sunnuntai 10. lokakuuta 2010







Tämänhetkinen lempiväri näkyy varmaan aika hyvin noissa kuvissa! Siis turkoosi eri sävyissään.

Tanskanreissun jälkeen Greengaten hempukat tyynynpäälliset joutui kaappiin odottamaan vuoroaan.

Joo ja lieköhän me kohta asutaan jossain vanhassa talossa maalla. Naapu näki asiasta enneunta ja mähän aina haaveilen maalaiselosta. Tässä sitä vaan lähiössä asutaan, vaikka maailma odottaa. Onko lukijoissa ketään maalle muuttanutta? Olis kiva kuulla kokemuksia? Siis kuinka arki sujuu, lasten koulut jne?

Nyt syömään, ja sitten vajoan sohvan uumeniin ruokalevolle Strömsön ajaksi :D

Leppoisaa sunnuntaita!

p.s. Ja hei, kiitos jälleen mukavista kommenteistanne. Olen vaan niin surkea vastaamaan niihin. Kuitenkin ne ilahduttavat suuresti!

24 kommenttia:

  1. Turkoosissa on tosiaan jotain niin raikasta ja samalla herkkääkin. Pidän myös sen sävyistä. Kauniita kuvia kauniista kohteista :)

    Köpikseen haaveilen täälläkin pääseväni, saas nähdä koska :)

    VastaaPoista
  2. I love you`re pictures!
    You`ve got a wonderfull blog!!!
    Many greetings from germany,
    Melissa

    VastaaPoista
  3. Turkoosi on kestosuosikkini! Ihania ostoksia... Oikein ihania! :)
    Köpiksen reissua olen tässä kohta yhden sunnuntain verran itkenyt mieheltä. Liekö väsytystaktiikka toimia! :)

    Itse olen aina asunut lähiössä maalla. Tiet asfaltoituja, mutta viimeksi tänään jouduin ajelemaan läpi kaatuneen perunakuorman. Maalaiselämä on muutaman tuhannen asukkaan kaupungissa läsnä, vaikka lähiössä ollaankin. Kyläkoulujen lakkauttaminen koskettaa myös meitä, ja tekee monen maalaisunelmista hankalia. Kaikella on varmasti puolensa.

    VastaaPoista
  4. hei! sinulla on ihana blogi, ihania kuvia, ja niin suloinen koti! :) onko nuo kuvan kumpparit noanoa,n, aivan iiiiiihanat ovat!! leppoisaa sunnuntai iltaa.
    ps. maalla on tosi ihanaa, kunhan kaupunki on kuitenkin lähellä!;)

    VastaaPoista
  5. Raikkaalta näyttää minunkin silmään tuo turkoosi! Aivan ihania valokuvia koko sinun blogisi täynnä!
    Maalla asumisesta minulla on kokemusta nyt vuoden verran. Muutin töiden perässä Oulusta Kainuuseen pieneen 3100 asukkaan kuntaan. Todella paljon olen tykännyt. Asumisen luonnollisesti kruunaisi jokin ihana vanha pappila, koulurakennus tms(näitähän täällä ois useampiakin kivoja vaihtoehtoja ja vieläpä järven rannalla!), mutta toistaiseksi olen asunut vuokralla. Lasten päivähoitopaikat oli kyllä helppo saada ja koulumaailmassa lapsista pidetään ihan erilailla huolta jos vertaa esimerkiksi mitä kokemuksia on Oulusta. Palvelut ovat kunnossa - lääkäriin päästään paremmin kuin aikoinaan Oulussa ja kampaamo ja muut palvelut ovat paljon paljon edullisempia. Tänne voisi toisaalta jäädä pidemmäksikin aikaa taika loppuelämäksi, mutta toisaalta kyllähän tämä paikka kuihtuu kuihtumistaan...kaks piippuinen juttu! Mutta sen tiedän että ihan lähiöön ei mua enää saa, syrjäseudulle paremminkin! :)

    VastaaPoista
  6. Turkoosi on täälläkin tosi mieluinen tällä hetkellä.

