maanantai 27. kesäkuuta 2011

Kotipihasta















Maalasin meidän hirvittävän rumasen ja likaisen aidan valkoiseksi jokunen viikko sitten. Sen jälkeen mies kaivoi rikkaruohot pois aidanvierustalta ja mä suunnittelin uuden penkin tulevan kukkaloiston kiilto silmissäni ja tuoksu sieraimissani :) 
 Jäljelle jätettiin vanhan kukkapenkin sekalaisesta seurakunnasta (ainakin vuorenkilpeä, pikkutalviota, liljoja, suurin osa rikkaruohoja, sammalta, heinää) vain valkokukkainen köynnösruusu, josta oli paleltunut viime talvena 2/3 ja yksi syysleimu. Ruusu tokeentui kummasti kun leikkasin kuolleet versot pois ja annoin kalkkia sekä uutta multaa. Nyt se on täynnä nuppuja, ihanaa! Oliskohan se lajikkeeltaan Pohjantähti, osaisko joku alan ihminen kertoa? 

Uusiksi kasveiksi penkkiin valitsin akileijoja, tuoksuköynnöskuusamaa ja yhden pioninkin sain mahtumaan ennenkuin tila yllättäen loppui. Tontin alla menee kallio ja sen päällä on paikoin vain kaksikymmentä senttiä kasvualustaa jonka tiesin kyllä, mutten millään uskonut juuri siinä kohdassa olevan niin vähän multaa... 

Lisäksi kylvin lemmikkejä ja jotain valkoisia tai vaaleanpunaisia unikkoja sekä tuoksuhernettä matalampimultaiselle osuudelle.
  Onneksi en hamstrannut noita pioneja enempää vaikka mieli tekikin, ne eivät olisi tuohon kohtaan mahtuneet.  

Lasten kesäkeittiökin sai ihan uuden ilmeen, kun vihertävänruskea tausta muuttui puhtaanvalkoiseksi. Vielä pieni hiekkis viereen, sen mies nikkaroi lomalla jos ehtii.

Vähitellen piha alkaa muuttua mieleiseksi, vaikka työtä vielä riittää. Hiljaa hyvä tulee...

Mukavia tulevia hellepäiviä!

p.s. yhdessä kuvassa ihana ja mieleinen arpajaisvoittoni, joka oli paketoitu vähintään yhtä mieleiseen kääreeseen, värikkääseen tapettiin -se tullaan hyödyntämään ihan varmasti! Kiitos Mari ♥  



17 kommenttia:

  1. Aivan ihania kasveja! Toivotaan onnea uudelle kukkapenkille:) Valkoinen maali tekee aina niin hyvää kuten tässäkin tapauksessa. Miten sä jaksat touhuta noin paljon? Ihailen! Olen ehdottomasti sitä mieltä, että hiljaa hyvää tulee, vaikka kärsivällisyys ei kuulukaan hyveisiini.

    VastaaPoista
  2. Niin ja ihana uusi profiilikuva sulla!

    VastaaPoista
  3. Ihan älyttömän kauniisti olet kuvannut nuo kukat, ne ovat just niin herkän kauniita. Kyllä maali ja suti tekee ihmeitä.
    Kivat kukat olet valinnut, olisin itsekin valinnut kaikki nuo.Kaunista.!

    Oikein mukavaa ja aurinkoista kesää sinulle.

    VastaaPoista
  4. Ihana penkki sinulla ja valkoisella maalilla saa aina ihmeitä aikaiseksi :) Ahkera olet taas ollut!

    Iloista tiistaita!

    VastaaPoista
  5. Mukavat puuhat teillä ja kivalta näyttää! :)

    VastaaPoista
  6. Kauniita pihakuvia, ihanat noi ruusut ja pionit.

    Kesä on kyllä niin kiva, ainakin nyt taas kun lämmintä luvassa :)

    VastaaPoista
  7. Tosi kauniita kuvia, jotenkin herkkiä. Penkistä tulee varmasti ihana! :)

    VastaaPoista
  8. Kauniita, herkkiä kuvia! Ahkera tosiaan olet ollut. Mä taidan kans tästä lähteä touhuaan jotain, ettei kaikki jää suunnittelun asteelle ;) Aurinkoista tiistaita!

