torstai 27. elokuuta 2015

Muisteltavaa talveksi


  

Kesäkuvia, joita jo nyt katson haikeudella -vaikka osa onkin tänään kuvattuja. 
Kotipihassa kukkii yhä! Jaloritarinkannukset, malvat, ruiskaunokit, kesäkukkaseokset, unikot, syys- ja kiiltoleimut, ruusut, elämänlangat, päivänsinet. Alkukesällä istutetut perennat ovat rehevöityneet, paitsi pionit, jotka taisivat loukkaantua, kun kylvin vahingossa unikkoja liian lähelle niiden juuristoa. Siinä, missä kohtaa kukkapenkeissä keväällä ja vielä juhannuksenakin oli multaa näkyvissä, on nyt villiä kukkatiheikköä (paikoin ehkä liiankin villiä, mutta se sopii luonteeseeni).
Aamuiset pihakierrokset -kesän parhautta, jota voi muistella kiitollisuudella talven pimeydessä- ovat vähentyneet viikonloppuaamuihin, ja silloin ilmassa tuoksuu jo syksy. Kukkapenkkien kitkeminen on vanhaan tapaan jäänyt vähemmälle näin loppukesällä, kun en voi välttyä siltä, että sydän heittää volttia rinnassa ja kiljun kovaäänisesti joka kerran, kun pitkäkoipinen lukki kipittää käsien yli. Eli keväisen uhoni muistaen, taisin sittenkin ihan hiukan hävitä hämähäkeille ja lukeille. Toivoisin niin, että voisin olla välittämättä niistä, mutta... 
Olen kerännyt osasta kukkia jo siemeniä talteen. Akileijan, krassin ja lehtosinilatvan siemenet, sekä muutama harjaneilikan siemen odottavat kylvöä. Unikoissa on mahtavat siemenkodat, mutta niiden keräysaika ei taida olla vielä.
Kotipihan kuvien lisäksi joukossa on otoksia aina yhtä kauniilta Aulangolta. 

Viikonloppuna me aikuiset suuntaamme mökkeilemään ystävien vieraiksi - jo kesällä sovimme, että viikonlopun teema on Kesän Lopettajaiset Strömsön Hengessä. Varjo-Strömsö! Varasin tietysti heti Alexandran roolin (kuka on Owe? Paul? Camilla?...). Pitääkin alkaa suunnitella nokkosnaamioita ja tinktuuroiden keittelyä....

Kaunista elokuun viimeistä viikonloppua!

15 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos! -kesän ihanuutta on niin kiva yrittää tallettaa kuviin :)

   Poista
 2. Opettelet sitten sen ärsyttävän puhetyylin... Siis Alexandran! Kylläpä teillä on ihana kukkaloisto! Wau! Terkkuja ja hali hali!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Whaat, miten niin ärsyttävän? Mä yritän omaksua. Vitsit kun olis vaalea kiharainen peruukki! Mukaan keittelin inkiväärishotteja. Alexandra on mun suosikki Leen ohella :D
   Kiitos -terkut ja hali halit takaisin! Olispa kiva jo nähdä kunnolla!

   Poista
 3. Kauniita kuvia! Haikeutta tosiaan on jo ilmassa, kun kesälle jätetään taas jäähyväisiä.. Toivottavasti syksystä tulee sellainen ihanan kirpeä ja raikas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivotaan todella aurinkoista kaunista syksyä, se hiukan aina kohdalle osuessaan helpottaa syysangstia (kevät- ja kesäihminen kärsii aina syksystä, niin lohdutonta, synkkää ja karua, nyyh).

   Poista
 4. Ihanat kuvat! Tunnelmallista elokuun viimeistä viikonloppua teille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Samaa toivon teille, ja aurinkoa viikonloppuunne:)

   Poista
 5. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 6. Voi miten kaunis puutarha teillä on! Niin ihana! Aloinkin jo odottaa syksyn kuviasi, kuvaat niin kauniisti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuire -sun puutarha on yksi esikuvistani :)
   Syksyn kuvat on loistaneet poissaolollaan, mutta jospa pian....

   Poista
 7. Beautiful and romantic flowers in your garden!
  Now the fall is coming...

  Greetings from Ida.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks for your comment Ida (I have a daughter named Ida :)! Now the fall is almost gone and I'm so waiting for Christmas to come...!

   Poista
 8. I-ha-nan näköistä, huokaus :) Varjo-Strömsö ! Kuulostaa niin hauskalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Niina!!!
   Varjo-Strömö alkoi lupaavasti, mutta sitten sille kävi kuten juhannusruoille Siskonpedissä...! :D

   Poista

Kiitos kommentistasi <3
Kommentoithan aina uusimpaan postaukseen, ettei kommenttisi jää huomaamatta :)