    Kauniita kuvia :)

    VastaaPoista
  7. Ihania kuvia ja ihana blogi! Ja meillä on myös Onni-koira=) Maalle muutosta kokemusta, 2 vuotta ollaan asuttu ja olen vieläkin ihan hurmiossa. Välillä tuntuu että onko tämä edes tottakaan. Ainut miinuspuoli on lenkkeily koiran kanssa talvella, ei kovin kivaa tuolla pilkkopimeässä kävellä, eikä koiratkaan hirveästi taida siitä nauttia. Mutta pieni miinus kuitenkin, koirilla nyt iiiiiso piha missä juoksennella, talvella tulee lenkille lähdettyä silloin tällöin sitten tuonne "kaupungin humuun".

    VastaaPoista
  8. Ihanalta näyttää! Ja toi on kyllä munkin lempparisävy tällä hetkkellä;)

    Mehän muutettiin maaseudulle kesällä... Pieni kaupunki, jossa on kaikki tarvittavat palvelut. Me kyllä asutaan ihan keskustassa, mutta ihan eri meininki täällä on kuin aiemmassa kotipaikassa. Tuntuu jotenkin eksoottiselta;) Ensi kesänä otetaan kanoja, jotta päästään oikein kunnolla maaseudun makuun;)

    VastaaPoista
  9. Mistä toi heponen on? Mä oon niin mietiskellyt tollaisesta...tai ton tyylisestä.
    Ja "maalla" nyt pari vuotta...en lähde enää pois. Autolla ja junalla pääsee kaupukiin helposti!

    VastaaPoista
  10. Turkoosi on kaunista. Sitä löytyy sieltä täältä meiltäkin. Kauniit nuo kumpparit!

    Maalle muutosta. Itse olen asunut parissa kaupungissa ennen maalle muuttoa. Myös aika isossakin kaupungissa siellä etelässä ;D Nyt asutaan pienessä n. 15 000 asukkaan maalaiskaupungissa. Paikkakunta on meille tarpeeksi vireä ja harrastusmahdollisuuksia löytyy. Tämä on myös pienen alueensa kehittyvä keskus eli ei ole kuihtumaan päin, tosin ei tästä isoa kaupunkia toki koskaan tule eikä ole tarviskaan ja omat ongelmansa on täälläkin. Vaikka maalaissielun omistankin, niin parin tuhannen asukkaan kaupunkeihin en itse silti varmaan ihan sopeutuisi... Pidän myös siitä, että saavutettavissa on isompikin kaupunki kun haluan esim. kunnon shoppailupäivän itselleni. Talomme ympärillä on reilusti peltoa, naapurin pihaan ei näy, rauhassa saa olla vaikka nakuna terassilla ;D Täs ei niin tartte ajatella, että mitähän naapuritkin tuumaa, tai kuulee. Pidän omasta rauhasta, mutta pidän myös siitä että emme asu kuitenkaan kuin 3 km päässä keskustasta, hyvä 70 oppilaan kyläkoulu löytyy puolen kilsan päästä (joka ei ole lakkautusuhan alla) ja turvallisuutta tuovat katuvalot sekä pyörätiet lähtevät 150 m päästä. Hiekkateitä lähtee heti pihasta, mutta pian pääsee myös asfaltille jos haluaa. Hiusten leikkaus+väri+raidat maksaa 60 euroa. Siinä muutamia mulle tärkeitä "ylellisyyksiä" täällä maalla ;) Minusta siis sijaintia kannattaa tutkailla ja miettiä tarkasti miten kaukana maalla haluaa asua. Ja sitten ei muuta kuin antaa palaa vaan ;D

    VastaaPoista
  11. Kaunista! Valkoinen väri on ihana, kun siihen on niin helppo yhdistää muista värejä, kuten tuota turkoosiakin. Kotinne näyttää ihanalta!

    VastaaPoista
  12. Voi, kyllä mä vaan tykkään maaseudusta! Tosin en ole koskaan kaupungissa asunutkaan, mutta kukapa sitä nyt kotoaan mihinkään lähtis :) Joku vanha rapistunut talo olisi vielä ihan unelmien täyttymys, mutta tuo miehenpuolikas vähän hangoittelee vastaan..

    Turkoosi. ikisuosikka täälläkin :) Sulose nuo saappaat!

