torstai 26. maaliskuuta 2009

Lankojen kierrätystä

Kuopuksella oli viime kesänä ihana, virkattu hattu. Päätin jo silloin, että en laita sitä kirppiskuormaan vaan hyödynnän suloisenväriset langat johonkin. Nyt, kun olen oppinut tekemään koukulla muutakin kuin ketjusilmukkaa, keksinkin purkaa hattua ja virkata somistekukkasia tyttöjen kevätpipoihin ja -hanskoihin. Olen ajatellut yrittää virkata myös pienen nallen ja minikukkia lasten hiuspinneihin, tossuihin ja ties mihin. Katsotaan, mihin aika, inspiraatio ja kärsivällisyys riittävät! Kuten minulla aina, on näiden käsitöidenkin osalta monta rautaa tulessa...

Namivärejä :)

Hattu ja siitä puretuista langoista väkerretty kukka...

Ylpeä esikoinen poseeraamassa uusissa, koristelluissa kevätvetimissä (nuo kaksi pikkukukkaa tosin olivat pipossa jo valmiina...).
Jos jollain teistä on kokemusta hyvästä nettilankakaupasta, olisin kiitollinen vinkistä! Keskivertomarketeissa kun lankavalikoimat ovat mitä ovat...

Ihanaa aurinkoista päivää :)

11 kommenttia:

  1. Moi! Tosi söpöjä kukkia! Itse en juurikaan neulo tai virkkaa, mutta kälyni (joka on puikon- ja koukunvarressa ympäri vuorokauden), vinkkasi minulle Garnstudion-sivut netistä. Varsinaista nettimyyntiä ei näyttänyt olevan, mutta ainakin Espoosta näkyi löytyvän Käsityöliike Menita, jolla sivujen mukaan löytyy reilusti valikoimaa.

    VastaaPoista
  2. Ihania!!

    Muuten, eilen kävin Lippulaivan Anttilassa ja sinne oli tullut ihania värejä puuvilla-lankoja. Olisko peräti ollut Novitan joku sarja, josta en ennen ollut kuullut.. Olivat hyllynpäädyssä kuitenkin.
    Suunnittelin niistä isoäidinneliöitä vauvanpeittoa varten, kun vaan tietäsi kumpaa pukkaa :)

    Soukan ostarillahan on myös lankakauppa, oletko siellä käynyt? Se taisi olla hassusti auki.

    VastaaPoista
  3. Kaunis on pipo ja sormikkaat ja kaunis on tyttökin...

    VastaaPoista
  4. Sitten se tyhmistä tyhmin kommentti: Helsingisä on muistaakseni Kauppahallissa muistaakseni Vihreä Vyyhti -niminen lankakauppa, jolla on hyvä nettimyynti... sori, oishan tuon voinu tarkistaa ennen kommentointia! :)
    Yhtäkaikki, on hyvä, nopea ja monipuolinen, ilmeisen edullinenkin. Nimi siis vihreä-jotakin. :)
    Terkuin, se ihaileva dementikko... ;)

    VastaaPoista
  5. Mitä ihanuuksia, wau!

    Olen tosi tumpelo, mutta nuo kukat ovat niin ihania, että voisin yrittää samanlaisia! Onko sinulla joku kaava tai oletko vain tehnyt ne?


    Kiitos kivasta blogistasi!

    t. Heidi

    Ps.Haaveilen Tanskan matkasta. Olisiko sinulla vinkkejä, mitä ei saa missata, hotelleista yms?

    VastaaPoista
  6. Heippa! Ainaki Lankalinja, Tapion Kauppa, Lankabaari.. Nämä nyt ekana tuli mieleen, joista oon tilannut. Varsinki tuo Tapion Kauppa. Oudosta (?) nimestä huolimatta tosi iso ja hyvä valikoima, nopea toimitus..

    Ihania kukkia! Itse en oikeen osaa virkata, tykkään enempi neulomisesta :)

    Teija

    VastaaPoista
  7. Haa, joku ehtikin jo vinkata Tapion kaupan ;) Kerrankin täällä periferiassa on jotain mitä mainostaa! Kun vain itsekin osaisin tehdä langoilla jotain noin ihanaa. Sinun kukkasi ovat kyllä suloisia.

    VastaaPoista
  8. Hi, I love your blog, congrtulations, i am from Brazil, I have got a blog about craft and knit, visit me
    http://agulhaetricot.blogspot.com
    bye

    VastaaPoista
  9. Oulunkylän ostarille on avattu joku uusi lankakauppa. Nimeä en muista, mutta olen nähnyt heidän ilmoituksen useammankin kerran Hesarissa.

    Tosi suloisia nuo kukkaset. Minäkin opin virkkaamaan vasta parivuotta sitten, kun ystäväni kädestä pitäen sen jalon taidon minulle opetti. Nuo kukkaset juuri ja juuri onnistuu, haasteellisemmat on vielä hakusessa ;)

    Iloista viikonlopun odotusta!

    VastaaPoista
  10. Tosi suloisia kukkasia !
    Mukavaa viikonloppua sinne Suomeen täältä lumisesta Ruotsista.. ;)
    p.s. teidän olohuoneen umpikaappi on oikea unelma!!!!
    /Ansku

    VastaaPoista
  11. Heippa kaikille! Kiitos taas kommenteistanne!

    Kiitos myös teille jokaiselle lankakauppavinkkejä antaneille, ne tulivat tarpeeseen!

    Kukkien perusohjeen (ja opin) olen saanut käsityöopettajaltani Nonnalta. Netistä löytyy hakusanalla "virkattu kukka" jotain ohjeita. Ja kun osaa yhden perusohjeen, on sitä helppo varioida.

    Mukavaa päivää :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3
Kommentoithan aina uusimpaan postaukseen, ettei kommenttisi jää huomaamatta :)