perjantai 10. syyskuuta 2010

Uusi suosikki ja arvontaa




Näköjään tarvitaan lapsen sairaspäivää, ettäehdin päivittämään blogiani ;-) eli jälleen kotona pikku nuhanenän kanssa. Täällä koetaan ja eletään nyt todeksi ruuhkavuosia joten bloginpidolle ei jää liiemmin aikaa, harmitus.

Viime viikonloppuna sain pitkästä aikaa ommeltua: tyynynpäälliset ja pussukan uudesta suosikkikuosistani, joka ei varmaan esittelyjä kaipaa.

Hiukan tekisi mieli ostaa vahakangaskin tuota kuosia, mutta. Meillä lapset räiskäyttää välittömästi ketsupit/tomaattikastikkeet vahakankaalle ja siinähän se läikkä sitten on ja pysyy. Välillä imaisee sekunnin sadasosassa värit, vaikka päivystäisin rätin kanssa vieressä. Lisäksi liina kellastuu painomusteesta aika pian eikä sekään mokoma lähde pois.

Miten te muut saatte vahakankaanne pysymään puhtaina vai saatteko tekään? Niksejä ja vinkkejä otan ilolla ja kiitollisena vastaan, jopa niin kiitollisena, että arvon kaikkien kommentoineiden kesken ensi viikolla pikku palkinnon.

Remonttiakin on suunniteltu (joo, niin aina) jälleen aloitettavaksi... Lähinnähän se tulee olemaan miehen kontolla, listojen naputtelua. Pikku fiksailuja on jo tehtykin ja kyllä ne pienetkin jutut vaikuttaa isosti kokonaisuuteen.

Nyt siivoamaan ja sitten kukkakauppaan.
Hauskaa viikonloppua :)

46 kommenttia:

  1. Ihania ompeluksia, ihana kangas.
    Minäkin himoitsisin uutta liinaa mutta samoja ajatuksia puhtaana pidon kanssa. Aina on joku läiskä koristamassa vahakangastakin. Swipen 40:60 valkaisuaineella olen saanut pahoja läiskiä pois liinoista, mutta ison liinan liotus ja käsinpesu ei ole ihan pikkujuttu(joskaan ei varmasti niin kamalakaan) että sitä haluttaisi joka päivä tehdä.(eikä edes joka toinen)
    Iloa viikonloppuusi!

    VastaaPoista
  2. Sama ongelma täälläkin! Pikkumiehen syöttötuoliin siirryttyä ajattelin muka fiksuna, että noh, vahakangasliinahan se on paras suoja valkoiselle pöydälle. Ja kuinkas kävikään, samantien sosesotkut liinassa -ja siinähän ovat ja pysyvät.
    Eli samoja vinkkejä kaipaan minäkin! :)

    Sari

    VastaaPoista
  3. Ihana kangas... Ja ihana tuo kuvan tunnelma.

    Meillä on erilaisia gg:n valkopohjaisia vahakankaita. Onhan niissä toki tahroja, mutta ei ne ihan hetkessä mielestäni likaantunut. Au maisonin vahakankaitakin joskus retkahdin ostamaan, ja ne kyllä kellastui välittömästi. Mulla oli sellaisia pallokuoseja, ja ne valkoiset pallot oli ihan kermanvärisiä jo viikon päästä. Varmaan just se painomuste.

    Muuten olen vahakankaita puhdistanut suihkutettavalla yleisaineella, johon olen lisännyt lorauksen kloriittia. Siis ihan vähän vain. Myös ne ihmesienet on ollut joskus avuksi.

    Pikaista paranemista pikkuiselle nuhanenälle. Ja rapsutukset tietysti Onnille :D

    VastaaPoista
  4. Mäkin tykkään tuosta kuosista, tosin lähes kaikista muistakin GG:n kuoseista :) Tuotakin meillä on sinipohjaisena vahakankaana.

    Ja tosiaan, mulla on aikas monta GG:n vahakangasliinaa ja kyllähän ne saattaa varsinkin tomaattioruokia imaista, joten meillä otetaan kylmästi liina sivuun, jos on sellaisia ruokia tarjolla. Ei auta muu, mutta näistä liinoista en luovu. Ostan aina uusia kuoseja ja vaihtelen sitten niitä ajoittain!

