keskiviikko 18. tammikuuta 2012Oli ihan, ihan pakko laittaa jo kepeämpää (ja keväisempää!) ilmettä. Taljat pois sohvasta, liilat jutut piiloon. Keltaista, vihreää, valkoista tilalle. Ja valkoisia kukkia. Mies ennusti, että tuoksuköynnös elää max 6 viikkoa mun hoivissa. Ja phyh, sain sentään viimeisimmän orkideankin kukkimaan mahtavat kaksi kuukautta, mikä on mun ennätys. Luottavaisena uskon köynnöksen kukoistavan vielä keväälläkin (jos joku teistä sattuisi olemaan tuoksuköynnös-pro, niin otan hoitovinkkejä vastaan kiitollisena ;).

Nyt Hilda määrää mua leikkimään. Kivaa keskiviikkoa jokaiselle!


13 kommenttia:

 1. Tuoksuköynnös on yksi ihanimmista kasveista sisätiloihin! Mutta.. mä jätän sen aina kauppaan, koska tapan tuollaiset kaunokaiset alta viikossa.

  Pah, paitsi, että mun orkideat kukkii ties kuinka monennetta kertaa. Niiden suhteen mun salaisuus on, että kiikutan ne kesäksi ulos metsän keskelle.

  VastaaPoista
 2. Heipä hei! Tuoksuköynnökseni on ollut useamman vuoden hengissä, mutta kukkimaan en ole sitä uudelleen saanut, toisin kuin esim orkidean (= ihan vain perhoskämmekkä) ja kliivian. Pidän tuoksuköynnöksestä ihan viherkasvinakin kovasti, kauniit paksummat lehdet ja juuri rautakaareen aseteltuna. Kukkanuppuja ei kehity, koska talomme on liian lämmin siihen, ikävä kyllä. Vaatisi talveksi viileämmän paikan kuin meillä on tarjota... Talvella vähemmän vettä ja keväällä taas enemmän. Minusta helppohoitoinen. Talvella saattaa tiputella joitakin keltaiseksi värjäytyneitä lehtiä pois, mutta virkistyy taas kun kevät koittaa. Paljon valoa, mutta ei suoraa auringonpaistetta. Suihkuttelen välillä.

  Minttu

  VastaaPoista
 3. mulla kuolee melkein kaikki kukat. olisi ihana "omistaa" viherpeukalo, mutta ei niin ei.
  Ja voi mikä söpöläinen tuo teidän pikkuinen! Vauvat vaan on niin parhautta!!!

  VastaaPoista
 4. Ihan uberkaunista ja keväistä! Valkoiset neilikat etenkin tollain pienissä maljakoissa, voispas itsekin hankkia, eiks ne kestä aika kauan? Mäkään en oo nykyään oikein hyvä viherkasvien kanssa, ihan pari vaan löytyy.

  VastaaPoista
 5. Tosi kaunis köynnös, hoito-oheita ei kyllä valitettavasti ole.
  Aivan ihanan kuvia, sellaisia talvisen keväisiä :) Pitää itsekin vaihtaa vaaleampaan, niitä vaihdettavia tyynyjä vaan on niin paljon ettei siihen hommaan viitsisi ryhtyä.

  VastaaPoista
 6. Nanna, katotaan, mun kukka kasvaa ja kukoistaa niin että koko seinä on tuoksuköynnöksellä...(in my dreams). Mä kokeilin kerran laittaa orkidean ulos puskan juureen kesäksi. Olin kuullut, että virkistyvät siinä. No se mun orkidea lens roskikseen kesän jälkeen, oli kupsahtanut koknaan...ehheh.

  Minttu, kiitos, kiitos vinkeistä! Näillä mennään!

  Taina, sama juttu täällä, tai no, välillä onnistuu, välillä ei. Mut mikään Arno Kasvi en tod ole ;)Hilda kiittää <3

  Teija, kiitos <3 ja kyllä noi neilikat kestää ainakin viikon, jos jaksaa hoitaa, kaksikin.

  Hanna, kiitos! Mullakin toi köynnös on ihka ensimmäinen lajiaan. Katotaan, kauanko se sulostuttaa täällä.
  On toi tyynyjen vaihto aina aikamoinen operaatio, jos kaikki vaihtaa. Mulla seuraavaksi sohvanpäällisten pesu, jak :S

  VastaaPoista
 7. Schön sieht es bei Dir aus. Schau ich gern wieder rein.
  Liebe Grüße aus Dresden
  Rosalie

  VastaaPoista
 8. Näyttääpä kauniin valoisalta, ihan keväiseltä :)

  Melkoinen lumipyry, kivaa torstaita!

  VastaaPoista
 9. Täällä on kevättä ilmassa! Ihanaa!
  Jatka Hanni samaa linjaa, niin saadaan ihastella keväistä tunnelmaa täällä, kun täällä ikkunoista näkyy vain valkoista pyryä...

  VastaaPoista
 10. Jep jep, heti tuli keväisempi ilme! Ihana koti!Mä luulen kukkien suhteen, että valoa on tarpeeksi eikä yli eikä alikastele, niin menestyvät ihan hyvin:)

  VastaaPoista
 11. Oi mikä ihana valkoisuus ja valo noissa kuvissa, ja ihana ripaus kevättä!
  Juuri eilen katselin kukkakaupassa tuollaista tuoksuköynnöstä. Ihailin sen kauneutta, ja jätin lopulta kauppaan koska viherpeukaloni näivettää kaikki muut kasvit paitsi pelargoniat alta aikayksikön... Voisithan antaa kukkasi tilasta välillä vähän väliaikatietoja jospas minäkin sitten tuollaisen ihanuuden rohkeaisin ostaa :)(Jos kukkasi siis jää henkiin! ;DD)

  VastaaPoista
 12. Moikka, kiitti kommentoinnista te kaikki <3 Ja mä lupaan pitää teidät ajan tasalla tuoksuköynnöksen voinnista!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3
Kommentoithan aina uusimpaan postaukseen, ettei kommenttisi jää huomaamatta :)