keskiviikko 17. joulukuuta 2014

Kiitollisena















Käväisin ystäväni kanssa perinteisellä pikareissussa Köpiksessä. Lähtö aikaisin perjantaiaamuna, yöpyminen Strögetin tuntumassa Generator-hotellissa, paluu myöhään lauantai-iltana. Kaksi ihanaa päivää... Perjantaina satoi ja se harmitti hiukan, mutta lauantain upea auringonpaiste kruunasi reissun! 
Olin matkassa ilman kameraa, koska joinain vuosina kuvaaminen on jäänyt todella vähälle. Ja arvatkaa, harmittiko kamerattomuus? 
Sihtailin yli sata kuvaa puhelimellani, mutta kuvien laatu oli niin heikko, ettei niistä oikein ollut julkaistaviksi täällä blogissa. Instassa näkyy kuitenkin muutama kuva. 
Nautimme lauantaina aamiaisen Cafe Nordenissa Illumia vastapäätä. Tilasimme molemmat munakokkelia, pekonia ja skyr-annoksen, ja se oli niin hyvää ja annokset niin tyylikkäät ja paikka niin kaunis, että olisin voinut tirauttaa pienet ilon itkut! 

Magasin-tavaratalon edustan kukkakaupalla taas itketti harmista, kun ihailin suomalaisittain pilkkahintaisia kukkia. Upeat, nyrkinkokoiset ruusut maksoivat kolme isoa kimppua vain n. 15e. Olisipa niin halpaa täälläkin, ja edes niin kauniita ruusuja! 
Olen muutamia kertoja jaksanut raahata kukkia kotiin, enkä voinut vastustaa niitä nytkään. Tosin niitä maailman kauneimpia vaaleanpunaisia ruusuja en uskaltanut ostaa, olisivat varmaan kuolleet matkan aikana, mutta kuivat sipulikukat onneksi kestävät. Valikoin mukaan parit niput hyasintteja ja tasetteja sekä oikean mistelikimpun. 
Eikä sekään iso puketillinen maksanut kuin ehkä 10e. Olihan niissä varominen, mutta kyllä kannatti.

Joulutunnelma Strögetillä oli niin käsinkosketeltavaa: aurinko paistoi, ihmiset hyväntuulisia, kaupat kauniisti koristeltuja, katutaiteilijoiden esitykset keräsivät ihmiset katselemaan, kuuntelemaan, nauramaan ja osoittamaan suosiotaan. 
Kaunista, kepeää, iloista!
Ihania muistoja. Niistä kiitollisena :)

Kotiin oli hauska palata, kun oli satanut lunta ja jouluisaa. Nytkin sataa uutta lunta, eli ehkä saadaan kuitenkin valkoinen joulu! 
Eilen nautin valokuvien räpsimisestä, kun aurinko paistoi. Mikä ihana näky: valot ja varjot seinällä!
Iloa täällä himmentää hiukan se, että meillä on talossa yksi (itse oireenmukaisesti diagnosoitu) influenssapotilas, ja kauhulla odotetaan, tarttuuko tauti muihinkin. 
Peukut pystyssä, että päästään yhdellä potilaalla...

Ihanaa joulunalusviikkoa kaikille lukijoille ja vierailijoille. 

Kys&Kram!

10 kommenttia:

  1. Ooh, täällä huokailen kauniita kuviasi. Kaunista, kaunista. <3
    Voin niin kuvitella, että teillä oli mahti reissu.
    Ihania hetkiä jouluunne ja paranemisia potilaalle ja tsemppiä, että tauti jää siihen.

    <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kamomilla <3
      Reissu oli ihan supermahtis.
      Samoin ihanaa joulunaikaa sinne. Toistaiseksi yhä vain yksi potilas, että jospa se tästä...!

      Poista
  2. Ihanalta kuulostaa reissu kaikkine yksityiskohtineen,oih ja voih! Tuonne tahdon itsekkin,keväällä sit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oli niin ihana <3 Suosittelen kyllä ehdottomasti! Ja jos menet huhti-toukokuun vaihteessa, kannattaa käydä Langelinien seutuvilla kirsikkapuupuistossa. Se on ihan paratiisi, kun ne puut kukkii, ah.

      Poista
  3. thank you for the beautiful pictures !!! angie wants a nice week

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you Angie! Wishing you a nice week, too <3

      Poista
  4. Kauniit kuvat ja kuinka ihanaa piipahtaa näin joulun alla Kööpenhaminassa. Ulkomailla pitkään asuneena tunnistan nuo kukkajutut ja niiden hinnat. Varsovassa jouluksi oli tarjolla erilaista sipulikukkaa, Sireenejä, sekä kaikenmaailman muita kukkia. Täällä yksi siireenin oksa makssa 10€ kukkakaupassa, joten viisi oksaa olisi jo melko kallista.
    Nauti kukkasista ja oikein hyvää, sekä rauhallista joulua sinne!
    XX

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Päivi :) Kukkasista nautittiin ja joulusta myös! Toivottavasti sullakin oli hyvä joulu :)

      Poista
  5. Ihania kuvia, kuten aina täällä! Voihan Köpis! Ikinä en ole sen joulutunnelmassa ollut, vaikka muuten kyllä on kaupunki kovin tuttu! Tammikuussa pääsen sinne onneksi taas :) Cafe Norden on mahtava!!! Muutaman kerran on tullut siellä brunssi nautittua, ihan huikee :) Täytyy taas nyt seuraavalla reissullakin se kokea :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Köpiksen joulutunnelma on kyllä niin <3
      Hauskaa Köpiksen matkaa sulle jo etukäteen! On se vaan niin ihana kaupunki...!

      Poista

Kiitos kommentistasi <3
Kommentoithan aina uusimpaan postaukseen, ettei kommenttisi jää huomaamatta :)