    VastaaPoista
  5. Mua alkoi ärsyttämään, kun sanomalehti pilasi vahakankaan toisensa jälkeen. Joten leikkaisin vanhasta vahakankaasta lehteä vähän isomman palasen. Sen laitan aina lehden alle, niin eipähän tule enää rumia painomustejälkiä! :)

    Uusi vahakangas on taas hankintalistalla, kunhan osaisin päättää kuosin :)

    -Tiina

    VastaaPoista
  6. Ihania kankaita sinulla.:)

    Mutta puhdistuksesta, itse kokeilisin ihmesientä, jos sillä vaikka lähtisi. Se on kyllä pelastanut ainakin minut monen likatahran kanssa. Tosin tekstiileihin sitä ei kai ole tarkoitettu, mutta voisi kuvitella, että vahankangas olisi vähän eri asia...Itselläni on ollut kerniliinoja, mutta ne tuntuu liikaantuvan vielä nopeammin. Ne kyllä olen heittänyt surutta pesukoneeseen.

    VastaaPoista
  7. Hei vaan!
    Minulla auttaa lähes kaikkiin tahroihin ihmesieni, mutta kokemusta minulla valitettavasti ei vielä ole vahakankaaseen.
    Huom. VIELÄ. :)
    Ostamme huomennna syöttötuolin, ja tarkoituksena olisi ommella ruokalappuessu vahkankaalla. Siinähän sitten on ihmesienillä ja muilla käyttöä.
    Ilmeisesti. :)

    Ihanaa päivää!

    VastaaPoista
  8. Ihanaa kangasta :)
    Meillä eivät ole vahakankaat kauaa tahrattomina pysyneet joten sen takia niitä ei tule enää käytettyä.
    Pikaista paranemista sinne nuhanenälle ja mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  9. Meillä on vanhapöytä, jonka käsittelemätön pinta on suojattu lasilevyllä. Lasten kohdalle ostan kuitenkin aina vielä vahakangaspalan, että esim. maito ei pääse kaatuessaan karkaamaan puun ja lasin väliin. Jos on oikein sotkuista=tomaattista ruokaa, laitan lasten kohdalle vielä vanhat keittiöpyyhkeet suojaamaan juri tuota vahakangasta. Vajaa 3v:n ja 1 v:n ruokailu kun ei ole mitään hirmuisen siitiä. Nuo keittiöpyyhkeet on sitten helppo heittää suoraan pesuun.

    Toimisikohan teillä, jos ostaisit tuota kangasta pöytäliinaksi ja päälle laittaisit pöytäliinansuojamuovin (olikohan se tuolla nimellä?). Meillä ainakin etola myy sellaista läpinäkyvää muovia tuohon tarkoitukseen ja oli muistaakseni vielä tosi edellista, n. 1€/m jos en ihan väärin muista. Päiväkodit kuulemma käyttävät samaa juhlakattauksissa ja meillä suojattiin viimejouluna valkoinen pellavaliina sillä, juuri pojan kohdalta.

    Hanna

    VastaaPoista
  10. Mä just tilasin Elvinasta tota samaa kuosia vaaleansinisellä pohjalla.Mulla oli vanhassa kodissa aina myös joku gg:n vahakangas.Mun kukkarolle ne vaan on vähä liian kalliita.Yleensä ostan meidän sekatavaratalosta vahakankaita mitkä maksaa metri joku 3 euroa.Onnex meillä on pieni pöytä keittiössä.Mulla on ihan sama ongelma.Jos menee sotkuseksi pyyhin aina ihmesienellä pois. Mutta joo kun lapset ja mies mässäilee pöydässä tomaattikastikkeiden kanssa en todellakaan aina jaksa olla päivystämässä jonku rätin kanssa. Nyt meillä on pelkkä valkoinen vahakangas ja se on ihan musta aina välillä kun luen aamusin sanomalehteä.Mä laitan sen vahakankaan aina nastoilla kiinni pöytään.Siinä on muutenkin niin kova homma aina etten jaksa koko ajan vaihtaa.Enkä todella halua että koti/keittiö on joku museo ettei lapset saisi syödä rauhassa,äiti hösöttää koko ajan vieressä.

    VastaaPoista
  11. Niin ja piti vielä sanoa että noi sun ompelukset on kivoja:) Koittakaa parantua:)

    VastaaPoista
  12. Hei!

    Vahakankaasta lähtee tomaatin ja mansikan tahrat auringossa pois! Eli liina vaan paahteiseen auringonpaisteeseen, niin läiskät häviää! Huomattavasti helpompi toteuttaa kesällä kuin talvella :;) Sanomalehden "mustuaiset" olen minä saanut pois Fairylla.

