sunnuntai 28. marraskuuta 2010

Tyytyväisenä

 Sammalta, ruusuja, helmiä, köyhäinhopeisia lintusia, niistä on tän vuoden asetelma väkrätty...Voispa sanoa neuloneensa nämä itse...ihanaa lämpöä ja pehmeyttä viluvarpaille kaupan hyllyltä...
Olen niin tyytyväinen listoihin ja tasetteihin :)Kalenterille löytyi oiva paikka yläkerran kaiteelta. Sen luokse on kova tunku joulukuisina aamuina, oletan. Toivottavasti tonttu muistaa laittaa taskuihin täytettä joka yö...tai alakerran joulusukkiin. Muistathan, tonttu!Kappas, Korvatunturi muutti meille, Lindan eli meidän eskarilaisen huoneeseen...paras olla häiritsemättä ;)
       Lempijoulukukkia, valkoisia hyasintteja. Joulutunnelman luojina ykkösiä!Kehrään täällä kuin kissa ihanissa adventtitunnelmissa. Ei haittaa, vaikka on hiukan sotkuista, kun...ta-daa: remontti etenee! Ei haittaa, vaikka palelee, kun mies ravaa ulkona sahaamassa listoja ja unohtelee oven auki...jee me saadaan vihdoin listat taloon! Siis jalkalistat ja joitain muita puuttuvia listoja. Yläkerran makkarit saa kylläkin vielä odottaa, samoin kattolistat. Kunhan nyt edes alakerta saadaan kuntoon jouluksi!

Tyytyväinen olen myös siihen, että orkidea kukoistaa yhä -kiitos hyvistä neuvoista! Yllätin itseni myös kasvattamalla tasetteja, yksi kukkakin jo aukesi. Ei haittaa, vaikka ne onkin pitkiä honkkelivartisia täällä huoneenlämmössä kasvaneina, ainakaan en unohtanut pitää kasvuhiekkaa kosteana!

Tyytyväinen olen adventtikynttiläasetelmaankin, kovin on romanttista tänä vuonna. Ruusut vaan ei näköjään saa tarpeeksi vettä oasiksessa, kun on yhden yön jälkeen jo ruskeaa terälehdissä. Vaihdan sit uudet kukat, kun nuo nuupahtaa -pinkit ruusut vois olla aika kivat myös. Lapset tuomitsivat epäjouluisaksi, toivoivat tonttuja ja punaista :) Ens vuonna ehkä sitten perinteisempää taas.

Tyytyväisenä ajattelen appiukon korjaamaa ompelukoneen johtoa, joka siis oli Onni Koirasen katkikaluama. Onni on kyllä koetellut hermoja, tänään viimeksi söi mun uuteen huiviin kaksi reikää (joo, ei pidä jättää mitään koiran ulottuville, sen olen karvaasti oppinut, mutta aina ei ole silmät nurkan takana katsomassa mitä lapset jättää...).

Tyytyväisenä olen siitäkin, että talven hiihtokausi on avattu! Huhkin eilen Oittaan huippuhyvällä ladulla viisi kilometriä ja kyllä täytyi todeta, että kovin on päässyt kunto romahtamaan. Kunnon tasosta kertonee jotain se, että eräs sitkeä tervaskantopappa meinas ohittaa mut koko ajan, ja mä sentään hiihtelin luistelupuolella (veren maku suussa, ihan tajutonta) ja pappa sujutteli pertsaa. Kääk. Koskaan, koskaan ennen ei ole tarvinnut kisata pappoja vastaan ladulla! Nyt alkoi kuntokuuri: aion mennä vielä tänään testaamaan lähiladun. Tässäkin rapakuntoasiassa voi piillä tyytyväisyyden siemen: pohjalta on matka aina ylöspäin ;D

Odotan jo iltaa, kun kokoonnutaan kaikki iltapalalle ja sytytetään ensimmäinen adventtikynttilä. Saa oikein luvalla laittaa Rajattoman joulumusiikkia soimaan ja nauttia jouluisasta tunnelmasta :)


Tunnelmallista -ja tyytyväistä- ekaa adventtia myös teille kaikille vierailijoille!