    VastaaPoista
  13. Sama on lemppariväri mullakin :)

    Kesällä kaipasin kovasti maalaiselämää. Viisi vuotta sitten asuttiin puoli vuotta maalla, kun rakennettiin taloa. Mukavaa oli oma rauha. Olin silloin lasten kanssa kotona ja tykkäsin lenkkeillä vaunujen kanssa...se oli vähän tylsää, kun aina kävelin sitä samaa hiekkatietä edestakaisin. Olis pitänyt ottaa auto ja ajaa ensin ihmisten ilmoille ja lenkkeillä sitten siellä. Rutiinit ja tavat muotoutuvat varmasti asuessa.

    Tietysti maalla asuminen ei oo kaikkien juttu, mutta kokeilemisen arvoinen, jos siihen on mahdollisuus.
    Itse en vilkkaassa kaupungin keskustassa haluaisi asua. Pidän omaa kauppaa keskustassa ja vapaalla kaipaan maalle, mutta en liian korpeen.

    VastaaPoista
  14. Mietin kanssa maalle muuttoa, ja sitä että tympiintyisinkö siellä ihan täysin, kun aina pitäis autolla lähteä jos jonnekin haluaa. Toisaalta onhan netti ja talossakin touhua, enkä sitä nytkään kaipaa kauas kotoa.. ja mulla painaa vaakakupissa sekin, että olis ihana antaa lapselle mahdollisuus leikkiin luontoympäristössä, kerrostalon pihaan verrattuna se kuulostaa niin hienolta.

    VastaaPoista
  15. Kiitos kaikille ja erityisesti maallemuuttokysymykseen vastanneille! Olen haaveillut maalla asumisesta pikkutytöstä saakka ja nuo teidän vastaukset oli kyllä ihanan positiivisia. Katsotaan mihin elämä vie :)

    VastaaPoista
  16. Mä olen varmaan ainoa joka haluaisi asua kantakaupungissa. Ihana vanha talo, kahvilat ja kaupat vieressä. Ei tarvitsisi autoa eikä hypermarketteja. Huoltoyhtiö hoitaisi ylläpidon.

    Ehkä vielä jonain päivänä!

    VastaaPoista
  17. Oi, munkin on pakko saada tietää mistä kuvan ihanat kumisaappaat ovat peräisin. Maalla asumisesta ei valitettavasti ole kokemuksia jakaa.

    Kaunis ja tyylikäs blogi! :)

    VastaaPoista
  18. Moi taas, ne kumpparit on Noanoat ja heponen taasen Mailegilta...

    VastaaPoista
  19. You have so wonderfull pictures. I love them. Thank you for looking at.
    Have a nice week in autumn.

    greatings from lady-lila from germany

    VastaaPoista
  20. Peitto sohvalla on tosi kaunis! Saako kysyä mistä noita saa?

    Me asutaan lähellä peltoja ja metsää, naapureita ja kavereita on tosi paljon ja omaa pihaa sopivasti. Tämä meille oikea paikka. :)
    Olen asunut kauniissa vanhassa talossa 00100 Helsinki, se oli tavallaan kivaa kun ei ollut lapsia.Mutta kauniit päivät tuntuivat menevän hukkaan kun ei aina jaksanut lähteä puistoon tai muuta.

    VastaaPoista
  21. Peitto sohvalla on tosi kaunis! Saako kysyä mistä noita saa?

    Me asutaan lähellä peltoja ja metsää, naapureita ja kavereita on tosi paljon ja omaa pihaa sopivasti. Tämä meille oikea paikka. :)
    Olen asunut kauniissa vanhassa talossa 00100 Helsinki, se oli tavallaan kivaa kun ei ollut lapsia.Mutta kauniit päivät tuntuivat menevän hukkaan kun ei aina jaksanut lähteä puistoon tai muuta.

    VastaaPoista
  22. hej! första gången jag besöker din blogg. fina bilder och fin font. gillar dina fina muggar i inlägget nere på sidan. jag ska läsa fler av dina inlägg när jag har mer tid. din blogg åker in bland mina favoriter :)

    VastaaPoista
  23. Kiitos kiitos kiitos vielä kaikille kommenteista. Maallemuuttoa haudutellaan ajatuksissa...

    Tuire, peitto on AuMaisonin ja olen tilannut sen Ihan Pienestä Putiikista!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3
Kommentoithan aina uusimpaan postaukseen, ettei kommenttisi jää huomaamatta :)