    -Heidi-

    VastaaPoista
  13. Aivan ihania kankaita, itsekin himoitsen tuota gg:n vahakangasliinaa.
    Olisin myös ehdottanut ihmesientä, mutta näkyy olevan jo ehdotettu.

    Mulla ei ole kokemusta vahakankaan puhdistuksesta, mutta nyt olen ihastunut ihmesienen ohella ruokasoodaan, sitä voi laittaa pyykinpesukoneeseen ja sillä voi myös ns. kuivapestä. Molemmat tuntuu toimivan muissa kohteissa ainakin :)

    VastaaPoista
  14. Voin kertoa mitä EI kannata kokeilla...nimittäin kynsilakanpoistoainetta! ;)

    Fiksuna kerran askartelin jotain permanent-tussilla ja sehän jämähti vahakankaaseen. Kynsilakanp.aineella sitten sutaisin KESKELTÄ liinaa ja hyvin lähti -mutta niin lähti liinan värikin! ;))) Älä siis noudata mun neuvoja. ;)

    VastaaPoista
  15. Hei,

    meillä on käytössä tolu (se suihkutettava pullo) ja ihmesieni. Niillä on pärjätty hyvin:=)

    Kauniita kankaita käytät ompeluksissasi!

    Lämpöä viikonloppuun!

    Satu

    VastaaPoista
  16. Sama ongelma täälläkin ja mielenkiinnolla luin vastauksia :)
    Ihana kangas ompeluksissa.

    VastaaPoista
  17. Pakko kommentoida, että IHANA tuo kuosi. Vaikka valitettavasti minulla ei ole vastausta kysymykseesi, en nimittäin ole ikinä omistanut yhtäkään vahakankaista liinaa...

    Mukavaa viikonloppua! :)

    VastaaPoista
  18. Ensinnäkin aivan ihastuttavaa kangasta sulla ja kivat ompelukset! Ja sitten tuo vahakangasongelma, se on niin tuttua ja harmittavaa! Mulla on mennyt kans laikulliseksi aika moni vahakangas. Mä kun en jaksais laittaa noita suojia lasten kohdalle sitten millään. Kesällä ostin ikean halppis pallokuosia ja kappas, siihen ei ole jämähtänyt vielä tahroja. Vai ollaanko me opittu nyt syömään siistimmin?!

    Niin ja ruuhkavuodet täälläkin. Just purnasin pikkasen omassa blogissanikin siitä. Nyt ehdin piipahtaa täällä kun toinen lapsista mummilassa, toinen synttäreillä ja mies vielä työreissussa. Ihana rauha! Mukavaa viikonloppua ja kauniita syyskelejä sinne!

    VastaaPoista
  19. Meillä ei ole imeytymisongelmaa ollut vahakankaiden kanssa. Olen aina ostanut halpaa, mutta laadukasta eli semmosta tosi "vahasta" ja melko ohutta. Se peseytyy kätevästi pesukoneessa 60 asteessa (oikeesti) ja kestää.

    VastaaPoista
  20. Taas löytyi uusi aine, joka jää rumasti vahakankaaseen kiinni: auringonkukista kariseva siitepöly. Ihanan keltainen turkoosi liinani... =(

    No, täytynee kokeilla kaikkia täältä löytyneitä vinkkejä.

    Jätähän vahakankaan ostot Köpikseen! =)

    VastaaPoista
  21. Kauniita ompeluksia kauniista kankaasta!

    Meillä ei lueta lehtiä ja on pöytäliinan lisäksi käytössä myös tabletit :-)

    VastaaPoista
  22. Meillä on keittiön pöydän päällä lasilevy ja gg:n pallokuosinen vahakangas lasin alla, vielä on pysynyt hyvänä (muutaman kuukauden). Mitenkän Universal Stone reagoisi vahakankaan kanssaa? Itse en ole kokeillut.

    VastaaPoista
  23. GG:n vahakankaat on huippuihania, mutta mullakin on sama ongelma niiden puhtaana pitämisen kanssa. Sotkemassa siis kolme lasta ja ...mies!

