keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Kylmässä

 Täällä on kylmä! Tervetuloa meille -ottakaa villatakit ja lämpökerrastot mukaan! Talo tarjoaa villasukat...ja kupposen kuumaa teetä. 
Mielenkiintoista tämä tuttavuudenteko vanhan talon kanssa. 
Sisälämpötila laskee ja laskee. Me puetaan ja puetaan. Onkohan talossa eristeitä ollenkaan missään? 
Onneksi on kakluuni. Hiukan kyllä haikailen, että olisi lisäksi pönttöuuni, jota voisi kai lämmittää enemmän kuin vanhaa kakluunia ilman hajoamisvaaraa. 
Vaikka välillä hiukan paleleekin: en vaihtaisi uuteen taloon!

Niin ja ilo irti viileästä elämästä: kevätesikko pysynee meillä hengissä, kun on oikea lämpötila sille ;D

p.s.Boliglivin ystäville vinkkinä, että iPadillä voi lukea sitä. Viimeisin numero on ollut ainakin mulla ilmainen, eikä irtonumeroidenkaan hinta mikään ihan mahdoton ole. Tietysti oikea lehti on kivempi, mutta onhan nettiversio tyhjää parempi :)
12 kommenttia:

 1. No tulkaahan ressut tänne lämmittelemään! Pistetään siskonpeti lattialle, niin jo tarkenee! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo me tullaan, kun mittari laskee yli -25 ;)
   Ei vaan, ei täällä niin kylmä ole, kunhan on vaatetta päällä. Kesää odotellessa...!

   Poista
 2. Juu tuplaTöppöset täälläkin aina välillä käytössä...ja kolmeUunia lämpee joka aamu!!! vanhoissa taloissahan kuuluu olla emännän lämmittämässä tupaa!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuplasukat&tuplapyjama, niillä mennään :)
   Oi, teillä on kolme uunia! Mä en tiedä, onko tässä muita ollutkaan kuin tuo yksi, mutta olisi ihanaa jos keittiössä olisi kunnon puuhella! Lämmitysintoa sinne emännälle ;)

   Poista
  2. Juu kiitti ja samat sanat---miun piti tulla vielä kysymään et ootteko muutenlumennuteiän talon kivijalan---onko siellä minkäverran lunta...se nimittäin auttaa kauheesti lattioiden lämpöön...näissä vanhoissa taloissa!!...pitää itekkin lähteä tuo tuvan alapuoli lumeamaan tänään...josko se veto vähenis!!!

   Poista
 3. Kerrostalon kutoskerroksessa on myös lähes jäätävää! Eilen monta tuntia poltin likemmäs kymmentä kynttilää ja sain lämpötiln nousemaan 18,5 asteseen. Aamulla herätessäni oli "komiat" 17 astetta ja sama lukema oli töistä tullessa. Nyt istun kenustoolissa shaali niskassa ja toinen jalkojen päällä ja kuuma-Kalle, uusin rrrrakkauteni ( kuumavesipullo ) jalkojen päällä. Nippanappa tarkenee. Taidan tehdä saman viel kuin eilen - lämmitän petini ennen nukkumaan menoa. Loppukuusta muutto uuteen kämppään ja toivon, että se on läämpimämpi kuin tämä. Talon isännöitsijän vastaus kylmyyteen on: termstaatti toimii normaalisti :D No se ei vilukissaa lämmitä, ei!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsemppiä Mimmi! Mullakin on kokemusta kerrostalon kylmyydestä, silloin taisi avun tuoda pattereiden ilmaaminen.
   Onneksi on shaalit, villasukat ja muut avut sulla siellä. Jospa pakkaset pian lauhtuisi hiukan :)

   Poista
 4. Kaksi uunia pöhisee,kahdet villasukat jalassa :) Alakerta on mukavan lämmin uunien ansiosta,vieläkään ei ole alhaalla patterit päällä mutta eteisestä portaikkoon ja yläkerran tasanne on jäätävä..Makuuhuoneissa tarkenee kun yöpukuina on (lapsilla) merinovillakerrastot ja untuvapeitot käytössä.Mutten vaihtais uudempaan minäkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä teillä kelpaa kahden uunin lämmössä ;) Meillä on jo alakerrassa osa pattereista päällä, keittiössä tosin on niin onnettoman pieni patteri, ettei se riitä lämmittämään. Yläkerta taas on suloisen lämmin, vaikka vaihtaisin mieluusti toisin päin: lämmön alas, kylmän makuuhuoneisiin...!

   Poista
 5. Onneksi kroppa alkaa myös pikku hiljaa vanhan talon kylmyyteen jollain tapaa tottuakin :). Ja vaatekerrastoja päälle vain!
  Hanni, sulle olisi haaste blogissani <3!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomattiin juuri sama, eli kyllä tähän viileyteen tottuu. Ennen jo 20 astetta oli mulle liian kylmä, mutta nyt se on ihan ylellistä lämpöä ;D Nyt keittiössä 16,4...onneksi se tuosta nousee, kun aletaan kokkaamaan päivän syömisiä! Ja riittävällä vaatetuksella pärjää hyvin :)
   Kiitos haasteesta, jospas saisin vastattua siihen tällä kerralla :)

   Poista
 6. Tämä talvi onkin ollut kovilla pakkasilla aikamoinen haaste. Me ollaan asuttu tässä vanhassa talossamme nyt 4 ja puoli vuotta ja voin sanoa että koskaan ei näin kylmä ole ollut.. Mutta eipä ole tänä talvena ollut paksua lumikerrosta ollut suojaamassa sokkelia, luulen että kylmyys/vetoisuus on johtunut tästä!! Kovilla pakkasilla laitoin lämpömittarin sohvamme alle, joka on kylmin kohta kodissamme, ja mittari näytti +11 astetta.. Hui kamalaa, mutta villasukkia kahdet parit jalkaan ja villapaita niin kyllä tarkenee :)
  Psst. Pönttöuunista minäkin haaveilen!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3
Kommentoithan aina uusimpaan postaukseen, ettei kommenttisi jää huomaamatta :)