17 kommenttia:

 1. Teidän tunnelmat kuulostaa ja näyttää ihanilta. Listat muuttaa huoneiden ilmettä melkoisesti, onneksi olkoon, että olette päässeet jo siihen vaiheeseen! :)

  VastaaPoista
 2. Tyytyväisen kissan kehräys kuuluu tänne naapuriin asti!

  Nauti sinä adventista kaiken kauniin keskellä! Kyllä tämä ihana talvinen sää myös kohottaa mielialaa!

  Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 3. Ei kai se niin nokonuukaa jos ei jouluista olekaan, kaunista on joka tapauksessa.

  Tunnelmallista adventtia!

  VastaaPoista
 4. Ihanaa jouluista tunnelmaa. On varmasti ihanaa saada vihdoin listat lattiaan, näyttävät ainakin tosi hyvältä. :)

  Mitä nuo pitkävartiset kukat ovat, narsissejako?

  VastaaPoista
 5. Onpa kivan näköinen jouluasetelma!
  Ja ihanan vaalean jouluinen tunnelma!

  Hyvää ensimmäistä adventtia!

  Hanna(-Maija)

  VastaaPoista
 6. Kiva postaus :)

  Latu on vielä minulta korkkaamatta, pitäisi pian mennä hiihtämään, kun on kerran lunta.

  Iloa alkavaan viikkoosi!

  VastaaPoista
 7. Itse olen rapakunnossa ja ihan sikahuono hiihtämään. Ladulla kaikki 65+ vuotiaan papat tuntuvat vetävän kevyesti ohi. Ja niitä pappoja on paljon. Miten pääsevätkin niin lujaa. Ihania nuo Tasetit

  VastaaPoista
 8. Voi miten kauniita juttuja! Hienot listat ja kukat! Ovikyltti on todella hellyyttävä. :) Sivupalkissa ihana kuva tyttötriostasi.
  Hyvää adventin iltaa.

  VastaaPoista
 9. Kuulostaa todella onnistuneelta viikonlopulta! Ihania kukka-asetelmia, tästähän pitää hipsiä itsekin kukkakauppaan. Ja onnittelut orkidean hengissä pidosta, kyllä se selviää. Kukkiin ensi joulunakin teille!

  VastaaPoista
 10. Listat kuulostavat jo niin lopulliselta! Hienoa! Meillä on kova hinku saada yläkerran veski valmiiksi ennen joulua ja eilen saatiinkin välitilan laatat laitettua seinään.

  Meilläkin olis ladut jo vissiin vedettynä. Kun saisi vain itsestään irti ja lähtis.

  VastaaPoista
 11. Näyttää kauniille!
  Ihastuttava asetelma. <3 Ruusut, samman ja kynttilät sopii yhteen niin hienosti. :)

  Iloa alkaneeseen viikkoon!

  VastaaPoista
 12. Kauniita kuvia ja kiva lukea tekstiäsi josta huokuu positiivisuus:) Listat ovat muuten kummallinen juttu, miten niitten laitto saattaakaan kestää niin kauan, (täällä kodissa ei vielä listan listaa noh, osassa huoneita kyllä on vanhat, mutta ne uudetkin olisi niin kivat) mutta hyvä jos teillä jo jouluksi saadaan osassa taloa valmista. Kyllä kelpaa sitten joulunaikaan listoistakin nauttia:)

  VastaaPoista
 13. Oi miten kauniita tunnelmia! Noilla sukilla pysyy lämpiminä :)

  VastaaPoista
 14. Ihanalla tyylillä tehdyt asetelmat. Itselläni kova "kärpässienikuume":)

  VastaaPoista
 15. Ihanalla tyylillä tehdyt asetelmat. Itselläni kova "kärpässienikuume":)

  VastaaPoista
 16. Upea tuo kynttiläasetelma!

  En ymmärrä miten en ole aikaisemmin eksynyt blogiisi! SIvu on otettava ehdottomasti talteen, jotta pääsen visiitille useammin!

  Ihanaa itsenäisyyspäivää sinne suunnalle!

  - Jaana "Kainuunkadulta"

  VastaaPoista
 17. They are always attempting to innovate new ems merchandise to use!


  My blog post :: flex belt reviews

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3
Kommentoithan aina uusimpaan postaukseen, ettei kommenttisi jää huomaamatta :)