keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

Bellan ansiosta

Olen niin innoissani makuuhuoneen alkaneesta muutoksesta...

Lattianrajassa vielä keltabeigeruskeaa tapettia. Ja lattialankut!!!

Flunssankarkoitusjuoman mausteet: inkivääripaloja, mustapippuria, kurkumaa, hunajaa.

Ylimmäinen Aita-tapetti on vahvoilla keittiön tapetiksi.
Kestikievaria ja Lummetta näkisin myös mielelläni jollain seinillä!

Pikku sneak peek. Yhdistetty kylpy-, kodinhoito- ja vaatehuone...


Me ollaan miehen kanssa nukuttu lattialla olevilla patjoilla jo aika monta vuotta.
Sängyn ostoa on välillä pohdittu, mutta sitä ei olla koettu mitenkään pakolliseksi -hyvät patjat ovat riittäneet mainiosti.
Kun Bella tuli taloon, se otettiin meidän makkariin nukkumaan. Ja tietäähän sen: se hyppäsi joka ilta sänkyyn nukkumaan, kun kerran en raaskinut jättää sitä yksin alakertaan itkemään...no, on meillä muutkin vauvat aina nukkuneet vieressä, joten Bellakin, tietysti!
Kunnes....
...aamulla oli keltainen läikkä jalkopäässä. Jaahas. Peitto pesuun. 
Seuraavana aamuna sama juttu.
Kriisipalaverin jälkeen sovittiin, että mies kurvaa töistä suoraan Ikeaan hakemaan meille sängyn, jotta loppuu se peitolle pissiminen!

Rymsteerasin huoneen oikeaan järjestykseen sänkyä varten, irrotin vaatetangot ja järkyn painavat suuret lastulevyhyllyt. Makkari puhdistui kirppis- ym. nyssäköistä! Nyt ne ilahduttavat aulassa. Jep...
Ja samana iltana saatiin jo oikaista itsemme kunnon sänkyyn. Niin vain lensi romukoppaan fengshuikonsultin varoitukset rautasängystä: Ikean Svelvik oli itsestään selvä valinta! Se on ollut mun salainen haave jo monta vuotta! 


Ja kun yksi asia tuppaa johtamaan toiseen, niin eilinen iltapäivä käytettiin tyttöjen kanssa poistamalla vauvanripulin sävyisiä vinyylitapetteja makuuhuoneen seinistä. Alta paljastui kolmea eri 80-luvun kuosia, ja niistäkin osa irtosi samalla kertaa. Muutama seinä enää jäljellä, jee. 

Paras viimeiseksi: makuuhuoneen laminaatin alta löytyi kuin löytyikin kunnon lankkulattia! Edellinen omistaja uumoili, ettei lankkuja olisi, mutta olipas kuitenkin. Kärsimätön kun olen, irrotin laminaatit saman tien ja lahjoin kolme isointa kantamaan ne alakertaan. Oikein kuulin, kuinka talovanhus huokaisi helpotuksesta samaan tahtiin kanssani, kun pääsi muutamasta sadasta kilosta eroon ;D
(Itse asiassa vanhus on 92 vuotta vanha, kävi ilmi kiinteistöverolapusta. Eli ei ihan satavuotias, kuten välittäjä meitä informoi :). 

Seuraavaksi -siis sitten, kun loputkin tapetit on poistettu ja inspiraatio iskee- makkarissa maalataan katto ja ikkunanpuitteet, tapetoidaan seinät ja kesällä maalataan lattia. Myös Hildan sänky odottaa yhä maalausta, ja liinavaatesenkki kaipaa niinikään uutta, siistiä maalikerrosta. 


Jotain iloa siis niinkin ällöstä asiasta kuin koiranpissa :D
Nyt ulos hakkaamaan jäätä pihalta ja nauttimaan auringosta!

21 kommenttia:

  1. Ihania kuvia ja tapetteja! Meidän pitäis valita makkarin tapetti ja en saa mitään päätöksiä aikaan. Pelkkää jahkaamista.... Tuo lattiahomma on hei mahtava juttu! Voin kuvitella, että lähtee laminaatit äkkiä kun löytyy alta lautaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Joo tapettien valinta on tuskaa, kun on niin paljon kivoja vaihtoehtoja ;)
      Mies yritti, että purettaisi laminaatti vasta, kun katto on maalattu -sehän olisikin ollut järkevää, mutta enhän mä malttanut odottaa! Saahan sen lattian sitten suojattua...

      Poista
  2. Olipas ihania kuvia ja suunnitelmia roppa kaupalla! Toi sänky on kyllä niiiin kaunis <3 (kiitos Bellan). Sainkin muuten ihan koirakuumetta teidän vauvelin johdosta...
    Kaunis myös tuo juhannusruusu-tapetti ja muutkin tapettihaaveet. Ja onneksi löytyi lankkua laminaatin alta, kyllä tulee ihana..! Tsemppiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Koirakuume on vaarallista ;)
      Kyllä mä olenkin niin ollut ahdistunut meidän makkarin pinnoista: ruskeaa eri sävyissään -mahdollisimman tunkkaista, yöök.

