maanantai 15. huhtikuuta 2013









Esikoisen huone on myllerryksessä. Pitkään suunniteltu muutos aloitettiin lauantaina:
Vaatekaappi joutui ulos talosta odottamaan aittasäilytykseen vientiä. Tilalle hankittiin vaaterekki. Seinään laitoin ihanan hempeän tapetin (Boråsin Vintage-mallistosta). Leluja karsittiin niin innokkaasti, että mun piti jo hiukan estellä...Krääsää roskikseen lähti neljä muovikassillista. Kirjoituspöytä menee todennäköisesti vaihtoon. Ja koko järjestys muutetaan asukkaan suunnitelman mukaan.

Eilen käytiin Haltialan tilalla (joka on Helsingin kaupungin omistama maatila) ihailemassa karitsoja. 
Sitä hentoa pientä määkinää! Kymmeniä pikkuisia lammasvauvoja nukkumassa, syömässä, ihmisiä ihmettelemässä, rapsuteltavina ja siliteltävinä. Olisin halunnut tuoda yhden kotiinkin, ne on niin ihania otuksia! Hilda oli meidän muiden tavoin ihastuksissaan ja tykkäsi kovasti niin lampaista kuin lampolassa asuvista kanoista ja kukoistakin, kunnes kukot alkoivat kiekua. Kauhun kyyneleet silmissään Hilda hoki: kauhee kukko, kauhee.

Maallemuuttokuume alkoi taas. Nuo lampaat ei suinkaan sitä vähentäneet, eikä kuva jo puretusta Onnelan talosta. Ollaan puoliksi leikillään suunniteltu, että jos sinne Onnelaan joskus rakennetaan, tehdään talosta samanlainen. Lasikuisti, kaakeliuunit, pihasauna, puutarha, perunamaa, aitat. Ja tietysti meillä olisi kesälampaita!!!


19 kommenttia:

  1. No ni...kohta se taitaa olla sitten muutto oikeasti teillä edessä!!! Näen niin sut siellä niityillä ja idyllisessä pihapiirissä valkoisissasi touhuamassa. Slow lifeä.;)
    You go Girl <3

    VastaaPoista
  2. Ihana tunnelma. Oliko helppo tapetoida? Kun nykyään kaikki tahtoo lätkiä vaan nonwovenia seinään..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Ja hah, nonwoweniahan toikin oli ;D ja joo. Oli helppoa! Porrasaulaan laitettiin perinteistä ja se oli hankala tapetoitava. Jos sais tapetoida suoraa seinää, niin mikä jottei tavallisella...vaikka kyllä suoraan seinällevedettävä on niin nopea ja helppo!

      Poista
  3. Kesti hetken, ennenkuin hiffasin, mikä seinä tuo tapiseerattu on. Kylläpä ilme keveni! Ihana!

    Ette te minnekään muuta, laitetaan tähän ne elikot! Kyllä naapurit ymmärtää... ja kanoja kans!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Joo eihän sitä koskaan tiedä. Toukokuussa voi olla salaa parit lampaat meidän leikkimökissä ;)

      Poista
  4. Ihanan tapetin valitsitte (mulla blogissa juuri tapettipohdintoja, mutta tuota en ollutkaan bongannut...), sopii tytön huoneeseen niiiin hyvin <3
    Söpöt lampaat - ymmärrän maallemuuttokuumeesi :) Ja ihana toi talohaave!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mä olin niinkin mielikuvituksellinen, että nappasin saman tien saman tapetin vaaleanpunaisena pikkutyttöjen huoneeseen ;) Mutta kun se mustakin on niin söpö ja sopii työille! Voisin ottaa tota sinistä omaankin makkariin ja mökille jajaja...

      Poista
  5. Oih, hetken jo luulin/toivoin, et kuvassa on teijän tuleva projekti :)

    Farmireissu kuulosti mukavalta (paitsi kauhee kukko). Karitsat on niin söpöjä! Ne olis ihania, paljonkohan ne tarttis niittyä? Kanoista ollaan puolitosissaan miehen kanssa kyllä puhuttu :D Asutaan niin korvessa, että onnistuis kyllä. Tuoreet munat joka aamu... ja heppakin ois kiva tai itseasissa koko tallillinen :)) Ja ja..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teija, harmi kyllä toi talo on jyrätty maan tasalle 80-luvun alussa. Mutta talon paikka on miehen, joten eihän sitä koskaan tiedä, mitä me keksitään...!

      Voi, jos mä asuisin maalla, ottaisin lampaita! Ja ehkä parit kanat! Mut heposia pelkään ;)
      Go Teija!

      Poista
  6. Minulla pisti silmään nuo ihanat metalliset henkarit, saako noita vielä jostain ostettuakin!?? Kaunista on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Mä sain nuo henkarit yhdeltä ystävältä, ja olen haalinut niitä kirppiksiltä ym. Lohikari niitä taitaa myydä...?

      Poista
  7. Kauhee kukko..ihana pieni Hilda.Kaunis tapetti teillä,saa kaipaamaan vähän rauhallisempaa värimaailmaa..Meillä on lapset vielä yhteisessä huoneessa ja siellä onkin sit kaikki sateenkaaren värit,painotus legopalikkaisissa perusväreissä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kauhee on uusi paljon käytetty sana Hildukalla! Dino on kauhee, kukko on kauhee, milloin kukakin ;)
      Meilläkin väri-iloa piisaa pikkutyttöjen huoneessa. Miksi lelujen pitääkin olla niin riemunkirjavia? ;)

      Poista
  8. Ihana tuo tapetti ja tutun näköiset henkarit (meillä oli niitä aikoinaan "telineellinen", kunnes innostuin hankkimaan "maalattavia henkareita"...).
    Kerrassaan sievä huone tyttösellä!!!

    Ette kai te oikeesti mihinkään muuta, ettehän?

    Hanna (-Maija)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna!
      No, ei kai me muuteta. Eihän?! Mä ainakin vähän jarraan...!

      Poista
  9. Ihana tapetti! Mullakin alkaa tapettipohdinnat, kun kesällä tehdään eskarilaiselle oma "ison tytön huone". Taidan laittaa tuonkin muistiin. On vaan niin sairaan paljon ihania tapskuja! Mut kukkatapskua oon ajatellut sinne ja tuo olis kiva vaihtoehto :)

    VastaaPoista
  10. Voi miten kaunis toi tapetti! Meillä kans jossain vaiheessa alkaa pikkumakkarin remppa että saadaan pojille oma "poikien" huone. Mä vähän jarruttelen sen asian kanssa vielä kun pitäis sitten kerrossänky hommata ja ei niin hotsita.Mulla oli aina lapsena ja nuorena haave että asun jossain maalla ja mulla on elukoita ja lapsia. Semmonen pikku farmari;)Ihanaa että teillä on "taskussa" tollanen oma paikka mihin voi rakentaa oman talon.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3
Kommentoithan aina uusimpaan postaukseen, ettei kommenttisi jää huomaamatta :)