perjantai 3. tammikuuta 2014

Vuonna 2013


Tammikuussa suunniteltiin tapetoimista porraskäytävään ja makuuhuoneisiin, valokuvasin lisääntyvän valon innoittamana, virkkasin tuttinauhoja ja pöllöjä kevättorille.


Helmikuussa oli varsin terveet elämäntavat fitfarmin nettivalmennuksen myötä; niistä muistutuksena kuvat suolasta ja sallitusta herkusta, proteiinipatukasta. Ystävänpäiväkorttikuvailuja kukkien kera ja ainainen kuvauskohteeni Hilda ;)


Pääsiäisaamun herkkuaamupalaa, kukkia, tapettia seiniin, kevään odotusta. Maaliskuun aikana riitti virtaa!


Huhtikuun iloja oli kevätreissu Köpikseen ystävän kanssa. tapetointipuuhat jatkuivat: esikoisen huone sai hempeän ruususeinän. Hempeyttä oli myös kukkapuolella ja pöllöjen sävyissä...


Toukokuussa nautittiin uudesta vihreydestä! Retkeiltiin perinteinen Fiskarsinmäki, ihailtiin runsasta omenapuiden kukintaa ja Hilda rakastui hopeasaappaisiinsa niin, että kulki niissä, oli pakkanen tai helle.


Kesäkuussa jytkähti: päätös muuttaa toiseen kaupunkiin syntyi muutamassa viikossa. Taloa alettiin viilata myyntikuntoon ja kuvattiin ahkerasti myyntiesitettä varten. Ehdittiin toki mökkeillä ja viettää juhannusta sekä synttärijuhlia perinteiseen tapaan.


Heinäkuu meni enemmän tai vähemmän asuntoa myyden, tavaroita kiertoon karsien ja muuttoa varten pakaten ja loppukuusta muuttokuormia kuskaten. Onneksi mukaan mahtui virkistäviä pikkureissuja aikuisten kesken -jazzeilla tunnelmointia sekä mökkielämää hulppeissa maisemissa.


Elokuussa asettumista, muuttolaatikoiden purkamista, uuteen kotikaupunkiin tutustumista. Tyytyväisyyttä valintaan.


Syyskuussa pääsin jo hiukan sisustamaankin, kuvia seinille, naulakoita, löytöjä kaupungin mahtavilta kirppiksiltä. Remontin suunnittelusta, takkatulesta ja pihasaunasta nauttimista. 


Lokakuussa saatiin nauttia sekä helteistä lomamatkalla että ensilumesta. Vanha talo opetti meille, millaista ennen oli herätä pakkasaamuna...eli tohvelit, villasukat ja lämpimät aamutakit tulivat vakiovarusteiksi kotona! Aloitin maalausurakan yläkerrassa.


Marraskuussa remontti jatkui ikkunanpielien maalaamisella alakerrassa, keittiön kaapistojen osittaisella purkamisella ja naulojen nyppimisellä irrotetuista listoista. Kotona ohjelmassa oli myös sytykekäpyjen valmistusta sekä  kanalan (sauna+vierastalo) ja kodin vähittäistä hivuttautumista jouluiseksi.


Joulukuussa tunnelmoitiin kynttilöiden valossa aamuin illoin, glögiteltiin ja leivottiin, lapset tutustuivat näillä nurkilla partioivaan tonttuun sen kalenteriin jättämien viestien myötä, nähtiin ystäviä ja sukulaisia -tehtiin kaikkea perinteisesti meidän joulukuuhun kuuluvaa! Perinne taitaa olla jo joulukuinen Köpiksenmatkakin, ihana tauko joulutohinoista!

Tämän pikku raportin myötä 
toivotan kaikille 
blogiystävilleni ja lukijoilleni 
mitä parhainta&onnellisinta 
vuotta 2014!


p.s. Mun uudenvuodenlupauksia on kaksi. Ensimmäinen on aktivoituminen täällä blogimaailmassa ja toinen kameran (Canon Powershot g12) järkkäriominaisuuksien opiskelu. 
Teittekö te lupauksia???

