perjantai 19. marraskuuta 2010

Vuoden vanhempi, hivenen viisaampi...









Ekaksi ostosvinkki: kuvien ihanainen plyysimekko, löytö KappAhlista!
Näkyi olevan myös joulunpunaisena, mutta valitsin yllättäen valkoisen ;)
Harmittaa -sekä mua että isosiskoja- jälleen kerran se, että kivat pikkutyttöjen vaatteet loppuu monissa kaupoissa kokoon 122-128cm -meillä eskarilainenkin käyttää välillä jo kokoa 134, pitkä kun on. Tietty nettikaupoista saa kivoja vaatteita isommillekin mutta se on sit jo oma juttunsa...

Ja sitten pyydän teiltä peukkuja ja henkistä tukea: sain eilen synttärilahjaksi mm. ihanan orkidean ja nyt alkoi sen hengissäpitämiskampanja. Tunnustan olevani kaupunginosan huonoin viherpeukalo -joo, nyt myönnän sen jo, vuosien kieltämisen jälkeen, itselleni ja samantien teille muillekin. Jotain hyötyä tästä ikääntymisestä: itsetuntemus kasvaa :D
Kaikki kukat siis yleensä kuolee mun hoivissa...
Uusin ase on pimeän asuntomme valoisimman ikkunan eteen sijoitettu pöytä, joka toivottavasti takaa riittävästi valoa. Kunhan vain osaisin kastella kaunotarta oikein!

Perinteinen synttärisuklaakonvehtirasiakin korkattiin ja kuopus tiedusteli, syödäänkö loput sitten jouluna...eipäs taida äitiään tuntea: kyseiset konvehdit ei tule joulua näkemään, liekö huomistakaan, namskis :)

Leppoisaa viikonloppua!

p.s.Mikäköhän olis suomenkielinen vastine sanoille hygge tai mys? Kotoisa? Viihtyisä? Va?

23 kommenttia:

  1. Oikein kovasti Onnea viisastuneelle :) Ja kiitos vinkistä, katselinkin jo taannoin noita mekkoja/tunikoita KappAhlissa mutta eivät lähteneet matkaan. Vielä silloin, nyt taidan käväistä uudelleen. Olisivat tytöillä ihania kotiasuina! Tosin, meilläkin toinen eskarilaisista alkaa kasvaa jo ohi pikkutyttöjen osastolta =/

    Leppoisaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  2. Onnea, onnea!

    Mekko on tosiaankin kaunis ja minua harmittaa myös tuo kokoasia. En ymmärrä, miksi suomessa kivat tyttöjen vaatteet loppuvat 130 senttiin :(

    Leppoisaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  3. Onneksi olkoon. :)

    Orkidea on onneksi tosi helppo kukka. Ei siis ole kuollut edes minun hoidossani, on kukkinut uudelleenkin ja vieläpä useammin kuin kerran. Siksipä minulla ei juuri muita kasveja enää olekaan. :D
    Kastele upottamalla kerran viikossa. Anna valua niin, että juuret eivät jää lillumaan märkään.
    Kun kukat kuihtuvat, jätä varsi paikalleen. Siihen tulee usein sivuversoja, johon tulee nuput. Varsi kannattaa leikata pois vasta, kun se on ihan kuiva.

    Ja ehkä se tärkein neuvo: Nauti, vaikka se kukkisi vain tämän yhden kerran. :)

    VastaaPoista
  4. Onnea!

    Kaunis on mekko ja niin on kukkakin! Saitkin jo oikeat ohjeet. Minä tosin en ole hoitanut omiani oikeaoppisesti ja silti ovat menestyneet :-)

    VastaaPoista
  5. Ihmettelinkin siinä pihalla, että miten ne kukat tuossa näkyvät! Nyt tulee niillekin hienosti valoa. Ihania ovat! Kasteluprojekti mieluummin liian harvoin kuin liian usein, sanoisin mä. Mun amaryllis kasvattaa muuten vartta, vaikka en kastelekaan!

    Sun vuoteen on mahtunut aika paljon muutoksia! Hassua, että koskaan ei voi tietää, mitä seuraava vuosi tuo tullessaan! Eikä tarvikaan!

    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  6. Onnea onnea! Harmi kun täällä tuppukylässä ei oo Kappahlia;) Pitää varmaan mennä Jklään asti, kun on niin söpöt tunikavalikoimat.

    VastaaPoista
  7. Tunnen myötätuntoa ruskeapeukaloosi, sillä mullakin kuolee kaikki viherkasvit. Äitini saa orkideat kukoistamaan, hän sanoi, että orkideaa ei saa säilyttää lämpöpatterin yläpuolella (varma kuolema). Ehkä jos se tällä vinkillä selviäisi hetken pidempään :)

    VastaaPoista
  8. Moi Hanni! Teillähän on siellä wc:ssä paneelit seinissä. Ja laatta lattiassa. Miten ne yhtyy lattianrajassa toisiinsa, onko lattaa nostettu seinälle ja listoititteko ollenkaan? Kastellaanko teidän wc:ssä lattiaa ja miten paneeli käyttäytyy silloin? Kiitti jos viitsit vastata, mun suora meili on elimasa at luukku.com. Onnea synttärisankarille ;)


    Remppareiska

    VastaaPoista
  9. Hei!

    Mä sain joskus orkidean hoidosta sellaisen vinkin, että se pitäisi upottaa hapetettuun veteen. Eli vettä pitäisi ensin seisottaa tiskialtaassa ja sitten vasta laittaa kukka veteen. Liika vesi pitäisi valuttaa pois, ennen kuin laittaa kukan takaisin astiaan.

