lauantai 28. toukokuuta 2011

Kärpässieni? Tatti? Molemmat samassa!





Esikoisen kaverit on toivoneet näitä sieniä synttärilahjoiksi. Tätä sientä kehittelin hiukan ja sain toivomani tattimaisen vaikutelman -toivottavasti R tykkää sienestä ♥
Pupuneiti lähti sienen kanssa samaan kotiin vaikka meidän tytöt jokainen vuorollaan toivoi sitä itselleen ;)
Maanantaiksi tarvitaan seuraava sieni ja keskeneräiset virkkuutkin olis ihan kiva saada valmiiksi, joten hommaa riittää...

Onni koiranen lähettää kaikille lauantaiterkkuja! Se muuten osaa "laulaa" -aina kun joku viitsii vinguttaa huuliharppua, se alkaa ulvoa mukana innoissaan. Laitan joku kerta teille näytteen tästä suurenmoisesta musiikkielämyksestä jos tekniset taidot riittävät :D

Kivaa viikonloppua!

torstai 26. toukokuuta 2011

Vuohenputkilasagne






Vuosi sitten Strömsössä tehtiin vuohenputkilasagnea. Päätin oikopäätä tehdä sitä myös, meidän etupihalla vuohenputki on hallitseva kasvi joten raaka-aineesta ei ole pulaa ;)...

No, vuosi vierähti ennenkuin pääsin ajatuksista tekoihin. Ja lopputulos on aika hyvä! Reseptiä googlasin ja lainasin eräästä ruokablogista.
Vuohenputki on yllättävän mausteisen makuinen, erikoinenkin, muttei minusta paha. Viidestä muusta maistajasta vain yksi oli kauhuissaan, muut tykkäsivät.

Ei siitä nyt ehkä ihan jokaviikkoinen lemppari tullut, mutta jokakeväinen ruokalaji varmaankin.

Seuraavaksi himoan kokeilla vuohenputkea smoothieen, nokkosia lettuihin, mitähän muuta keksisi?  

Meilläpäin on syksyllä aloittamassa luomuruokapiiri. Kiinnostaisi kovasti liittyä siihen. Onko jollain kokemusta jonkinsortin luomu-tai lähiruokaruokapiireistä?

keskiviikko 25. toukokuuta 2011

Vilauksia eskarilaisen huoneesta


Ihanasta Rie Elise Larsenin papereista sai oivallisen piirustusalustan laittamalla sen läpinäkyvän alustan alle!


                         Innostuin askartelemaan papereista tähtinauhan tarrojen avulla...
   

                              Fannymiasta löytyi tämä valokuvakehys; kiva idea!!!


               Tästä kankaasta tulee joskus verho -kierrätyksestä pelastettu ihanuus :)


                         Tälläsiä  "tauluja" Linda valkkasi seinälle laitettavaksi...


Eräs kaikkein mieluisimmista kirppislöydöistä on tää peili!

Tällä kertaa vähän lastenhuonekuvia. Sain laitettua vihdoin hiukan tauluja ja karsittua turhaa sälää piiloon, kun asukas on eskarissa. Erityisesti kirjoituspöytä koki melkoisen muodonmuutoksen -kaikki voitte varmaan kuvitella, miltä näyttää askartelua rakastavan kuusivuotiaan pöytä...jemmasin tavarat toiseen päähän huonetta odottamaan läpikäymistä yhdessä tuotteliaan taiteilijan kanssa. Se toinen pää huonetta eli oviseinä on ihan vaiheessa, maalaamatonkin osittain, joten täysi kierros joskus myöhemmin. Nyt sitten hakemaan eskarilainen katsastamaan lopputulosta ja sen jälkeen sohvalle loppupäiväks/illaks lepuuttamaan... 

Mukavaa päivää!


maanantai 23. toukokuuta 2011

Juhlat oli...




 jonkun hieno jätskiannos

 Sankari ja paras kaveri


Pikkusiskot sivupöydässä

...Onnistuneet!!!
Oli hempeämpää ja värikkäämpää.
Joukko ihania, iloisia juhlijoita.
Herkkuja pienten massujen täydeltä.
Mieleisiä, toivottuja lahjoja. Kiitos :) 
Lasten iloa on niin mukavaa katsella.
Kiitos juhlijoille!!!




lauantai 21. toukokuuta 2011

Auringonvaloa ja iloa






Hip hurraa!!!

Meillä juhlitaan tänään 9 vuotta täyttävää esikoista. Aurinko paistaa ulkona mutta vaikkei paistaisikaan, uusin kirppislöytö sohvalla tuo auringon sisälle...ja paras aurinko on tietysti tuo onnellinen synttärityttö :)


torstai 19. toukokuuta 2011





Postipaketista löytyi tänään aarteita -värikkäitä sellaisia!

Viirinauhaa hiplasin jo Bungalowilla Köpiksessä, mutta en sitten ostanut ja se jäi harmittamaan. Viivu's -nettikaupasta kun sen bongasin niin olihan se saatava. Esikoiselle on järjestelyn alla värikkäät "jätskibaarisynttärit" ja tuo viirinauha saa olla alakerrassa synttärien ajan ja sitten se siirtynee keskimmäisen huonetta piristämään.