16 kommenttia:

  1. Paljon on mahtunut teidän vuoteen! Tuntuu, että noista kesän ajoistakin olisi jo ikuisuus... Mutta onpa niin ihania kuvia! See you soon!

    ps. Tuohon edelliseen postaukseen kommentoin, että pyytäkäähän tarjous molemmista keittiövaihtoehdoista, niin sen jälkeen lienee paljon helpompi tehdä päätös... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, aika rientää niin nopeasti! Ja mitä enemmän tulee vuosia, sitä nopeammin ne kuluvat...!
      Onhan se keittiön hintalappu painava juttu, ja nyt on Ikea voitolla, kun hinta sieltä selviää suunnitelman tekemällä. Jää rahaa muuhunkin :)

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Hanna-Riikka, niin oli :) toivottavasti sulla myös :)

      Poista
  3. Ihania kuvia :)
    Hyvää uutta vuotta sinnekkin.
    t.Sanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sanna :) viime vuonna tuli kuvattua tosi vähän. Jospa tämä vuosi toisi muutoksen ;)

      Poista
  4. Niiiin kauniita ihania kuvia ja tunnelmia! <3
    Onnellista alkanutta vuotta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kamomilla, kiitos :) kohta nähdään, tervetuloa tänne :) (kaappi on yhä samassa kuosissa kuin teiltä lähtiessä....katsotaan, saanko sen laitettua uuteen uskoon perjantaiksi!)

      Poista
  5. Kauniit tunnelmat edelliseltä vuodelta <3
    Uusi talonne näyttää kyllä todelliselta unelmalta, ja kun katselin kuvia tarkemmin, huomasin, että taidamme asua samalla paikkakunnalla :) Eli tervetuloa tänne päin Suomea :)

    Mukavaa alkanutta uutta vuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Iida Emilia! Viihdytään täällä erinomaisesti :)
      Talo on ikiva, vanha, vaikkakin osin remontoitu liian nykyaikaiseksi. Mutta me vanhennetaan ;)

      Poista
  6. ps: Blogissa aktivoituminen kuulostaa hyvältä lupaukselta! Itse olen seurannut blogiasi jo tooosi pitkään, mutta harvooin tulee kommentoitua. Jäänpä odottelemaan innolla uusia postauksia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun täytyy kyllä pitää lupaukseni - on tämä blogiharrastus niin kiva kuitenkin, että aika siihen on vain löydettävä jostain :) sun blogi on kyllä myös mulle tuttu, mutta on tainneet mun kommentit loistaa poissaolollaan, niinkuin muidenkin blogeista viime aikoina...!

      Poista
  7. Ihana vuosikronikka sinulla. Olen myös seurannut sinua jo pitkään ja olet yksi niistä ihanista inspiraation lähteistä, joka innoitti minutkin aloittamaan viime sysynä oman blogin pitämisen <3 Kauniita, kauniita kuvia jälleen ja vau, mikä elämänmuutos teillä takana. Hienoa, rohkeita ratkaisun tekijöitä !!!

    Terkkui Naantalista, Kirsi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos Kirsi :) Varsin kauniin blogin oletkin polkaissut pystyyn, wau!
      Kyllähän se muutto oli iso muutos ja iso päätös, mutta onneksi me ollaan niin nopeita, ettei jääty mietiskelemään -olisi voinut vauhti loppua kesken. vaikka toisaalta onhan tämä mahdollisuus leijunut ilmassa jo vuosia, kun miehen työ on täällä nurkilla...

      Poista
  8. Näihin kauniisiin kuviin on ihana palata <3 Uusi elämä uudessa kaupungissa vaatii aina rohkeutta. Uusi koti näyttää ainakin ihanalta! jään innolla odottelemaan uusia postauksia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laura, kiitos!!
      Onneksi me muutettiin -täällä on niin kiva asua. Koti on kyllä ihana, tai sanotaan, että tästä kyllä tulee ihana, kunhan remontoidaan oman näköiseksi ;) Hiukan on ahdasta, mutta elettiin sitä ennekin ahtaasti...!

      Poista

Kiitos kommentistasi <3
Kommentoithan aina uusimpaan postaukseen, ettei kommenttisi jää huomaamatta :)