    - Kristiina -

    VastaaPoista
  10. Ihana tunika! Orkidea: pidä valoisalla paikalla, juuri läpinäkyvässä ruukussa, niin kuin sinulla olikin. Kerran viikossa lavuaariin ja valutat vettä muutamaan kertaan päälle ja jätät valumaan. Toimii! Mammani laittaa lisäksi välillä kahvinloput juurelle, mutta itse en ole kokeillut.

    VastaaPoista
  11. Minäkin olen aika mestari tappamaan noita kukkasia :D mielenkiintoinen blogi sulla, jään lukijaksi :)

    VastaaPoista
  12. Onnea Onnea, edullisia vaate- ja sisustusvinkkejä kaivataan ja ne on kullanarvoisia. Tänään kirjoittelin omassa blogissa löydöstä, josta saa laatuvaatetta edullisesti. Mikäli ehdit, niin astu kaaponkammariin:)

    VastaaPoista
  13. Ihana mekko tytöllä! Ostin kuopukselleni samanlaisen, ja molemmissa väreissä. Hänellä on pari ChillNorwayn velourmekkoa ollut jo käytössä, ja on iki-ihastunut siihen, miten lämpimiä velourmekot ovat talvella. Ja sen punaisen voi laittaa päälle jouluna...

    Anopillani on useiat orkideoja. Hän myös upottaa ne veteen, ja sitten niille on laitettu jotain ihan omaa orkideakuoriketta. Lisäksi hän säilyttää niitä viileässä, ei kylmässä, etetisessä. Itse varmaan tappaisin viikossa jos sellaisen joku vahingossa mineulle toisi :)

    VastaaPoista
  14. Kiitos onnitteluista :)ja neuvoista orkidean suhteen. Lokakuussa viimeks kupsahti yksi orkidea, vaikka upostukastelin sen. Siis se kuoli aika heti, hah. Olisko elänyt viikon...

    Nyt on, kiitos teidän, hyvät neuvot ja valoakin riittänee kukalla, joten katsotaan, miten käy!

    Uudet lukijat on aina tervetulleita :)
    Samoin vaatevinkit! ChillNorwayt on ihania, mistähän niitä sais?

    Ja Remppareiska, laitan hu sulle mailia :)

    VastaaPoista
  15. Aivan ihana Blogi sinulla, lisäsin listalleni kai se on ok? :)
    Lämpöistä (valkoisen) joulun odotusta!

    VastaaPoista
  16. Onnea tytölle! Oikea ihanuus tuo mekko. Mulla on orkideat säilyneet vaihtelevasti, mutta jonku yksilön olen saanut kukkimaan pariinkin otteeseen. Mä en jaksa upotella niitä, vaan kastelen reilun viikon, joskus kahden välein kastelukannussa seisseellä vedellä. Minusta ehkä oleellisin juttu on se, että annat kaiken ylimääräisen veden poistua ruukusta pois. Älä siis vaihda siihen umpinaista ruukkua.

    VastaaPoista
  17. Aivan ihana mekko. Nyt kun voin valita enää pojalle vaatteita, niin tuntuu, että tytöille tehdään niin tuhat kertaa kivampia ja kauniimpia vaatteita!
    Minkä rotuinen tuo teidän söpöläis-koira on? Onko se vielä pentu vai ihan jo täysikasvuinen? Niin suloinen tuossa alemmassa postauksessa = )

    VastaaPoista
  18. Myöhästyneet onnittelut!

    Tyylistä tinkimättä ihanat vaatteet tyttärelläsi. Ja onni on kyllä söötti myös :)

    Mulla on monta vuotta vanhat orkideat ja aina kun ajattelen heittäväni ne mäelle, niin pukkaavat uutta vartta.. Yritän hoitaa niitä mahdollisimman vähän. Vetoinen ikkuna, paljon valoa ja vettä kerran kuussa!

    VastaaPoista
  19. Myöhästyneet onnittelut täältä myös! :) Ihana heppanen ja soma tyttönen!

    Kukkien hoidossa en itsekään ole kauheen pätevä, ne pari orkideaa olen onnistunut tappamaan.. Mutta kerran viikossa upottaa ruukun tunniksi vesialtaaseen, sanoo siskoni.

    VastaaPoista
  20. Kaunis blogi! Löysin vasta äsken tänne ja jään lukijaksi:) Aikaisempaan postaukseesi kommenttina, että minä olen muuttanut maalle kaupungista. Asun kylläkin Chilen maaseudulla, eikä minulla ole lapsia. En ole päivääkään katunut maalle muuttamista. Ainoa asia, mikä selkeästi vaikeutuu on se, että kaikki on kaukana. Autoa tarvitaan aina ja iskee kauhea laiskuus, kun täytyy lähteä ostoksille, eläinlääkärille, hammaslääkärille tms. Meillä on kaupunkin tunnin matkan päässä. Pikkukaupunkin on lähempänä, muttei siellä tule käytyä kuin postissa ja ruokakaupassa. Tervetuloa kurkkaamaan Peikkokukkulalle!

    VastaaPoista
  21. Kauniita ja kylmän raikkaita kuvia! Ja hevonenkin on ihana.
    Ja onneakin tietenkin!

    VastaaPoista
  22. Terkkuja mun lempparitytölle <3
    -K

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3
Kommentoithan aina uusimpaan postaukseen, ettei kommenttisi jää huomaamatta :)