    Vinkkejä en siis valitettavasti osaa antaa, mutta käynpä nyt sitten täällä kurkkaamassa noita vinkkejä, jospa joku niistä tepsii:)

    VastaaPoista
  24. Yleisen uskomuksen vastaisesti, mä kannatan ihan vaan kangaspöytäliinojen käyttöä. Ne on niin helppo heittää koneeseen ja kuivausrumpuun kun tarve vaatii ja kaikki tahrat lähtee.. Kankaan hinta on yleensä huokeampi kuin vahakankaan, joten samalla rahalla saa vaikka vaihtopöytäliinankin. Samoin suosin mielummin kangasmaista kerniä kuin vahakangasta. Greengaten kuoseja ei tosin taida saada kernivaihtoehtona.

    VastaaPoista
  25. Mahtavaa mitä vinkkejä ja niksejä! Kiitos näistä tähän saakka tulleista!

    Ihmesientä olen jo kokeillutkin, mutta se syö pinnan vahakankaasta siten, että jää sekä tahra että himmeä läntti. Auringonvalovalkaisua aion ensi kesänä kokeilla, ilman muuta. Ja monia muitakin vinkkejänne förstås :)

    Niin ja muuten, en kylläkään jatkuvasti vahtaa rätti kädessä lasten ruokailua, jokusen kerran kokeilin, mutta kun ei sekään en auttanut niin luovuin (ja vaikka olis auttanutkin en jaksaisi)...

    Leppoisaa lauantaita! Tää lähtee nyt kirppikselle ja kenkäostoksille. Illalla "tyttöjen" kanssa bilettämään, jeee!

    VastaaPoista
  26. Jep, samaa ongelma on myös täällä. Fairy on joskus auttanut mutta useimmiten se lika on jäänyt kankaaseen jäädäkseen. Eilen hankin gg:n vahakangasta:)

    VastaaPoista
  27. I love these fabrics. I allways love your pictures - even when I don`t understand the whole text. Unfortunately google translate doesn't work perfectly ;-)
    Love,
    Lisa

    VastaaPoista
  28. ihanat kankaat... no mulla on kans ongelmia pitää vahakankaat puhtaana

    VastaaPoista
  29. Tuttu ongelma! Täytyy kokeilla muiden vinkkejä. Itse olen yrittänyt hangata tahroja Cif- suihkeella ja yleensä ovat sillä lähteneetkin. Kerran jätin kyseistä ainetta oikein tahran päälle muhimaan ja kas, kankaaseen jäi tahran lisäksi suomea kohta.

    VastaaPoista
  30. Näitä vastauksia mäkin jään mielenkiinnolla lukemaan :) meillä on hankinnassa 6 hengen ruokaryhmä ja haluaisin siihen suojaksi jonkin GG:n vahakankaan, mutta ei viittis paljoo maksaa jos se menee heti pilalle..

    VastaaPoista
  31. Samat probleemat täällä myös, joten kaihdan valkopohjasia kankaita. Lähinnä ostan niitä "kankaanoloisia" kevyempiä vahaliinoja, jotka voi laittaa pesukoneeseenkin. Tosin niiden pyyhkiminen on rasittavaa, kun menee ryppyyn niin helposti.

    Toi GG:n kuosi on kyllä söpö!

    VastaaPoista
  32. Mä olen huomannut, että tomaatti-tahrat lähtevät ajan kanssa pois kankaasta. Eli kun on pari viikkoa pyyhkinyt normaalipyyhinnät niin tahratkin on jossain välissä haalistuneet lähes olemattomiksi!

    VastaaPoista
  33. Kauniit ompelukset,kiva kangas.Miula on pellavan näköinen vahakangas jossa on pieniä, valkoisia kukkasia kuviona.Sama juttu, poikain ketsupit on siinä punasina läntteinä.Miula on myös suihkutetava tolu jolla niitä putsailen ja aikanaan ne pläntit siitä sitten häviävät.Vahakangas on useita vuosia vanha,mutta ei saa enää eurokankaasta.Harmi!Hyviä vinkkejä kuulostellen.
    Charlotte

    VastaaPoista
  34. :D No tämä ainakaan ei ole onnistunut yhdenkään vahakankaan kanssa, joten olen luopunut koko vahakangas ajatuksesta!

    VastaaPoista
  35. Täältähän sai monta vinkkiä minuakin askarruttaneeseen ongelmaan vahakankaan kanssa! Itsekin ajattelin, että vahakangas on lasten kanssa hyvä vaihtoehto, mutta varsinkin painomuste ja tomaattitahrat ovat ja pysyvät. :( Pitääpä kokeilla fairyä, ihmesientä ja auringonvaloa! :)

    VastaaPoista
  36. Hei!