Paperitkin oli niin ihania että niitä tuli taas tilattua. Nyt tarttis löytää kirppikseltä vanha laatikko, jonka voisin maalata ja laittaa jotain papereista taustaksi (Ainakin Mannukalla ja Nonnalla on ihanat laatikot/hyllyt valmistuneet tällä menetelmällä).

Kuopuksen kanssa askarreltiin päiväkodin ihanille hoitajille rintanapit, joihin pikkuneiti piirsi näkemyksensä tädeistä...eikö olekin aika söpösiä tätejä ;) ??

Iloista päivää!!!

 
 p.s. Huomasin juuri, että teitä lukijoita on jo yli 300!!! Lämpimästi tervetuloa uudet lukijat ja kiitos vanhoille, kun pysytte mukana. Järkkään teille oman arvonnan lähiaikoina!

tiistai 17. toukokuuta 2011

Pientä kivaa ja pientä keskeneräisyyttä







Kuten näkyy, olen taas virkistynyt käsityörintamalla. Monta rautaa tulessa jälleen kerran...Ihan valmista ei vielä ole mikään, koska innostus tulee ja menee.

Pinnit ja liilan, virkatun tuttinauhan ostin Fannymiasta Köpiksestä. (Ihana kauppa! Olisin voinut kantaa sieltä tavaraa säkkikaupalla, ah.)Vieressä oma viritys, katsotaan, mitä siitä tulee. Joka tapauksessa ihana, helppo idea.

Vanhoista kirppispaitapuseroista on tulossa hamoset tytöille, kunhan saan viriteltyä itseni ompelukonetaajuudelle ja koneen ompelukuntoon. Virkkuutyö puolestaan alkaa olla loppusuoralla; siitä on tulossa tyynynpäällinen esikoiselle.

Hiukan hengästyttää tämä kuluva ja ensi viikko: juhlaviikot ovat taas alkaneet, eli tytöt täyttävät vuosia tässä lähiaikoina -ja sehän tietää synttärien järjestämistä. Tykkään yleensä hurjasti suunnitella ja järkätä lasten kemuja, mutta tää vuosi taitaa olla hienoinen poikkeus (se on taas tämä tiedätte-kyllä-mikä syynä :).

Lisäksi on koulun, eskarin ja päiväkodin kevätjuhlaa ja ainakin neljät lasten kaverien synttärit. Mutta niinhän se on jokaisella enemmän tai vähemmän kiire näinä toukokuun vikoina viikkoina, eikö?

Ja hei, tuossa alapuolellahan on yhä arvonta käynnissä, muistakaatten osallistua :)



keskiviikko 11. toukokuuta 2011

Tanskanterkkuja ja arvonta









                                           Huom!  Bloggerissa oli jonkinsortin häiriö ja sen seurauksena katosi näköjään pysyvästi osa kommenteista. Joten jos olet jo osallistunut arvontaan, käy tsekkaamassa, onko oma arpalippusi tallessa! 



Terkkuja sohvanpohjalta. Hiukan myös Köpiksestä. Siellä mä fillaroin maha pinkeenä pari päivää, oltiin miehen kanssa kaksin reissussa -kun vielä päästiin. Siellä ei vaan voi olla kuin hyvällä tuulella, kun viilettää pyörällä ympäriinsä. Suosittelen tuota fillarin vuokraamista, se on ehdottomasti paras ja kätevin tapa liikkua Köpiksessä -ja siinä säästää aikaa sekä jalkaparkojaan :) 
Ohjelmassa oli shoppailua, hyvää ruokaa, Tivolissa fiilistelyä, Botanical Gardeniin tutustuminen. Vielä jäi paikkoja, joissa en ole siellä ollessani koskaan käynyt ja joihin haluan ehdottomasti tutustua. Perheloma Tanskassa alkoi myös houkuttaa kummasti, mutta se on sitten tulevien vuosien ohjelmassa.

Tää blogi on mun mielessä aika usein, räpsin kuviakin säännöllisesti, mutten saa laitettua tänne mitään. Outoa... Tai no, tiedätte varmaan mikä verottaa mun voimia :) koneella ei jaksa enää istua vanhaan malliin.
Kun en enää ole ihan kaksvitonen, on tämä raskaus ollut nimensä veroinen ;)

Ja hei, loppuun arvontaa!!!! Unohdin mun blogin kolmevuotissynttärit tuossa maaliskuussa ihan kokonaan, joten ostin Köpiksestä ihanan Isabellas Country Liv -numeron myös arvontaa varten. Eli arpajaisvoittoon kuuluu tuo kyseinen lehti, tavallisen Isabellaksen (joka muuten oli pakattu muoviin ja paljastui ärsyttävän samansisältöiseksi kuin ruotsinkielinen versio) mukana tullut kukansiemenpussi ja Bungalowin pienet lahjarasiat. Osallistua saa kommentoimalla ja arvonta on voimassa toistaiseksi.


  
Onnea arvontaan!!!