin väliaikaisratkaisuksi taltuttamaan tavarakaaosta. Harmi, ettei noita lasikippoja enää saa Ikeasta, ne on niin kivoja. Ennen ne olivat keittiössä, mutta sain idean Esillä&Piilossa -kirjasta laittaa pesuaineet niihin. Pesuainepakkauksethan ei meillä niin kovin kauniita ole -toista on Tanskassa. Ainakin Irma-marketissa tuijotin kateena tosi tyylikkäitä valkoisia siivousainepullo- ja pesujauhepussirivistöjä. Ne oli niin yksinkertaisia ja nättejä, että voisin hyvin sellaisia pitää esillä! En kuitenkaan alkanut sentään niitä raahata tuliaisiksi ;)

Vikaksi vielä lattiaa (ja kotitossut). Laatta on lasittamaton ja siis karheapintainen, eli se sopii märkätilaan loistavasti. Valitettavaa on, että halusin asiaa sen enempää miettimättä samaa laattaa tuulikaapin lattiaan...hups, arvatkaa, takertuuko kura ja lika tiukkaakin tiukemmin pintaan kiinni! Tuulikaapin laatta menee vaihtoon, kunhan joskus tulevana vuonna tuohikuussa on energiaa alkaa remontin toiselle kierrokselle...kaukaiselta tuntuu moinen ajatus. Kuramattoa vaan kehiin!
Hauskaa päivää :)

15 kommenttia:

  1. Ihana idea laittaa pesuainepulverit noihin lasitörppöihin! Minäkin olen miettinyt, että mitä tekisin karsean näköiselle pulveripaketille - ja tässä olisi kyllä ideaa... :)

    VastaaPoista
  2. Voi miten kaunista! Olen niin ihastunut tuohon vaaleansiniseen tällä hetkellä joten sen vuoksi erityisesti silmä lepää täällä :)

    Tuo suihku on ihana ja minun haaveeni ehkä sitten joskus.

    VastaaPoista
  3. Mistä mistä mistä nuo ihanat korit ovat? Meillä oli jossain vaiheessa niitä Ikean rautalankakoreja samaa hommaa ajamassa, mutta ne olivat nurin jatkuvasti.

    Mä voisin muuttaa hetkeksi teille. Tai ainakin tulla käyttämään teidän vessaa ja suihkua :D Saisinkohan lainata noita ihania tossujakin...

    VastaaPoista
  4. Å snälla kan du inte börja skriva lite på svenska också.. Dina bilder är grymt fina!

    kram

    VastaaPoista
  5. Ihanat nuo korit! Ja jotenkin tuo vaalea lattia näyttää niin raikkaalta, kun meillä on niin tummat :)

    VastaaPoista
  6. Kauniita vilahduksia! Ja tossut on supersuloiset.

    VastaaPoista
  7. Pikavastaus Nannalle: Korit on House Doctoria, tilattu Kauppa21 -nimisestä puodista!

    VastaaPoista
  8. Jätte snyggt!
    Även jag är så besviken att man inte får mer köpa av glasburkarna på Ikea, har några i köket men skulle villa ha många fler!

    VastaaPoista
  9. Kivat vilahdukset,etenkin suihkusi sykähdytti,tuon alla ei varmasti voisi aamulla hatuttaa aukoa silmiään arkeen.

    VastaaPoista
  10. Kotitossut vallan ihqut, saako niitä Suomesta???
    Muutenkin ihana vilautus!

    VastaaPoista
  11. Sari.i.: Kiitos! Ja siitä vaan toteuttamaan :) vähän enemmän jumppaa se vaatii entiseen pussista kaatamiseen verrattuna, mutta on minusta vaivan arvoista!

    Hanna: Kiitos :) Vaaleansininen on minunkin (kesto)suosikkini!

    Nanna: Tänne vaan ;) Tossuja en kyllä anna, mun, mun omat (kuten kuopus sanoo kaikesta tavarasta)!

    Hem och Lycka: Tack! Tyvärr kan jag inte skriva så bra på svenska, men kanske börjar jag nån gång skriva på engelska :)

    -A-: Kiitos! Olisi kiva nähdä teidän vastaavia tiloja :)

    Nora: Kiitos, toivottavasti pian saan näyttää kokonaisuuksia vilahdusten sijaan :)

    Lyckostunder: Tack! Joo, olisi pitänyt hamstrata purkkeja yli tarpeen ;)

    Rimpsukaisa: Kiitos :) Ei hatuta tosiaankaan tuon suihkun alla ;), varsinkin kun ennen sitä suihkuteltiin oranssilla muovimatolla vuoratun pikkuvessan ammeessa...

    Sabuska: Kiitos :) Kotitossut on viimekesäiset Tanskantuliaiset. Valmistaja Ib Laursen, ehkä joku myy niitä täälläkin!

    VastaaPoista
  12. Ihania vilahduksia ja kauniita värejä! Ja sama juttu täällä, että kun perustoiminnot saatiin kuntoon niin loppusilaus on jäänyt tekemättä. Paitsi että teillä näyttää silti olevan pidemmällä. Onko jo saunaa? Meillä ei. Ja khh:ssa meillä on aivan kaaosta, hyvä kun pesukone toimii.
    Hauskasti samoja juttuja meillä, esim. mulla on just noita samoja pesuainelokerikkoja (ripustamatta), sadesuihku ja hiekan värinen lattia löytyy kans ;) Onko sulla muuten jotain "lattiamattoa" kylppärissä? Itse pähkäilen sitä nyt kuumeisesti. Sellainen puuritilä olis ihana...

    VastaaPoista
  13. Moikkis Kati!

    Hauska nähdä ehkä sitten joskus kuvia teidän kylppäristä ja kodinhoitotilasta! Eikös teillä ole ainakin vessassa samaa laattaakin kuin meillä kylppärissä?
    Sauna meillä valmistui jouluksi, tosin se on ihan basic ilman mitään hienouksia, miehen itse rakentama. Hyvin siellä löylyt maistuu :). Kaaos on kuule meilläkin kodinhoitohuoneessa, (joka on tositosi pikkuruinen)pahvilaatikoittain rompetta, jota sitten saadaan joskus piiloon, kun tasot ym. asennetaan. Meillä ei ole mitään mattoa kylppärissä. Puuritilä on kaunis, mutta eikö se ole liukas? Lipsuuko lasten pienet varpaat väleihin kipeästi? Mulla ei mitään kokemusta sellaisista?

    Hauskaa päivää keltaiseen taloon :)

    VastaaPoista
  14. kaunista! bongasin hienot pistorasiat. on kyllä varmaan ihanaa saada kaikki kuntoon...

    VastaaPoista
  15. Kadehdittavan ihanalta näyttää! Onpa harmi, että nuo Ikean purnukat ovat poistuneet valikoimista, onneksi sentään yhden ison ehdin hamstrata.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3
Kommentoithan aina uusimpaan postaukseen, ettei kommenttisi jää huomaamatta :)