tiistai 24. syyskuuta 2013

 












Kuvat on viime viikolta ja viikonlopulta. Oli kässäkamujen vierailua (kiitos ihanista tuliaisista, girls!), yökyläkavereita lapsilla, suhaamista Espoossa tyhjentämässä viimeisä romuja nurkista, pihahommia eli mm. 150 kukkasipulin istutus, kaikkea kivaa. Ja sunnuntain lopuksi lempeät löytyt pihasaunassa, iltapala ja Silta.

Pian pääsen suunnittelemaan remonttia! Aloitan lastenhuoneista. Katot maalataan valkoisiksi ja tapetit vaihdetaan lapsille mieluisiin (olen luvannut, että koululaiset saavat itse valita. Lupasinkohan liikoja?!?). Valokatkaisimet ja pistorasiat vaihdetaan pikkuhiljaa vanhanmallisiin. Kahdessa pikkumakkarissa pitäisi olla vanha lautalattia laminaatin alla piilossa, joten ne tietysti kunnostetaan. En malta odottaa!
 

keskiviikko 11. syyskuuta 2013







Kauhistuin, kun näin tuulikaappimme laattalattian ensimmäisen kerran asuntonäytössä. Satoi kaatamalla ja kun astuimme sisään, oli lattia hetkessä täynnä märkiä ja kuraisia kengänjälkiä. 
Tuskailin paitsi rumasia laattoja, myös sotkun määrää. Kun sitten muutettiin, olin jo päättänyt teettää tuulikaappiin sisalmaton mittojen mukaan, kun lattiaremonttia sinne ei ole ihan äkkiä luvassa. En sitten ehtinyt muuttohässäkässä tehdä asian eteen mitään, ja ajattelin, että kyllä täältä varmasti sitten löytyy hyvä matto. Kävin paikallisessa mattokaupassa ja heiltä saatavilla oleva leveinkin sisalmatto oli liian pieni (paitsi hinnaltaan, huh). Tuulikaappiahdistus kasvoi kasvamistaan, kunnes keksin ratkaisun:
Ikea!
Ikeasta suurin mahdollinen Egeby-matto. Siitä reunakanttaus pois, leikkaus mittojen mukaan. No, toiseen reunaan piti laittaa irtosuikale, mutta se ei juuri pistä silmään. 
Ja tadaa, matto on vihdoin valmis! Hintaa alle kolmasosa mattoliikkeen versiosta. Aikaa kului vajaa tunti purkamisineen, mittaamisineen ja leikkaamisineen.
Ja koska olin säästänyt niin mukavan summan rahaa itse tekemällä, piti tietysti suunnata kirpputorille. Sieltä mukaan pääsi tuo alakuvan lipasto huimalla 35 eurolla.
(Joo alin laatikko puuttuu, mutta mun kotinikkari lupasi valmistaa uuden laatikon ja ensi hätään etulevyn :)

Tuulikaappikin vaatii pientä laittoa tuon maton lisäksi: katto on tummunutta mäntypaneelia ja kaapit suoraan 80-luvulta. Joten remonttia tiedossa sielläkin!

 Tässä vielä erään lapsen kirjalliset terveiset eräälle tosi tyhmälle
äidille, joka antoi neuvon: "jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole hiljaa" ;D
 



lauantai 7. syyskuuta 2013

Olohuone






Olohuone on mun lempihuone tässä talossa. Vaikka se onkin matala (haaveilin korkeasta ja ilmavasta) ja se on remonttia vailla, siellä on rauhallinen tunnelma. Johtuisiko vanhasta takasta tai kuluneesta, paikoin narisevasta lautalattiasta? 
Remonttikohteita olohuoneessa ovat
-lattian kunnostus ja käsittely, ei olla vielä päätetty, millaiseksi
-ikkunanpokien ja ikkunasyvennysten maalaaminen valkoiseksi (ja kauheat KELTAISET sälekaihtimet pois joka ikkunasta!)
-tapetointi, vaikka tapetti onkin periaatteessa kiva, sinertäväraidallinen, se on revennyt pahasti yhdeltä seinältä
-kattopaneelien alle kurkkaaminen, jonka jälkeen purkaminen pois (jos alta sattuisi löytymään vanha) tai valkoiseksi maalaaminen
- rappauspintaisten kaariholvioviaukkojen purkaminen ja uudelleen rakentaminen, ilman kaaria ja feikkirappausta, kiitos
-listojen vaihtoa sekä uudelleenmaalaamista.
Ja kappas, taitaa mennä ajan mittaan uusiksi koko huone. 
Takalle ei onneksi kai tarvitse tehdä mitään. Ensi keväänä täytyy pyytää nuohoojaa katsastamaan se tarkemmin.
Ihastuin takkaan jo kuvien perusteella, ennen kuin näin sen livenä, ja tykkään siitä yhä vaan enemmän, kun ollaan pari kertaa lämmitetty sillä. Ihana tunnelmanluoja!

Vietetään lauantai-iltaa pienenä perheenä. Isot tytöt ovat kavereiden luona ja pienet mummilassa huomiseen. Outo hiljaisuus! Lähdetään nyt ukkokullan kanssa kahdestaan viemään koira iltalenkille ja sit saunotaan. 
Mys-myyssiä lauantaihin sinnekin!
 

maanantai 2. syyskuuta 2013







Viikonloppuna
poltettiin ekan kerran takassa tulta
kävin antiikkimessuilla
ostin torilta leikkokukkia (marketin kukkahyllyyn tottuneelle se on eksoottista ;)
saatiin Hildan kummit kylään juhlimaan sankaritarta
istuttiin iltaa
syötiin hyvin ja paljon
naurettiin vatsalihakset kipeiksi.

Tänään aamulenkillä oli maaginen sumu. Onneksi oli kamera mukana!
Iloa uuteen viikkoon!