sunnuntai 19. tammikuuta 2014
Mie romahan!

Tajuttiin nimittäin juuri, että pian alkavaksi aiottu keittiöremontti täytyy lykätä keväämmälle. Olin jo hekumoinut toimivamapaa, kauniimpaa, valkoista keittiötä ja suunnitelmatkin on jo lähes hiotut. Nyt tällä alakuvan kyökillä mennään säiden lämpenemiseen saakka. Keittiö vetelee viimeisiään. Yksi alaovi on jo irronnut kokonaan saranoiden petettyä, vetolaatikot rusahtelevat ilkeän kuuloisesti, pinnat on tosi kuluneet, ja ennenkaikkea keittiö on ahdas! Pikkuruinen u-malli, johon ei kahta kokkia kerralla mahdu. Okei, onhan se mun silmään rumakin. Beigeä, tummia listoja, musta kivijäljitelmälaminaatti ja kirsikkana kakussa toi tehoton, massiivinen liesituuletinviritys.

Ja mikä saa meidät lykkäämään remonttia?
Ei ainakaan emännän harkitsevainen ja malttavainen luonne, vaan talvi ja kunnon pakkaset! 
Tässä muutamassa viikossa on käynyt ilmi, että keittiö on tämän talon kylmin huone. Ainoan ikkunan alla posottaa onnettoman pieni patteri, jonka teho ei riitä alkuunkaan. Toisaalta veto on hirmuinen lattialla, eipä siihen taitaisi isokaan patteri auttaa!
Nurkkakaapissa on kahdeksan asteen lämpötila, eli meillä pärjättäisiin melkein ilman jääkaappia...
Lattialla on keittiössä 12 astetta. Ilmassa viisi astetta enemmän!!
Eli selvää on, että eristeissä on 'pieniä' puutteita, ja remontin yhteydessä avaamme seinät ja lattian. Lisäeristettä ja tuulensuojapaperia tarpeen mukaan, ja muita toimenpiteitä sen mukaan, mitä sieltä paljastuu.
 Jännää päästä purkamaan...can't wait!
Lisäksi keittiön ikkunaseinä paljastui vanhojen (80-luku?) pohjakuvien perusteella täysin puhkotuksi, siinä on kuvien mukaan ollut ikkuna tai ovi joka kohdassa. Jos se nyt on koskaan hirsiseinä ollutkaan, kun taloon on tehty erinäisiä laajennuksia aikoinaan. 

Eli vaikka hiukan ahdistaa remontin lykkääntyminen, vielä enemmän ahdistaisi, jos eristäminen olisi jäänyt tekemättä. Täysin mahdollista olisi ollut, että keittiö+pinnat olisi tehty heti muuton jälkeen ja nyt vasta pakkasilla huomattu eristeiden vähyys. 
Kyllä se niin vaan on, että talossa kannattaa asua vuosi tai melkein vuosi, ennekuin ryhtyy isompiin remontteihin. Ainakin näköjään tässä talossa :)

Ja keittiö on tulossa Ikeasta. Päätettiin panostaa puusepäntyön osuuteen muissa jutuissa, esim. sisäportaiden uusimisessa. 
Nyt mietiskellään, että mikä monista jonossa olevista remppaprojekteista tehtäisi ennen kevättä...

Suloista sunnuntaita sinne lämpimien kotiliesien hehkuun :)

14 kommenttia:

 1. Ihanat valoisat kuvat! Ja juu, ymmärrän kyllä täysin keittiörempan tarpeesi, siis sen esteettisenkin puolen :) Saatikka että olis jäänyt kiireessä laittamatta lisää eristettä! Keittiössä tulee oleskeltua kuitenkin sen verran paljon, että sen olis hyvä olla sekä kaunis että käytännöllinen. Talviset terkut teiklle sinne♥

  Ps. ootko sä jo käynyt siellä Tiirinkoskella? Ihana paikka varmasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Teija :) ja ihanaa, että saan ymmärrystä esteettisen puolenkin kanssa -monien mielestä meidän keittiö on 'ihan kiva'...
   Keittiössä tulee vietettyä tosi paljon aikaa!
   Kävin joo Tiirinkoskella, mutta se oli kyllä tosi pikainen visiitti: kaverin kanssa, kolea keli, pienet mukana, joten en ehtinyt fiilistellä kauheasti. Päätettiin, että keväällä mennään uudestaan, kunnon retkelle. Ihana paikkahan se on! Kaupan täti kehräsi villaa ja oli niin idyllistä että!

