perjantai 17. tammikuuta 2014

Kaunista
 Räpsyjä auton ikkunasta, kotikulmilta. Näitä rakennuksia jaksan ihailla... Kauniita mittasuhteita, taidokkaita yksityiskohtia, idyllisiä pihapiirejä saunarakennuksineen.
Vanhat talot on vaan niin...! Olen niin iloinen joka kerran, kun kuljen näiden talojen ohi autolla tai jalan.
Kaksi ensimmäistä kuvaa on otettu tyttöjen koululta. Voisin vaikka asua tuossa koulussa, se on niin kaunis. Tai voisin oikeastaan asua ihan jokaisessa noista taloista. Tällä alueella on paljon vanhoja taloja, joista näissä kuvissa näkyy vain muutama (tuntuu niin slurkilta kuvata toisten koteja), mutta ne on niin kauniita kaikki!
Olin iloisesti yllättynyt vanhojen talojen määrästä täällä muutenkin. Omassa lapsuudenkaupungissani niitä ei paljoa ollut, ja Espoossakin aika vähän. Täällä niihin törmää vähän joka puolella kaupunkia. Onneksi ovat säilyneet! 
Muistan kesälomia, jolloin kuljin Tammisaaren vanhassa kaupungissa ja haaveilin vanhasta talosta. Silloin taisin päättää, että kyllä mekin vielä joskus sellaisessa asutaan. Vaikka se silloin tuntuikin niin saavuttamattomalta. Ja täällä me nyt ollaan. Pian puoli vuotta asuttu ja viihdytään.
Että muistakaa haaveilla ja uskoa niihin haaveisiin :)

Hauskaa viikonloppua!

p.s. tunnistiko kukaan muu itseään eilisen Siskonpedin asunnonostajanaisesta? hah :D:D

14 kommenttia:

 1. Kyllä ovat kauniita! Itsekään en pääse varmasti koskaan vanhan talon kaipuusta, vaikka nyt ihan uudessa, muutama vuosi sitten rakennetussa nyt asutaankin. Aina täällä meidän pienellä kylällä silmäilen vanhoja maatiloja... Mutta toisaalta nyt on ihanan rauhallista elämää kun ei tarvitse jatkuvasti miettiä tulevia remontteja :) Ehkä sitten joskus... Tervetuloa meillä käymään joskus ;) Mukavaa viikonloppua teille sinne ihanaan vanhaan taloon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uudessa ja vanhassa kodissa on molemmissa omat hyvät puolensa, ja uuden kodin parhaita puolia on asumisen tietty vaivattomuus ja huolettomuus. Mä mietin aina näitä piilossa olevia hirsiä, että mitäköhän sieltä löytyy...! Mutta luotan kja uskon, että suht kunnossa on, tuskin tämä talo olisi enää pystyssä muuten :)
   Tulen vastavierailulle :)
   Hyvää viikonloppua teille myös :)

   Poista
 2. Ai että, totta tosiaan on kauniita, upeita kuvia! Ihana valo! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Nyt on kyllä ollut niin kaunista, että silmä lepää. Talven parhaita puolia nämä aurinkoiset pakkaspäivät :)

   Poista
 3. On ollut mukavaa seurata teidän haaveilua ja tätä vaihetta kun se oma paikka on löytynyt. Ihanaa! Harvakseen enää lueskelen blogeja, mutta sun blogiin täytyy aina kurkata. Kauniita kuvia, kaunista seutua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kati, kiva kuulla susta :) Te varmaan jo saunotte pihasaunassa täyttä päätä? Olisi kiva nähdä taas kuvia teiltä. Joko remontti on valmis?
   Kiitos, kaunista täällä todella on. Ollaan niin tyytyväisiä valintaan!

   Poista
  2. Juu saunottu ollaan ahkerasti. Siitä tuli ihana! Pitää ottaa joskus kuvia :) Saunatupa on vielä vähän vaiheessa enemmän ja sit pihatyöt kaikki oottaa kesäkelejä. Tuvan remppa on unohtunut jonnekin taka-alalle. Vielä olisi työsarkaa paaaaljon.

   Poista
 4. Ihania taloja ♥ Meillä myös tässä vanhoja taloja ympäristössä, mutta muutamassa ei asuta kuin kesällä ja joskus harvoin talvella. Onneksi asutaan museoviraston suojelemalla alueella, joten näitä taloja saa ihailla vastaisuudessakin ;) Aurinkoista viikonloppua! Ja kylmää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mari, teillä on varmaan kaunista naapurustoa, kun on järvi ja kaikkee :) Meillä omat naapurit ei ole ihan noin nättejä, tässä on aika uusia taloja ihan vieressä, tai no pari vanhaa myös. Toisaalta meillä on niin tuuheat aitapusikot, ettei rajanaapurit, ne uudemmat , edes kunnolla näy :)
   Aurinkoa sinnekin :):)

   Poista
 5. Kyllä, just noin kuin kirjoitat, kauniita mittasuhteita. Tuo on kestävää kauneutta. Toivottavasti se ei koskaan katoa kokonaan! Aivan upeta kuvat ja kyllä se ihmisen mieltä lämmittää, jos päivittäin saa noin kauniissa maisemassa astella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin mäkin toivon! Kyllä lämmittää joo, odotan innolla kesäillan kävelyitä näissä maisemissa...!!!! Meidän naapurissakin on muutama vanha talo ja muutama uusi, loput rintamamiestaloja. Mutta noi ihanuudet ihan vieressä kuitenkin :)

   Poista
 6. Kaunista! Ihania vanhat talot, mutta tällaiselle vilukissalle ei käytännössä ehkä sopivia : ) Teillä on paljon kauniita huonekaluja ja piensisustusta, varsinkin lastenhuoneissa. Saanko kysyä mistä kaupoista olet niitä hankkinut...

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3
Kommentoithan aina uusimpaan postaukseen, ettei kommenttisi jää huomaamatta :)