    Mä suihkautan tahranpoistoainetta (Vanish. Myös aika ja muutama pesukerta tuottaa tulosta. Mulla on kylläkin Hemtex:in vahapintainen liina ;0)Samantapianen kuosi kylläkin.

    hv76

    VastaaPoista
  37. Heh, mä kun olen kokoajan ollut ostamassa vahakangasliinaa, kun se olisi mukana niin helppo pitää puhtaana ;). Taidan pysytellä siis kankaisissani, jotka on vaan niin ärsyttävä silittää.

    VastaaPoista
  38. Jos tulee oikein pahoja tahroja, niin niitä voi peittää leikkaamalla toisesta vahakankaasta jonkun hauskanmuotoisen "paikan", vaikka sydämen tai kukan . Sen sitten applikoi tahran päälle tai kiinnittää liimalla. Ja jos on jemmassa vanhoja liian rumiksi menneitä liinoja, niin niistä voi leikata paloja ja tehdä tilkkumaisen alustan tai liinan. Tai pussukoita.

    Tuota etolan myymää kirkasta suojausmuovia olen minäkin harkinnut, mutta toistaiseksi huokailen ja jynssäilen cif cream with bleachillä. Koko ajanhan lapsiperheessä syödään, joten ei se pöytä ehdi kauan aina tyhjänä olla.

    VastaaPoista
  39. Heippa!

    Olen kuullut, että mäntysuopa tehoaisi vahakankaan tahroihin. Itse en ole kokeillut, joten omakohtaista kokemusta ei valitetavasti ole.

    Onpa kaunis kangas!

    Pauline

    VastaaPoista
  40. Aika ei tunnu täälläkään riittävän ja vapaapäivät menevät yhdessä hujauksessa... koska lapset ovat yhtä vaille aikuisia, vahakangasaikaa vietetään vain satunnaisesti. Eli aina silloin, kun kyllästyn pesemään painomustetta valkoisen pöydän pinnalta. Vahakankaissa suosin Marimekkoa ja tummia sävyjä. Eipä näy painomuste. Vaaleitakin on kokeiltu ja paras keino painomusteen poistamiseen on lievästi laimennettu fairy.

    VastaaPoista
  41. Aivan ihana kangas ja ommellukset.
    Tulen useimmin katosmaan teoksiasi

    Terkut Jutta Saksasta

    VastaaPoista
  42. Jos minulla ois vahakangasliina, nii kokeilisin Swipen 40:60, minkä ensimmäinen kommentoija mainitsi. Sillä lähtee monet tahrat, mitä millään muulla ei ole assnut pois. :)

    VastaaPoista
  43. Olipas ajankohtainen aihe. Juurikin sain päähäni ostaa vaalean vahakankaan,kun luulin että se on helppo pitää lapsiperheessäkin puhtaana. Vaan toisin taisi käydä. Toistaiseksi about kuukauden kokemuksella olen jotenkuten pärjännyt fairylla. Ketsuppi on kyllä myrkkyä valkoiselle kankaalle, mutta onneksi aikakin on auttanut haalistamalla tahraa.

    VastaaPoista
  44. Kokeileppas sitruunaa ens kerralla, eli puolitat sen ja hankaat sillä liinaa. Tai toinen vaihtoehto ruokasoodaa veden sekaan ja sitä tiskirättiin.

    -Jonna-

    VastaaPoista
  45. Sama ongelma täälläkin vahakankaiden kanssa, muste ja erityisesti tomaattikastiketahrat meinaa pilata gg:n vahat:( Suihkutettavaa keittiöpuhdistetta olen tahroihin suihkinut ja yrittänyt tehdä sen heti tuoreeltaan. Näin on pahimmilta vältytty:) Saa nähdä miten käy kun Onni siirtyy syöttötuoliin, vahat taitaa matkata kaappiin odottamaan:)

    VastaaPoista
  46. Hei mulla tuli vielä mieleen sellainen ratkaisu, että kun tilaat vahakangasta, tilaa sitä vähän reilummin ja leikkaa ylimääräisestä lasten paikoille tabletit. Näin minä ajattelin seuraavalla kerralla tehdä:)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3
Kommentoithan aina uusimpaan postaukseen, ettei kommenttisi jää huomaamatta :)