    VastaaPoista
  9. Ah, ihania kuvia ja puuhia. Ihan parasta kesää :)

    Mä teen aina kohopenkit, kun meillä on myös aika kehnosti tota maata. Joko kalliopohjaa, joka on rautatielle aikoinaan hakattu, tai sitten kovaa pellonpohjaa, joka on kovaa kuin kallio....


    Kesäfiiliksiä sinne!

    VastaaPoista
  10. Selma, kiitos ♥ mun touhuaminen on aika ajoittaista, eli silloin kun innostun ja aloitan, yritän saada pikaisesti valmista koska muuten homma saattaa roikkua tekemättömänä viikko(tai kuukausi- tai vuosi-)kaudet ;)
    Kärsivällisyys ei tosiaan kuulu munkaan hyveisiin, mutta onneks elämä opettaa :)
    Kiitti myös profiilikuvan kommentoinnista, mä en välttis huomaa jos joku vaihtaa -nyt katsoin sun ja sehän on tosi hyvä. Saankohan enää koskaan vyötäröä takaisin...? ;)

    Tuija, kiitos ♥ valkoinen maali on kyllä ihmeaine välillä :) tässä tapauksessa ainakin...
    Hyvää kesää sulle myös!

    Merja, kiitos -ahkeruus on ihana asia, kun aina jaksaiskin olla aikaansaava (oon aika mukavuudenhaluinen, kröhm) Iloa myös sun päivään ♥

    Maija, kiitos -pihapuuhat on kyllä suosikkilistalla aika korkeella, varsinkin kun saa tehdä uutta :)

    Teija, kiitti -ruusut ja pionit on niiin ihania musta myös! Nyt ne ruusunnuput on auenneet ja tuoksuukin suloiselle. Mikäs tässä tosiaan ollessa ja kesästä nauttiessa kun hellettä riittää!!! Kivoja päiviä sinne, taitaa olla h-hetki sulla jo lähestymässä?

    Kiitos Laura! Toivotaan todella että kasvit riehaantuisivat kunnon kasvuun ;) niin eiköhän penkki ensi kesänä ala olla aika hyvä!

    Erdbeerdiamant, thanks for your kind comment ♥

    Virpi, kiitos, ja mukavia puuhahetkiä sulle. Mulla odottais myös erinäiset pihahommat tekijäänsä, taidan kohta mennä ulos nautiskelemaan minäkin.

    Emilia, kiitos! Ja noi kohopenkit on hyvä idea, meillä on sellaiset etupihalla, mutta takapihale en malttanut odottaa moista rakentuvaksi -olis tarvinnut miehen nikkarointiapua ja mun piti saada valmista heti. Tosin siihen matalaan kohtaan voisi tulevina kesinä sellaisen tehdä...
    Kivoja hellpäiviä sinne ♥

    VastaaPoista
  11. Ihana kukkapenkki aluillaan ja tulossa! Huokaa tää. Meillä kans pihalla yhdellä sivulla maalattu aita. Olen sen eteen haaveillut (viimeiset 5v..)kukkapenkkiä, köynnösruusua, pioneja yms.yms. On ne vaan niin kauniita.

    VastaaPoista
  12. Peppi, kiitos :)
    Nyt vaan tuumasta=haaveesta toimeen ja kukkia laittamaan ;) Mullakin meni kaksi kesää tota kukkapenkkiä haaveillessa...

    VastaaPoista
  13. Aivan ihana blogi! Todella kauniita kuvia, josta tulee hyvä mieli. Sisustus samaa makua! Ah valkoista ja niin ihanaa!

    VastaaPoista
  14. Anonyymi: Kiitos ♥♥ mieltä lämmittävästä viestistäsi! Kivoja hellepäiviä sinulle :)

    VastaaPoista
  15. Oij, miten ihania kasvivalintoja! Kaikki muu paitsi puutarhanhoito on turhaa ;)
    Hyvin sä jaksat vielä siellä ahertaa. Ihanaa oloa!

    VastaaPoista
  16. Kati, kiitos :) Samaa mieltä ton puutarhanhoidon suhteen...ja mitä ahertamiseen tulee niin välillä jaksan ja välillä en -ja silloin vaan makaan (heh ja suunnittelen mielessäni kaikkea seuraavaksi toteutettavaa ;)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3
Kommentoithan aina uusimpaan postaukseen, ettei kommenttisi jää huomaamatta :)