maanantai 5. toukokuuta 2008

Oliivipuu

Pidän kovasti oliivipuista. Tämä on jo toinen yksilö meillä, tällainen pieni pöydälle mahtuva ihanuus :)
Ensimmäinen oli paljon isompi, yli metrin korkea. Ostin sen eräästä puutarhamyymälästä joskus viime talvena. Suuressa puutarharuukussa, johon olin sen laittanut, ei ollut aluslautasta, joten kun sitä piti kastella, se kannettiin pesuhuoneeseen. Kun ruukkua sitten myöhemmin nostettiin, niin lattialla sen alla kuhisi pienen pieniä muurahaisia! Ne osoittautuivat faaraomuurahaisiksi, joten oliivipuu sai väistyä viileään varastoon odottelemaan kohtaloaan (faaraomuurahaiset kun voivat pesiytyä talon rakenteisiin, jolloin niitä on lähes mahdotonta saada häädettyä). Onneksi huomasimme muurahaiset, ennenkuin ne ehtivät käydä taloksi! Lopulta taivuin haikein mielin palauttamaan puun ostopaikkaansa, koska en uskaltanut ottaa riskiä muurahaisten uuteen hyökkäykseen tai mullanvaihtoon, johon puu olisi varmasti kuollut...Sivun alalaidassa olevassa kuvassa näkyy tämä kyseinen oliivipuu, josta en muuta kuvaa ehtinytkään ottaa.
Nyt vaalin tätä pienempää oliivia, ja se tuntuu viihtyvän kohtuullisen hyvin.

P.S. Olen lähdössä tällä viikolla päiväretkelle Turkuun, tarkoituksena kiertää kaupungin sisustuspuoteja. Ongelma on se, etten Elvinan lisäksi tiedä muita sisustusliikkeitä...Jos joku teistä tietää, olisin hurjan iloinen vinkeistä!
Hauskaa viikkoa :)

8 kommenttia:

 1. Minäkin ostin oliivipuun!!!<3
  Ruokakauppareissulla tarttui mukaani,kun hintakaan ei ollut
  ku 8eskoa!!!=O)
  Vähän hirvittää,kuinka se meikäläisen onnettomassa hoidossa kestää!!
  Olen tosi surkea kukkienhoitaja!!!(Tänään juuri limpasin yhden muratin mäelle....)
  Joko kastelen niitä liikaa,tai liian vähän!!!Yleensä liikaa...=O(
  Tuo sinun suuri oliivipuusi on ollut kertakaikkisen huippu!!!
  Harmi se muurahaisjuttu!!=O(
  Toivottavasti pieni puusi kasvaa ja kukoistaa intoa puhkuen!!!

  VastaaPoista
 2. Ihana oliivipuu!
  En ole itse uskaltanut ostaa koska meillä kaikki kasvit kuolee mysteerisesti.....
  Inhottava muurahaisjuttu, onneksi huomasit ajoissa!

  VastaaPoista
 3. Ihana oliivipuu! Hyvä että huomasit ne muurahaiset ajoissa, hui. Ja mukavaa shoppailupäivää Turkuun!

  VastaaPoista
 4. Ihanan näköinen oliivipuu, en ole vielä itse uskaltautunut ostamaan.

  Jos menet Paimion ohi Turkuun niin siellähän on se Adalmiinan Helmi.

  VastaaPoista
 5. Heipparallaa sinne Hanni!

  Olipa hauska tietää siitä Lasilaakson lehtometsästä. Ja ei vähiten siksi, että sehän on lähestulkoon meidän uuden talon naapurissa! En tunne sitä aluetta juuri ollenkaan, joten hip hei, hyvät uutiset! KIITOS :-) Että eikun sinne kesällä!! Silti hassua, kun espoolainen olen ihan syntyperääni myöden, etten tiennyt asiasta.

  VastaaPoista
 6. Oliivipuu viihtyy kyllä, kunhan se saa valoa ja silloin tällöin vettä. Talveksi suositus viileään ja valoisaan, saa nähdä, miten oliiville käy varastossa :)
  Meilläkin kasvit yleensä kuukahtavat pian kotiutumisensa jälkeen, mutta tuo oliivi on niin ihana, että sitä kyllä aion hoitaa niin tunnollisesti kuin suinkin.

  Sait, Essun tasku, omasi kyllä tosi halvalla - minä en yleensä onnistu noissa löydöissä ;)

  Jotenkin minua nyt jo huvittaa se muurahaisjuttu, muistin nimittäin, että joskus on kodinonnen mukana tullut kastematojakin - kuivuneita matosia, pieniä, löytyi ruukun viereltä ja suojaruukussa kiemursi elävä samanlainen miniliero. Lensi kaaressa roskiin se kodinonni, yök. Mitähän kylkiäisiä seuraava kasvi tuo...

  Hannis, se Lasilaakso on jotenkin tosi tuntematon paikka! Me asuttiinkin vuosi siellä, ja lähes aina sai selventää ihmisille, missä sellainen paikka on...Eikä kestä kiittää :)

  Hauskaa oloa kaikille! Kiva kun jätätte ilahduttavia kommentteja, kiitos!

  VastaaPoista
 7. Oliivipuissa on kyllä sitä jotain... Miulla kanssa kaksi, mutta ovat jo toverit paljon lehtiä tiputtaneet... Jotenkin kasvit ei meillä vaan millään viihdy :( Näitä kahta tyyppiä koitan kyllä varjella, mutta huonolta näyttää... Siun toveri kun näyttää voivan peremmin, niin miten usein niitä täytyy kastella ja onko syytä antaa lannoitetta joka kerta?

  Hyvää viikonloppua,

  Emmi

  VastaaPoista
 8. Moi Emmi,
  en ole lannoittanut oliivipuuta ollenkaan...sekin kyllä vanhoja lehtiään pudottelee, mutta uutta kasvaa tilalle! Kastelen silloin, kun uudet lehdet nuupahtaa, eli harvoin. Saa nähdä, miten tämä selviää meillä, kun minäkin onnistun usein tappamaan=kuivattamaan kukat kuoliaaksi...
  Jostain luin, että oliivi viihtyisi kesän ulkona, paahteisella paikalla, mutta en tiedä, raaskianko sitä viedä ulos ilahduttamasta.
  Kiva kun pistäydyit!
  Aurinkoista viikonloppua sinulle :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3
Kommentoithan aina uusimpaan postaukseen, ettei kommenttisi jää huomaamatta :)