   Poista
  2. Pakko tehä retki sinne jossakin välissä ennen kesää!

   Poista
  3. Joo, tulkaa ihmeessä, voitais vaiks treffata :)

   Poista
 2. Voi että tiiän niin tuon tunteen kun remontti siirtyy!!! Vaikka ei vanhaa taloa rempatakkaan niin se ahdistaa hulluna kun on asennoitunut että kohta saa uutta,ihanaa ja piristävää..tsemppiä sinne. Varmasti muita inania remppajuttuja edessä. Terkuin Sanna/vanharakkausblogista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna! Onneksi alkujärkytys laantui jo ;) oikeastaan olenkin halunnut purkaa näitä sisäseiniä enemmänkin, kun niin kiinnostaa nähdä rungon kuntoa. Joten ihan hyvin tässä kävi -paitsi että taitaa tulla taas kerran remontintäyteinen kesä meille :)

   Poista
 3. Olipa mukava syventyä moneen postaukseen sinulta, sillä itse olen viettänyt viimeisen viikon rauman opettajankoulutuslaitoksella keskittyen opintoihin...nyt viikonloppuna olen jälleen saanut rentoutua ihanien blogien seurassa.

  Kevään odotu´sta sinne ja jään odottelemaan keittiö tunnelmia jatkossa :)

  Kirsiltä terkkuja paukkupakkasten keskeltä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirsi, kyllä se kevät on jo ihan kohta..!!!! Tsemppiä sulle opintoihin :)
   Niin ja tämän keittiön tunnelmat taitaa jäädä tuohon yhteen kuvaan ;D toistaiseksi. Vaikka kummasti sitä rumaseenkin tottuu...!

   Poista
 4. Pian on kevät ja lämmin, pian saat uuden keititön, nauttikaa kauniista kodistanne muutoin. Teillä on sillä viileästä huolimatta niin ihana tunnelma. Kiva odotella teidän remontin etenemistä ja kuvia muutoksista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ansku :)
   Oikeassa olet, nopeastihan nämä kuukaudet vierivät. Nyt on taas yksi syy lisää odottaa kevättä ;)

   Poista
 5. Täälläkin kovasti haaveillaan ja suunnitellaan keittiön ilmeen kohentamista :) Mukavia päiviä remonttia odotellessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se suunnittelu&haaveiluvaihekin on niin kiva :) joten kiitos, samoin toivotan sinne :)

   Poista
 6. No nyt teillä on aikaa kaikessa rauhassa suunnitella. Eiks ne rakenna ja remontoi messut ole käynnissä par'aikaa (tai joko ne meni)?

  Mun vanhemmilla on vanha mökki (ympärivuotisessa käytössä). Mökin tupa on jostain 1800-luvulta ja uudempi osa jostain 1920. Aikoinaan kun mökkiä remontoitiin, niin päädyttiin jättämään tupa ihan vaan hirsiseinälle (ja eristeenä käytetyille ärsyttävästi variseville sammalille), mutta kammari ja porstua oli pakko eristää, sillä muuten siellä ei olisi kyllä pystynyt talvisin käymään.

  Terkuin
  Hanna(-Maija)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, nyt suunnitelmat hioutuu :) oi, se mökki on varmaan ihana!
   Matu on kaivannut kaveriaan kovasti, täytyisi järkätä tytöille treffit! Terkkuja!!!

   Poista

Kiitos kommentistasi <3
Kommentoithan aina uusimpaan postaukseen, ettei kommenttisi jää huomaamatta :)