keskiviikko 12. syyskuuta 2012

Päivän piristys





 
 
Kuka haluaa tulla meille kylään? Täällä olis tarjolla mahatauti ja täitartunta.
No, täit on uskoakseni nujerrettu ja mahatauti vaivaa ainoastaan perheen pienintä.  Eilinen päivä kului rattoisasti Hildaa erityisen tiiviisti sylihoivaten, siivoten ja pyykäten ja sama ralli on jatkunut vielä tänäänkin. Jotain piristystä tässä tarvitsee...
Vihersmoothien tekoon, siis.
Tällä kertaa tuli aika hedelmäinen ja makeahko versio. Tykkään näistä ihan kauheasti. Vihersmoothie on ihan loistava ateriankorvike! Terveellistä ja hyvää. Mulle todellista arjen luksusta :)
 
Olen tehnyt näitä ihan perus sauvasekoittimella, mutta haaveissa siintelee kunnon blenderi. Vitamix ykkösenä, mutta hinta nostaa tietä pystyyn. Kitchenaid on seuraavana listalla. Olisko kenelläkään jakaa kokemuksia hyvästä blenderistä? Suosituksia? Varoituksia?
 
 


9 kommenttia:

  1. Mä olin täällä jo heti käsi pystyssä, että mä tuuun!! Mutta ehkä jokusen viikon päästä sitte..) ;)

    Oi kamaluus, mites hilda on jaksanut? Ei oo pitkä aika, kun pohdiskelin, että ois se kaameeta, jos sepulle tulis yrjötauti. Ei oo kokemusta näin pienestä, osku oli jo 2vee kun tuli eka. Mutta, tsemppiä ja hyvä että täit olis jo mennyttä!

    Söpö ku mikä tuo hiltsukka :)

    VastaaPoista
  2. Hihih, sama täällä kun katselin noita ruokakuvia, että voishan sitä kylään tulla :) mutta ei kiitos mahatautia. Yks keljuimmista jutuista. No, ei täitkään kivoja ole, melko yleinen syksyriesa tosin nykyään.
    Kiva kun muistutit vihersmoothiesta, on jäänyt ihan unhoon. Ja nyt tarvitaan piristystä :)
    Paranemisia sinne!

    VastaaPoista
  3. Voi kauhia, koittakaahan jaksella siellä!

    Teillä on silti niin kaunis koti että tokkopa tauditkaan ja täit häiritsisi :D

    VastaaPoista
  4. Iik, ei kiitos...!

    Ihanan terveellisiä herkkuja teillä, saisipa itsekin aikaiseksi.

    Pikaista paranemista!


    Hanna(-Maija)

    VastaaPoista
  5. Paranemisia sinne ja toivottavasti täit on selätetty. Terveelliset on ainakin eväät :)

    VastaaPoista
  6. Täällä on täiden osalta sama ralli menossa. Että voi ottaa päähän moinen vitsaus. Mutta ei auta. Kammataan ja tutkitaan vielä muutama päivä...

    VastaaPoista
  7. no voi, onpa siellä ollu kaikenlaista.. ( miten voi heti alkaa päätä kutittaa heti kun luki sanan "täi".. )teidän pikkuinen on söpöin vatsatauti potilas koskaan :)

    VastaaPoista
  8. Teija, tervetuloa, jos satut ohi kulkemaan :)
    Hippe on jo kunnossa. Onneks ei ollut mitenkään kovin raju tauti. Vaikkakin olihan pieni ihan voimaton. Kyllä se on kurja tauti, ja näin pikkuisella tirriäisellä mietityttää vielä nesteytysjututkin. Mutta onneks on ohi jo! Toivotaan, että teillä pysytään terveinä!

    Peppi, avoin kutsu voimassa :D
    Täit on ihan vihoviimeinen kiusa. Näköjään ne ilmestyy aina koulun alettua. Mua harmittaa, kun mulla olis ollut sitä estosuihketta, mutta en ehtinyt suihkia sitä. Olis vaan pitänyt...

    Johanna, täällä ollaan jo suht kunnossa. Ja kiitos kiitos -mutta kyllä ne täit ja oksennustauti aiheuttaa saman reaktion ympäristöstä riippumatta, arvelen?

    Hanna, kiitos :) Terveysherkut parhaat herkut ;D ja älä huoli Matulla ei ollut täitä!

    Ansku, kiitos! Täit on tukehdutettu, iiks, ja tautikin taitaa olla ohi jo!

    Katja, joo, kauhea homma siitä pikku ötikästä seuraa. Tsemppiä!

    Laura, Hilda kiittää! Mulla kutisee päätä aina, kun ajattelenkin täitä...!


    VastaaPoista
  9. Itsekin erilaisia smoothieita muutaman vuoden tehneenä voin vinkata, että mitään tehosekoitinta joka liitetään monitoimi/yleiskoneeseen ei kannata hankkia. Itselläni kenwoodin monitoimikoneeseen hankin tehosekoittimen ja kolme sain hajalle, kunnes uskoin että kone ei tosiaan kestä sitä mihin se on tarkoitettu. Takuusta kyllä sain aina uuden, mutta vaihtorumbaa ei jaksanut loputtomiin.... Sitten pitkällisten pohdintojen seurauksena hankin Wilfa merkkisen tehosekoittimen ja se on kyllä kestänyt jo puolisen vuotta ja hyvin tuntuu jaksavan !

    Teen ensin pähkinoistä ja nesteestä smoothien pohjan ja lisäilen sitten siemeniä, lehtikaalia/salaattia, jäisiä marjoja paljon ja paljon paljon muuta ja hyvin on jaksanut jauhaa kaikki tosi hienoksi. Lapsetkin tykkää viherpirtelöistä kun siitä tulee niin samettista, että eivät huomaakaan joukossa olevan milloin mitäkin ! Nättiin korkeeseen lasiin ja pilli perään niin johan maistuu ;) ja tarpeeseen heillekin vitamiinit todella menevät !

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3
Kommentoithan aina uusimpaan postaukseen, ettei kommenttisi jää huomaamatta :)