      Poista
  3. Näyttääpä oikein ihanan lupaavilta nuo uudistuksesi! Mitä kaikkea siitä vielä kuoriutuukaan!
    Oon teidän nurkilla su 13.4,,,Tuu katsomaan kisoja!?!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) niin, sä tiedät, miten kaamea lähtötilanne on :D
      Katsotaan, mikä on meidän proggis silloin! Eikö se ole palmusunnuntai? Saatetaan olla tien päällä silloin. Olis kyllä kiva nähdä sut tanssimassa.

      Poista
  4. Kivoja tuollaiset uudistukset. Juuri tuo sänky on ollut haaveissa minullakin pitkään. Lattialankkujen löytyminen on niin ihanaa, meillä ei ollut mutta nyt uutta lankkua.
    Odotan innolla rempan jälkeen kuvia.

    terveisin Anu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö! Se tunne, kun saa vihdoin aikaiseksi ryhtyä toimeen :)
      Laitan kuvia, kun tulee valmista!

      Poista
  5. Mä olen täällä ihan hepulissa, kun näitä katselen, ja itse en voi oikeestaan tehdä yhtään mitään.. Tai siis ei huvita sisustaa täällä mitään, ei vaan jaksa innostua. Mutta kivaa kun teillä etenee ja tulee tosi hienoa :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No siitä vaan sisustamaan! Kuin sä nyt lamaannuit siellä kun tarjontaa, valikoimaa ja inspiraatiota riittää!? ;D
      Joo vähitellen etenee, huh...

      Poista
  6. ihania kuvia! ja tuo sänky on minunkin suuri haaveeni..ehkä sitten joskus :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) joo miten toi sänky onkin niin kiva! Jospas säkin vielä sellaisessa nukut!

      Poista
  7. Kuinkas on uni tullut rautasängyssä? Ehkäpä sitä metallielementtiä voi pehmentää jollakin... Tai sitten kuorsata vaan! :)
    Hienolta näyttää! Te alatte jo olla ammattiremontoijia! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heti tulikin mieleen, että sun pitää virkata ne "tassunsuojukset" sängylle!

      Poista
    2. Hyvin on nukuttanut :) eräs toinen fengshuikonsultti oli sitä mieltä, että toisille sopii rautasänky, toisille sitten puinen. Mikä lie se lopullinen totuus!
      Joo kyllähän tää remontti alkaa jo sujua, kun harjoiteltu on viimeiset 10 vuotta :D
      Ja virkkaan, jos alkaa ahdistaa tossa sängyssä :)

      Poista
  8. Kivoja tapetteja!!!

    Meillä oli toi sänky joskus vuosituhannen vaihteessa (taidettiin ostaa se kyllä jo reippaasti 90-uvun puolella...). Luovuttiin siitä kun kyllästyttiin jatkuvasti kiristelemään ruuveja. Ehkä siinä on tapahtunut jotain tuotekehitystä aikojen saatossa (tai sitten meillä oli joku maanantai kappale...). Toivottavasti teillä kestää!

    Lautalattia oli varmasti kiva ylläri!

    Aurinkoista viikonloppua!

    Hanna(-Maija)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivoja on, kun vain osaisi päättää! Toivotaan, että tuotekehitystä on tapahtunut :) l
      Lattialaudat, ne oli tod ihana ylläri :)

      Kivaa viikkoa sinne!

      Poista
  9. Ihania tapetteja! Meillä on myös ehkä tuota juhannusruusua tulossa tytön huoneeseen, vaaleanpunaisena. Lummetta olen myös miettinyt johonkin. Aita ja Kestikievari olikin uusia malleja mulle, ihania nekin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne on ihania, ihailen aina ohikulkiessani :)
      Juhannusruusua on meillä jo yhdessä lastenhuoneessa, tyttären valitsemana sini/pinkkinä. Ne kaikki värit on niin nättejä...! Himoan tuota harmaata tällä hetkellä makuuhuoneeseen, mutta saa nähdä, mihin päädytään :)

      Poista
  10. Hei eikö oo svelvik ihana!! On tykätty tosi paljon, peräti 1,5 vuoden kokemuksella ;) Ja tosi paljon tykkää Severikin; pomppii kaiteesta kiinni pitäen ja natisuttaa sänkyä harvasen päivä.. Ihanat suunnitelmat muutoinkin! En osais kyllä päättää, ihania tapskuja kaikki..

    VastaaPoista
  11. On se :) tykkään niin kovin! Ensin mietittiin hetki sellaista järkiratkaisua, eli pohjan alla laatikot, ei päätyä, mutta mua ahristi se rumuus. Joten käytännöllisyys sai kenkää, ja hyvä niin :D
    Arvaa vaan, onko vaikee päättää niitä tapetteja. No onneks ei ihan vielä tarvitse :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3
Kommentoithan aina uusimpaan postaukseen, ettei kommenttisi jää huomaamatta :)